• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu yorumunuzun 🤏 şu kadarcık bile faydasi yok. Bilimi kötülemeyi kesin rica ederim.
Ne alakası var kadın kimseyi kötülediği yok lütfen bu konuda asıl bilginiz yoksa siz yazmayın bende 4 ay çektim vajinismusu dra gittim ama bu beyinle alakalı bir durum karşındaki Dr bile olsa senin içini rahatlatamıyor. Ya da sadece o an rahatlıyorsun gece kocanla başbaşa ilişki esnasında yine korkularla başbaşa sen kalıyorsun..

Bence en büyük desteği sabırla eşler vermeli sonrasında da beyinle alakalı. Eş başarabilirsin diye destek vermezse olmuyor. 4.ayımda yendim ama 1.5 yıl o korku devam etti... Benim o konudaki özgüvenim eşim sayesinde oluştu....

Hatta beni doktorun biri kovdu bile "sen anne olmaya bile layık değilsin" dedi...

Ne alakası var kadın kimseyi kötülediği yok lütfen bu konuda asıl bilginiz yoksa siz yazmayın bende 4 ay çektim vajinismusu dra gittim ama bu beyinle alakalı bir durum karşındaki Dr bile olsa senin içini rahatlatamıyor. Ya da sadece o an rahatlıyorsun gece kocanla başbaşa ilişki esnasında yine korkularla başbaşa sen kalıyorsun..

Bence en büyük desteği sabırla eşler vermeli sonrasında da beyinle alakalı. Eş başarabilirsin diye destek vermezse olmuyor. 4.ayımda yendim ama 1.5 yıl o korku devam etti... Benim o konudaki özgüvenim eşim sayesinde oluştu....

Hatta beni doktorun biri kovdu bile "sen anne olmaya bile layık değilsin" dedi...
Cok teşekkürler beni anlamışsınız aynen öyle bu durumda eş desteği çok önemli opersayonluk durum yoktu olsada yaptirmazdimdan ben korkudan yaptirmazdimi anlam çıkarıyorum batan bilimi kötülemek çıkarıyor görüş açısı farkı sanırım birde yaşamayan bilmiyor bizde çok yardım aldık olmayınca olmuyor tamamen beyinle alakalı bu durum

0045DE38-6CCA-4815-AA82-B7C4DFDD4116.png

Diyarbakır’da ki terapistlerin listesi

Yine dediğimin arkasındayım beyinde bitiyor bu mesele ayrıca operesyonluk durumum yoktu olsada olmazdım demek bilimi kötülemek değil siz algılamak istediğiniz gibi algiliyorsunuz saçma sapan yorum yapan sizsiniz evet uine diyorum çok doktora gittim sonuç alamadım lütfen yorumlarima yanıt vermeyin
Operasyonluk bir durum olsa da istemezdim demek bilimi kotulemektir. Ben de kendim yendim. Ama burada gelip onemli olan kafada bitirmek, onlarca doktora gittim olmadi gibi sacma sapan laflar etmiyorum. Cinsel terapi egitimi boşuna alınmıyor. Bu sorunlar çözülsün diye egitim aliyor uzmanlar. Kendi kendine yenmekte süreç oldukça yipratici. Bir uzman destegi altinda yenmek hepsinden daha iyidir.

Cok teşekkürler beni anlamışsınız aynen öyle bu durumda eş desteği çok önemli opersayonluk durum yoktu olsada yaptirmazdimdan ben korkudan yaptirmazdimi anlam çıkarıyorum batan bilimi kötülemek çıkarıyor görüş açısı farkı sanırım birde yaşamayan bilmiyor bizde çok yardım aldık olmayınca olmuyor tamamen beyinle alakalı bu durum
Benimde operasyonluk bir durumum olsaydı kabul etmezdim nasıl edeyim zaten korkuyorum. Bazıları kızlık zarını aldırıyor hâlâ korkuyor. Benim bi arkadaşım 10 yıllık evli hâlâ vajinismus ama çocuğu var bir kere bile eşimle birlikte olmadım diyor... Aşılama olurken bile tam anestezi aldı o şekilde oldu hatta düşük yaptı ona rağmen yenemedi kendi şırınga ile hamile kaldı çocuğu var ve hâlâ eşi ile birlikte olamıyor... yani bu durumun kızlık zarı ile de alakası yok bence o korku bambaşka bir korku...

Bu arada benim kafama başka birşey takıldı 17 yaşımdaydim dediniz okadar erken mi evlendiniz yani?

Benimde operasyonluk bir durumum olsaydı kabul etmezdim nasıl edeyim zaten korkuyorum. Bazıları kızlık zarını aldırıyor hâlâ korkuyor. Benim bi arkadaşım 10 yıllık evli hâlâ vajinismus ama çocuğu var bir kere bile eşimle birlikte olmadım diyor... Aşılama olurken bile tam anestezi aldı o şekilde oldu hatta düşük yaptı ona rağmen yenemedi kendi şırınga ile hamile kaldı çocuğu var ve hâlâ eşi ile birlikte olamıyor... yani bu durumun kızlık zarı ile de alakası yok bence o korku bambaşka bir korku...

