Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ben 1 yıldır fln terapi görüyorum baya yol katettik aslında işaret parmağımı çok rahat sokuyorum eşim de yaptı nefes kegel yapıyorum ama ilişkiye sıra gelince olmuyo itmiyorum kaçmıyorum ama ilerlemiyor bile hiç psikoloğum parmak oraya girdikten sonra ilişkiye girebilirsin demişti

9 seans terapi aldım, tek parmak yapabiliyordum asla ötesine geçemedim. Baktım ilerleyemiyorum vajinismus tedavisi yapan kadın hastalıkları ve doğum uzmanına gittim, 5 seansta bitti gitti. Benim için klinik psikolog yanlış bir tercihti çünkü kas kullanımı vs asla öğretmedi. Doktorla her şeyi doğru biçimde öğrendim. İnşallah siz hemen çözersiniz.

Bu tarz tedaviler yapanlarda ticarete dökmüş durumda geçen bir jinekologa gittim çözeriz dedi ama 25 000 fiyat verdi. Birde dördüncü boy dilatörü bile yapıp ilişkiye giremeyenleri okuyorum hep burda daha çok inancımı yitiriyorum

Vajinismus tedavisinde bu konuda eğitim almış bir kadın doğum doktoru size daha doğru şekilde yardımcı olabilir. Olumsuz bişey söylemek istemiyorum ama 1yıldır sadece işaret parmağı yapıp ilişki denemesinde zaten başarı beklenemez. Aşama aşama ilerlemek parmak egzersizi ile devam edilecekse 2 parmak eş işaret parmağı eş 2 parmağı şeklinde uygulamalar yapılması gerekir.

Vajinismus olduğunuzu belirttiğinizde sadece bakarak gözle muayene ediliyor bu şekilde öğrenebilirsiniz zar durumunu
Dün bir doktora gittim bana bir aparat sokarak bakabileceğini söyledi daha önceden gittiğimde sadece gözle bakmıstı başka bir doktor ve olur yaparsınız ama olmazsa bi gel hafif uyutup bakarız ilerisine demişti sonra aklımda soru işareti olarak kaldığı için gittim tekrar ama aparat sokmaya çalışınca soktueamadım parmağınızı sokabilirsiniz dedim soktu ama sorun yok demedi

Onları da yaptık aşama aşama ama sonradan hep yarıda kaldı

Türkiye'de her şey ticarete döneli çok oldu, önemli olan iyi bir süzgeçten geçirip işini iyi yapan doğru insanı bulabilmek. Her şey senelerdir katbekat arttı, evliliğin temel taşlarından biri için imkânınız varsa çok kısa sürede çözülebilecek bir durumu daha fazla uzatmayın. Doğru doktorla hemen halledersiniz. Ben de dördüncü boy dilatöre kendi kendime gelmiştim ama öteye geçemedim. Pek çok şeyi yanlış yaptığımı sonra öğrendim. Doğru doktorla ve teknikle hızlıca hallediliyormus meğer. Üstüne normal doğum yaptım, zor bir süreçti gebeliğim vajinal muayene oluyordum sürekli. Vajinal fitil kullandım vs hepsi o kadar normallesti ki vajinismusu yenince. Hâlâ doktoruma dua ederim. Umarım en kısa zamanda siz de yenersiniz.

nasıl bir yol izletti size yanlış bildikleriniz nelermiş

nasıl bir yol izletti size yanlış bildikleriniz nelermiş
Dilatörle ilerledik. Pelvik giriş kasları nasıl çalışıyor, nasıl istemli gevşetebilirim, istemsiz kastigimda nasıl kaslarimi açabilirim vs. Açıkçası vajina anatomisi nasıl işliyor hepsini. Bir senedir pek ilerleme kaydededemediginizi düşünüyorsaniz(ki öyle görünüyor) ertelemeden iyi bir doktor araştırın.

