- 12 Nisan 2010
- 269
- 0
-
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #16.801
prezrvtf kullanıyorm canım yaa parmakta...dikkat ediyorum ama.....o geçen haftaki kaşıntıyı da spreyle emlaya verdim geçti diye ....?çünkü ilk emla tecrbmde de öyle olmuştu gibi...olmazsa cmt gidicem inş drla psik.a tekrar..sorarm....
nasıl gidiyor hayat canım sorunlar gectimi
çok güzel bi gelişme tatlım bak göreceksin bundan sonraki adımlar çok daha hızlı ve kolay geçecek.en zor kısmı atlatmışsın tebrik ederim:))günaydın kızlar bende haftasonu egzersizleri pazar yapabildim eşimle yaptım önce kendi serçe parmağımı yaptım eşime birlikte yapalım dedim sonra onun serçe parmağını ve işaret parmağını aldım onu hissettim en önemlisi başka bişey girdiğini anladım bundan sonra eşimle yapacam egzersizleri :)) ya inşallah en kısa sürede yenerim tabi herkes
Bu aralar çok güzel ... Denemelerimizde iyi gidiyor.Eşim şimdiden çocuk hesaplamalarına başladı ortada folyok yumurta yok ama kaydirigubbakcemile3 Hayırlısı olsun . İnşallah bütün arkadaşların mutlu haberlerini alırız. Sakın kimse umutsuz olmasın .klava:
ay cok sevindim ya daim olsun insallah
çok güzel bi gelişme tatlım bak göreceksin bundan sonraki adımlar çok daha hızlı ve kolay geçecek.en zor kısmı atlatmışsın tebrik ederim:))
ben yaptıgımda agrı olmamıstı dogru yeri sıktıgından emin olmalısın canım karın veya kalça sıkılı olmamalı yaparken ilk sayfada ayrıntılı sekilde anlatılmıs minik bi özet kopyaladım insallah faydalı olur
Kegel egzersizleri hastalara tarif edilirken, pek çok kadının PC kaslarını bulmakta güçlük çektiklerinden bahsedilmelidir. Egzersizler esnasında PC kaslarının yerine karın ya da uyluk kaslarını çalıştırılabilir. Hastalar PC kaslarından haberdar değilse, karın ve kalça kaslarının gevşek olmasına dikkat etmek kaydıyla, kendisine sık sık idrar yapmaya başlaması ve hemen ardından durdurması söylenir. İdrar akışını durdururken kasılan kaslar PC kaslarıdır. Bu şekilde hastalar bu kas grubundan haberdar olmayı öğrenirler. Yine de doğru kas grubunu çalıştırdığından emin olamayan hastalar için elektrik stimulasyon tekniği uygulanabilir. Kaslara yerleştirilen elektrodlar yardımı ile hangi kas gruplarının kasıldığı veya gevşediği anlaşılabilir. Kegel egzersizleri halter kaldırmaya benzer. Yani ağırlık kaldırdıkça kol ve omuz kasları nasıl güçlenirse Kegel egzersizleri uygulandıkça PC kasları da güçlenir. Kegel egzersizlerinde başarı, uygun teknik kullanmaya ve düzenli egzersiz programına uymayla doğru orantılıdır. Kegel egzersizlerinde her birim egzersiz için kasların 5 - 10 saniye kasılması ve bu kadar bir sürede ara verilmesi gerekir. Kasılma ve bekleme arka arkaya 5 - 10 kez uygulanmalıdır. Egzersizler esnasında normal nefes alıp verme ve yalnızca PC kaslarının çalışıyor olmasına dikkat edilmelidir. Bu birim egzersizin günde en az 5 -10 kez yapılması gerekmektedir. Bazı uzmanlar egzersizlerde aşırıya kaçmanın ve idrar yaparken bu egzersizleri uygulamanın kişilere sıkıntı verebileceğini iddia etse de yeterlilikte kriter kasıklarda ağrı hissedilmesidir. Kegel egzersizleri iş yerlerinde, yolda, evde vb. yerlerde kolaylıkla uygulanabilir ve dışarıdan bir göz bu egzersizleri uyguladığını anlamaz. Bu egzersizleri her gün düzenli olarak uygulamalıdır.
