Bence sen ustte ol.o kendini biraksin.sen hazir oldugunda yavas yavas yap.vajinal jeller var.onlar kayganlastirdigi icin cok yardimci oluyor.gerekirse eşin once parmak egzersizleri yapsin sana.caninin acimadigini bilinc alti kabul etmeli.kesinlikle oraya odaklanma.ben canim acimiyor diye icimden tekrarliyordum.benimki tam vajinismus degildi ama ilk zmanlar iliskim cok acili geciyordu.aci cektigim icin korkuyordum yapmaktan.ve iliski sonrasi peceteyle temizlenirken pembe kan geliyordu.sonra doktora gittik bu kanama niye oluyor hep diye.orda alttan muayne olurken bile kastim kendimi.doktor boyle yapma yoksa vajinismus olursun dedi.elimde degil canim aciyor dedim.oda zarin etli oldugu icin canin aciyor hala tamami yirtilmamis kanamanin nedenide ondan dedi.bide zorladiginiz icin tahris oluyor dedi.jel verdi.onu surunce biraz daha rahat oldu.sonra dedigim gibi ilk basta kontrol bende olunca kendimi daha rahat hissettigimi farkettim ve boyle yapa yapa alistik.eger seninki ciddi boyutlardaysa daha hic birlesme olmadiysa olmadi doktora basvur.3 gunde tedavi edildigini okuyorum cogu yerde