• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Var msnz? Sonu gzel olacak. Sigara ien arkadalarmz Sigaradan soutalm!Haydi

from6234 seni canı gönülden tebrik ederim... birde sigarayı bıraktıktan sonra kaç günde paket bitiriyorsanız atıyorum 3 günde paket bitirirdiniz bundan sonra 3 günde bir kenara ayrı bir cüzdan koyun içtiğiniz paket kaç paraysa onu oraya koyun a.s

evet Merve cim önemli olan sigaranın bir madde bağımlılığı olduğunu kabul etmek. birçok sigara tiryakisi uyuşturucu maddelerin adını duyduğunda bile ürperir çekinir ama aslında kendisinin de bir madde bağımlısı olduğunu görmezden gelir.

en azından ben öyleydim sigarayı uyuşturucu maddelerden çok ayrı bir kategoriye koyuyordum ama hayır bu bilimsel olarak da bilenen bir şey sigara bir uyuşturucu

bunu kabullenmek de başta zor geldi çünkü ben sigara içmeyi seviyordum sigaradan uzak kalınca hüzünleniyordum :) sanki sigarayı bırakırsam hayattan zevk alamayacakmışım gibi geliyordu ama hiç de öyle değilmiş inanın. çok daha mutlu oluyorsunuz benim bırakmama en çok hamileliğim sebep oldu kimbilir gebe kalmasam kaç yıl daha sigarayı bırakma işini ne kadar erteleyecektim kimbilir ne zaman hazır olacaktım.

hiç korkulacak bir şey değil yeter ki kendimizi ve beynimizi tanıyalım ve bilinçaltımıza hükmedelim.

inan cnm şimdiye kdr hiç içmeseydım bı ew alırdım cok rahat bı sekilde :teytey::teytey::teytey::teytey:

from6234 hayat sana bir şans vermiş ne mutlu :1hug:
şimdi sigarasız sağlıklı mutlu bi şekilde bebişinle uzuuunn yıllar berabersiniz inş :asigim:
diğer arkadaşlarım bu işin peşini bırakmıcam sizlerlede sonunda bir kutlama yapıcaz :içelim:

ya ewet sigara dimi bende kullanıyorum..ama saki içmessem,sıkıntılarım bitmicek. saki içmessem kendimi daha yalnız hissedicem, sanki içmessem kendimi boşlukta hissedicem ,,çok önemli ya bu illet sanki içmessem ölücem yawf.....keşke hiç başlamamış olsaydık ama oldu işte.

bende 17 yaşımdan beri içiyorum bu zıkkımı..
şuan 25 yaşındayım ve günde en az 1 buçuk paket içiyorum .
bazen öğle abartıyorumki..
elimdeki sigara bitmeden pakete yöneldiğimi ve tekrar sigara aldığımı görüyorum yani bağımlıyım ice..
bırakmayı denedim desem yalan olur yıllar önce akşama kadar içmemiş ve kendimi kaybetmiştim gece gittim komşumdan siga istemiştim..
bırakınca hep korktuğum...
boşlukta olucam.
sigarayı içmeyince dikkatim azalıcak..
kilo alıcam..
sinirli ve çok agresif olucam..
vs.vs..
bilmiyorum ama bneim bırakmam çok zor aç kal yemek yeme desinler yemem..
ama sigara içme dedinmi asla yapamıyorum...

ben biraz daha telkinlerime devam etmek istiyorum belkide bitanesi aa ben ne yapıyorum dedirtebilir :1shok:
içen arkadaşlar kötü kokuyorsunuz üzgün bi şekilde söylüyorum ama bu bir gerçek parfümde sıksanız o kokuyu bastırmıyor dışardan birisi çok rahat anlayabiliyor yani :1no2:
çok istediğiniz birşeyi belki paranız yetmediği için alamıyorsunuz sigara içmeseniz emin olun 2 ayda o istediğiniz şeyin üstüne bikaç bişi daha alabilirsiniz :1rolleyes:
sigara cildi kara sarı rengine döndürüyor siz sürekli aynaya baktığınız için çok farkedemezsiniz ama güzelliğinizi söndürüyor dişleri ve cilt yapısını bozuyor cazibelik kalmıyor :1ninca:
o kadar çalışıp çabalıyorsunuz ama ayda 100-150 tl yi çöpe atıyorsunuz :kızgın:
bazılarımız diyor sağlıklı yaşayıp ölceğime sigara içer daha erken ölürüm fakat düşünsenize o kadar hayata emek harcamışsınız ama daha 40 lı yaşlarda geri kalan hayatınızı hastanede cebelleşerek geçirceksiniz :1shok:
ya da kim bilir belki bacaklarınızı kesçekler ömür boyu oturarak birilerine muhtaç olarak yaşamınızı sürdürceksiniz :1no2:

