- 19 Nisan 2019
- 3.040
- 8.589
Pardon da eşiniz hastalanıp yatalak oldu diyelim. Cinsellik yaşayamıyorsanız diye eşinizi boşar mıydınız yani?Evet yine ilk kral ciplak diyen ben olayim. Konu sahibi: anliyorum rahatsizsiniz ama sizce de 1,5 sene vajinismus icin uzun bir zaman degil mi? Dusunsenize adam sevdigi kadinla gayet normal bir evlilik yasamak istiyor ama siz ev arkadasi gibiymissiniz cok uzgunum. Bu arada cinsellik dusundugunuzden daha onemli, adamin size boyle davranmasinin en buyuk sebebi cinsellik de dahil sizinle hayatini paylasmak icin evlenip en onemli konudan onu mahrum birakmaniz. Tekrar uzulerek soyluyorum, 1,5 sene vajinismusun cozumu icin cok uzun
Ne sanıyor ki, bu odun herif öyle el elde baş başta oturur mu karısı boşamıyor diye? İlla aldatılmayı mı bekliyor konu sahibi? Her şey laçkalaşacak illa, yüzgöz olunacak. Kimse normal boşanamıyor, illa mevzu çıkacak.intikam...
Aynı şey mi yani, tedavisi olan bir sorunu çözmemekle yatalak olmayı nasıl bir tutuyorsunuzPardon da eşiniz hastalanıp yatalak oldu diyelim. Cinsellik yaşayamıyorsanız diye eşinizi boşar mıydınız yani?
bu kafayı asla anlamadım anlamayacağımAh seni cok iyi anlıyorum ben de 1 yila yakin zaman yaşadım bu hastalıgı dillendirmesek de biz de boşanma noktasına gelmiştik k.validemin haberi olmuştu hadsizce annemle konusmaya geldi beni tedaviye ikna ettiler tedaviye karşı önyargılıydım zira öyle sorun cözüldü ama ögrenmesi anneme gelmesi beni cok rencide etmisti iyi amacla yaklaşıp beni cok incitmişti.Hala daha aklima gelince yüreğim sızlar.O konuda eşimi asla affetmedim..Neler hissettiğini çok iyi biliyorum iş evi terketmeye kadar geldiyse bu adam için çabalamaya değmez inan bana tedavide eş destegi cok önemli biz tedavi görürken eşimin de ödevleri vardı tek tarafli değil asla,yuvasını kurtarmak isteyen çabalardı...Bekledigin için suçlu değilsin cünkü bu illet hastalik erteleme hastalığı bugün aşarım yarın denerim adet bitsin hemen olacak şu şöyle olsun olacak diye diye yıllar geçiyor ve ne yazık ki maddi olarak yüksek rakamlara mâl oluyor 1 2 bine hallolmuyor.
Ah seni cok iyi anlıyorum ben de 1 yila yakin zaman yaşadım bu hastalıgı dillendirmesek de biz de boşanma noktasına gelmiştik k.validemin haberi olmuştu hadsizce annemle konusmaya geldi beni tedaviye ikna ettiler tedaviye karşı önyargılıydım zira öyle sorun cözüldü ama ögrenmesi anneme gelmesi beni cok rencide etmisti iyi amacla yaklaşıp beni cok incitmişti.Hala daha aklima gelince yüreğim sızlar.O konuda eşimi asla affetmedim..Neler hissettiğini çok iyi biliyorum iş evi terketmeye kadar geldiyse bu adam için çabalamaya değmez inan bana tedavide eş destegi cok önemli biz tedavi görürken eşimin de ödevleri vardı tek tarafli değil asla,yuvasını kurtarmak isteyen çabalardı...Bekledigin için suçlu değilsin cünkü bu illet hastalik erteleme hastalığı bugün aşarım yarın denerim adet bitsin hemen olacak şu şöyle olsun olacak diye diye yıllar geçiyor ve ne yazık ki maddi olarak yüksek rakamlara mâl oluyor 1 2 bine hallolmuyor.
Ben boşamam lakin yasalarda cinsel ihtiyacın giderilmemesi tek celsede boşanma sebebidir. Evlilik kurumu sosyal, duygusal, cinsel ve maddi ihtiyaçların toplumsal normlar ve yasalarla onaylanması anlamına geliyor. Partner benim için seks olmazsa olmaz diyorsa boşanmak isteyebilir bu onun kötü, nankör, cinsellik düşkünü olduğu anlamına gelmez. Öncelik meselesi. Evlendikten sonra eşinin penisi küçük diye boşanan kadın var.Pardon da eşiniz hastalanıp yatalak oldu diyelim. Cinsellik yaşayamıyorsanız diye eşinizi boşar mıydınız yani?
