Var msnz? Sonu gzel olacak. Sigara ien arkadalarmz Sigaradan soutalm!Haydi

ben sigarayı bırakalı bi ayı geçti :)
cilt rengim düzeldi yavaş yavaş görüyorum yani etkilerini
ve sadece koku için bidaha başlamayı düşünmüyorum zaten koku mevzuna çok takığım ne kadar piss kokuyomuş yaa

bende bırakmayı sürekli denememe ragmen bırakamayanlardanımbi ara 3 ay bıraktım sonra gene başladım maalesef ilk günlerde ağlama krizlerim oluyor alıngan ve kavgacı oluyorum insanlardan uzak kalarak bırakmayı denedim tam oldu derken insan içine çıktığımda bana uzatılan o tek sigarayı geri çeviremedim vee başladım her seferinde aynı şeyler artık bırakma istegim bile kalmadı Çok üzgünüm çoook bırakmam lazım bu illeti ama nasıl etrafımda bana destek olacak kimsede yok en basiti geçen hafta denedim 1,5 gün içmedim sonuç? ağlama krizleri evde yalnızım sevgilimi aradım çünki canım kavga etmek istiyor ayyy tamda benim istediğim cevabı verdi canım senle uğraşamam git bi sigara iç kendine gel zaten sen bırakmazsın iraden yokk laelaelaelaelae hergün bu paket son bir daha almayacam diyorum sonra ppaket bitiyor 2 saat 3 saat sonra koş markete bi paket sigara al off offf ne yapacam ben yaa

arkadaşlar ciddi şekilde ALLEN CARR kitabı okumanızı tavsiye ederim.internettende indirebilirsiniz.kitabı bitirene kadar sigara içmek serbest kitap bitti mi sizde sigaraları kendiniz bırakıyorsunuz

arkadaşlar vazgeçin şu tabut çivisinden , zorlayın beyninizi biraz.....

Merhaba, bende sigarayi yeni biraktim. Bir gunluk tutuyorum. Her canim sigara istediginde gunluge icimi dokuyorum. Ve kendimi acayip iyi hissediyorum. Bu gun bir hafta oldu birdaha baslamayi dusunmuyorum. Daha oncede 1 sene sigara icmemistim. Ve cok sinirli oldugum bir anda sigaraya basladim. Ama cok buyuk bir hata yaptigimi sonradan anladim. Aradan 1 sene daha gecti. Ve ben seni EY SIGARA DENEN ILLET omur boyu birakiyorum. :sm_cool::sm_cool::sm_cool::sm_cool: :teytey::teytey::teytey:

Tebrik ederim a.s. Sanırım öncelikle gerekli olan şey sigarayı bırakmaya karar verebilmek.. Ben bunu başaramadım henüz..

hem cebinize hem sağlığınıza zarar.bence kendinize bir gün belirleyin ve bırakın.herkeze bol şans ve irade diliyorum...

ben 2 kez bıraktım birincisi 1.5 sene surdu ama çok kucuk yasta basladığım için bana verdigi zararları goremiyordum. 1.5 sene sonra 3 ay boyunca içtim ama o zaman ağzımda bıraktığı tadı da, nasıl nefes alamadığımı da çok net anladım:) şimdi mutluyum arada bir canım cekiyo ama geçiyo o da 6 ay oldu bırakalı

1-nefes alamıyosun
2-ben kokmuyorum diye kendini avuturken aslında baya kötü kokuyosun
3-her gün o parayı köşeye atarsan (özellikle benim gibi marlboro içiyosan) gerçekten zengin oluyosun
4-yemeklerin tadı gerçekte daha güzel ve içeceklerin de

falan falan.. umarım işe yaramıştır:)

Son düzenleme:
bende 11 senedir içtiğim sigarayı 6 aydır içmiyorum bıraktım terkettim onu nedenide yarın birgün kızım annesiz kalmasın sağlıksız bir annesi olmasın sonra karşıma çıkıpta demezmi benden dahamı çok sevdin sigarayı diye..............gelecek için biraz irade .............

daha önce de dediğim gibi; dedemi akciger kanserınden kaybettık,40 yıl sigara içti, inanın kımse böyle ölmemeli. bunu kımse yapmamalı kendıne. çok ölüm gördüm ailemde, zekarata giren çok ölüm döşeğinde hasta gördum ama dedemı hıç unutamadım ve bu sebeble hayatımda bir dal sigara bile içmedim.

