• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu üyenin eski bir üyeliği vardı sanırım onun giriş bilgilerini kaybetmiş. Kendisini çoklu üyelikten buldum, vajinusmus illetini yenenlerin kendisine doktor önerisi ve süreç hakkında destek vermesini rica ediyorum. Geçen sene mesajını yazdığında 14 ay geçmişti sanırım şimdi 2 sene oldu.

Lütfen yeniden yazıyorum ve rica ediyorum bu konuda tecrübe sahibi olan yelerimiz doktor ve süreç hakkında desteklerini esirgemesin.
Doktora para verme bence isteyince inan ki kendin başarırsın aparat ve wemcaine sprey alıp ondan sonra anlatcagimiz adımları takip et 2 günde bile yenebilirsin inanirsan

İnsanlar nasıl yıllarca bekliyor anlamış değilim. İlk denemede yapamadık olmadı koştum doktora. Ankara’da doktorum Didem kurban. Bir de benim zar normalden küçükmüş almamız lazım dedi aldı. Yaklaşık 5 gün doktorla çalıştım. Eşli denemeler yaptım sonra kayganlaştırıcıyla. Şimdi şak diye giriyor. yaklaşık tam bir ay kayganlaştırıcılı ve dilatör alıştırma yaparak devam ettik. Şimdi ne kayganlaştırıcı kullanıyorum ne de dilatör egzersiz yapmama gerek kaldı öncesinde. Korkulacak bir şey yok, tedavisi olan bir hastalık. Dediğim doktora gidin konuşun bir. Allah ondan razı olsun.

İnsanlar nasıl yıllarca bekliyor anlamış değilim. İlk denemede yapamadık olmadı koştum doktora. Ankara’da doktorum Didem kurban. Bir de benim zar normalden küçükmüş almamız lazım dedi aldı. Yaklaşık 5 gün doktorla çalıştım. Eşli denemeler yaptım sonra kayganlaştırıcıyla. Şimdi şak diye giriyor. yaklaşık tam bir ay kayganlaştırıcılı ve dilatör alıştırma yaparak devam ettik. Şimdi ne kayganlaştırıcı kullanıyorum ne de dilatör egzersiz yapmama gerek kaldı öncesinde. Korkulacak bir şey yok, tedavisi olan bir hastalık. Dediğim doktora gidin konuşun bir. Allah ondan razı olsun.
Vajinismus erteleme hastalığı zaten beyin sürekli erteliyor bir gün olur elbet diye. Kimse yıllarca beklemiş olmak için beklemiyor ben de öyleydim kendimde bir türlü doktora gidecek cesareti bulamıyordum anlamak çok zor her kişinin psikolojisine göre değişir ben de istemezdim 3 sene bekleyeyim ama olmadı işte 3 sene sonunda anca tedavi olabildim maalesef... ama en azından kurtuldum. Arkadaşlara tavsiyem evde bekleyip zaman kaybetmesinler işinde çok iyi uzmanlar var onlara başvursunlar doktorlar kısa sürede çözüyorlar vajinismus çözümü olan bir hastalık keşke daha önce kendimi doktorlara teslim edip tedavi olsaymışım...

Gerekli tedavinin yanında drselcenbahadir ve benzeri sayfaları instagramdan takip etmenizi de öneririm. Bir de su bazlı kayganlaştırıcı alın ve bu konuda eşinizle olabildiğince rahat konuşun ve birlikte araştırın hareket edin..
Ben de 5 yıldır ağrı sorunu yaşıyorum sorunumun fiziksel olduğuna eminim ama gittiğim doktorlar sorun yok diyip psikologa yönlendiriyor🤦‍♀️ farklı açılar ve kayganlaştırıcı ile biraz çözdüm konuyu
Erkeklik hormonun yüksek oldugundada vajinada sizlama agri yapabiliyor gereken ilaclari kullandigimda aci ve sizinin azaldigini hatta tamamen kayboldugunuda fark ettim ama son bir aydir yine sizlama seklinde oluyor kan degerlernize baktirin

Arkadaşlara katılıyorum herşey kafada bitiyor ben iki buçuk aylık evliyken yendim ilk doktora gittim tabi aşamalar verdi tek tek yaptım sora gitmedim burda aynılarını yapan arkadaşlar buldum onlarla konuştum yendim
sora hamile kaldım tabi arada yine korkuyordum bide üstüne hamile olunca bi süre çok zorlandım lakin hersey beyinde bitiyo