Seks olmayan evlilik ev arkadaşlığı gibi birşey açıkçası.bu kafayı asla anlamadım anlamayacağım
param azsa eve bulaşık makinesi almam, elde yıkayabilirim, evi 1+1 tutarım, arabayı model düşürürüm, ekstra çalışırım bişeyler yaparım... ama nasıl 1 sene 2 sene cinsellik ertelenir, beklenir?
neden evleniyorum o zaman? yıllar boyu cinsellik yaşamadan evlilik mi olur, şaka mısınız?
Konu sahibi çaba göstermiş zaten. Kadın açıkça yazmış. Eşinin anlayışlı olması gerekirdi. Üzgünüm ama bence ikisi de aynı kapıya çıkıyor.Aynı şey mi yani, tedavisi olan bir sorunu çözmemekle yatalak olmayı nasıl bir tutuyorsunuz
diyelim erkek alkolik, (eee o da bir hastalık?) o yüzden ereksiyon olamıyor, evlilik etkileniyor ve kadın boşuyor.Pardon da eşiniz hastalanıp yatalak oldu diyelim. Cinsellik yaşayamıyorsanız diye eşinizi boşar mıydınız yani?
Açıkçası fikrinize saygılıyım; ama vajinismusla yatalaklık bir hastalığın aynı kapıya çıktığını düşünmüyorum.Konu sahibi çaba gösteriyor zaten. Kadın açıkça yazmış. Eşinin anlayışlı olması gerekirdi. Üzgünüm ama bence ikisi de aynı kapıya çıkıyor.
Yuvasını kurtarmak isteyen çabalarsa siz neden koskoca yıl tedaviye gitmediniz? Artık sizinki bencilliğe giriyor, her şey benim istediğim gibi olsun ama kimse bana ses çıkarmasın ohhAh seni cok iyi anlıyorum ben de 1 yila yakin zaman yaşadım bu hastalıgı dillendirmesek de biz de boşanma noktasına gelmiştik k.validemin haberi olmuştu hadsizce annemle konusmaya geldi beni tedaviye ikna ettiler tedaviye karşı önyargılıydım zira öyle sorun cözüldü ama ögrenmesi anneme gelmesi beni cok rencide etmisti iyi amacla yaklaşıp beni cok incitmişti.Hala daha aklima gelince yüreğim sızlar.O konuda eşimi asla affetmedim..Neler hissettiğini çok iyi biliyorum iş evi terketmeye kadar geldiyse bu adam için çabalamaya değmez inan bana tedavide eş destegi cok önemli biz tedavi görürken eşimin de ödevleri vardı tek tarafli değil asla,yuvasını kurtarmak isteyen çabalardı...Bekledigin için suçlu değilsin cünkü bu illet hastalik erteleme hastalığı bugün aşarım yarın denerim adet bitsin hemen olacak şu şöyle olsun olacak diye diye yıllar geçiyor ve ne yazık ki maddi olarak yüksek rakamlara mâl oluyor 1 2 bine hallolmuyor.
Bakın konu sahibi kaçtı, 9 ay boyunca bu gün yarın diye ertelemiş, en son iş ailelere yansımış ve tedaviye razı olmuş ve bu süreç de nereden baksanız 9 ay. Kimse adamı savunmuyor, kadının bu konuyu çözme odaklı olmadığını söylüyor.Konu sahibi çaba göstermiş zaten. Kadın açıkça yazmış. Eşinin anlayışlı olması gerekirdi. Üzgünüm ama bence ikisi de aynı kapıya çıkıyor.
Ben de eski bir vajinismuslu olarak sanırım bu konuda söz söyleme hakkım var. Konuda yazanlar vajinismus problemi yaşayanlar ve yaşamayanlar diye ikiye ayrılmış. Yaşayanlar genelde yaşamayanlara siz anlayamazsınız bu şöyle böyle bir psikoloji demiş.Diyorum ya yaşamadan kimse anlayamaz nasil bir psikoloji oldugunu uzaktan davulun sesi hoş gelir