Vajinismus hastasını boşamak...

sanırım yaşayanlar farklı hissediyor
5 yıl ilişki yaşamadılar kocası bırakmadı
15 yıl öpüşmediler ama adam ona prensesler gibi davrandı hep örnekler bu şekilde çok normalmiş gibi...
Yani sanırsınız hakarek ettik burda normal değil.
Realist olmak lazım bu hastalık ve çözümü varsa bunun için siz çaba göstermiyorsanız bir kadın veya erkeğin sizin için bu kadar beklemesini istemek bencillik. Bu bu adamı haklı yapmıyor konu sahibinin eşi zaten bir çok sebepten haksız ama boşanmak istemek hakkı konu sahibi bu hakka da saygı duymuyor gerçi..

Diyorum ya yaşamadan kimse anlayamaz nasil bir psikoloji oldugunu uzaktan davulun sesi hoş gelir

Diyorum ya yaşamadan kimse anlayamaz nasil bir psikoloji oldugunu uzaktan davulun sesi hoş gelir
Hanımefendi karşınızdaki insanı tanıyor musunuz?
Şu an çocuk sahibi olmak içi tedavi olmam gerekiyor ve bu süreç beni oldukça rahatsız ediyor sizce vajinismus kadar sıkıntılı bir durum mu bilemem ama eşim bu tedaviyi kabul etmememi 9 ay beklese sonra daha çok beklese ve annesiyle annemle konuşmak için konuşsa kızmazdım.Ben çocuk sahibi olmaktan korkuyorum desem ve o doğal olarak baba olmak istese ve bu önemli konudan sonra ayrılma kararı alsa yine kızmazdım . Ben ortak kararımız olan çocuk sahibi olma konusunu sırf kendi bahanelerimle erteliyorsam kusura bakmayın kimse beni beklemek zorunda değil. Bakın davulun kendisi benim evimde.. Hayatta sadece ben yokum çünkü başka insanlar ve onların duyguları da var. Saygı duymak lazım

Toplum evlenene kadar kadınlar sevişmesin diye yapmadığı baskı kalmıyor, evlenince ise kadından seks tanrıçası olması bekleniyor. Bu ülkede vajinismus niye bu kadar yaygın ? Belki de kadınlara cinsellik üzerinden yapılan baskı doğru değildir, bu baskıyla cinselliği tü kaka gören kadın cinselliğe hiçbir zaman alışamıyordur belki. Bunları düşünmek yerine konu sahibiyle dalga geçmek en kolayı.

Bazı cumlelerınıze katılmakla birlikte sunu belirtmek istiyorum vajı hastaları cocuk sahibi olamayacaklarını dusunup daha cok uzulurler, eslerinin baba olma hakkını elinden aldıgını dusunup daha da uzulurler. Yani nasıl desem bu hastalık gercekten insanı dibe cökturuyor dusunce olarak. Ama evet tedavisi bızım elimizde herkes maalesef aynı oranda kabul etmiyor aynı oranda caba sarfetmıyor. (es de dahil) Aradan aylar yıllar gecıyor kı buna ben de karşıyım. Insanın kabullenip tedavı asamasına gecmesı gerekir. Ama yıne de bunu yasamayan bilemez. Yeneli cok oldu o zor gunlerimı unutmusum hatta buraya yazdıkları zaman farkedıyorum. Yani yasayan ancak bilebilir. Ben evlendıkten sonra 1 ay içinde doktora gıdıp 7 8 ayda yenmıstım herkesın bu hastalıgı kabullenisı de tedavisi de basarısı da cok farklı olabiliyor. Kı bunda es faktoru cok cok onemlı. Ben size karsı cıkan yazan arkadaşları da cok Iyı anlıyorum. Cunku zaten baslarına zor bısey gelmıs bi de bunun ıcın elestırilmek inanın en son isteyecekleri seydir.

Tedaviyi kabul etmeniz ve tedavi olmanız toplamda 7-8 ay sürmüş bahsettiğim şey zaten bu .. Eşiniz sizi bu konuda tedavi olurken birden buraksa karaktersiz biriymiş derdim bende ama konu sahibinin eşinin bu konuda haklı olduğunu belirttim. Yoksa ne demek vajinismus olmak adam haklı aldatmakta bir günde oluverecek diyen olmadı ki bir sene içerisinde çözülebilecek problemi 9 ay beklemek hatalıdır ve eşin ayrılmaya hakkı vardır dedim. Bu kadardı aslında..

Tanıdık birinin kızı iki yıllık evliliğini bitirdi. Çünkü eşinin cinsel sorunları varmış. Doktordan aldığı bekaret raporunu gösterince on dakika sürmüş mahkeme. Bunu dinleyenler olarak biz e kız haklı canım moduna girdik. Niye evlendi ki yani cinsel hayatı olmayacaksa.... eşiniz hemen üç sefer deneyip vayyy ben çekemem böyle dememiş anladığım kadarıyla. Çok da haksız bulamadım adamı.

