VAJİNİSMUSU YENME ÖYKÜSÜ VE YENMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR
Merhaba arkadaşlar,
Sizlere bu sorunu kendi çabalarımla nasıl yendiğimden bahsedeceğim. Böylelikle neler yapılmalı, neler yapılmamalı ve nelere dikkat edilmeli gibi konuları aşağıda değerlendirdim.
1. İlk olarak kendinize inanmalı, bunun insan doğasına uygun bir oldu olduğu gerçeğine kendinizi psikolojik olarak alıştırmalısınız.
2. Bu konuda yazılmış kitaplardan faydalanabilirsiniz, bazı kitaplar sadece bilgi amaçlı, tedavi edebileceğini de iddia ediyor fakat yeterli olmayabiliyor. İsim vermek istemiyorum fakat ciddi anlamda bana vakit kaybettiren kitaplar oldu, oldukça da ünlü birinin yazdığı kitap bu. Sadece sürekli aynı şeyleri tekrar etmiş, bunun yenilebileceğinden bahsetmiş fakat nasıl yapılacağı konusunda adım adım tedaviye yer vermemiş, daha doğrusu oldukça yetersiz. Bunlardan da faydalananlar mutlaka vardır, ancak özellikle bir kitaptan bahsetmek istiyorum:
Bu konuda hem kısa hem özlü hem de kendi kendine tedavi şeklinde olan bir kitaptan yararlanabilir ve bu kitap sayesinde başarabilirsiniz. Basklı kalitesinin yüksek olması, renkli ve resimli anlatımlara yer vermesi birebir tedavi şeklinde. Ayrıca hep çekinilen parmak egzersizlerine yer vermeyişi ve önce psikolojinizi hazırlayıp daha sonra aparatlar ile çalışma aşamasına geçmek sizi başarıya taşıyacaktır. Bahsettiğim kitap;
"Kendi kendine tedavi kitabı - 10 Adımda Vajinismusa Son" Yazar: Dr. Aytekin Şahan
İnternet üzerinden temin edebilirsiniz:
http://www.dr.com.tr/Kitap/10-Adimd...uru/Aile-Cocuk/Cinsellik/urunno=0000000363411
http://www.kitapyurdu.com/kitap/10-adimda-vajinismusa-son/254714.html
Kitaba ilişkin şu yazı size fikir verebilir:
"Kendi kendine tedavi kitabı - 10 Adımda Vajinismusa Son" Yazar: Dr. Aytekin Şahan
İnsanların ikili ilişkileri ve günlük yaşantıları cinsel yaşantılarına oldukça bağlıdır. Zira sağlıklı ve kaliteli bir cinsel yaşama sahip olamayan bireylerin günlük yaşantılarında ve ikili ilişkilerinde bazı sorunlar yaşadığı gözlemlenmektedir. Sağlıklı bir cinsel yaşam ise hem bedenen hem de ruhen sağlıklı bireyler tarafından gerçekleştirilebilir. Bireylerin herhangi birinde görülen bir aksaklık seksüel yaşamı olumsuz etkilemeye yetmektedir.
Özellikle bayanlarda görülen
vajinismus bu aksaklıklardan sıklıkla yaşananıdır.
Vajinismus'u tanımlamak gerekirse vajinal bölgede bulunan kasların istemsiz kasılmaları sonucu cinsel ilişki yaşanamaması ve ya oldukça ağrılı olması şeklinde görülen patolojik bir durum olarak özetlenebilir. Bu problem birçok kadında var olan ve seksüel yaşamı tamamen baltalayan bir olgudur. Tedavisi mümkün olmakla birlikte pek çok tedavi yöntemi mevcuttur.
Cinsel yaşamın her alanında bireylere yardımcı olabilecek kitap ve makaleler olduğu gibi
vajinismus hakkında da yazılmış birçok yardımcı mevcuttur.
Bu kitap ve makale desteklerinden birisi de 10 Adımda
Vajinismus'a Son adlı kitaptır. 10 Adımda Vajinismus'a Son tamamen bireylerin daha kaliteli ve sağlıklı bir cinsel hayata hazırlanmaları açısından oldukça önemli bir üründür. 10 Adımda
Vajinismus'a Son'un içerisinde
vajinismus'un basit tanımından, oluşum sebeplerine ve tedavisine kadar birçok konu ele alınmıştır. Bunlardan başlıcaları belirtilmek gerekirse beynin cinsellik için yeniden programlanması, kadın ve erkeğin cinsel anatomisi, vajinal bölge kas grupları yapıları, çeşitli gevşeme ve beden duyumlarına konsantre olma antrenmanları, cinsel ilişkide ilk giriş, adım adım genişletme uygulamaları, cinsel ilişki öncesi eşlerin birlikte hazırlanması şeklinde özetlenebilir. Bunlar gibi a'dan z'ye merak edilen daha birçok konu cevabı ile birlikte 10 Adımda Vajinismus'a Son adlı kitapta yer almaktadır. Eşlerin vazgeçilmez bir cinsel yaşam destekleyici ürünü olmaktadır.
