Vajinusmusu birlikte yeneceğiz

Aparatlatı ne kadar süre kullandık
Aslında düzenli ve uzun süre kullanmadım ilk iki boyu bi kaç denemede yapabiliyordum ama daha ileriye bi türlü cesaret edemiyordm acı ve batma hissi oluyordu üçincü boyu sadece iki kez yaptım vemicem sprey sıktım ve bebek yağı kullandık dün akşam sırayla ikinci boy üçüncü boyu denedim dördüncü boyu daha önce hiç denememiştim dün ilk defa denedim gayet rahat girdi bi kaç sefer git gel yaptım sonrasında eşimle denedik ilk seferde oldu çok düzenli çok planlı egzersizlere gerek yok aslında anlık bi cesaret eğer acı yada stres den dolayı yapamıyorsanız size tavsiyem uyuşturucu sprey kullanının ilk seferde beyninize yapabildiğini gösterin ben hep kendimi sırayla yapıcam bi süre ikinci boyda kalmalıyım bisüre üçüncü boy daha sonra dördüncü boy diyerek çok zaman kaybettim hiç bi zamanda planladığım gibi yapamadımda bence alışmak için ilk boydan başlayın ilk gün ilk iki boy rahatlıkla yapılır zaten ikinci boy parmak kalınlığında üç dört gün istek azim ve cesretle hallolabilirmiş ben kendim hep olumsuzu düşünmekle hep kendime daha fazla zaman vermekle hata etmişim , aşılamıyacak imkansiz sorun olarak görmemek lazımmış olumsuz şeylerin beyninize yer etmesine izin vermeyin

Bende bugün aparatlarla çalışmaya başladım ilk iki boyu alabildim hatta 2. Boyu taktım oraya ve çamaşırımı giyip gidip yemek yaptım :) çok açık konuştum ama neyse..esnesin diye ilk etapta emla kremi kullandm.aksam olunca krem yardımı olmadan 2. Boy aparatı tekrar taktım biraz sızlama oldu tabi o da engel olamadığımz kafadaki korkulardan tabi fakat 3. Boydan biras tırsıyorum sanırım yarın onu denerim inşallah. o aparatlar iyi güzelde cidden eşimizle yapabilsek bu kadar sert olmadığı için sızlama dediğimiz durum daha az olur bu süreçte kendimize biraz eziyet ediyor gbiyis umarım mutlu sona ulaşıp burada BAŞARDIM KIZLAR yazabilirim

Kızlar selam ben bugün 4. Boy aparatı aldım ve zarım patladı :) bunu yaşayan var mı

Kızlar selam ben bugün 4. Boy aparatı aldım ve zarım patladı :) bunu yaşayan var mı
"Kızlık zarı içi boş (delik) olan ve vajina girişinde yerleşmiş olan bir membrandır. İçi boş olduğu için kızlık zarının yırtılması, patlaması, delinmesi gibi ifadelerin kullanılması aslında yanlıştır." Yani kızlık zarı patlamaz canım açılmıştır esnemiştir zaten delik olan birşey nasıl patlasınki değilmi ? Burayı bi sürü insan okuyor ve bu tabirler onları korkutuyor bizamanlar beni korkuttuğu gibi..oyüzden doğrusunu yazmak istedim.

Kizlar şükürler olsun rabbim buraya "yendim" yazmayı nasip etti ve yine şükürler olsun ki şimdi de hamileyim. Bu güzel grubu bulmadan önce kabus gibi günler yaşıyor, her gece ağlıyordum. O zamanlar bu günleri hayal bile edemezdim. Başta H hanya ve M monalazo olmak üzere destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun Vajinismusla savaşan tüm arkadaşlarıma acil şifa diliyorum, inşallah tez zamanda kurtulursunuz. Tüm güzellikler sizlerle olsun

Rabbim hayırlısı ile kucağına almayi nasip etsin canim...

Tebrikler, canım çok sevindim. bebeğinide sağlıkla kucağına almak nasip olur inşallah.

Ufacık bir faydam dokunduysa çok sevinirim. Artık bundan sonra yüzünüz hep gülsün. Allah başka dert vermesin. evinizden mutluluk eksik olmasın.

