- 31 Ağustos 2015
- 1.884
- 2.027
- 83
- 32
- Konu Sahibi Bengokyuzu
-
Çok yanlış düşünüyosun cinselliği yaşamak her insanın hakkı ben eğer vajinusmus olsam tedaviyi eşim için değil kendim için isterdim ki konu sahibi de kendi vicdanını rahatlatmak istiyo boşansada ilişkiye giremeyen kusurlu insan gibi gözükmeyim istiyo bemce ayrıca senin cinselliğe bakış açın sanki sadece erkek için yapılıyo gibi trendlerde eşe nasıl cilve yapılır die bi konu var bak istersen kadınlar kocalarının tepesine atlıyor çünkü erkek kadar kadın içinde önemli bişeBen evli değilim. Ve galiba iyi ki de değilim. Erk zihniyetin kadınlar üzerindeki tahribatından biri de vajinismustur. Kocam olacak eleman benim elimde olmayan sebeplerle böyle bir rahatsızlık yaşadığımı bilecek. Ve aramızdaki sevgiye, benim kadınlıgıma laf edecek. Bende hala onun gönlü olsun evliliğim düzelsin diye doktor doktor gezicem. Ben bunu yediremiyorum. Ya ben böyle şeylere yapım gereği tahammül edebilen bir insan değilim. Kimse için küçülemem. Kimse için kaygı sahibi olamam. Son olarak da konu sahibinin cinsellik yaşasa bile evliliğin düzeleceğine ihtimal vermiyorum.
Benim cinsellikle alıp veremediğim yok. Tabu olarak da görmem. Bir beden ve ruh aktivitesi olarak görüyorum. İki insanın arasındaki bağlılığı kuvvetlendirdiğine ve iletişimin en doruk noktasına olduğuna inanıyorum. Ayrıca vücutta ki fazla enerjinin atılması için de gereklidir. Benim derdim üslup evlensem böyle bir problemim olsa eşim ılımlı ve yapıcı bir insan olsa tabiki tedavi olurum. Ama bana kendimi yetersiz hissettirse, sürekli hır gür çıkarsa ve mutsuzluğundan beni mesul tutsa bu durumu aşmak için bana yardım etmese işte o zaman hayatımdan tamamen çıkarırım.Çok yanlış düşünüyosun cinselliği yaşamak her insanın hakkı ben eğer vajinusmus olsam tedaviyi eşim için değil kendim için isterdim ki konu sahibi de kendi vicdanını rahatlatmak istiyo boşansada ilişkiye giremeyen kusurlu insan gibi gözükmeyim istiyo bemce ayrıca senin cinselliğe bakış açın sanki sadece erkek için yapılıyo gibi trendlerde eşe nasıl cilve yapılır die bi konu var bak istersen kadınlar kocalarının tepesine atlıyor çünkü erkek kadar kadın içinde önemli bişe
Evet esimde de sorun var. Çeşitli terapilere gittik ama ustesinden gelemedik. Cinsel ihtiyacimizi karşılamıyor değiliz elbette. Alışılanın dışında olduğunu kabul ediyorum ama bu şekilde eksiksiz bir hayat kurduk kendimize. Birbirimizden vazgecmedik, suclamadik, yikici olmadik. Evet belki doğru degil ama bizim hayatimiz ve tercihimiz bu. Çünkü tedavi olmayı başaramadık. Bunu kabul etmek zorunda kaldık. Tam birleşme olamasa da, bir çok çiftten daha anlamlı her anlamda hayatımız. Bizim için yazılan da buymuş demek ki. Artık kabul ettim benNasıl yani 4 yıl mı? Bu bir hastalık ama kesinlikle tedavisi de olan psikolojik kökenli, istenince, bir uzmandan yardım alınca muhakkak tedavi edilen bir hastalık. Bunu 4 yılda aşamadıysanız bir ömür boyu aşamazsınız herhalde ama bunun sebebi sadece sizin vajinismus olmanız olamaz, muhakkak eşinizden de kaynaklıdır. Cinsel ilişkinin olmaması sağlıklı bir kadını da sağlıklı bir erkeği de olumsuz yönde etkiler bence.
Aynen hiç etkilemedi demek de olaya şaşı bakmak olur
Ama bu konu için baktığımızda sen hastasın ve kocanı etkiliyo sen 8 ay doktora gitmiyosunBenim cinsellikle alıp veremediğim yok. Tabu olarak da görmem. Bir beden ve ruh aktivitesi olarak görüyorum. İki insanın arasındaki bağlılığı kuvvetlendirdiğine ve iletişimin en doruk noktasına olduğuna inanıyorum. Ayrıca vücutta ki fazla enerjinin atılması için de gereklidir. Benim derdim üslup evlensem böyle bir problemim olsa eşim ılımlı ve yapıcı bir insan olsa tabiki tedavi olurum. Ama bana kendimi yetersiz hissettirse, sürekli hır gür çıkarsa ve mutsuzluğundan beni mesul tutsa bu durumu aşmak için bana yardım etmese işte o zaman hayatımdan tamamen çıkarırım.
