sen 27 yaşlı diyorsan bişey demiyorum ben sana gökçe kız...progestoron gebeliğe yönelik bir test omonla.. artınca hamile kalma durumu yüksek oluyor.. bende yaptırttmıştımmmmm.... yaşım 27 3 yıllık evliyim diyince nedensee doktor yapmıştı :)
yaşlanyom diye bi bakalım dedi.... 20lerindekilere ve ilk çocuk denemelerne baktırtmayabilyormuşşş
Progesteron nedir?
Progesteron; Kadınlarda ön hipofizden salgıla.nan lutein yapıcı hormonun (LH) dene.timi altında yumurtalıklardan tarafından salgılanan, insan ve diğer hayvanlarda adet döngüsü, gebelik ve embriyogenezde önemli rol oynayan cinsiyet ve steroit hormonudur
Progesteron testi nedir?
Progesteron testi; Progesteron hormonun değeri belirlemek için yapılan testtir. Kan tahliliyle ortaya çıkmaktadır. Test değerlerine göre rahimde yumurtlama olup olmadığına karar verilir. Test sonucu 10 ng/mg ve üstünde ise yumurlama olduğuna karar verilir. Ayrıca kısırlık nedenlerinden olan ve progesteron düşüklüğü ile seyreden luteal faz defekti problemlerinin saptanmasında da progesteron testi yararlıdır.
Progesteron testi ne zaman yapılmalıdır?
Progesteron testi , genellikle, adetin 20. gününden sonra , luteal faz adı verilen dönemde( adet döneminin 21. 22. 23. günlerinde) yapılır.
(kuzenimde 8 yıllık evlilerdi bu hormondan dolayı kısırlığa sebebp olduğnu demişdi doktor... tedavi ettiler yükselttiler falan aşılama ile olmadı düştü çocuk artık 12.yıllında evliliklerinnn tüp bebek yapmışlardı...
baya önemli bir şey bu pro...
yok yaşlı değildeee devlet hastanesine helede gittiğim yerdeki gebelerin çoğu 20 ve 25lerinde oluncaaa ee bende vajiden 3yıllık evliikden çocukda olmadı diyince azcıkda o zamanlar düzensizdi regl ondan diyinceee hmmmmmmmmmm öylemi hemen yapalım diyincee yaşıma bağladımmm :)sen 27 yaşlı diyorsan bişey demiyorum ben sana gökçe kız...
Canım allah razı olsun inşaallah iyi cıkar sonuçlarım. Allah ım dert verip derman aratmasın
çok güzel diyorsunda bacımmm...
YA GEÇMİŞİMDEKİ TEK KEŞKEM "KOCAM" SA
üzülme tatlımmm Allah sağlık versin onlarada sana da bazen var olduklarını bilmek bile yetmerli oluyor...Allah eksikliklerini göstermesinnniyi akşamlar kıslar nasılsınız ??
ben geldim annemler bugün gitti çok üzgünüm başım ağrıyo öyle alıştım ki gitmeleri
çok zoruma gitti ev bomboş kaldı sanki her yerde annem bbabam kardeşim var sanki
çooooooooookkk güzel ifade etmişsin canımmmm doğru söze ne hacet!!!aynen katılıyorummmbakarım canım oraya...
neden kaşıyorsun ki gökçe ( sen bana bakma ben de yaparım ara sıra) biliyorum insanın bu durumdayken kendine söz geçirmesi zor ama geçmişi bugüne getirip istediğin hali almayı sağlayamazsın ki... sadece canın bir kez daha bir kez daha sıkılacak. geçmişte beni üzen, keşke yapmasaydım dediğim şeyleri düşününce daha fena oluyorum bende hemen kaçıyorum o duygudan çünkü onlar için yapabilecek birşeyim yok,keşke yapabilsem ama yapamamki bize tek kazandırdıkları şey bugüne ışık olmaları...
şimdi sen de kaçıyorsun onlardan, dön arkanı ve dümdüz yürü arkaya dönüp bakma sakın yapışırlar sırtındanşiarın aynı pişmanlıkları bir daha yaşamamak, aynı keşkeleri cekmemek için geçmiştekilerden ders çıkarmak olsun tatlı bacım
annenmişin gibi hissettim kendimi
çok güzel diyorsunda bacımmm...