Son sigarayı içtikten 20 dakika sonra:
•Kan basıncı normal sınırlara iner
•Kalp atım hızı yavaşlar
•El ve ayaklar ısınır

8 saat sonra:
•Kandaki karbon monoksit seviyesi normale döner
•Oksijen seviyesi yükselir

24 saat sonra:
•Kalp krizi riski azalmaya başlar

2 gün sonra:
•Koku alma ve ağzınız tadı yerine gelir,
•Sinir uçlarındaki hasar tamir olmaya başlar

1 hafta ila 3 ay içerisinde:
•Nikotin vücuttan tamamen temizlenir
•Kan dolaşımı düzelmeye başlar
•Vücudun enerji düzeyi yükselir
•Yürümek kolaylaşır
•Solunum kapasitesi %30 artar
•Öksürük, sinüslerde doluluk, nefes darlığı azalır

1 yıl sonra:
•Akciğerler kendini temizleme yeteneğini tekrar kazanır
•Sigara içen birisine göre sigaraya bağlı kalp krizi riski yarıya düşmüştür.

5 yıl sonra:
•5 ila 15 yıl içerisinde inme ve felç riski hiç sigara içmemişlerin seviyesine iner

10 yıl sonra:
•Akciğer kanseri riski sigara içenlerin yarısına düşer
•Ağız, gırtlak, yemek borusu, idrar torbası, böbrek ve pankreas kanseri riski azalır

15 yıl sonra:
•Artık kalp damar hastalığı riski hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır
•Sigaraya bağlı ölüm tehdidi hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır

Görüldüğü gibi sigaranın kötülüklerinden kurtulmak bir süre alır ama her geçen sigarasız dakika vücut kendini tamir edip sağlığını kazanır.

Bir grup insan ise sigarayı bırakırsa kilo alacağından korkar. Sigarayı tamamen bırakanlar arasında ortalama kilo alımı sadece 2.5-4 kilodur

Asıl gerçek ise, sigaranın yarattığı sağlık tehdidine eş bir tehdit ancak 40 kilo alımı ile mümkündür. Bu da sigaranın tek başına yarattığı riskin büyüklüğünü açıkça göstermektedir. Kilo alımından kaçınmak için şu ip uçları verilebilir;
•Sigarayı bıraktıktan sonra kilo almanın en önemli sebeplerinden biri ağza bir şey koyma alışkanlığıdır. Bu istek duyulduğunda yiyecek yerine kürdan, Red Kit’in yaptığı gibi saman yada şekersiz çiklet tercih edilebilir. Yani ağzınızı kandırın!
•Lifi bol, kalorisi düşük yiyecekler seçin.. Çiğ sebzeler yada meyveler yeyin, bunlar sigaranın pasından kurtulan dil için güzel tatlardır
•Abur cuburu boş verin, bol su için.

Yıllarca sigara içen çoğu insan sigarayı bırakınca bir anda tertemiz olmak ister. Fakat 40 yıl sigara içip sonra bir haftada her şeyi toparlamak mümkün değildir. Sigara dumanının ve nikotinin yarattığı hücre harabiyetini düzeltmek için C vitamini, E vitamini, selenyum gibi antioksidanların faydası vardır. Fazlalığı damarlara zararlı bir madde olan homosisteini düşürmek için folik asit ile B12 ve B6 vitaminleri kullanılabilir. Balgam söktürücü şuruplara, akciğer kendini temizleyeceği için gerek yoktur.

Haftada en az üç, günde de 30 dakika tempolu yürümek yada spor yapmak, taze sebze meyve ile beslenmek, hayvansal yağlardan ve fazla kaloriden uzak durmak, lifli gıdaları ihmal etmemek sigarayı bırakanların yaşam sloganı olmalıdır.
Sağlıkla kalın

Sigara içenler nasıl koktuklarını bir bilseler bir daha o zıkkımı ellerine almazlar sanırım.
Hele o burunlarından gelen, hele hele bir de çayla birlikte içildikten sonra gelen koku yok mu Allahım o ne iğrenç bir kokudur...
YAzık hem kendilerine, hem zarar verdikleri biz içmeyenlere...

sigara içenler yaşıtlarından çok daha yaşlı görünüyorlar hem sesleri de öcü gibi...

kızlarrrrrrrrr bugun sigarayı bırakmayı denedim saatt 12 den 19;45 e kadar dayanabildim kör sagır dikkat sıfır elim kolum kalkmadı ve şimdi yaktım beynim döndü içemedim die başaramadım :S ama kızlar bu kitabı ve dv yi cok övüolar 60 dk da sigaraya son diolar bu dvd yi isleyip sigarayı bırakanlar varmıs ( allen carr) ama ben bi turlu adam gibi indirmesini bulup indiremedim ilgilenenler bi goz atsın indirebilende bana da haber versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…