Cinsellik evlilikte çok önemlidir ama her vajilinin eşi bu yüzden ayrılcak diye bir şey yok bende evliliğimin ilk 3 ayı bu sıkıntıyı yaşadım hiç aşamıcamı sanıyoduk ama yine de eşim bana sen bana ömrümün sonuna kadar her halinle kabul sen derdi. Olayı sadece vajiye bağlama ama kendinde diyorsun hataların olduğunu erkekler huzur arar o huzuru vermezsem üstüne bide cinsellikte de problemler varsa o zaman doğal olarak uzaklaşırsınız. Bence hatalarını telafi edecek onu mutlu edecek şeyler yapmalısın. Bu arada kendini de çok üzme moralini yüksek tut. Vajinismusu atlatmak içinde çaba göster canım.Merhaba. Ilk defa bu tarz bir sitede bir problemimi yaziyorum. Belki benim yasadiklarimi tecrube etmis birileri vardir. Henuz 9 aylik evliyim. Nisanliligimizdan itibaren surekli tartismalarimiz oldu biraz uzattim tarismalari esimin uzerine cok gittim farkindayim ama affedemeyecegi tarzda seyler degil olmadigini kendiside soyluyor. Hazmedemiyorum kucuk seyleri de her anim kotu bitti butun heveslerimi kursagimda biraktin diyor. Soylediginde haklilik payi cok fazla. Yaklasik 3 aydir bosanmak istedigini hazmedemedigini soyluyor. Ben 3 aydir hatalarimi farkettigimi soyluyorum duzeltmek icin her gun ugrasiyorum artik onunla en ufak bir surtusme yasamamak icin ugrasiyorum. Bu arada vajinismus hastasiyim. Tedavi olmak icin doktora gidiyoruz bu sonuclanmadan ayrilmam dedim oda sen ikna ol tamam dedi. Bi yanda tedavi suruyor ayni yatagi paylasiyoruz ne desem aliyor ailemle gayet iyi. Benden once eve geldiginde yemek yapmis oluyor. Butun bunlari yaparkende diger yandan yuzume bakmiyor konusmuyor benimle ortak vakit gecirmemeye calisiyor beni sevmedigini icinde bir his kalmadigini soyluyor. Tum bunlari vajinismusa baglamalimiyim bilmiyorum. Fikirleriniz neler gercekten biseyler duymaya ihtiyacim var
Her istediğini alan yemeğini bile yapan ama senle vakit geçirmeyen hatta yüzüne bile bakmayan adamla vajinismusu yenmeyi nasıl düşünüyorsun? Yüzüne bile bakmayan adamın tedavine yardımcı olduğuna emin misin gerçekten yaMerhaba. Ilk defa bu tarz bir sitede bir problemimi yaziyorum. Belki benim yasadiklarimi tecrube etmis birileri vardir. Henuz 9 aylik evliyim. Nisanliligimizdan itibaren surekli tartismalarimiz oldu biraz uzattim tarismalari esimin uzerine cok gittim farkindayim ama affedemeyecegi tarzda seyler degil olmadigini kendiside soyluyor. Hazmedemiyorum kucuk seyleri de her anim kotu bitti butun heveslerimi kursagimda biraktin diyor. Soylediginde haklilik payi cok fazla. Yaklasik 3 aydir bosanmak istedigini hazmedemedigini soyluyor. Ben 3 aydir hatalarimi farkettigimi soyluyorum duzeltmek icin her gun ugrasiyorum artik onunla en ufak bir surtusme yasamamak icin ugrasiyorum. Bu arada vajinismus hastasiyim. Tedavi olmak icin doktora gidiyoruz bu sonuclanmadan ayrilmam dedim oda sen ikna ol tamam dedi. Bi yanda tedavi suruyor ayni yatagi paylasiyoruz ne desem aliyor ailemle gayet iyi. Benden once eve geldiginde yemek yapmis oluyor. Butun bunlari yaparkende diger yandan yuzume bakmiyor konusmuyor benimle ortak vakit gecirmemeye calisiyor beni sevmedigini icinde bir his kalmadigini soyluyor. Tum bunlari vajinismusa baglamalimiyim bilmiyorum. Fikirleriniz neler gercekten biseyler duymaya ihtiyacim var
Tedavime yardimci olmak egzersizleri yapmaksa benimle doktor gelmekse evet. Ama baska duygusal bi durumu yok. Zaten bu denli sikintili olmamda bundan.Her istediğini alan yemeğini bile yapan ama senle vakit geçirmeyen hatta yüzüne bile bakmayan adamla vajinismusu yenmeyi nasıl düşünüyorsun? Yüzüne bile bakmayan adamın tedavine yardımcı olduğuna emin misin gerçekten ya
Ya ben vajinusmus olmadım ama normal sevişme için bile insan duygusal bir ön hazırlık istiyor, yüzüme bakmayan açıkça beni sevmediğini söyleyen adamla nasıl sevişirim? Kaldı ki vajinusmusu yenecem? Yüzüme bakmayan adamın tedavime ne katkısı olabilir? Önce oturup açıkça konuşun, bu şekilde devam etmek doğru gelmedi banaTedavime yardimci olmak egzersizleri yapmaksa benimle doktor gelmekse evet. Ama baska duygusal bi durumu yok. Zaten bu denli sikintili olmamda bundan.
