- 17 Ekim 2021
- 97
- 24
- 8
- 27
- Konu Sahibi Eylul55eylul
-
Ben aparatları yapıyorum penisi aldım ama araya zaman girdikten sonra eşime izin veremiyorum yoksa ağrı yok asla hissetmedim sadece ona o amda izin veremiyorumTabi ki ne durumdasınız egzersiz yapiyo musunuz
Doktora para verme bence isteyince inan ki kendin başarırsın aparat ve wemcaine sprey alıp ondan sonra anlatcagimiz adımları takip et 2 günde bile yenebilirsin inanirsanbu üyenin eski bir üyeliği vardı sanırım onun giriş bilgilerini kaybetmiş. Kendisini çoklu üyelikten buldum, vajinusmus illetini yenenlerin kendisine doktor önerisi ve süreç hakkında destek vermesini rica ediyorum. Geçen sene mesajını yazdığında 14 ay geçmişti sanırım şimdi 2 sene oldu.
Lütfen yeniden yazıyorum ve rica ediyorum bu konuda tecrübe sahibi olan yelerimiz doktor ve süreç hakkında desteklerini esirgemesin.
Evt apartları ve penisi daha önce aldım ama araya zaman girdikten sonra eşime izin veremiyorumTabi ki ne durumdasınız egzersiz yapiyo musunuz
Vajinismus erteleme hastalığı zaten beyin sürekli erteliyor bir gün olur elbet diye. Kimse yıllarca beklemiş olmak için beklemiyor ben de öyleydim kendimde bir türlü doktora gidecek cesareti bulamıyordum anlamak çok zor her kişinin psikolojisine göre değişir ben de istemezdim 3 sene bekleyeyim ama olmadı işte 3 sene sonunda anca tedavi olabildim maalesef... ama en azından kurtuldum. Arkadaşlara tavsiyem evde bekleyip zaman kaybetmesinler işinde çok iyi uzmanlar var onlara başvursunlar doktorlar kısa sürede çözüyorlar vajinismus çözümü olan bir hastalık keşke daha önce kendimi doktorlara teslim edip tedavi olsaymışım...İnsanlar nasıl yıllarca bekliyor anlamış değilim. İlk denemede yapamadık olmadı koştum doktora. Ankara’da doktorum Didem kurban. Bir de benim zar normalden küçükmüş almamız lazım dedi aldı. Yaklaşık 5 gün doktorla çalıştım. Eşli denemeler yaptım sonra kayganlaştırıcıyla. Şimdi şak diye giriyor. yaklaşık tam bir ay kayganlaştırıcılı ve dilatör alıştırma yaparak devam ettik. Şimdi ne kayganlaştırıcı kullanıyorum ne de dilatör egzersiz yapmama gerek kaldı öncesinde. Korkulacak bir şey yok, tedavisi olan bir hastalık. Dediğim doktora gidin konuşun bir. Allah ondan razı olsun.
Ilişki yaşayabildiniz yaniEvt apartları ve penisi daha önce aldım ama araya zaman girdikten sonra eşime izin veremiyorum
Erkeklik hormonun yüksek oldugundada vajinada sizlama agri yapabiliyor gereken ilaclari kullandigimda aci ve sizinin azaldigini hatta tamamen kayboldugunuda fark ettim ama son bir aydir yine sizlama seklinde oluyor kan degerlernize baktirinGerekli tedavinin yanında drselcenbahadir ve benzeri sayfaları instagramdan takip etmenizi de öneririm. Bir de su bazlı kayganlaştırıcı alın ve bu konuda eşinizle olabildiğince rahat konuşun ve birlikte araştırın hareket edin..
Ben de 5 yıldır ağrı sorunu yaşıyorum sorunumun fiziksel olduğuna eminim ama gittiğim doktorlar sorun yok diyip psikologa yönlendiriyorfarklı açılar ve kayganlaştırıcı ile biraz çözdüm konuyu
Aynen ozaman sen kendin yapamıyosan bencede doktprdan destek almalısınTeşekkür ediyorum güzel yorumlariniz, desteğiniz içinDaha önce üyeliğim vardı evet ama cozemeyince girmemeye karar verdim bı sure çünkü kendimi daha kötü hissetmeye başladım. Sağolsun arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştı. Dilator seti aldım, parmakla denedim, uyuşturucu kremler falan filan ama yok yapamiyorum ben, benim cozebilecegim bişey değil maalesef. Daha fazla da ertelemek istemiyorum çünkü 2 yilda 20 yil yaşlanmış hissediyorum kendimi. Önerilerinizi değerlendireceğim çok sağolun
Kayganlastirici kullanmalisiniz.Arkadaslar egzersiz yaparken acı hissediyo musunuz ben ilk acı hissinde bırakıyorum iki gün vajinamda acı hissediyorum
Bu nedenle terapi almadim ama terapiye gittigim yerde 2 3 gunde halloldugunu, sehir disindan gelenler icin 1 gunde bittigini öğrendim. Terapi hepsinden daha kolay olacak kendinize inanin. Seans esnasinda ozguveninizin zedelendigini, ozyeterlik konusunda da calismak istediginizi mutlaka belirtin.Daha önce dr.a gittim bir sıkıntı görmedi, Diyarbakır'da devlette vajinismus ile ilgilenen bır terapist önerdi bana psikolog. Yanlış hatırlamıyorsam İsmet Özel di adı. Tabi belki terapi almak daha sağlıklıdır ama bu durumdan artık o kadar sıkıldım ki 3-4 günde çözülsün istiyorum artık çünkü uzun bı süre daha bekleyecek halim kalmadı. Terapi alanlar, tedavi süresi ne kadar sürdü öğrenebilir miyim?
Bunu öğrenmem iyi oldu çünkü ben aslında terapi alarak ilerlemem gerektiğini düşünüyorum. Dr listemi yapıp arayarak bilgi almaya baslayayim o halde ben. Teşekkür ederimBu nedenle terapi almadim ama terapiye gittigim yerde 2 3 gunde halloldugunu, sehir disindan gelenler icin 1 gunde bittigini öğrendim. Terapi hepsinden daha kolay olacak kendinize inanin. Seans esnasinda ozguveninizin zedelendigini, ozyeterlik konusunda da calismak istediginizi mutlaka belirtin.
%100 çözümü olan bir sorun bu. Yeter ki bilime inanin, vücudunuzun gücüne inanın. Insallah cok iyi bir terapiste denk gelirsiniz.Bunu öğrenmem iyi oldu çünkü ben aslında terapi alarak ilerlemem gerektiğini düşünüyorum. Dr listemi yapıp arayarak bilgi almaya baslayayim o halde ben. Teşekkür ederim
EvtIlişki yaşayabildiniz yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?