slm kızlar 3ayımıza 2hafta kaldı bu zamana geldik çok şükür duanızı esirgemeyin yarın dr. gdyrum sarılık tahlili için,haftayada 2li tarama testi yapılcak yolu azcok yarıladık bebeğimle, cinsiyeti belli olur olmaz size yazıcam allahım herkese nasip etsn çok güzel annelik duygusu
canım ıhsalhhh saglıkla gelrı yanınıza....ALLH bızede yasatsın ıhsalhhh o kutsal duyguyu ..ıhsalhh bu ay bende verırrım cok gzl haberler sızlere ...onumuzdekı ay bellı olur demı bebgın cınsıyetı ....slm kızlar 3ayımıza 2hafta kaldı bu zamana geldik çok şükür duanızı esirgemeyin yarın dr. gdyrum sarılık tahlili için,haftayada 2li tarama testi yapılcak yolu azcok yarıladık bebeğimle, cinsiyeti belli olur olmaz size yazıcam allahım herkese nasip etsn çok güzel annelik duygusu
slm kızlar 3ayımıza 2hafta kaldı bu zamana geldik çok şükür duanızı esirgemeyin yarın dr. gdyrum sarılık tahlili için,haftayada 2li tarama testi yapılcak yolu azcok yarıladık bebeğimle, cinsiyeti belli olur olmaz size yazıcam allahım herkese nasip etsn çok güzel annelik duygusu
canım uzulme ..bak bende tek basıma yendım yanı sende tek basına basarabılrısn egzersızlerı hep tek yaptım hıc eslı egzersız yapmadım....bence daha cok hırslanmalısın esıne bır syelerı ıspatlamalısın ...bence dahaad guclu olmalısın :1hug:sabah sabah karamsar bir hal içersindeyim.sebebimi? sebep eşim kızlar.beni hiç anlamıyor.ben bu vajiyi yenemeyeceğim.çünkü bana hiç destek olmuyor.sanki bu konu hiç açılmaması gereken bir konu.sankikendikendine çözülecek.2,5 yıldır bu konuyla ilgilihiçbirşey yapmadı.şuan psikologa gitmeye başladık ama yine hiç oralı olmuyor.zaten daha öncede anlattığım gibi artık tedavi için gelemyeceğinide söyledi.ben ne kadar çırpınırsam çırpınayım sanırım hiç faydası olmayacak.ben adama bu sorun üzerene hiçbişey demesem inanın bir ömür böyle geçicek.ben çok şey mi istiyorum bilmiyorum sadecebana destek olmasını istiyorum.bakıyorum hiç bir girişim yok.kafa yıyiyorum.herşey bana çok görülüyorsanırım bu hayatta.artık anne olmak benim için bir hayal...kendimibitmiş tükenmiş hissediyorum.parmakegzersizleri...ben yapsam ne olacak eşimle yapmam gerektiğinde yapmayacak biliyorum.ben kendi kendime napim yaaa? çok seviyorum onu ama bu sessizlik sakinlik öldürüyor beniklava:
canım uzulme ..bak bende tek basıma yendım yanı sende tek basına basarabılrısn egzersızlerı hep tek yaptım hıc eslı egzersız yapmadım....bence daha cok hırslanmalısın esıne bır syelerı ıspatlamalısın ...bence dahaad guclu olmalısın :1hug:
canım benim eşim de hiç destek olmadı bana ben seninle bir ömür bu şekilde yaşarım dedi.lütfetti!!!ama ben pes etmedim bütün egzersizleri tamamladım.hiç eş parmağı da yapmadık.onun yerine mum denedim.ve artık kendimi hazır hissettiğimde deneyelim dedim ve başardık.sen yeter ki başarmak iste eşinin desteği olmadan da başarabilirsin.haaa tabiki o da desteklese mükemmel olur ama bazı erkekler böyle iştesabah sabah karamsar bir hal içersindeyim.sebebimi? sebep eşim kızlar.beni hiç anlamıyor.ben bu vajiyi yenemeyeceğim.çünkü bana hiç destek olmuyor.sanki bu konu hiç açılmaması gereken bir konu.sankikendikendine çözülecek.2,5 yıldır bu konuyla ilgilihiçbirşey yapmadı.şuan psikologa gitmeye başladık ama yine hiç oralı olmuyor.zaten daha öncede anlattığım gibi artık tedavi için gelemyeceğinide söyledi.ben ne kadar çırpınırsam çırpınayım sanırım hiç faydası olmayacak.ben adama bu sorun üzerene hiçbişey demesem inanın bir ömür böyle geçicek.ben çok şey mi istiyorum bilmiyorum sadecebana destek olmasını istiyorum.bakıyorum hiç bir girişim yok.kafa yıyiyorum.herşey bana çok görülüyorsanırım bu hayatta.artık anne olmak benim için bir hayal...kendimibitmiş tükenmiş hissediyorum.parmakegzersizleri...ben yapsam ne olacak eşimle yapmam gerektiğinde yapmayacak biliyorum.ben kendi kendime napim yaaa? çok seviyorum onu ama bu sessizlik sakinlik öldürüyor beniklava: