canım denemeye devam et, panik olma hiç çok normal yaşadıkların, ve illaki çözeceksin, burda 2 yıldır, 5 yıldır çözemiyorum diyen arkadaşları okuyup sakın korkmayın, onlarada sorabılırsınız, bukadar uzamasının tek sebebi ertelemek.. bak yenenlerin yazılarını takıp et sık egzersiz yapanlar hep.. hem parmak işe yarayacak yada pozisyon kesin olacak diye birşey yok, yavaş yavaş tanı kendini, kendi rahat yönunu ayarla, bak ben yeneli çok oldu ama hala belirli pozisyonlarım var. yavaş yavaş olacak merak etme,birde egzersiz yapacağm diye vajıyı yorma, yani sıkıyoruz kendizi tahriş olabiliyor.. ne zaman istesen yaz , bu çaban boşa gitmesin, bu kararlılık ile çok yakın çözmen inşallah
canım teşekkür ederim desteğin için.. bir yılı geçti benimde .. ilk başta zaten bunun bir sorun oldugundan hebarim bile yoktu .. anlamam nerdeyse bir sene sürdü ya:) okuyorum da genelde eğitimli kadınlarda görülürmüş.. bazen diyorum cahil kalaydık da , herşeyi kendi kendime yapabilirim düsüncesi olmasaydı.. baksana bunu bile kendi kendimize çözmeye çalıyoruz.. kendimi bile kendim parmaklarım modundayım..kendi parmağımla o kadar zor gelmiyo(aslında bu bile çok zor..) ama eşinin parmağına gelince.. durrrr!!!! müdahale var!!! bana müdahale etme piskolojisi galiba!!!.. senin yenmene çok sevindim.. ne güsel burdaki kızlar yeniyor.. doktora da gittik ank da eroğluna.. şuan karşılayacak maddi gücüm yok.. hallederiz üç günde dediler .. ne kadar kolay söyleniyo .. demekki aslında o kadar kolay bunu çözmek diyorum.. inş.. bende .. bugünde deneyeceğim... zeytinyağı sen ne mübarek bir nimetsin!!
canım teşekkür ederim desteğin için.. bir yılı geçti benimde .. ilk başta zaten bunun bir sorun oldugundan hebarim bile yoktu .. anlamam nerdeyse bir sene sürdü ya:) okuyorum da genelde eğitimli kadınlarda görülürmüş.. bazen diyorum cahil kalaydık da , herşeyi kendi kendime yapabilirim düsüncesi olmasaydı.. baksana bunu bile kendi kendimize çözmeye çalıyoruz.. kendimi bile kendim parmaklarım modundayım..kendi parmağımla o kadar zor gelmiyo(aslında bu bile çok zor..) ama eşinin parmağına gelince.. durrrr!!!! müdahale var!!! bana müdahale etme piskolojisi galiba!!!.. senin yenmene çok sevindim.. ne güsel burdaki kızlar yeniyor.. doktora da gittik ank da eroğluna.. şuan karşılayacak maddi gücüm yok.. hallederiz üç günde dediler .. ne kadar kolay söyleniyo .. demekki aslında o kadar kolay bunu çözmek diyorum.. inş.. bende .. bugünde deneyeceğim... zeytinyağı sen ne mübarek bir nimetsin!!
ay inşallah dualarımızdasın cecem, sakın çabuk bırakma,erken saatte ve mümkünse yorgun başlama, uykusuz olma, mutlaka duş al hemen öncesinde, eşin masaj yapsıni,biliyorum sıkıldınız zaten biliyoruz artık hep aynı şeyi yazma diyecekler ama ne yapıytm vurgulaya vurgulaya bilinçaltına yerleşiyor bence, çünkü kızlar opanikle ıkınmayı unuttum diyor mesela,ama böyle çok söyleyince daha kalıcı oluyor.Allah yardımcın olsun kuzum.
günaydın kızlar ne durumdasınız yılbaşına sayılı saatler kaldı hadi acele edin hemen yenmek içinben de yenmiş biri olarak uzun süre ara vermiştim 3 4 hafta ve yine o duvarla karşılaştım ve batmalar oldu kendimi kastım korktum yine tekrar vajili günlere geri dönmek istemiyorum umarım sizde çabucak yenersiniz Allah kolaylık versin
amin canım cümlemizden razı olsun inşallah.bak canım sen ne kadar süredir evli olduğunu unut bir kere,yeni yeni birşeyler yapmaya başladın ve sen daha çok yeni tanıyorsun kendini, yapabileceklerini, daha ilk denemede moral bozmak yok birkere, ayrıca deneme esnasında hemen bırakmakta yok, olana kadar yorulana kadar uğraşacaksın, eğilmen çok önemli mesela ufak tefek ayrıntıları öğrenerek birkaç gün içinde çözersin Allahın izniyle, şunu bil mesela ne kadar gevşersen o kadar kolay olur, bunun içinde arada eşin seni etkilemek için birşeyler yapabilir , ayrıca paniklediğinde derin derin nefes al ve yavaşça ver böyle rahatlayıp gevşeyene kadar nees al ver, sonra tekrar derin nefes al ve nefesini ıkınırken ver, güçlü bir ıkınmaya ihtiyacımız var sanki kabız olmuş gibi, dizler yerde olacak, çömelmeyeceğiz unutma, sonraaa çok mu panikledin eğil eşini öp birazkızlar ya lütfen yardım edin noolur.. kkaderim allah razı olsun senden bu paylaşımın için teşekkür ederim.. ne diyorsan yapıyorum aslında.. zeytinyağı mucize gibi bişiy aslında çok başarılı.. ama ben o kadar başarılı değilim sanki.. dün denedik..ilk gündü zeytinyağıyla .. parmak alabildim zoraki nasıl girdiğini bile bilemiyorum da içerdeyken hiç rahat olmadığımı biliyorum. hemen çıkardık zaten.. üstteyken p ile denedim normalde hiç duramam dediğim pozisyonda bile durabildim ama p yi alamıyorum nefes alıp veriyorum aslında ancak ya ıkınmayı beceremiyorum yada haala korkuyomuyum ne. hiç girmeyecek gibi. kaç gün denemeliyim bu şekilde dogrumu yapıyorum bilmiyorm. hiç girmeyecekmiş gibi şimdi diğer yzılarını da okuyorum.. öne doğru egimli deneyeceğim bugün de.. bakalım.. çalışıyorum ancak bu saatlerde girebiliyorum nete.. gündüz sizi yakalayabilsem keşkee.. ahh..ahh..