Teşekkür ederim çok sağolun

Bugün doktora gittim kızlık zarımın kalın olduğunu söyledi ve olması gerekenden farklı yerde delik varmış üst tarafta operasyon ile alırız dediler başına gelen var mı

Doktora gittin mi hiç ne aşamadasın neler yaptın şimdiye kadar anlatırsan yardımcı olmaya çalışalım canım
Doktora gittim. Öncelikle bir kadın doğuma göründüm. Muayene edildim vajina girişimde darlık vs herhangi birşey yok dediler herşey normaldi. Konun psikolojik olduğu ve vajinısmus olduğumu söylediler. Önce devlet hastanesinde, alanı cinsel terapist olan çok araştırdığım bir doktor vardı. Kendisine randevu alıp gittim ve görüştüm. Bana terapi görmem gerektiğini söyledi fakat devlet hastanelerinde terapi verilmediğini ÇETAP
Doktora gittin mi hiç ne aşamadasın neler yaptın şimdiye kadar anlatırsan yardımcı olmaya çalışalım canım
Evet öncelikle kadın doğuma muayene oldum. Kontrol yapıldı ve sorunun tamamen psikolojik olduğunu ve vajinismus olabileceğim söylendi. Psikiyatri önerdiler. Bunun üzerine araştırma yaptım. ÇETAD’ dan eğitim almış doktorlardan devlet hastanesinde görev yapan alanı cinsel terapi olan iyi bir doktora randevu aldım ve gittim. Kendisi de vajinismus olduğumu ve ertelemeden terapi almam gerektiğini söyledi. Fakat ne yazık ki devlet hastalerinde cinsel terapi verilmiyor dedi. Özel kliniğe gitmem gerektiğini söyledi. Bu arada bundam önce bir iki kere daha farklı doktorlara gittim hepsi aynı karşılığı verdi. Bende cinsel terapi veren klinkleri araştırmaya başladım ve açıkcası ücretler 20.000-25.000 bin arası. O yüzden henüz karar veremedim ne yapmam gerektiğini. Eğer kliniğe gitmeden çözülmüyorsa gerçekten kliniğe gideceğim. Ama sizlerede danışmak istedim açıkcası. Birde hangi dilatörü almam gerekiyor. Bana bi yardımcı olabilir misiniz evde çözen herkes.

Hangi doktor acaba

Ülkede ne yazık ki bu durumda ticarete döndü fiyatlar çok arttı. Bu hastalığın tek tedavisi aparatla ya da parmak egzersizi ile çalışmalar yapmak. Doktora gitmeden evde kendi imkamlarıyla yenen çok kişi oldu benim cesaretim yoktu doktorla ilerlemiştim eğer kendim yaparım dıyosan aparat edinip başlayabilirsin. Anatomik problem yokmuş zaten aparatın gelene kadar ayna karşısında inceleme yapıp kegel egzersizi çalışabilirsin kasların kontrolü bu işin en önemli aşaması. Bizde burda elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırız

Arkadaşlar işin parasına bakmayın bunu da çeyiz gibi düşünün nasıl ki evinizi kurmadan gelinliğinizi almadan evlenmediniz. Cinsel ilişki olmadan da evlilik olmuyor. 25bin, bu kadar önemli bir konuda bir şekilde verilebilir bir miktar. Gerekirse altın bozdurup ödeyin. Tek önerim iyi bir hekime gitmeniz burada tecrübeli arkadaşlardan özelden doktor ismi önerisi alabilirsiniz.

Kliniğe gitmeden çözülüyor. Ama bir süre sonra (yani ilişkiye girdikten sonra bile bir süre sonra acı hissedenler için) kendinizi tanıyıp cinsel ilişki sırasında zevk almaya devam etmek için ihtiyacınız olan şeyleri anlamanız gerekiyor. O aşamaya kadar da istediğiniz dilatörle (trendyolda var) ve burada bahsedilen egzersizlerle yenebilirsiniz. Yenmekten kastım hiçbir şey hissetmeden içimize bir şeyler almak. Bu noktaya belirli kasları kullanarak geliyoruz. Beyin bunu kabulleniyor. Hatta ilk denemede girdiğinde aaa girmiş diye şaşıracaksınız hiç hissetmediğiniz için.
Burada herkese etiketlenen bir egzersiz postu var. Onu bulup onunla deneyip karar verebilirsiniz
(şunu da eklemek istiyorum ben o posttan anlamamıştım bunu:kegel egzersizinde objeyi içimize doğru iterken tuvaletimizi yapar gibi o kası kasıyoruz. Yoksa sızlıyor. Tutar gibi değil yapar gibi)
Her şeyi anlatmadım ama gerekirse yine sorabilirsinizzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…