3. Kitap on bölümden oluşmakta,
İlk olarak bu sorun tanıtılıyor, daha sonra beynin yeniden programlanması yapılıyor, kadın ve erkeğin cinsel anatomisi anlatılıyor, PC Kas Grubu ve egzersizleri yapılıyor, doğru ve derin nefes alma ve rahatlama egzersizleri yapılıyor. Nihayet güçlü ve istemli hareket eden PC Kaslarınız ve doğru nefes alma teknikleri ile ilk giriş egzersizini yapıyorsunuz. Ardından sıra ile dilatörler tamamlanıyor. Kitabı önermem şundan kaynaklı, hepimiz foruma üyeyiz oldukça faydasını görüyoruz, ancak bazen güvenimiz artarken bazen azalabiliyor, buna neden olan ise farklı insanların farklı deneyimleri. Ancak elinizde belirli bir profesyonel bir kaynak olduğunda ise bir sorun yaşadığınızda ona başvuruyorsunuz.
4. Forumu sadece takip etmekle kalmayın, üye olun, aktif katılınca üzerinize mesuliyet yükleniyor ve adım atmak istiyorsunuz, hatta arkadaşlıklar edinin ve samimi olarak yardım alın. Çünkü oldukça zor bir süreç, fakat bu güveninizi sarsmasın, kesinlikle üstesinden gelinebilir bir durum. Sadece her gün çalışmanız ve buna zaman ayırmanız gerek.
5. Bir gün değil bir saat bile ertelemeyin. Unutmayın ki bu bir erteleme hastalığı aynı zamanda. Yorgun da olsanız buna vakit ayıracaksınız.
6. Bu sorunu çözene dek evinizde vakit geçirin, bu sorunun üzerine gidin. Eve yatılı misafir kabul etmeyin, yatılı gitmeyin, bir an önce çözün.
7. Dilatör set edinin, hijyen çok önemli, bazı dilatörler oldukça pahalı ancak birkaç sitede uygun fiyata var. Artık bütçeniz hangisini elveriyorsa onu alın. Altı boyutlu olanları ideal, ancak bütçeniz uygun değil ise dört boyutluyu da alabilirsiniz.
https://www.vaginismus.com/tr/products/vaginal-dilator-set/
http://dilatorset.com/
http://dilatorsatinal.com/
En uygunu en sondaki, ancak altı boyutlu alabiliyorsanız onu alın, alamıyorsanız da sorun etmeyin, diğerini alabilirsiniz.
8. Şu an içinizden şu geçiyor olabilir: zaten dilatör girebilse oraya ne gerek var ki aklım almıyor bunu gibi... Ancak öyle değil, aşamalı olduğu ve her şey sizin kontrolünde olduğu için dilatör ile çalışmak en doğrusu. Ve merak etmeyin orası gerçekten boşluk sadece vajinanın hemen girişinde güçlü PC kasları var onlar sıkınca kendini pamuk çöpü bile ilerlemiyor, fakat o girişte yer alan kası gevşetip geçince zaten gerisi müthiş bir boşluk kendiliğinden gidiyor, önemli olan girişte yer alan o kasları geçmek, yani girişteki o kapıdan geçmek. Orası bir kapı ve gerisi boş bir oda, öyle düşünün.
9. Kayganlaştırıcı kullanmanız önemli, bebeyağı ya da subazlı bir kayganlaştırıcı edinin. Bir de tahrişi önlemek amacı ile Bepanthol edinin. Biolyn ya da emlaya gerek yok, önemli olan uyuşması değil, zaten o girişi gevşetin gerisi boşluk.
10. Derin nefes almayı öğrenin.
11. Bu dediklerimi yaparsanız en geç bir hafta içinde yenersiniz inşallah. Kitap ve dilatörü edinene kadar PC kaslarınızı güçlendirin. Bunun için kegel egzersizi yapın. Çünkü kegel egzersizini bir hafta yapmanız kaslarınız üzerinde istemli hareket kurmanızı sağlayacaktır.
http://www.jinekolognet.com/kegel-egzersizleri.asp
12. Kendinize inanın, ertelemeyin, yüzde yüz başarılabilir bir hastalık.
13. Çok dua edin. Samimi olarak dua edin. Kolaylık duası edin.
"Enes(r.a) şöyle dedi; Resulullah(sav) zor bir işle karşılaştığında şöyle buyurdu Allahümme la sehle illa ma ce'altehü sehlen ve ente tec'alül hazne iza şi'te sehlen. Allah'ım Senin kolaylaştırdığından başka kolay yoktur.Ancak Sen istersen,zoru kolaylaştırırsın.
14. Hepinize başarılar diliyorum. Bunu başaracak olan sizlersiniz, kitabı edinip sadece okursanız ve egzersizleri gün be gün yapmazsanız başarı elde edemezsiniz. Buna ciddi olarak vakit ayırmanız ve emek vermeniz gerek. Vakit ayırın, dua edin, elinizden geleni yapın, görün bakın ki başaracaksınız.
Sağlıcakla kalın.