Vajinismus hastasını boşamak...

biz bu tedavi süreçlerini bir şekilde atlattık. yeni yetişen genç kızlarımızın bunları çekmemesi adına kızlarımızı baskıcı şekilde yetiştirmeyelim. yanlışları öğretelim ama asla yalnız bırakmayalım hatasında hep yanında olalım. yeni ve sağlıklı toplum yetiştirmek hepimizin elinde.

tedavi olmadan önce, o kadar kanıksamışım ki bu bağnaz düşünceleri, kız çocuk istemiyordum bile onu korumam kollamam zor olur diye. şimdi o zamanki hallerime gülüyorum ve kızıyorum. onca yıl güya "kendimi koruyup kolladım" ne oldu? doktor 15 dkda aldı zarımı. trajikomik bir durum. şimdi kızım olursa diyorum her zaman yanında olacağım ve hep destek olacağım diyorum.

ülkede cinsel eğitim verilmeli önerisine katılıyorum. cinsel devrim gerçekleşmediği müddetçe bu toplum yapısı değişmiyor. kadınlarımız okuyor işe giriyor yaş 26-27 oluyor hemen ha diyince de evlenemiyorsun, evlenince 30 yaşından sonra daha ne kadar doya doya sevişme yıllarımız kalıyor? annelerimiz ninelerimiz bir şekilde genç evlenmiş bu eşiği atlamış peki biz napacağız? vajinusmus zaten eğitimli insanların daha çok karşılaştığı bir hastalık çünkü doğrudan toplumun yapısından kaynaklanıyor.

keza cinsellik başlığında da erkeklerle alakalı bir sürü cinsel sorunlarla karşılaşan hanımlar var. çünkü erkeklerimiz de sekse zor ulaşıyor. çoğu da paralı ilişkiler, duygu yok, keşif yok, öğrenme yok. yine bizim gibi toplumlarda tecavüz ve kadın cinayetlerinin fazla olmasının nedenlerinden biri de sekse rahat ulaşamama. bugün hepimiz sokağa çıktığımızda suriyelilerden afganlardan korkuyoruz neden çünkü bizden de daha kapalı toplumlar ve daha saldırganlar.

bir gecede bunların değişmesi zor ama gelecek nesil bizlerin elinde. daha mutlu ve sağlıklı bireyler yetiştirmek bizlerin elinde.

Pardon da eşiniz hastalanıp yatalak oldu diyelim. Cinsellik yaşayamıyorsanız diye eşinizi boşar mıydınız yani?

Bu kadar vajinismus vakasi nasi var ya. Illa herkes duvardan duvara sevişmeli diye demiorum da nasi oluo bu kadar çok kadinda, memleketin havasinda suyunda mi var bisey. Yani bu tamamiyle bir state of mind aslinda 1.5sene ugrasilacak bisey degil. Sahsen bu devirde kimse kimseyi bu kadar zaman beklemez. Ama adam cok cibiliyetsizmis gitmis anasina soylemis sanki haydar dümenle dertlesio. Iyi ki de olmamis bu adamla ya. Vardir bi hayir bence. Belki bu salaktan hamile kalacaktın iqsuz bi cocuk dogacakti olumlu düşün bazi seyler olmamasi gerektigi icin olmuyor bazen. Zaten boyle birini arzulaman da abes okurken ben bile bi 'daraldım' :) bu sorunlari evliligin içinde çözmeye calismak da hata, test sürüşü olmadan evlenmeyin.

Ne sanıyor ki, bu odun herif öyle el elde baş başta oturur mu karısı boşamıyor diye? İlla aldatılmayı mı bekliyor konu sahibi? Her şey laçkalaşacak illa, yüzgöz olunacak. Kimse normal boşanamıyor, illa mevzu çıkacak.

bu kafayı asla anlamadım anlamayacağım

param azsa eve bulaşık makinesi almam, elde yıkayabilirim, evi 1+1 tutarım, arabayı model düşürürüm, ekstra çalışırım bişeyler yaparım... ama nasıl 1 sene 2 sene cinsellik ertelenir, beklenir?
neden evleniyorum o zaman? yıllar boyu cinsellik yaşamadan evlilik mi olur, şaka mısınız?

