Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar eşi tek taraflı 2. derece varikosel olup ameliyat olan var mı? ameliyata gerek var mı acaba? hız orta ve morfoloji düşük bizde.ameliyatın faydası olur mu? şimdiden teşekkürler.

Arkadaslarim... Sevgili dertdaslarim...
Umut olsuun bize diye yaziyorum...
Doktor arkadasimiz esimle paylasmis ilac yazdirmaya gittiginde....
Hocam demis... Bence varikosel ameliyatini olmalisin. Cok basit bir ameliyat ve sorunu ortadan kaldirir.. Bende vardi hemen ameliyati oldum buna ragmen cocuk olmayabilir demislerdi... Bitkisel ilaclar hatta kocakari ilaclari kullandim ve esim hamile kaldi demis.. Hatta ilk bebek dusuk olmus cok gecmeden tekrar hamile kalmis esi.. Simdi 9 aylik kizlari var..ben bilmiyordum boyle bi olay yasadiklarini.. Simdi bu olay esimle bana umut oldu haftasonu prof tan randevu aldik ameliyat olun derse hemen olacagiz.. Kafam cok karisikti onceki doktor hic umut vermemisti bize... İnsallah bu tevafuk bize mutluluk getirir <3

arkadaşlar eşi tek taraflı 2. derece varikosel olup ameliyat olan var mı? ameliyata gerek var mı acaba? hız orta ve morfoloji düşük bizde.ameliyatın faydası olur mu? şimdiden teşekkürler.
canım bizde de 2. derece varikosel var ama şuan araştırma aşamasındayız haftasonu yine doktora gideceğiz profösörmüş ve başarılı bir doktor.... onun bize çizeceği yola göre hareket edeceğiz... ancak o zaman sana yardımcı olabilirim....
sen sperm sonucunu göndrebilir misin

yanımda değil canım eve gideyim bakıp gönderirim. morfoloji 1 onu biliyorum. sayı da iyiydi. hareketlilik de orta demişler özetinde ama ayrıntılı olarak akşam yazarım. canım ben eşimi ameliyata zorlamak istemiyorum kendi haline bıraktım size doktor ne derse bana da yazarmısın bilgi edinmiş olurum. sizin test sonuçları nasıl?

aynen aynen... ben hiçbirşey demiyorum ameliyatla ilgili hatta sürekli motive ediyorum durumumuzun umutsuz olmadığıyla ilgili.... çok şükür düşük de olsa değerlerimiz milyonlarca sperm var.... Allah yardımcıları olsun daha sıkıntılı durumda olan arkadaşlarımız da var hepimiz bi umudun peşindeyiz... bizim değerler:
top sp: 12 milyon
top hız a+b : %17
ileri: %11
yavaş:%6
morf:%4
yerinde hareketli: %41
aglunitasyon:yok
Canım inanki ezberledim artık tüm değerleri eşim bile bilmiyor varikosel 4 mm solda
doktoru aradığımda " hocam ameliyat öneriliyor 4 mm varikosel varmış " dedim doktor bey bana "benim muayene etmem gerek ameliyat gerekli mi o zaman karar verebilirim" dedi ve bu benim hoşuma gitti açıkçası çünkü hemen gelin operasyonu yapalım demedi sağolsun.... ben sana haber vririm canım sonuca göre

bizim doktor direkt tüp bebek demişti canım. varikoseli bile raporda gördük söylememiş. bize pek güven vermedi.
başka doktora gideriz belki. haberlerini bekliyorum canım ona göre eşimle konuşacağım.

bizim doktor direkt tüp bebek demişti canım. varikoseli bile raporda gördük söylememiş. bize pek güven vermedi.
başka doktora gideriz belki. haberlerini bekliyorum canım ona göre eşimle konuşacağım.
eğer doktor güven vermiyorsa işler yolunda gitmiyor gerçekten... bi de kar amacı gütmeyen doktorlarla çalışmamız lazım...arayıp tarayıp bulacağız inşallah...düşün ya varikosel ameliyatı yapılıyor ama varikosele dokunulmuyor sonra da nüksetti denilip tekrar ameliyat yapılıyor... yazık ya

inanmıyorum ya bunu da mı yaptılar. yok artık! bizim doktor da yamyam çıktı hemen tüp bebek dedi. normalde varikosel ameliyatı der aşılama vs der hem daha 1 sene bile olmadan tüp bebek demesi normal gelmedi.