''keşkeler ŞEYTANA GÖTÜRÜR ...(HADİS)''keşke demek yerine (zor olsada)bulunduğun durumdaki seçenekleri değerlendirmeye çalış bacımmm arkaya geçmişe bakıp keşke dersen bugününü de çöpe atarsınnn...ölümden başka herşeyin çaresi vardırr..arayıp Allaha dua edip doğru çözümler almak lazımmm...Rabbimm yardımcın olsun gökçecimmm..bu arada sure oldukları için onları okuyamıyorum ama dua ediyorumm senin için....Rabbim gönlünü feraha kavuştursun tez vakitte....sevgiyi saygıyı huzuru bereketi anlayışı her türlü güzelliği hanenden ve hanelerimizden eksik etmesin İNŞAALLAHBacım çağırıyorrrr ben kaçarrr.. Görüşürüz... Bu yazımı okuyan benim için 1 felak 1 nas okusun ruhuma göndersin lütfennnnnnn acaip daraldımmmmmmm acaip.....
Bana dua edinnn
iyi akşamlar kıslar nasılsınız ??
ben geldim annemler bugün gitti çok üzgünüm başım ağrıyo öyle alıştım ki gitmeleri
çok zoruma gitti ev bomboş kaldı sanki her yerde annem bbabam kardeşim var sanki
gökçeeee bacın bugün dr a gitti hem de kadın doguma:52 benim için çok zordu, çok tedirgin oldum heyecanlandım korktum... ilk defa gittim çünkü... ama çok şükür korktugum gibi geçmedi... hem ultrasoonla hem de alttan baktı. herhangi bir durum yok temiz dedi bu beni çok mutlu etti. kan değerlerim de iyiymiş sadece folat ın az çıktı. sadece 21. gün yumurtlamayla ya da yumurtlama zamanı için orayı tam anlamadım çüünkü bi test yapılacak... (burda bir sorum olack size kist miyom o tarz bişey olsa iki şekilde de baktı belli olurdu dimi?)
ancak bugün adet oldum... bi taraftan üzüldüm, hamile olmadığım ortaya çıkmış olduama diğer taraftan çok sevindim çünkü ilk defa adetim 3 gün önce geldi :) kendimi bildim bileli adetim normal gününden 3-4 gün sonra gelirdi. yani hemen hemen 33 günde bir olurdum bu kez 28. gün de oldum. ben bu ay soğan suyu içtim galiba bunu soğan suyuna borçluuyum ve sanırım işe yarıyor. bu ay olmadı belki ama gelecek ay olacak inşaallah ama en önemlisi hayırlısıyla birlikte olması...
canım benim inş Allah kocana hidayet verir kendini yıpratma canım dua et yapacak bişey yokçok güzel diyorsunda bacımmm...
Tatlım Şu anda hissettiklerini O kadar İyi Anlıyorum ki.Bende aynen Senin olduğun gibi oluyorum.
Gurbetteyiz haliyle annemizi,babamızı göremiyoruz. Ee bir gördük mi bırakmak istemiyoruz. Böyle Bişey İşte Gurbette Yaşamak.
Offf Neyse yazmaya devam edersem ağlıcamm
canım gözün aydın öncelikle bişey çıkmamasına çok sevindim inşallah en kısa sürede dedi bebişind eolur Allah isteyen herkese versin aminn
canım benim inş Allah kocana hidayet verir kendini yıpratma canım dua et yapacak bişey yok
oy oy kıyamam size zor valla gurbette olmak ben 3 yıl yaşadım zordu
Tatlım Şu anda hissettiklerini O kadar İyi Anlıyorum ki.Bende aynen Senin olduğun gibi oluyorum.
Gurbetteyiz haliyle annemizi,babamızı göremiyoruz. Ee bir gördük mi bırakmak istemiyoruz. Böyle Bişey İşte Gurbette Yaşamak.
Offf Neyse yazmaya devam edersem ağlıcamm
çok kötü oldum canım ya ev bomboş kaldı çok zoruma gitti yatakları boş mutfağa gidiyorum sanki annem bişi diyo
Tatlım Bizimde hayatımız Böyle ne yazıkki.:26: Napalım elden bişey gelmiyo
kızlaaaaaaaarrrrrrrrrrrr minicik iki haftalık bebeğimin size selamı varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
kızlaaaaaaaarrrrrrrrrrrr minicik iki haftalık bebeğimin size selamı varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Nasilsin Canim? Benim bu hafta cok kosturmacali gecti...Evde de s1k1l1yorum artik, is yok, arkadas yok...pek giresim de gelmiyor siteye...egzersizlerde hala ayniyim,zaten oraya git, o geldi derken deneme yapamadik ki. simdi de adet bekliyorum bugun yarin gelir. ama sunu anladim kasmayinca acimiyor.kasinca parmak bile girmiyor.
kızlarr merhabalar herkesee...ben bugün randevu aldım..haftaya salı kadın doğum dr.na gidiyorum ve şimdiden heycan bastı ne yapıcam kızlar ben bana yardım edinn..alttan muayene edermikii???
ilk defa kadın doğumcuya gidince fazla heycan yaptım galibaa :))