- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 32
- Konu Sahibi Bengokyuzu
-
Vajinismus hakkinda 22 bin sayfa okudum desem ? :):) odamdaki cekmecem anestezi malzemeleriyle dolu desem :):) basardim ama nasil basardim bilmiyosun :) uyusturdum zorlandim aqladim sizladin kalkip kalkip namaz kildim dua ettim cok sukur oldu beni en cok tetikleyen olay esimin kalk artik doktora qoturecem demesiydi o an dank etti benim kafam ben acizmiyim neyim eksik diqer kadinlardan dediqim qun oldu...bilemiyorum belkide ben kolay atlattim ama demek istediqim insan kendi kendinin doktoru olmali psikolojisini kendisi yoneltmeli herneyse bu konuda tartismak istemem Rabbim yardimciniz olsun insaaallah hepiniz birqun yenersiniz.. :) walla ben isin cinselliqini qectim ama sirf bu korkum yuzunden cocuk sahibi olamamak beni cok uzerdi yani sen istemezmisin anne olmayi deqmezmi sence 2 dakikalik bi aciya bi bebeqin qulusu
Diyorumya belkide ben kolay atlattim baskalarina qore kolay tabi bana qore zordu...Hayirlisi olsun ne diyeyim Allah'tan umut kesilmez belki biqun olur herkes kendi yasadiqini daha iyi bilir tabikiIşte o iki dakikalık acıya beynim izin vermediği için, bin kat fazla acı çekerek operasyonlar geçirerek aşılama ile hamile kaldım. Bunun ne demek olduğunu tahmin edebiliyor musunuz? Sizce insanin elinde olan bir şey olsa, doğal sıradan acısız normal keyifli yol varken, bunu seçer mi?
Kınamak olarak algilamayin ama bu kadınlar vajinusmus olmayi nasil basariyor? Yani cinsel birliktelik nasil bu kdr zor olabilir ki? Sonucta anatomin buna müsait neden kasiyorsun kendini?
Ve evet evliligin temeli cinsellikten geçiyor. Bir Kadini bir erkegi birbirine ceken güç zaten bu. Beraberinde aşk sevgi ve tutku geliyor.
Kuru kuru ama seviyorum demekle olmuyor maalesef
Insallah sorununuz hallolur.
Bence vajinismus diye bisey yok insan iradesi diye bisey var...Bende cok korktum korkuttular disardan qelen laflar sozler ewliliqimin en quzel zamanlari zindan oldu...ama dedimki bukadar insan olmediyse heralde bende olmem dedim hicte buyutulcek bisey deqilmis yani biraz sabir dua ve iradeyler oluyo...hickimsenin esini bu zevklerden mahrum etmeye hakki yok kendinr qelecek ve yapacak ben buna inaniyorum...inanmak basarmanin yarisidir derler...ben yapacaqima inandim 2 haftada qecti biti bu illet esimi uzqun qordukce qaza qeldim uqrastim korkmadim kolundan tutup tutup hic bikmadan denedim denedim oldu sonunda bence hastalik deil psikolojik kim ne derse desin ben katilmiyorum...
Aynen katiliyorum sana canim tamamen psikolojik bi durum bu vajinismus birazcik irade ve istekle hallolur ama korkunun uzerine qitmekten korkanlar olduqu icin yillar boyu suruyo ewlilikler yokusa surukleniyo her erkeqin hakkidir bunu yasamak qercekten kadinlarimizin biraz nazlanmayi birakip cesur olmalari lazim...Rabbim yardimcilari olsun ne diyeyim...simdi kizanlar karsi qelenler olur ayni yollardan qectim emin olun disardaki bos laflara inanip esime yaklaasmadiqim icin sabaha kadar aqladiqimi bilirim...insaAllah yenersiniz...
+1Erkeğin hakkı cinsellik kadının değil mi, kadına evlenene kadar elletme gösterme yapma baskısı var erkeğe var mı, yok, erekte oldu mu bitti, ama kadına sakla sakla sakla sonra hop aç kızım, her beyin bunu ha tamam artık yapabilirim diye kabullenemiyo
Vajinusmus bi tek Türkiye'de var. Bu da kızlara küçükken yapılan cinsellik baskısından kaynaklanıyor.
En çok burda mevcut psikolojik bi durum. Benim çevremde de olan arkadaşlarım var. Yaşamadığım için bilemiyorum. Allah yardımcınız olsunaraştrmadığınız belli! yurtdışında vajinismusla ilgili birçok yazı okudum..