inanmıyorum ya bunu da mı yaptılar. yok artık! bizim doktor da yamyam çıktı hemen tüp bebek dedi. normalde varikosel ameliyatı der aşılama vs der hem daha 1 sene bile olmadan tüp bebek demesi normal gelmedi.
yamyam mı ya genelleme yapmıyoruz tabi ki ama gerçekten kişisine göre değişiyor...bazıları bitkisel tedaviyi kürleri kesinlikle reddediyor bazıları da destekliyor hatta öneriyor.... şu vücut geliştirme takviylerei filan mesela LCARNİTİN /ARGİNİN/ CO-Q 10 vs bazı doktorlar önerebiliyor hatta ben araştırdım sperm hızı ve sayısını artırmakta kullanılabilir yazıyor katologlarda.....Amam her doktor bunun sorumluluğunu almak istemiyor yan etki aalerji vs yapar diye
SAYGI DUYUYORUZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

yamyam derken para yemek açısından yani:)
hemen bizi umutsuzluğa sürükledi hoop tüp bebek paraları alcak bizden :)
biz kürler vitaminler vs vs kendimiz yapıyoruz vesile olur inşallah

canım siz ameliyat olcakmısınız

canım siz ameliyat olcakmısınız
haftasonu doktor muayene edip değerlerine tekrar bakacak... bir ay oldu neredeyse ilk sperm testinden beri....
belki tekrar spermiyogram yapılır sonuçlara göre doktor bi karar verecek... ama eğer ameliyat olsun derse mikrocerrahi ile yapılacak ameliyat.... ilk öğrendiğimizde varikosel ameliyatının gebelik şansını çok da etkilemediğini öğrenmiştik bu yüzden ameliyat olmak istemedik. aşılama oluruz diyorduk hemen olur öyle diye ama baktım ki aşılama başarı şansı da %14-17 civarındaymış çok kafamız karıştı ama bahsettiğim doktor arkadaşımız fikrimizi değiştirmemize sebep oldu tabi ki herkes aynı uygulamayla aynı sonucu alacak diye birşey yok ama en azından ilerde keşke demek istemiyoruz.... varikosel ergenlik döneminde başlarmış ve ilerleyen yıllarla ilerler ve sperm değerlerini yapısını bozarak düşürürmüş

anladım canım bizede kadın doğumcu çok iyi de olabilir sperm değerleri sıfıra da inebilir dedi. ameliyattan vazgeçtik. ama bizde bu hafta test vercez. onun sonuçlarına göre şekillencek. hala değerleri kötüyse ameliyat olup şansımızı deniycez. ameliyattan sonrada olmazsa artık tüp bebek deniycez hayırlısı hakkımızda

aha da burda bir sürü bayan var eşi ameliyat olup hemen hamile kalan ya da uzun süre bekleyen değerleri değişen değişmeyen ohoooooo aslında nasip kısmet işi bunlar biliyo musun Allah nasip edecekse olur biz sadece elimizden geleni yapıyoruz ve sabrediyoruz.... belki ameliyatla olacak belki ameliyatsız onu bilemeyiz neyin vesile olacağını Allah bilir.... bu bizim kaderimiz işte onu yaşıyoruz...

aynen öyle canım Allah ol derse ameliyatsız da olur nasip kısmet biraz...ama çok zor bir durum ben çok üzülüyorum insanın içi acıyor

aynen öyle canım Allah ol derse ameliyatsız da olur nasip kısmet biraz...ama çok zor bir durum ben çok üzülüyorum insanın içi acıyor
aynen canım insanın içi yanıyor tabii.....ben ilk başlarda hamile kalanlara takmıştım kafayı.... kimin hamile olduğunu duysam uğraşıyordum elin kadınlarıyla kıskançlıktan yok efendim doğurduğu birine çok güzel baktı da ikinciyi yapıyor, yok biz evlendik ya hemen öne geçmeye çalışıyor, yok efendim bana nispet için hamile kalıyolar,,,, ohooo herkes benle uğraşıyor gibi geliyordu...ama asıl ben baya kafayı sıyırmak üzereydim ben asıl uğraşıyordum onlarla.... haaaa tabi bu arada hep içimden söylüyordum bunları kimseye zararım yok yani her neyse eşimde varikoseli öğrendiğimizden beri kendi derdime düştüm kimse gelmiyor aklıma sakinleştim nedense.... kendimi suçlamayı bıraktım tedavi yolları araştırıyorum...

Merhaba canım benim eşim 1.5 yıl önce 3. Derece tek taraflı mikro cerrahi ameliyatı oldu değerleri % 90 civarı ameliyat fayda verdi fakat hala bebek yok ameliyatın üstünden 9 ay geçtiği zaman aşılma ile tedaviye başladık 2 aşılma bir negatif tüp bebek denemem var, şuan ikinci tüp bebek tedavi aşamasındayım insallh bu sefer son olur. Ameliyat basit bir operasyon olmasında fayda var bence

canım bizimde bi dahaki 9.ayımız dolcak sayılarımız hiç değişmedi hep aynı ameliyattan sonraki 2.testimizde düşük çıktı martta tekrar test vercek yani 9.ayımızda olmadı hocaya sorup ilaç yazarız dedi fakülteye gidiyoruz çapaya...hiç aşı tüpten bahsetmiyo hala normal yolla olur diyo inşallah olur ama olmuyo yaş geçiyo sabrımız tükeniyo nasip kısmet ne diyelim inşAllah bu kez tutunur meleğin sana canım benim

Sağol canım peki mikrocerrahi ile normal ameliyat arasında ne fark var ve morfolojiylr hız arttı mı ameliyattan sonra? Ameliyat önceai ve sonrası değerleri kısaca yazar mısın ben çok kararsızım.inşallah bebişine en kısa zamanda kavuşursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…