aynen canım haklısın yok biz sıkılmıyoruz sen hep vurgula gerçekten akılda kalıyor bu şekil canım Allah razı olsun inş. bu sefer olur :))
İç sesim der ki
Bu gece bu iş bitecek.
Bak yarın da tatil. Yarın için iş kaygın yok.
Bu geceye kendini motive et ve bu gece şu işi bitir!!
2014 e büyük bir huzur içinde uyan...
Dr. Haydar Dümen - Vaginismus (Official) - YouTube
arkadaşlar haydar dümen sadece girişte his var 2 cmlik bölümde.
Geri kalan kısımda his olmadığı için acı yok diyo..
Kaderim sana öbür sayfada yazı yazdım ama görmedin sanırım ben parmak egzersizi yapıyorum biliyosun regliden önce herşey yolunda idi 6 ,5 cm aparat oluyordu anlamiyordum bile ama şimdi zorlaniyorum ve 9 cm aparat deniyorum olmuyor bir türlü acı hissetmiyorum sadece girmiyor olabildiğince ikiniyorum regliden sonra böyle oldu normalmi
Arkadaslar sizdede bir yirtilma acisi hissi oluyormu?
canım benim sayfam açıktı ama müşteri geldi afedersin şimdi gördüm msj ını. gülüm bak benimde mesela yendiğim halde o gün stresliysem yada ben farkında olmadan bakıyorum gerginlik var üstümde, 1 sene önce yenmiş olmama rağmen, o an nasıl zorlanıyorum anlatamam , yani şunu demek istiyorum yendikten sonra tekrar hastalık yeniler demiyorum yanlış anlaşılmasın, ama bu insanın psikolojisi rahat olmasıylada ilgili, tatlım bak ben hep söylerim egzersiz yapmadım 1 sene geçti daha nasıl oluyor diye denemeye çalışırken 1 sene sonra buldum önce yapamıyordum düşün ve tek parmağı denedim iki parmak olmuyor düşünebiliyor musun? ama pns gayet rahat , kendini böyle zorlama, arada eş denemesi yap derim beynine oraya acısız birşeyler giriyor fikrini kabullendirdikçe deneme yap, zaten kayganlık sağlarsan ilk denemede yenme şansın bile var.
İçime şu serptin inanki allah razı olsun o zaman dediğin gibi ben sık sık deneyim zqten aparatin ucu girdiği an kendi kayıp gidiyor zaten benim hiç canım yanmiyor ama eş denemesine cesaret edemiyorum henüz ama artık olacağına sonuna kadar inanıyorum seyenizderabbim sizi hiç darda ve caresiz koymaz inşallah yatıp kalkıp hepinize dua ediyorum
Çok haklısın denemeden bunu bilemem belkide kendimi boşuna zorluyorum denesem belki hemen olacak bitecek bu iş en kısa zamanda deneyeceğim inşallah ilaç gibi geldin bana allah razı olsun senden rabbim ne muradin varsa versin bizim için saatlerini ayırıyorsunuzcanım benim Rabbim hepimizden razı olsun, sizide darda koymasın, dert verip derman aratmasın, şu sıkıntıdan da 1 haftayı geçmeden kurtarsın inşallah, bak gülüm bende yendiğim gün inan bana hazır değildim, çokta korkuyordum ama eşimin yanında dr demişti ki sen vajinismusu araştıracağına pozisyonlara baksaydın biraz falan dedi, iyide bir dr du ama keşke eşim yokken bunu bana söyleseydi, eşimde tabi bende öyle söylüyorum kendini daha çok korkuttu falan dedi, işte deneme yaparkende artık eşim kızacak korkusu başladığı için jelle olmayınca zaten onu oyalamak için aklıma yağ gelmişti =) amaç oyalamaktı aklımdan bile geçmezdi olacağı, hatta denerken yerini bulamadım hep kaydı, olmuyor diye bırakırken eşim sakın bırakma deyince ben kızarsa diye korktum iyikide bırakmamışım. yerini denk getirince kayıp gidiyor zaten, birde siz benden bilgilisiniz inan bana, ben eğimli olduğunuda bilmiyordum kayganlaştırmak gerektiğini falan herşey tesadüf Rabbimin yardımıyla oldu, arada ertelem dene derim ben, mesela ben bırakmasam o denemede olmaz belki ne kadar zaman uğraşırdım, düşün parmağımla 1 sene sonra cesaret etmiş sadece 1 parmak girdirebilmiş bir insan olarak , çokta cesur değilim anlaşıldığı gibi =)arada dene ama hayal kırıklığına uğrama daha çok hırs yap orda bir delik var acemilikten sadece bulman zaman alacak belki bir iki gün ama aramazsan bulamazsın, ama şunu söyleyim belki söylendi ama inan bana parmak yada aparattan daha kolay pns, benden pay biç işte, 1 parmağı zorlarken pns hamdolsun sorunsuz.