Merhaba,
Ben de evliliğimin ilk zamanlarında hera kliniğe bu nedenle gitmiştim. Ben o zamanlar tedavinin hiç faydasını görmedim diyebilir. Bir kere tedavi ücreti çok çok yüksek. Bunun nedenini sorduğumuzda Süleyman Bey bu aparatları kendisinin geliştirdiğini, özel olarak yaptırdığını, seans başına para alsa seansları uzatıp daha fazla ücret alabileceğini söylemişti. Yeni bir ürün piyasaya sürüldükten sonra alternatif markalar ortaya çıkınca ürün fiyatı ucuzluyor nasıl bir işse bu tedavide fiyat sürekli artıyor. Ben o dönem yaşadığım sıkıntıları madde madde yazayım siz karar verin.
1) Süleyman Bey'in bilgilendirici konuşmaları çok yüzeysel ve hızlıydı, bakış açımı değiştiren yanlış düşüncelerden kurtaran bir etkisi olmadı.
2) Bana sürekli bu sorun devam ettiği sürece eşimin beni aldatacağını, evliliğimin yürümeyeceğini, bunu eşime yapmamın haksızlık olduğunu söylüyordu. Cinsel eğitim yerine her gün bunları dinleyip baskı hissediyordum. (Bir de daha önce kendisine gelen hastaların bu aldatma hikayelerini dinliyordum)
3) Eşime de çok sakin, ılımlı yaklaştığı için sürecin uzadığını bana karşı daha baskıcı olmasını telkin ediyormuş. (Bu sorun erteleme sorunu, eş daha talepkar olabilir ama insanların kişilikleri farklı böyle konuşmalar bende güdülenme yerine bıkkınlık hissettiriyordu)
4) o dönemki yardımcısı (ismini unuttum) anlayışlı, güleryüzlü birisiydi ama aparatları ilk deneyip beni odada yalnız bırakıyordu. Son aparatı kendim hiç deneyemeden beni apar topar odadan çıkarmışlardı. Hamile bir hasta geldiği için onun kontrolleri yapılacaktı, ben o dönem özel bir hastanede doğum parası kadar ödemeyi yapmama rağmen hiç kimse yapabildin mi, sonra gel deneyelim demeden direkt beni çıkardılar.
5) Eşim alternatif neler yapabiliriz demesine rağmen Süleyman bey sürekli farklı yöntemler var, hipnoz var deyip durdu ama ne hikmetse o yöntemleri göremedik. (Hipnozla ilgili o dönem başka bir doktorun yorumunu okumuştum, madem bu kadar etkili niye direkt hipnozla başlanıp sorun çözülmüyor diye, bunu sitesinde yazan da bir tıp doktoruydu)
6) Tedavi bitmesine rağmen sonrasında beni veya eşimi ne arayan ne de soran oldu. %100 memnuniyet hikaye yani. Parayı aldıktan sonra kimsenin ilgilendiği filan yok.
7) Buraya yazanlardan anladığım kadarıyla bu site takip ediliyor. Lütfen artık bana hera klinikten, süleyman bey ve eşinden telefonuma mesaj gelmesin. O kadar para ödedik sonrasında arayıp durumu sorma zahmetinde bile bulunmasınız ama reklam mesajlarını gönderirken çok cömertsiniz.
Ya arkadaşlar yazılacak çok şey var ama sizi de ümitsizliğe sevk etmek istemiyorum. Bu tedaviyi yapan bazı doktorlara bakıyorum, uzmanlık alanı çok farklı, cinsel eğitim alıp hooop vajinusmus tedavisi diye başlıyorlar. Ücretler ne kadar yüksek, resmen riskli bir ameliyat kadar para ödüyoruz, doktorun aldığı hiçbir risk yok, takip yok, hasta memnuniyeti yok, çoğu zaman vergisel anlamda bir takip de yok (malum kredi kartı ile ödeyince ücret kdv tutarı kadar artıyor). Bazen sağlık bakanlığına şikayet etmek istiyorum, bu fiyatlar özel bir hastanede doğum yapmış biri olarak söylüyorum hiç normal gelmiyor bana.
Bence yapılması gerekenler;
ilk önce iyi bir kadın doğum doktoru bulup fiziki muayene olmak, fiziksel bir sorun yoksa ondan ilk bilgileri almak, sonrasında gerçekten uzman kişilerden psikolog/psikiyatrist terapi görmek. Burda evde kendi imkanları ile deneyip bu sorunun üstesinden gelen arkadaşları tebrik ediyorum. Bu yazıyı kimsenin ümidini kırmak için yazmadım, paranız varsa gidin ama yoksa da üzülmeyin çünkü tedavi anlamda bana kattığı çok birşey olmadı.