Bence kayinvalidenize sükredin. Siz önyargilarinizu yenemeyip tedaviyi ertelemeye devam etseydiniz belki sizde bosanirdiniz. Kimse kayinvalidesinin bu durumu ögrenmesini istemez, ama ikna olmak icin baski olusturan sebep o olmus

Kurtulmaniz bence hayırlı olmuş ..annesine söylemekte ne saçmalık ..gerçektençok şaşırdım
.sizin icin daha hayırlı olur eminim .hic üzülmeyin

Adam napsin 5 yil mi beklesin? Esiniz bosanmakta hakli ve bosuna imza atmayarak isi uzatmayin.Evet bir rahatsizlik bu ama 9 ay gecmis oyle tedaviye baslamissiniz,evlenirken hastalikta saglikta diye imza atiyoruz ama siz evlenmenin temel taşını oturtamadiginiz icin aranizda ,esinizden o vefayi beklememelisiniz

Pardon da eşiniz hastalanıp yatalak oldu diyelim. Cinsellik yaşayamıyorsanız diye eşinizi boşar mıydınız yani?
Ben boşamam lakin yasalarda cinsel ihtiyacın giderilmemesi tek celsede boşanma sebebidir. Evlilik kurumu sosyal, duygusal, cinsel ve maddi ihtiyaçların toplumsal normlar ve yasalarla onaylanması anlamına geliyor. Partner benim için seks olmazsa olmaz diyorsa boşanmak isteyebilir bu onun kötü, nankör, cinsellik düşkünü olduğu anlamına gelmez. Öncelik meselesi. Evlendikten sonra eşinin penisi küçük diye boşanan kadın var.

Seks olmayan evlilik ev arkadaşlığı gibi birşey açıkçası.

Aynı şey mi yani, tedavisi olan bir sorunu çözmemekle yatalak olmayı nasıl bir tutuyorsunuz
Konu sahibi çaba göstermiş zaten. Kadın açıkça yazmış. Eşinin anlayışlı olması gerekirdi. Üzgünüm ama bence ikisi de aynı kapıya çıkıyor.

Son düzenleme:
diyelim erkek alkolik, (eee o da bir hastalık?) o yüzden ereksiyon olamıyor, evlilik etkileniyor ve kadın boşuyor.
o durumda
"ne var yani hastalık bu neden boşandı" diyor muyuz? der misiniz?

yatalak hasta olmak bambaşka bir durum, elde değil. salt şefkat gerektirir insan vicdan yapar vs vs. ki kimse senelerce o tür başka bir hastalığın tedavisini de ertelemez....

kaldı ki kadın yatalak olsa erkekler yine %90 ya boşanır ya 2. bir eş alır bu toplumda kimse burada sanki toplumu bilmiyormuşuz gibi atıp tutmasın.

Konu sahibi çaba gösteriyor zaten. Kadın açıkça yazmış. Eşinin anlayışlı olması gerekirdi. Üzgünüm ama bence ikisi de aynı kapıya çıkıyor.
Açıkçası fikrinize saygılıyım; ama vajinismusla yatalaklık bir hastalığın aynı kapıya çıktığını düşünmüyorum.

Konu sahibinin eşinin tavırlarını savunacak değilim, bazı konularda nereden tutsak elimizde kalıyor.

Ama bir erkek olarak bir ay değil, iki ay değil, üç, beş ay değil, dokuz ay,bir sene de değil; bir buçuk sene evli kalmış, cinselliksiz çok uzun bir süre. Ben senle uğraşamam diyip en başlarda direkt de boşanabilirdi, bence 1,5 sene kaldığına göre ve artık boşanmayı istediğine göre umudu da kalmamış sabrı da tükenmiş. Zaten umudu ve sabrı kalmadığı sarf ettiği sözlerden ne yazık ki belli. Boşanmayı istemek hakkı.