Bu arada vajinismus hastasiyim. Tedavi olmak icin doktora gidiyoruz bu sonuclanmadan ayrilmam dedim oda sen ikna ol tamam dedi.
Net bi sekilde ayrilmak olsa fikri neden beni ikna etmeye calssin bende bunu dusunuyorum hep. Demekki onda da bir soru isareti var diye dusunuyorum. Ne kadar dogru orasini bilememşu kısım çok saçma.
bence olayın tam olarak vajinismus ile alakası yok. uzun zamanın birikmişliği var adamda demek ki.
Ben karar verdim. Aseksüel ve Feminist olucam. Bu nedir ya şurda iki dakika da sinir sahibi oldum..
)
Nasıl yani 4 yıl mı? Bu bir hastalık ama kesinlikle tedavisi de olan psikolojik kökenli, istenince, bir uzmandan yardım alınca muhakkak tedavi edilen bir hastalık. Bunu 4 yılda aşamadıysanız bir ömür boyu aşamazsınız herhalde ama bunun sebebi sadece sizin vajinismus olmanız olamaz, muhakkak eşinizden de kaynaklıdır. Cinsel ilişkinin olmaması sağlıklı bir kadını da sağlıklı bir erkeği de olumsuz yönde etkiler bence.4 yıl bitti evliligimde. Vajinismusu yenemedim. Gerek kendim, gerek esimle birlikte tedavilere katıldık ama olmadı. Bu hic bir zaman evlilik hayatimizi etkilemedi, bu bir hastalık cunku, apandistim patlasa beni mi suclayacak?. Butun vajinismuslar böyle mi dediğiniz icin söylüyorum bunları
Nasıl yani 4 yıl mı? Bu bir hastalık ama kesinlikle tedavisi de olan psikolojik kökenli, istenince, bir uzmandan yardım alınca muhakkak tedavi edilen bir hastalık. Bunu 4 yılda aşamadıysanız bir ömür boyu aşamazsınız herhalde ama bunun sebebi sadece sizin vajinismus olmanız olamaz, muhakkak eşinizden de kaynaklıdır. Cinsel ilişkinin olmaması sağlıklı bir kadını da sağlıklı bir erkeği de olumsuz yönde etkiler bence.
Ben evli değilim. Ve galiba iyi ki de değilim. Erk zihniyetin kadınlar üzerindeki tahribatından biri de vajinismustur. Kocam olacak eleman benim elimde olmayan sebeplerle böyle bir rahatsızlık yaşadığımı bilecek. Ve aramızdaki sevgiye, benim kadınlıgıma laf edecek. Bende hala onun gönlü olsun evliliğim düzelsin diye doktor doktor gezicem. Ben bunu yediremiyorum. Ya ben böyle şeylere yapım gereği tahammül edebilen bir insan değilim. Kimse için küçülemem. Kimse için kaygı sahibi olamam. Son olarak da konu sahibinin cinsellik yaşasa bile evliliğin düzeleceğine ihtimal vermiyorum.Kadın olarak sana hak verdim
Bizlere yüklenen zor görevler var toplumsal olarak, insan sıkışıp kalıyor bazen
Ama evlilikte durum öyle değil, evlendiler kadının korkuları var, erkek anlayış gösterdi, sevdi , ihanette yasak, hastalıkta ve sağlıkta dendi. Karşısında korku içinde bir kadın var, bu adamlar taştan değil, onlarında bizim gibi duyguları var, bir erkeğin vajinusmusu gerçekten anlaması çok zor, anlayış gösterebilir ama gerçekten anlamak başka bir şey. Erkeklerden hep anlayış bekliyoruz, hep sabır bekliyoruz, incelik bekliyoruz ama öyle bir dünya yok, 9 ayda konu sahibinin eşi neler yaşamıştır kimbilir onu da düşünmek lazım.
Eşimin yeğeni evlendi geçen yıl, onlarda bu sorunu yaşıyorlar, çocuk eşime anlatmış ne yapabilirim ben diye, eşimde bana açtı konuyu kadın olarak sen ne dersin dedi, konuşma ilerledikçe eşim ben olsam boşanırdım dedi, saçmalama dedim, benden korkan kadın beni nasıl sevecek diye bir cümle çıktı ağzından. Kadının korktuğu eşi değil desem de nafile ilk erkek refleksi bu oldu. Onların dünyası bizimle aynı değil, vaji büyük bir sorun, ertelemeden çözmek lazım, cinsellik evliliğin yapı taşlarından biri ve olmadığında ciddi sorunlar çıkabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?