Kadın olarak sana hak verdim
Bizlere yüklenen zor görevler var toplumsal olarak, insan sıkışıp kalıyor bazen
Ama evlilikte durum öyle değil, evlendiler kadının korkuları var, erkek anlayış gösterdi, sevdi , ihanette yasak, hastalıkta ve sağlıkta dendi. Karşısında korku içinde bir kadın var, bu adamlar taştan değil, onlarında bizim gibi duyguları var, bir erkeğin vajinusmusu gerçekten anlaması çok zor, anlayış gösterebilir ama gerçekten anlamak başka bir şey. Erkeklerden hep anlayış bekliyoruz, hep sabır bekliyoruz, incelik bekliyoruz ama öyle bir dünya yok, 9 ayda konu sahibinin eşi neler yaşamıştır kimbilir onu da düşünmek lazım.
Eşimin yeğeni evlendi geçen yıl, onlarda bu sorunu yaşıyorlar, çocuk eşime anlatmış ne yapabilirim ben diye, eşimde bana açtı konuyu kadın olarak sen ne dersin dedi, konuşma ilerledikçe eşim ben olsam boşanırdım dedi, saçmalama dedim, benden korkan kadın beni nasıl sevecek diye bir cümle çıktı ağzından. Kadının korktuğu eşi değil desem de nafile ilk erkek refleksi bu oldu. Onların dünyası bizimle aynı değil, vaji büyük bir sorun, ertelemeden çözmek lazım, cinsellik evliliğin yapı taşlarından biri ve olmadığında ciddi sorunlar çıkabiliyor.