Yuvasını kurtarmak isteyen çabalarsa siz neden koskoca yıl tedaviye gitmediniz? Artık sizinki bencilliğe giriyor, her şey benim istediğim gibi olsun ama kimse bana ses çıkarmasın ohh

Konu sahibi çaba göstermiş zaten. Kadın açıkça yazmış. Eşinin anlayışlı olması gerekirdi. Üzgünüm ama bence ikisi de aynı kapıya çıkıyor.
Bakın konu sahibi kaçtı, 9 ay boyunca bu gün yarın diye ertelemiş, en son iş ailelere yansımış ve tedaviye razı olmuş ve bu süreç de nereden baksanız 9 ay. Kimse adamı savunmuyor, kadının bu konuyu çözme odaklı olmadığını söylüyor.

Burada ereksiyon ya da erken boşalma sorununu savsaklayan adamlar için de boşan deniliyor. İkisi aynı şey, bunlar çözümsüz değil. İş bulma imkanı olduğu halde çalışmayan eşi boşayacağım gibi bunu savsaklayan eşi de boşarım. Boşayanı da haklı bulurum. Bu felçle aynı şey değil.

Ben bazı yorumlara inanamıyorum..Ya ben konuyu yanlış okudum, yanlış okuduysam da düzeltin lütfen, orta da sen kadınlık yapmıyorsun millet çatır çatır sevişiyor, sen beceremiyorsun şeklinde en başından beri kadını aşalayan destek yerine köstek olan bir herif var. Hala adam haklı diyenler varAdam kadına destek olmuşta kadın el elde baş başta mı oturmuş, eğer öyleyse evet bence de adam haklı derdim..

Benimde liseden kız arkadaşım evlendikten 1 yıl sonra boşanmıştı Megerse eşinin cinsel problemleri varmis Cinsel iliskiye giremiyorlarmis

Diyorum ya yaşamadan kimse anlayamaz nasil bir psikoloji oldugunu uzaktan davulun sesi hoş gelir
Ben de eski bir vajinismuslu olarak sanırım bu konuda söz söyleme hakkım var. Konuda yazanlar vajinismus problemi yaşayanlar ve yaşamayanlar diye ikiye ayrılmış. Yaşayanlar genelde yaşamayanlara siz anlayamazsınız bu şöyle böyle bir psikoloji demiş.

Ben de evliliğimin ilk 2 ayı vajinismustum. O zamanlar kkya üye değildim ama burda yazan tavsiyeleri uygulayarak evde dilatör egzersizleriyle yendim. Sonradan kendime çok kızdım 2 ay beklediğim için. Çünkü internet elimin altında ve çok ayrıntılı bir şekilde binlerce tavsiye veren siteler var. Kkdaki başlığı da eşim bulup link atmıştı bana. O atmasa ben belki hala erteleyecektim. Üzgünüm ama 1 yıl boyunca tedaviyi reddederek eşine çok büyük bir haksızlık etmişsin.

4 tane dilatör var. Her gün biriyle egzersiz yapıp 5. gün eşli deneme yapılıyor. Türkiyenin bu konuda en ünlü klinikleri de bu şekilde tedavi yapıyor. Ben çok araştırmıştım o dönem. En ağır vakaları bile 2 haftada çözme garantisi veriyorlar. Yani tedaviyi kabul etseniz ve hakkıyla egzersizleri uygulasanız en geç 2 haftada çözülebilecek bir şey.

Ancak ben kkda okuduğum yorumlardan da fark ettim ki birçok kadın tedaviyi reddediyor, egzersizleri hakkıyla yapmıyor, yapmamak için bahane buluyor vs. Üstelik bu süreç sadece kadının değil erkeğin de psikolojisini bozuyor. İki tarafa da eziyet yazık günah. 1 yıl boyunca tedavi gördüm anca yendim veya yenemedim diyen arkadaşların nasıl tedavi gördüklerini gerçekten merak ediyorum. Keşke anlatsalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…