güzel bir konu açmışsınız valla. dumansız bir hayat istiyoruz. milyonlar boş yere dumana yatırılıyor. insanlar ekmek parası bulamazken sigaraya bir şekilde para buluyorlar. öğrencilik yıllarımda özenip denediğim olmuştur. ama hala anlayamamışımdır insanlar ağızlarında bıraktığı o rahatsız tadı nasıl seviyorlar. neyse ki eşim de içmiyor. kapalı ortamlarda içme yasağı uygulandığından beri o kadar az sigara dumanına maruz kalıyorum ki sigara diye birşeyin varlığını bile unutuyorum çoğu zaman. kendi evimizi küllük almadık. eve gelen misafirlere kibarca bizim evde sigara içilmediğini ifade ediyoruz. çok içmek isteyen olursa bi zahmet balkona çıkıyor. hiç de ayıp mı olur diye düşünmüyorum. kimsenin bizi zehirlemeye hakkı yok ne de olsa.
arkadaşlar lütfen kendinizi düşünmüyorsanız bile çocuklarınızı düşünün. sizin her hareketiniz onlar için örnek. üstelik onların küçücük bedenlerini nikotine alıştırıyorsunuz ve kendinize verdiğiniz zarardan daha fazlasını onlara veriyorsunuz.

kızlar merhaba ben ortalama 4-5 yıl sigara içtim öyle az da değil günde bir buçuk paket içiyordum.daha sonra hamile kalınca sigarayı bıraktım ama yine de kolay olmadı telkin yöntemlerinden ve bir kitaptan yararlandım

kitabın adı 'sigarayı bırakmanın kolay yolları' yazarı ise:Allen Carr internetten araştırma yaparak kitabı inceleyebilirsiniz eğer isterseniz bilgisayarınıza indirip de okuyabilirsiniz ya da kitabevlerinden temin edebilirsiniz ben pc ye indirip okudum

ama yanısıra bazı telkin yöntemlerini de uyguladım.

irade yoluyla bırakmak hep zor gelir insana ben içtiğim zamanlarda defalarca irade yönetimini kullandım ama sonunda yine başladım önemli olan bilinçaltınıza hükmedebilmek çünkü bizi sigara içmeye yönlendiren bilinçaltımız ve vücudumuzdaki nikotinin azalması

keyif için içtiğimizi sanıyoruz ama bize keyif vermediği aşikar. biz bilinçaltımıza keyif ve stres sırasında 'yak bir tane' komutunu yüklediğimiz için irade yoluyla bırakmada zorlanıyoruz ve yeniden başlıyoruz

isterseniz size telkin yöntemlerini yazabilirim sigarayı ben bıraktım ve artık içme isteğim yok benim için hiçbir anlam ifade etmiyor çünkü !

bu kitabı tavsiye ettiğiniz için çok teşekkür ederim bende 12 yıllık içiciyim.Artık gerçekten bırakmak istiyorum.Ama sanki boşluğa düşücekmişim kilo alıcakmışım hissi oluyo.Ve açıkcası öğüt dinlemeyide sevmiyorum sonuçta her sigara içen gibi başıma ne gelebileceğini biliyorum.Bu önerdiğiniz kitap gerçekten güzel ve etkili gibi. En azından içimde sigara bırakma isteği oluşturdu.Zaten yeni yeni çocuk düşünmeye başladık Hamile olduğumu öğrendiğim anda bırakırım diyodum ama öncesindede bıraksam ne güzel olur.Paylaşım için tekrar teşekkürlera.s.

