Vajinismusum bosanma asamasina geldik yorumlarinizi bekliyorum.

Ayrica ben sana beddua etmedim canim Rabbim yardimciniz olsun dedim birazcik dusun belki yaparsin anlaminda yaptim o yorumu ama beddua kismina qirmen yanlis olmus kimin basina ne qeleceqini Allah bilir senin benim duamla olmaz o isler...yinede cok zoruna qittiyse ozurdilerim bu benim sahsi dusuncem umarim yenersiniz ne diyeyim...

Işte o iki dakikalık acıya beynim izin vermediği için, bin kat fazla acı çekerek operasyonlar geçirerek aşılama ile hamile kaldım. Bunun ne demek olduğunu tahmin edebiliyor musunuz? Sizce insanin elinde olan bir şey olsa, doğal sıradan acısız normal keyifli yol varken, bunu seçer mi?

Diyorumya belkide ben kolay atlattim baskalarina qore kolay tabi bana qore zordu...Hayirlisi olsun ne diyeyim Allah'tan umut kesilmez belki biqun olur herkes kendi yasadiqini daha iyi bilir tabiki

İnanamadım şu yuzeysellige, bu mantıkla bakarsak psikoloji psikiyatri bilimi komple çöp, benim panik atarım var mesela, beynim bana öyle oyunlar oynadı ki defalarca kalp krizi diye hastaneye gittim, çünkü tüm belirtiler vardı, evet psikolojik ve bu bir hastalık

Herkesin dusuncesi farkli arkadaslar ben yorum yapmicam kesinlikle bu konuya biz insan deqiliz bizim canimiz acimadi sanki doqru bilip bilmeden konusuyosunuz psikolojik diyorum bende zaten farkli bisey soylemiyorum istedikten sonra ustesinden qelinir diyorumda neyse uqrasamicam walla insanlar anlamak istedikleri qiibi anliyolar...Konu sahibi arakdasim Allah senin ve senin durumunu yasayan herkesin yaridmcisi olsun hoscakal...

ben yaklaşık 2 sene vajinismustum.. ben de eşime boşanalım yapamayacağım demiştim kabul etmedi.. neticede olmadıkça ikimizin de psikolojisi bozuldu. ben de ağır konuştum zamanın da. doğal olarak eşim de erkek olduğu için o daha ağırdı. cinsellik evlilikteki ennnnn önemli nokta. bakın ben bu yılbaşında yendim. 2 ay sonra hamile kaldım ve geçen hafta bebeğim gelişmediği için kürtaj oldum.. yaklaşık 15 gündür de ilişkiye giremiyoruz.. ben eşimden daha kötü hissediyorum kendimi ilişki olmadığı için..

Aile danismanina da gidin.
Ben de vajinismus yasadim 15 gun icinde cozuldu sorunumuz.

Sorununu cozebilecek bir uzmana gitmeni tavsiye ederim.

+1

Vajinusmus bi tek Türkiye'de var. Bu da kızlara küçükken yapılan cinsellik baskısından kaynaklanıyor.

Ben biz kadınları anlamıyorum biri konu açsa şimdi eşim benle ilişkiye girmiyo die adama demediğiniz kalmaz kaç konu okudum burda ama kadın vajiyse ilişkiye giremiyo yine erkeklere laf var anlayış bayanlar karısı kanser olan adamın nasıl psikilojisi bozuluosa bu hastalıktada adamı anlamak lazım bak konu sahibi adam sevmiyorum diyene kadar bi doktora gitmemiş belki adam strateji yapıyo güzellikle bekledim adım atmıyo bide böle deneyelim die düşündü

Bu arada vajinismus hastasiyim. Tedavi olmak icin doktora gidiyoruz bu sonuclanmadan ayrilmam dedim oda sen ikna ol tamam dedi.

şu kısım çok saçma.

bence olayın tam olarak vajinismus ile alakası yok. uzun zamanın birikmişliği var adamda demek ki.

şu kısım çok saçma.

bence olayın tam olarak vajinismus ile alakası yok. uzun zamanın birikmişliği var adamda demek ki.
Net bi sekilde ayrilmak olsa fikri neden beni ikna etmeye calssin bende bunu dusunuyorum hep. Demekki onda da bir soru isareti var diye dusunuyorum. Ne kadar dogru orasini bilemem

Ben karar verdim. Aseksüel ve Feminist olucam. Bu nedir ya şurda iki dakika da sinir sahibi oldum..
)

Kadın olarak sana hak verdim
Bizlere yüklenen zor görevler var toplumsal olarak, insan sıkışıp kalıyor bazen
Ama evlilikte durum öyle değil, evlendiler kadının korkuları var, erkek anlayış gösterdi, sevdi , ihanette yasak, hastalıkta ve sağlıkta dendi. Karşısında korku içinde bir kadın var, bu adamlar taştan değil, onlarında bizim gibi duyguları var, bir erkeğin vajinusmusu gerçekten anlaması çok zor, anlayış gösterebilir ama gerçekten anlamak başka bir şey. Erkeklerden hep anlayış bekliyoruz, hep sabır bekliyoruz, incelik bekliyoruz ama öyle bir dünya yok, 9 ayda konu sahibinin eşi neler yaşamıştır kimbilir onu da düşünmek lazım.
Eşimin yeğeni evlendi geçen yıl, onlarda bu sorunu yaşıyorlar, çocuk eşime anlatmış ne yapabilirim ben diye, eşimde bana açtı konuyu kadın olarak sen ne dersin dedi, konuşma ilerledikçe eşim ben olsam boşanırdım dedi, saçmalama dedim, benden korkan kadın beni nasıl sevecek diye bir cümle çıktı ağzından. Kadının korktuğu eşi değil desem de nafile ilk erkek refleksi bu oldu. Onların dünyası bizimle aynı değil, vaji büyük bir sorun, ertelemeden çözmek lazım, cinsellik evliliğin yapı taşlarından biri ve olmadığında ciddi sorunlar çıkabiliyor.

Nasıl yani 4 yıl mı? Bu bir hastalık ama kesinlikle tedavisi de olan psikolojik kökenli, istenince, bir uzmandan yardım alınca muhakkak tedavi edilen bir hastalık. Bunu 4 yılda aşamadıysanız bir ömür boyu aşamazsınız herhalde ama bunun sebebi sadece sizin vajinismus olmanız olamaz, muhakkak eşinizden de kaynaklıdır. Cinsel ilişkinin olmaması sağlıklı bir kadını da sağlıklı bir erkeği de olumsuz yönde etkiler bence.

Aynen hiç etkilemedi demek de olaya şaşı bakmak olur

Ben evli değilim. Ve galiba iyi ki de değilim. Erk zihniyetin kadınlar üzerindeki tahribatından biri de vajinismustur. Kocam olacak eleman benim elimde olmayan sebeplerle böyle bir rahatsızlık yaşadığımı bilecek. Ve aramızdaki sevgiye, benim kadınlıgıma laf edecek. Bende hala onun gönlü olsun evliliğim düzelsin diye doktor doktor gezicem. Ben bunu yediremiyorum. Ya ben böyle şeylere yapım gereği tahammül edebilen bir insan değilim. Kimse için küçülemem. Kimse için kaygı sahibi olamam. Son olarak da konu sahibinin cinsellik yaşasa bile evliliğin düzeleceğine ihtimal vermiyorum.

Yazık kızda ne yapsın en azından elimden geleni yapmış olayım diyo, cinselliği de sorun olmaktan çıkarayım bakalım ne olacak diyo, çünkü şu an boşansa acaba diyecek,düzenli cinsel hayatımız olsaydı nasıl olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…