Canım sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah çok sevindim. Rabbim bizede nasip etsin inşallah. Sen hamile kalmak için doktor tedavisi gördün mü canım yada ekstra birşey jel falan kullandın mı?

Patladı derken olumsuz olarak algılansın istemedim k bakmayın kızlar acı gibi bişey yok yani olumsuz bi durum yok kendimce en azından yol kateddiğimi düşündüm ve smile kullandım esnemiş olması bile bizim durumumuzda olan kişiler için umut ne de olsa. amaa cok haklısınn sorryy bende hala yenemedim zati

Canım sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah çok sevindim. Rabbim bizede nasip etsin inşallah. Sen hamile kalmak için doktor tedavisi gördün mü canım yada ekstra birşey jel falan kullandın mı?
Amin inşallah Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Canım hamdolsun tedavisiz oldu. Vajinismusu yenmeye çalışırken jel kullanıyodum ama jellerin gebelik ihtimalini düşürdüğünü okuduğum için yendikten sonra jel kullanmadım. Vajinismus tedavim sırasında bi kadın doğuma gidip durumumu anlattım. Sonrasında çocuk istiyorum bir engel var mı diye sordum. Ultrasonla baktı ve bazı testler yaptı. Sorun görünmediğini çalışmalara başladıktan sonra 6 ay içinde olmazsa yeniden gelmemi, detaylı tarama yapılacağını söyledi. Çocuk düşünen herkesin başta bununla ilgili doktora gitmesini tavsiye ederim. Uğraştığımız şey zaten çok zorlu bir süreç. Çocuk için bi engel varsa zaman kaybetmeden onun da tedavisi başlamalı bence.

Kesinlikle çok doğru !

Amin canım inşallah bizde hamile haberleri veririz. uyuşturucu kremle kayganlaşyırıcıyı bıraktım öyle yapabiliyorum şükür artıkta hamile kalmayı kolaylaştıran jel var ya presed onu kullandın mı diye düşündüm de kullanmamışsın demek ki. Bende doktora gittim hormon testim iyi çıktı ama vajinadan ultrasonla bakmadı daha önceki gittiklerimde karından bakmıştı kist Yok demişti ama vajinadan tabi daha iyi görürler. Bakalım bu ay da deneyim de olmazsa önümüzdeki aylarda bende eşimde bi doktor kontrolünden geçelim.

Kizlar formun eski bir uyesiyim ayni zamanda sizlerle ayni sorunlari yasamis biriyim. Vajinismusu yeneli neredeyse 1 yil olacak basari oykumu tekrar paylasmak istiyorum. Yardimci olabilecegim birileri varsa her zaman bana yazabilirler.