Teşekkür ediyorum güzel yorumlariniz, desteğiniz için🌼 Daha önce üyeliğim vardı evet ama cozemeyince girmemeye karar verdim bı sure çünkü kendimi daha kötü hissetmeye başladım. Sağolsun arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştı. Dilator seti aldım, parmakla denedim, uyuşturucu kremler falan filan ama yok yapamiyorum ben, benim cozebilecegim bişey değil maalesef. Daha fazla da ertelemek istemiyorum çünkü 2 yilda 20 yil yaşlanmış hissediyorum kendimi. Önerilerinizi değerlendireceğim çok sağolun🌼

Teşekkür ediyorum güzel yorumlariniz, desteğiniz için🌼 Daha önce üyeliğim vardı evet ama cozemeyince girmemeye karar verdim bı sure çünkü kendimi daha kötü hissetmeye başladım. Sağolsun arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştı. Dilator seti aldım, parmakla denedim, uyuşturucu kremler falan filan ama yok yapamiyorum ben, benim cozebilecegim bişey değil maalesef. Daha fazla da ertelemek istemiyorum çünkü 2 yilda 20 yil yaşlanmış hissediyorum kendimi. Önerilerinizi değerlendireceğim çok sağolun🌼
Aynen ozaman sen kendin yapamıyosan bencede doktprdan destek almalısın 🙏🏻🙏🏻 Umarım arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuştur işşne yarar🙏🏻🙏🏻

Daha önce dr.a gittim bir sıkıntı görmedi, Diyarbakır'da devlette vajinismus ile ilgilenen bır terapist önerdi bana psikolog. Yanlış hatırlamıyorsam İsmet Özel di adı. Tabi belki terapi almak daha sağlıklıdır ama bu durumdan artık o kadar sıkıldım ki 3-4 günde çözülsün istiyorum artık çünkü uzun bı süre daha bekleyecek halim kalmadı. Terapi alanlar, tedavi süresi ne kadar sürdü öğrenebilir miyim?

Daha önce dr.a gittim bir sıkıntı görmedi, Diyarbakır'da devlette vajinismus ile ilgilenen bır terapist önerdi bana psikolog. Yanlış hatırlamıyorsam İsmet Özel di adı. Tabi belki terapi almak daha sağlıklıdır ama bu durumdan artık o kadar sıkıldım ki 3-4 günde çözülsün istiyorum artık çünkü uzun bı süre daha bekleyecek halim kalmadı. Terapi alanlar, tedavi süresi ne kadar sürdü öğrenebilir miyim?
Bu nedenle terapi almadim ama terapiye gittigim yerde 2 3 gunde halloldugunu, sehir disindan gelenler icin 1 gunde bittigini öğrendim. Terapi hepsinden daha kolay olacak kendinize inanin. Seans esnasinda ozguveninizin zedelendigini, ozyeterlik konusunda da calismak istediginizi mutlaka belirtin.

Bu nedenle terapi almadim ama terapiye gittigim yerde 2 3 gunde halloldugunu, sehir disindan gelenler icin 1 gunde bittigini öğrendim. Terapi hepsinden daha kolay olacak kendinize inanin. Seans esnasinda ozguveninizin zedelendigini, ozyeterlik konusunda da calismak istediginizi mutlaka belirtin.
Bunu öğrenmem iyi oldu çünkü ben aslında terapi alarak ilerlemem gerektiğini düşünüyorum. Dr listemi yapıp arayarak bilgi almaya baslayayim o halde ben. Teşekkür ederim🌼

Bunu öğrenmem iyi oldu çünkü ben aslında terapi alarak ilerlemem gerektiğini düşünüyorum. Dr listemi yapıp arayarak bilgi almaya baslayayim o halde ben. Teşekkür ederim🌼
%100 çözümü olan bir sorun bu. Yeter ki bilime inanin, vücudunuzun gücüne inanın. Insallah cok iyi bir terapiste denk gelirsiniz.

Merhaba,ben de vajinismustum 2 buçuk ay oldu yeneli,başta çok doktora gittim ama sonra aparatlarla kendim tendim.Batman sa Türkan Kaya Şakar var kadın doğum doktoru vajinismus tedavisi de yapıyor iyi bir doktor

Güneydoğuyu bilmiyorum ama ben İstanbul Üsküdar da Nazife Ergen Miçozkadıoğluna gittim 3 seansta kurtuldum çok çokta memnun kaldım.. ben tedavi olurken Diyarbakır dan gelen hastası vardı mesela, imkan varsa ertelemeyin tedavinizi olun hayatınızı satın alın🍀

Öncelikle dilatör set aldım anestezi kremi ile başladım. Sonra kegel egzersizi ile dilatörlere devam ettim . En son yine kegel ve parmak egsersizi ile. Nefes egzersizleri de yaptım çok şükür faydasını gördüm. Kegel egzersizleri YouTube den açın kegel şart kızlar

Back