Yani cinselliği sadece son bir kac dakikadaki birleşmeden ibaret sayıyorsaniz, evet biz bundan yoksunuz. Ama bu kadar cinsel terapiste gittik, cinselliğin ne olduğunu, neyi kapsadığını öğrendik. Sizlere bunu doğru gibi yansıtmak elbette çok saçma ama bizim hayatımızın doğrusu da bu şekilde olusmak zorunda kaldı.
Yani bir iki deneme yapılır. Zaten eylem gerçekleşmiyorsa o kadar beklenmez. Hemen yetkili kişilere gidilir. Konu Sahibi ve eşinin iletişim problemleri var. Ve eşi de yapıcı değil yıkıcı. Sevgisinin bittiğini söylüyorsa daha neyin tedavisi bu anlayamadım.Ama bu konu için baktığımızda sen hastasın ve kocanı etkiliyo sen 8 ay doktora gitmiyosun
Ben eşinizin boşanmak istemesini vajinismusa bağlamıyorum. Burada vajinismus hakkında açılmış sayfalar var. Yıllarca bu illeti yaşayan kadınlar var, boşanmak pek gündeme gelmiyor. Üstelik siz daha yeni evlisiniz. Tartışmalarınız sebep olmuş gibi görünüyor. Siz vajinismus yüzünden farkında olmadan agresifleşmiş , bunu da eşinize yansıtmış olabilirsiniz.Merhaba. Ilk defa bu tarz bir sitede bir problemimi yaziyorum. Belki benim yasadiklarimi tecrube etmis birileri vardir. Henuz 9 aylik evliyim. Nisanliligimizdan itibaren surekli tartismalarimiz oldu biraz uzattim tarismalari esimin uzerine cok gittim farkindayim ama affedemeyecegi tarzda seyler degil olmadigini kendiside soyluyor. Hazmedemiyorum kucuk seyleri de her anim kotu bitti butun heveslerimi kursagimda biraktin diyor. Soylediginde haklilik payi cok fazla. Yaklasik 3 aydir bosanmak istedigini hazmedemedigini soyluyor. Ben 3 aydir hatalarimi farkettigimi soyluyorum duzeltmek icin her gun ugrasiyorum artik onunla en ufak bir surtusme yasamamak icin ugrasiyorum. Bu arada vajinismus hastasiyim. Tedavi olmak icin doktora gidiyoruz bu sonuclanmadan ayrilmam dedim oda sen ikna ol tamam dedi. Bi yanda tedavi suruyor ayni yatagi paylasiyoruz ne desem aliyor ailemle gayet iyi. Benden once eve geldiginde yemek yapmis oluyor. Butun bunlari yaparkende diger yandan yuzume bakmiyor konusmuyor benimle ortak vakit gecirmemeye calisiyor beni sevmedigini icinde bir his kalmadigini soyluyor. Tum bunlari vajinismusa baglamalimiyim bilmiyorum. Fikirleriniz neler gercekten biseyler duymaya ihtiyacim var
Parmak egzersizlerini aksatmadan yaparsanız. Kısa sürede yenersiniz. İnşallah aranız düzelir. Eşinizde tedavi açısından destek oluyor sanırım. Doktora beraber gidiyorsanız bu çok iyi.9 ay nasil gecti hic bilmiyorum. Esim cinsellige cok duskundu onu etkiledigini kabul edebilirim tabi bu sekilde hersey cozulecek diyemem ama denemezsem cok pismanlik yasiycam. 1 aydir tedaviye gidiyoruz daha
evlilikte erkeğin cinsel sorunu varsa ve bu bağlamda konu açıldıysa yorumların büyük bölümü tedavi olmuyorsa boşan oluyor, ama vajinismus konularında nedense hep erkekten über anlayış bekleniyor, açıkcası ben iki tarafla da empati kurduğumda aaa evlilik sadece cinsellik değil nasıl boşanmayı düşünür diyemiyorum, cinsel beklentiler uyuşmuyorsa evet boşanılır.
F filmgibi çocuğunuz kaç yaşında?
Katılıyorum evet hastalık ama tedavisi de var ömür boyu da beklenmez ki,cinsellik yaşayan insanlara bakın biz daha ulvi bişey yaşıyoruz cinselliği aştık minvalinde laflar etmek sorunu sadece sümen altı etmek olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?