KIZLAR BENDE BAŞARDIM...
Buraya başarı öykümü yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Bana her zaman soru sorabilirsiniz, gerçekten çok ileri derece vajinismustum. Öncelikle en baştan başlıyım. Eşimle ilk başlarda bir kaç kez denemiştik ancak bacaklarım titrediği, eşimi ittiğim ve giriş hiç bir şekilde sağlanamadığı için bırakmıştık. Ardından aradan biraz zaman geçtikten sonra tabi ben burda okuyorum yazılanları hep parmak egzersizlerini okudum, kendim yapmayı denedim ama başaramadım. Eşim denedi sadece serçe parmağının ucunu sokabiliyor ardından inanılmaz bir acı hissediyorum ve parmağı ilerleyemiyordu. En son bu denemeden sonra karar verdim doktora gitmeye ve Dr Süleyman Eserdağa gittim. Gerçekten çok içten ve samimiler, orada yalnız olmadığımı anladım. İlk önce beni dinledi ve bana vajinanın yapısından bahsetti ardından beni muane etti, tabi hayatımda ilk kez vajinal muane olmak çok hoş degildi ama kesinlikle bir acı yok. Muane esnasında bile sizi sakinleştirmeye, rahatlatmaya çalışıyorlar. Ardından Süleyman Bey kızlık zarımın kalın ve etli olduğunu, kızlık zarını cerrahi bir operasyonla almazsak ilişkiye girmemin çok zor olduğunu söyledi. Bu arada şu an çalışmadığım için ekonomik anlamda çok destek oldu Süleyman Bey, eğer ekonomik anlamda bir teredütünüz varsa mutlaka onunla bunu konuşun, size yardımcı olacaktır. 1 hafta sonrasına randevu aldım ve ameliyatı oldum. Yarı uyutarak yapıldı ameliyat 15 dk surdu 20 dk da ayılmam, ardından sadece 3 gün hafif bir batma ve sızıntı şeklinde kanamam oldu. 1 hafta sonrada dikişler düştü zaten hiç acı olmadan. Tabi 1 ay ilişki yasağı vardı, 1 ay sonunda vajinismus tedavisine başladık. BU KISIM OLDUKÇA ÖNEMLİ. Ben doktorun tedavi aşamalarını buraya tek tek yazıcam. Durumu olmayan, yok ben kendim yenerim diyenler mutlaka denesin yaptıkları bir mucize değil. 1 ay sonra gittiğimde Esra Hanım karşıladı beni kendisi cinsel terapist bana apartlarla çalışma yapacagımızı ve bana ev ödevleri vereceğini söyledi. Sadece 1. boy aparatı gösterdi. ( bu nokta aslında çok önemli aparatları vajinaya sokmadan grmek psikolojik bir ön yargı oluşturuyor, belki de tedavinin en temel noktası bu) Önce bepanthol ve biolin kremi vajinama surup masaj yapmamı istedi ardından 1. boy aparata bepanthol tüm gövdeye ve biolin sadece ucuna sürdürdü ve vajinama sokmamı istedi, bu esanda burundan nefes alıp verirken sokuyoruz. (Ayrıca bir pozisyon var sol bacak kırık duvara değicek sag bacak düz duruyor.) Ve 1. aparatı almıştım, her hangi bir acı agrı yoktu. bu esnada 4 hareket var. 1. aparatı ileri geri yapma 2. aparatı iyice sokup kegel yapma 3. 1cm geriye çekip O işareti çizme ve son olarak takıp çıkarma. Bunu 15 dk yapıyorsunuz. Ondan sonra Esra Hanım şimdi ben deniyorum diyip çaktırmadan 2. boy aparatı sokuyor tabi siz anlamıyrusnuz bunu soktuktan sonra soyluyor. sırada aynı şeyleri 2. aparat için yapmak var.. (Bu arada biolin kremi sadece 1. aparatın ucuna süreceksiniz, bir daha tekrarlamayın.) 1. gün böyle bitti akşam aynı hareketleri tekrar yapıyorsunuz 40 dk eşli ve yalnız olarak. 2. gün gittiğimde ilk gün yaptıklarımı yapmamı istedi esra hanım 1. aparatı yapmama ragmen 2. aparatı yapamadım, kendi gelip denediğinde batma ve acı hissetim bunun üzerine DR DİDEM KURBAN ile görüştürdüler beni hemen (Süleyman bey şehir dışındaydı) Didem hanım gerçekten çok çok yardımcı oldu beni rahatlattı, muane ettiğinde kendimi çok kastığımı bu acının sadece kaslarımdan kaynaklandığını, ameliyat yerimin çok temiz gözuktüğünü söyledi. Bunun üzerine oraya 3 kez sürmem için FİTO KREM diye bir krem verdi. 3. gün gittiğimde çok rahat 1. 2. aparatı yaptım ve Esra hanım yine çaktırmadan 3. aparata geçti. 3. aparatta sadece git gel tak çıkar yapıyoruz. 3. gün aynı zamanda hareketlere geçtik. 3 temel haraekt var. 1. klasık pozisyon başta anlattığım, 2. pozisyon ayakalrı gögse çekerek, 3. pozisyon ise dizlerin üstünde. Bu 3 pozisyonda 3. aparatı gel git tak çıkar. Tabi bepathol ve biolin yardımı ile. Akşam bu yapılanların tekrarı. Ve geldik SON GÜNE, 2. ve 3. aparatla yarım saat bu 3 hareketi yapmamı istedi esra hanım ardından yine çaktırmadan 4. aparatı soktu. 4. aparat gerçekten buyuk ve kalın, bu ilk girdiğinde hafif bir baskı hissetim. Bu aparatın yarısını sokuyoruz amaç vajinaya bu buyuklukte bir şeyinde girebileceğini görmek. bu aparatta git gel yok sadece 10 dk bacaklar kapalı bekliyoruz içimizdeken. VE BİTİİİİ. Ardındna bana ilk ilişkiyi nasıl yapmam gerektiğiyle ilgili bir kağıt ve bir kaç destek verici ilaç verdiler. İlk denememizde olduuu. BİR ACI AĞRI HİSSETMEDİM, tabii bir zevkde almadım ilk sefer diye sanırım. Egzersizlere hala devam ediyorum. onlar bana çok yardımcı oluyor. Burdan tüm hera klinik çalışanlarına esra ablaya ve kurtuluş ablaya sevgi ve minnetlerimi yolluyorum. Didem hoca ve süleyman hocayada teşekkürlerimi. Allah onlardan bin kere razı olsun. Eğer evde yenerim diyorsanız işlemler bunlar ama dediğim gibi aparatları sizin görmemeniz aslında oldukça önemli bir nokta ben 2. aparatı ilk gördüğümde bunu nasıl aldım demiştim. 4 den habersiz Aklınızda hera klinikle ilgili hiç bir soru kalmasın hiç düşünmeden gidin. Bana sormak istediğinizz bir şey varsa her zaman yardımcı olurum. Kendinize güvenin kızlar