Son düzenleme:
yelyel burda amacımız birilerine akıl vermek değil gerçekten en büyük korkum herzaman yanlış anlaşılmak olmuştur ama olsun herkesin düşüncesine saygı duyarım hedefimide belirttim kimsenin içmesini istemiyorum bana yardımcı olanlarada buradan teşekkür ediyorum

yelyel burda amacımız birilerine akıl vermek değil gerçekten en büyük korkum herzaman yanlış anlaşılmak olmuştur ama olsun herkesin düşüncesine saygı duyarım hedefimide belirttim kimsenin içmesini istemiyorum bana yardımcı olanlarada buradan teşekkür ediyorum

Arkadaşım yanlış anlamışsın beni sen zaten öğüt vermemişsinki destek vermişsin bunun için zaten ayrı bir teşekkürü hakketmişsin.Bazı tipler var benim etrafımda sigara içenleri aşağılayıp sürekli öğüt veren tipler.Bu şekilde insanın sigarayı bırakıcağı varsada inadına bırakmak istemiyor maalesef.ama burda arkadaşımızın önerdiği kitap gerçekten başarılı bırakmak isteyen varsa internetten indirsin bi okusun derim.Bu yüzden ona teşekkür ettim o kadar. yoksa ben zaten bişey söylüycek olsam dolaylı söylemem direk söylerim.sen kusura bakma yanlış anlaşılmışım.

Son düzenleme:
ben biraz daha telkinlerime devam etmek istiyorum belkide bitanesi aa ben ne yapıyorum dedirtebilir :1shok:
içen arkadaşlar kötü kokuyorsunuz üzgün bi şekilde söylüyorum ama bu bir gerçek parfümde sıksanız o kokuyu bastırmıyor dışardan birisi çok rahat anlayabiliyor yani :1no2:
çok istediğiniz birşeyi belki paranız yetmediği için alamıyorsunuz sigara içmeseniz emin olun 2 ayda o istediğiniz şeyin üstüne bikaç bişi daha alabilirsiniz :1rolleyes:
sigara cildi kara sarı rengine döndürüyor siz sürekli aynaya baktığınız için çok farkedemezsiniz ama güzelliğinizi söndürüyor dişleri ve cilt yapısını bozuyor cazibelik kalmıyor :1ninca:
o kadar çalışıp çabalıyorsunuz ama ayda 100-150 tl yi çöpe atıyorsunuz :kızgın:
bazılarımız diyor sağlıklı yaşayıp ölceğime sigara içer daha erken ölürüm fakat düşünsenize o kadar hayata emek harcamışsınız ama daha 40 lı yaşlarda geri kalan hayatınızı hastanede cebelleşerek geçirceksiniz :1shok:
ya da kim bilir belki bacaklarınızı kesçekler ömür boyu oturarak birilerine muhtaç olarak yaşamınızı sürdürceksiniz :1no2:
bıraz daha yaazarsan bırakcm walla ya ne bu kız bı suru yazmısın ama iiide olmus kotu oldum yanı suan her gun burayı takıp edıcem belkı faydalı olur ama benım hem kılo almamam gerek zaten yeterınce war ustumde hemde bebiş istıyoruz we olmuo 2. aşılamam da mayısta bıraksam cok ııı olucak aslında ama bu stresde de pek olamıyor yani senağlamasenağlamasenağlama

Arkadaşım yanlış anlamışsın beni sen zaten öğüt vermemişsinki destek vermişsin bunun için zaten ayrı bir teşekkürü hakketmişsin.Bazı tipler var benim etrafımda sigara içenleri aşağılayıp sürekli öğüt veren tipler.Bu şekilde insanın sigarayı bırakıcağı varsada inadına bırakmak istemiyor maalesef.ama burda arkadaşımızın önerdiği kitap gerçekten başarılı bırakmak isteyen varsa internetten indirsin bi okusun derim.Bu yüzden ona teşekkür ettim o kadar. yoksa ben zaten bişey söylüycek olsam dolaylı söylemem direk söylerim.sen kusura bakma yanlış anlaşılmışım.

asıl cnm sen kusura bakma kötü bişi dememişsin haklısında:teselli: öyle denilince hemen bırakılmıyor biliyorum ama ben sana inanıyorum kaliteli hayatı yaşamayı hakediyorsun bunuda başarcaksına.s.