Son düzenleme:
Çok haklısınız da işte bunları en iyi kadınlar anlar. Ben de ilk etapta yaşadım bu sorunu, böyle yıllarca sürmedi kemikleşmedi ama hep yanımda olan eşimin bile benimle tartıştığı zamanlar oldu. Burada problem sahibinin gerekli araştırmayı yapması ve eşini doktora gidelim ya da egzersizler varmış onları yapalım şeklinde yönlendirmesi gerekiyor. Yoksa vajina taşımıyor ki kocası, herkes nasıl yapıyor kafasına girer doğal olarak

Rabbim en kısa zamanda nasip etsin inşallah.Ama ikisi farklı şeyler kadın oldugunu ,eş oldugunu hissedemiyorsun önünde aşman gereken kocaman bir problem var evliligim bitecek mi bir gün boşanacak mıyım bilemiyorsun.2 gun sonrası için bile bir plan kuramıyorsun eve bir şey alırken huzurla yiyecek miyiz huzurla kullanacak mıyım bilmiyorsun.Eşinle huzur denen şey kalmıyor mutlu olsanız mutlulugunuzun arasında bir bulut acaba bir gun bitecek mi diye düşünmekten mutlulugunu yaşayamıyorsun.Bebek konusu da buna benzer bir duygudur bundan eminim hassasiyetinizi de anlıyorum ama vajinismus daha ayrı bir şey insanın kendine güveni kalmıyor icini kurt gibi kemiren bir hastalık.Çocuk tedavisi de kendi icinde özel sayılabilecek bir durum en azından yakın çevrene anlatabiliyorsun ama vajinismusu kimseye bahsedemiyorsun kol ağrısı baş ağrısı değil dertlesecek kimse yok yani yazsam tarif edemem benzer noktaları olsa da aslinda apayrı konular

belki de öyle doğru söylüyorsunuz aslında bu şekilde bakınca
toplumun aman sevişme zihniyetiyle büyüttüğü kadının evlenince seks uzmanı olması bekleniyor diyen üyeye de katılıyorum, size de katılıyorum ama oğlum hemen bir çocuk yapıverin, deyip yıllarca karısıyla doğru düzgün cinsel ilişkiye gireceğim umuduyla evlenen adamı da anlıyorum
çoğumuz öyle freudyen bir bakış açısıyla yetiştirilmedik, bu toplumda cinsellikle ilgili engellerle uğraşmak adeta don kişotçuluk oldu...

Okullarda cinsel eğitim verilmeli kesinlikle cok yanlış yetistirildik çok.Dün kosup oynayan bir cocukken cinsel organımdan kan geldi adet oldum diye "genc kız oldun otur genc kız oldun oynama"denen birine dönüverdik bir gecede.Evlenince de bir zar parcasi kanadı diye bir gecede kadın olduk ee biz hep değişime uğruyoruz neden ?

Bu konuda baskı yapan erkekler kadarr hıc umursamayanları da var. İkisinin de dengede olması lazım. Bir taraftan bı taraf bıle hastalıgı kabul etmeyip tedaviye gec kalsa kemiklesıyor bu durum. O yuzden zaten cıft ve erteleme hastalıgı denıyor. Tabı oncelıkle kadınların onemseyıp ıyı arastırma yapması lazım. Maalesef bu konuda bazı doktorlar da hastalara 'caresızsınız cok zor ama gelirseniz 3 gunde bile yenersınız' dıyorlar ve fiyatlar 8-10 dan baslıyor nerdeyse. Gıdıp muayene olmak da degıl mesele sonrası yani. Herkesın durumu da bunu karsılayamaz. O yuzden de ertelenip gıder. Yıne de arastırma yapan buluyor tedaviyi burda.

işte belki öyle denildiği içindir...
yani ille büyük taciz olması da gerekmez
belki başkalarını kınama, eleştirme aile içinde kadınlara bakış açıları yavaş yavaş psikolojiyi bozuyor da olabilir...
aile içinde size hiçbir şey denmez ama komşu kızının açık saçıklığı çokça eleştiriliyor olabilir. örneklendiriyorum tabi sizin için demiyorum ama bu şekilde de işte bilinç altına işlene işlene sonra 1,5 yıl tedavi gör ama olmasın... Bir sürü başlık var bu sitede bir sürü konu... diğer ülkelerde de bu kadar çok rastlanan bir durum mu acaba merak ediyorum

Benim tedavi gördügüm klinikte bir cift vardı Almanya ya da Fransaydı hatırlamıyorum oradan gelmişlerdi ayaküstü sohbet etmiştik.Yurtdısındaki doktorların vajinismus tedavisi yapmadıgını öyle bir tedavi şekli olmadıgını söylemişti o yüzden Türkiye ye gelmislerdi çok şaşırmıştım

Cinsel herhangi bir baskiya maruz kalmayip bu hastaligi yasayanlar da varmiş ama.
Ailem tarafindan cinsellikle ilgili dogrudan bir baski gormedim ama tabi ki cevremde cinsellik evlenmeden yasanmamasi gereken bir sey olarak goruluyordu bir sekilde o baski vardi agirlikli olarak, ustune ergenlikte arkadaslar arasinda sacma sapan hikayeler anlatilirdi cinsellikle ilgili. Cinsel ilişkide cok kaniyormuş, organina bicaklar saplaniyormuş gibi agrilar giriyormuş, bir cift hastanelik olmus sevisirken vsvs daha bir suru dehset icerikli seyler dinlemiştim ergenlik boyunca.

Sonuç olarak yine de ilk sevişmemde hiç tereddut etmemistim oyle ay uy acidi kasildim şeylerim de olmadi cok kolayca olmuştu.

Adam kadar hatta daha fazla kendisi de suçlu, ne intikamı. 9 ay tedaviye yanaşmamış sonra yok kvye söledi kv annemi aradı. Bunlara gücenmeden önce çözüm aramadıkları için kendilerine gücenmeliler. Erteleme hastalığı diyerek züğürt tesellisi yapmanın anlamı yok.

Çabalamışsa beklemeye değebilir ama kimse kimseyi bu kadar zaman beklemeye de mecbur değil.
Hastalığın farkındaysa dirayetli olmalı insan, kanser olup tedaviyi erteleyen var mı, zor olduğunu bile bile başlıyor insanlar böyle şeylere. Yapman gerekenin ne olduğunu biliyorsa kişi bir an önce yapmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…