Merhaba :)
Ben de vajinusmusu yenmiş biri olarak buradan teşekkür etmek istedim. Burada insanlar birbirlerine destek oluyorlar, tanıyalım tanımayalım, birbirimizin kalplerine dokunuyoruz. Öncelikle başarmak istediğinize İnanın. Bunun için çabalayın. Ben doktora gitmedim daha doğrusu evet muayene olduğum iki doktor oldu, onlar da herhangi bir hastanenin herhangi iki kadın Doğumcusuydu. Ben sadece bunu başarmanın kendi elimde olduğunu, istersem yapabileceğimi farkettim. D&R a gittim 10 adımda vajinusmus kitabını aldım 30 tl civarıydı. Eczaneye gittim pasiflora aldım :) kayganlaştırıcı jel aldım kendim için. Bir de egzersiz yaparken mikrop kaparsam diye daha önce mantar için doktorumun yazdığı bir merhemi tekrar aldım. Ve eve geldim o arada da bir taraftan deliler gibi takip ediyordum burayı. YouTube da vajinaya dair şeyler izledim ki bileyim, tanıyayım vajinamı. Sonra öğrendikçe cesaretlendim. Hergün küçük adımlar attım belki ama denemek bile başarıydı. Başladım egzersizlere, rahatlatıcı müzikler açtım. Kitabı eşime de aldım ki beni anlasın. Kitapta tedavi için seansa gelen bir çiftin tüm öyküsü anlatılmış. Hepimizin aslında o an ya da şu an yaşadığı şeylerdi... Eşime dedim ki; oku ya da okuma. Ben bir şeyler için çırpınıyor olacağım. Okursan, şayet Benimle birlikte sen de kendini kitaptaki erkek Kahraman'ın yerine koyarsan, egzersiz ve ödevleri sanki o kitaptaki bizmişiz gibi yaparsak bana çok büyük destek olursun dedim. Ve başladık kitaptaki çift aslında biz olmaya. Ne yazıyorsa yapıyorduk. Hiç ihmal etmedim. Eşim yorgun olduğunda egzersizimi sanki eşim yapıyormuş gibi düşünüp kendim yaptım. Sürekli kadın cinsel organı hakkında videolar izledim. Doğum bile izledim :) Oranın aslında nasıl esnek olduğunu anladım. Bir sabah her şeyi akışına bıraktım ve deneyelim dedim. Aklımdan o düşünceyi sevişirken bile atamıyordum ama denemek istiyordum. İş o noktaya gelince kendime inandım. Kendi parmağım gibi düşündüm, egzersizlerdeki gibi. Sonra eşim iyi gittiğimi söyledi cesaretlendim. Biraz daha denemeden sonra yorgun düştüm. 1 olmadı 2 olmadı 3 Oldu.... 1 ay içerisinde yendim. Şimdi 8 aylık kızıma hamileyim :) Rabbime çok şükür çok yol katettim. Şu an normal Doğum düşünüyorum inşallah bi sorun olmazsa. Karnımdaki miniğimle dua ediyorum size. Allah kimseyi evliliği ile, eşi ve eşi ile cinsel münasebeti ile sınamasın. Evleriniz şen şakrak olsun, rabbim hepinize kolay bir şekilde bu sorunu aşmayı ve yüreği güzel evlatlara sahip olmayı nasip etsin. Son olarak forumun başından beri burada kader birliği yaptığım ama ismini hatırlayamadığım herkese çok teşekkür ederim...