bıraz daha yaazarsan bırakcm walla ya ne bu kız bı suru yazmısın ama iiide olmus kotu oldum yanı suan her gun burayı takıp edıcem belkı faydalı olur ama benım hem kılo almamam gerek zaten yeterınce war ustumde hemde bebiş istıyoruz we olmuo 2. aşılamam da mayısta bıraksam cok ııı olucak aslında ama bu stresde de pek olamıyor yani senağlamasenağlamasenağlama

bebiş gelcek yani sana hani böyle minik minik elleri olan senin kucağından başka biyer istemeyen ilerde annesinin elini bırakmayan ayy ne güzel dimi:ecrin_bebek:hihoyyyt bunları hayal et sigarayı bile düşünmezsin kokusu yeter sanayerimseniben

ben 2 yıl önce sigaraya bağlı bronşit oldum ve 2 yıldır kendimi kandırıp hala içiyodum neden çünkü azaltmıştım günde 5 tane içiyodum aman dedim bukadardan bişey olmaz nasıl olsa az içiyorum bırakırım dedim hep.hamile kalırım nasılsa bırakıcam dedim dedim dedim ve hep kendimi kandırdım bunuda biliyodum.4-5 gündür nefes verirken sadece göğüsümden gelen hırıltı sesine takıldım korktum ama yine içtim düşünün ya korkuyorum ama kendimi dahada zehirledim.ve düşündüm ben bunu eninde sonunda bırakıcam yada o beni hasta edicek süründürücek.evet butun bu mantıkta evet sonuna kadar katılıyorum.ama sigara olmazsa hayatım anlamsız olucagını dusunuyorum vakıt nasıl gecıcek nasıl oyalanıcam nasıl hayattan zevk alıcam benım dusuncem bu.
allen carr sigara bırakmanın kolay yolu kitabını inceledim çok doğru.hatta allen carr sigara bırakma merkezinde sigara bıraktıran danışmanların internetten videolarını izledim.orada danışman yapıp seminerlerde sigara bıraktırmaya çalışan kişi bile bu yolla bırakmış seminere katılmış 6 saatte sigaraya veda etmiş ve şimdi kendi sigara bıraktırmaya yardımcı oluyor.zlediğim videolarda diyorki kesinlike azaltarak sigarayı bırakmaya çalışmayın sadece kendinize eziyet etmiş olursunuz.ve asla başkası için değil kendiniz için sigarayı bırakın çünkü başkası için sigarayı bırakan mutlaka yeniden başlar örneğin hamile bayanlar bebekleri için bırakırlar ama doğumdan belli süre sonra çoğu yine başlar....
çok uzattım bende 2 gündür içmiyorum ama korkuyorum bıraktım diyemiyorum ya yine başlarsam diye...ama bugun o allen carr sigarayı bırakmanın kolay yolu kitabını alıcam etkili olduguna inanıyorum hatta dvd de varmış.Allah hepimizin yardımcısı olsun içimize sigaradan nefretlik duygusunu soksun inşallah....

nerde bu arkadaşlar..:1closedeyes:
yine ben geldim:1rolleyes:
bu allen carr kitabını bütün arkadaşlarıma öneriyoruma.s
size kitabın içinden birkaç kesit yazayım..:kahve:
--> sigara yıllar geçtikçe sistemli bir şekilde enerjinizi ve cesaretinizi alır.
--> şunu anlayın ki, sigara sinirlerinizi gevşetmek yerine yavaş ama kesin bir şekilde yıpratır. Sigarayı bırakmanın en büyük kazançlarından biri geleceğe ve kendinize olan güvenizin geri gelmesidir.
--> Sigara aslında dolaylı yoldan can sıkıntısını artırır. Çünkü sigara insanı zamanla uyuşuk bir hale getirir. Sigara içenler enerji veren aktivitelere zaman ayırmak yerine can sıkıntısı içinde sigara özlemlerini giderirler.
--> Sigara içen bir kişi hiçbir zaman rahatlayamaz ve yıllar geçtikçe durumu daha kötüye gider.
--> Tütün aslında özgüvenimizi çalar.
--> Herşeyle başedecek güvene sahip olmak çok güzel birşey. ınsan fiziksel canlılık, enerji ve özgüvenle güzel anların tadını daha çok çıkarıyor.:hooray:

Back