Sizin adınıza çok mutlu oldum. Normal doğum yapmak istediğiniz için ayrıca tebrik ederim. Bu arada prine masajını araştırın lütfen. Normal doğuma çok yararı var.

Çok teşekkürler. Allah razı olsun. Sizi hatırlıyorum, teşekkür etmek istediğim insanlardan birisiniz! çünkü ne zaman foruma girip kendimi cesaretlendirmek istesem tüm yorumlarınızı okuyordum. Hatta öyle ki başkalarına verdiğiniz cevaplar bile motive edici olduğu için ben de pozitif etki yaratıyordu hep. Allahım gönlünüzdekileri yaşamayı nasip etsin inşallah. M monalazo

Merhaba.. ahdım vardı yendiğim gün yazıcaktım... şu an iş yerindeyim yazıya başlar başlamaz gözlerim doldu. Burda yenenlerin yazılarını okuyup motive oldum hep... birileri de beni okuyup belki ümitlenir dedim... ümitlenmeliler de... çünkü 1. En basit ve yüzdeyüz çözümü olan kadın hastalıgı vajinusmustur. 2. Yaptıktan sora çok basit oldugunu görüyorsunuz... lütfen ümitsizlik ve ertelemek bu hastalıgın en kötü yanı. Ümitlenın çünkü en basıtı doktora gıdıp çözemeyem yok. Heee doktor için para ayarlayana kadar lütfen deneyın. Benım gıbı 1 sene bosa harcamayın.
İlk söylemek istediğim kural kocalarınızın o an çabalaması... bir yıllık evliyim... eşim ben kastıgımda bırakır suratını asar bunalıma gırerdı.. dolayısıyla hiç bu işe kalkışmamayı tercih ettım 1 senedır. Ama baktım olmuyor gecen gün konuştum onunla... dedim ki ben pes etsem de sen etme. Acıdıgı için ben ertelerim sora derim. Sen beni sakinleştir ısrar et. Derin nefes almamı ve o an sakinleşip kaslarımı sıktıgımı hissetmemi sagla... dün gece yine ben pes ettim. Yarıya kadar gırdık. Dedim ki yarın denemeye devam ederız. Bunu soylerken bılıordum aslında yarın dıye bişe yok. Sora uzandım yanına. Parantez acıp bişe dicem. Bir saat evvelden 3 kaşık passiflora şurup içtim. Ve 20 dk önce içime doğru emla krem sürdüm. Ve 1 sene once balayında aldığımız hıc kullanmadıgımız kayganlaştırıcıyı surduk. Ama ılk denemede yıne de acıdı ve fark ettım kı tam içime suremedım uyuşturucu emla kremı. Üst taraf çok uyustu ama içi duruyor. Uzandım işte. Parmagıma bıraz daha emla krem aldım. İçime dogru sürim ole deneyelım dedım..Bu arada eşim söndü adamcagız. Dedı kı benı yeniden canlandırman lazım. Sora ben emla kremı parmagımla içime doru ıterken aaa bı baktım parmak sonuna kadar gırıyo
Hemen bı kac gıt gel yaptım. Sora eşim şaşırdı... o parmagını soktu. Orta parmagını hem de :) dibine kadar soktu. Orda bayagı bi git gel yaptı ve bunu yaparken tekrardan canlandı :) vee dedı kı bak gırıyor. Onu sokcam dedı. Tmm dedım. Bacaklarımı cokca actım ama hala ıtıyorum adamı ellerimle... Canım acıyor. Dıorum bırak tmm.. adam bırakmadı. Beklıyorum dedı. Yarım girmişti içime orda bekledı... Ben iyiyim dedi. Beni sakinleştirdi. Yüzüme bak ve lütfen sakin ol derin nefes al sakinleş sakinleş kaslarını
bırak dedi. Girdiği yerde ufak ufak gıt gel yaptı. Bunu yapınca zevk almaya baslıyorsunuz. O an yıne sıkıyorım kendımı yıne sakinleştirdi. Sora ben yine acıcak filan diodum. Bana dedi ki bilio musun şu an tam olarak içindeyim haberin yok dedi. Yok ya dedım. Evet içindeyim dedi. Baktim sonuna kadar sokmuş. Acıdı mı dedı acımamıstı. O arada sokmuş adam haberım yok. Sora bayagı gıt gel yaptı. Hatta ben cıkarma dıorum o çıkardı tekrar soktu acıdı mı dedı hayıırrrrr... ama sora bı baktık baya kan gelmiş. Bunu yazıp korkutmak ıstemıorum ama kan gelıo reglı gıbı bıse. Çok geldı benden. Ama bi zararı olmadı. Fakat carsaf yatak heryer battı ama ben umursuyor muyum hayırrrrrr... :) eşim duşa gitti. Ben boş boş istemsizce Gülerken birden ağlamaya başladım. Bir sene o kadar kötü günler yaşadım ki anlatamam... Beni en çok motive eden şeyse bunu bugun yenıcem ve yarın kadın olucam bu yükü bu sorunu geride bırakmış hafiflemiş bir şekilde dolaşcam dedım. Bu hafiflemiş duygusunu ben 1 gun yaşadım. Ilk gunlerımızde zorlarken benden bıraz kan geldı. Dedım tamm artık bakıre degılım. Ertesı cok hafıfledım. Ama doktora gıttım. Bana dedı kı yoo hala bakıresın. Dünyam basıma yıkıldı. Ve yıne kabus basladı... biliyorum sorun çözüldü hafıflemıs duygusunu o duyguyu tekrar ve gercekten yasıcam dedım. Siz de yaşamasanız da o duyguyu hayal edin... Eşimin o anki mutlulugunu gormek çok guzeldı. Bu yazıyı sız okumayın lutfen eşinize okuyun. Çünkü eşim surat assa o an yıne olmuyor işte dıye bıraksaydı. Ben pes edınce dönüp yatsaydı olmıcaktı. Ki benim eşim ben sipariş üzerine sevişemem sen krem sür hazırlan ben o an yapamam dıye aksilik yapan bir adamdı. Hemen motıvasyonu düşerdi. Ama dün çok yardım ettı. Çünkü o da bana inandı.
Bu arada soledıgım ilaçlar eczanelerde var. Pasiflora içinde 2 kaşık dıo ama ben once 2 kaşık içtim. 20 dk sora bı tane daha içtim. Size oneremem. Eczacıya sorup deneyın. Ayrıca aylar içinde düşündüm ve sorunumun ne oldugunu tespıt ettım kendımce. Mesela yarın deneyelım dedıgımde kocama o an aklımdan hızlıca yarın mı ogun bakırelıgım yarın mı gıdıcek dıye flaş sorular gecerdı. Kendı kendımı telkın ettım. Su an bakıre olmak benım için sorun. Evvelden olmamak sorundu. Ama degıstı. Artık ailesinin temiz kızı değilim. Artık kocamın karısıyım. Bunları gunler ıcınde kendınıze telkın edın. Ben çok korkak ve takıntılıyım. Düşünün eşim şaşırdı parmagımı içerde görünce. Ben yaptıysam herkes yapar. İnş. Hersey çok guzel olur

Merhaba arkadaşlar. Bende vajinismustum 1 yıl önceye kadar. Psikoloğa gittim parmak egzersizleri ile yendim. Fakat bu 1 yıl içinde ilişkiye girerken hep acı çekiyordum. Herhalde hiç zevk alamayacağım diye düşünüyordum. Hala kasıyormușum kendimi. Ama işte insanın elinde olmuyor maalesef. Yeni yeni zevk almaya başladım. Hiç korkulacak bir şey yokmuş meğerse. İnancınızı hiç yitirmeyin. Doktora gidemeseniz bile evde kendiniz yapmaya çalışın. Aslında bir kere kulak çubuğunu oraya soktuğunuzda cesaretiniz geliyor ve parmak egzersizlerini daha rahat yapıyorsunuz. Yeter ki başlayın. Keşke evlendiğim ilk sene halletseydim. Şu an çocuk için uğraşıyoruz ama yumurtalarım azalmıș o yüzden tüp bebek yaptıracağım. İnşallah olur. Size tavsiyem hiç vakit kaybetmeyin. İsterseniz yardımcı olurum. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…