Bu arada benim kafama başka birşey takıldı 17 yaşımdaydim dediniz okadar erken mi evlendiniz yani?
Evet ben 17 yaşında evlendim 1 yıla yakın çektim bu sıkıntıyı bacaklarım kitleniyordu bilinçsiz kasılmam coktu korkudan yaşta küçük tabi eşim çok destek oldu sagolsun şuan 33 yaşındayım vajinusmusta birliktelik olsada uzun süre kasılma devam ediyor korku devam ediyor malesef

Evet ben 17 yaşında evlendim 1 yıla yakın çektim bu sıkıntıyı bacaklarım kitleniyordu bilinçsiz kasılmam coktu korkudan yaşta küçük tabi eşim çok destek oldu sagolsun şuan 33 yaşındayım vajinusmusta birliktelik olsada uzun süre kasılma devam ediyor korku devam ediyor malesef
Siz hâlâ tamamen unutamamışsınız demek ki. Benim ki 4 ay kadar kısa sürdü ama kasılmalarım 1.5 yıl buldu... Ben tamamen o korkuyu kafamdan silene kadar kontrol hep benim elimdeydi eşim sadece bana ayak uydurmaya çalışıyordu ve ilişki bittikten sonra da çok ciddi anlamda titriyordum korkudan... Eşim hiç yanimdan ayrılmadı ve hep iyi yönde güzel kelimeler söyledi o şekilde alıştım sonrasında da özgüven patlaması oldu 🙈🙈

Siz çok küçük yaşta evlenince olabilir çocuk yaştasınız tabi...

Ben de vajinismus atlattim ve terapi oneriyorum.

Doktor basarabilirsin diye rahatlatmaya çalışır, herkes bununla rahatlamayabilir.

Terapist de özgüvenini yukseltmen icin, özyeterliğini kazanman icin calismalar yapar seninle.

Eş destegi tabii ki onemli.

Bilinçalti travmalarla dolu olan birine, her sey kafada bitiyor diyerek güç vermezsiniz.

Kendini daha da eksik hissettirirsiniz.

Evet her sey kafada bitiyor ama destek alabilirsin bunun icin.

Özgüvenini geri kazanmak icin, kendine inanmak icin, travmaları yok etmek icin destek almak kotu degildir.

Hanimefendi operasyon gerekseydi bile olmazdim diyerek tü kaka yapmış bilime.

Bunu okuyunca nasil rahatsiz olmuyorsunuz anlayamiyorum gercekten.

Siz de yaşadığınız kötü tecrübeyi bütün doktorlara yıkmışsınız son cumlenizde.

1 doktorla yasadiginiz talihsizligi, evde tedavi-doktorla tedavinin konuşulduğu konuda dile getirmeniz bütün doktorlari kötülemek oluyor.

O doktor cok yanlis yapmis, kabul edilemez. Gereken tüm şikayetleri yapin. Hastane,doktor yorumlarina yazın, hakkınızdır.

Ama tüm doktorlar/psikologlar/psikiyatristler kötü degildir.

Gaziantep Özel Boşsan Hastahanesi Op.Dr. Berfin Ökmen Özkan “ bir yakınım tedavi oldu çok şükür çok iyi netice aldı yendi vajinismusu

Yine dediğimin arkasındayım beyinde bitiyor bu mesele ayrıca operesyonluk durumum yoktu olsada olmazdım demek bilimi kötülemek değil siz algılamak istediğiniz gibi algiliyorsunuz saçma sapan yorum yapan sizsiniz evet uine diyorum çok doktora gittim sonuç alamadım lütfen yorumlarima yanıt vermeyin
Beyinde bitiyor. Eger uye beyninde bitiremiyorsa ne yapsin? Herkes yeniyormuş ben yenemedim deyip iyice icine mi kapansin? Operasyonluk durumunuz olsa bile gitmemek kötülemektir. Siz yorumuma yanit verdiginiz surece ben de yanit vermeye devam edeceğim.

Bahsettiginiz bütün her seyin sebebi travmalar. Bunlarin hallolmasi icin terapi alinmasi gerekiyor. Hipnoterapi mucize bir şey. Korkularınızı yok ediyor, kendinize inanmanizi sağlıyor.
10 yillik evli arkadasiniz kafada bitirmek istemiyor mu sizce? Istiyor ama olmuyor iste.
Tek çözümü kafada bitirmek gibi büyük cumlelerden kaçınmak gerek.

Soru açık ve net, sizlerden doktor tavsiyesi istiyor, ki zaten üyenin daha önceki yazılarına bakarsak geçen sene Kasım ayında 14 aydır vajinismusla mücadele ettiğini yazmış, 14 ay+12 ay daha, artık sorun doktorluk olmuş.
Bu sebeple soruya odaklanırsak daha verimli olur.

Ozel dr gittim bende yaklasik 8 ay vajinismus durumu yasadim bana adim adim aletler veya parmak egzersizi ile bu duruma yavas yavas alismak gerektigini soyledi bana gelirsen seans basina ucret alirim ama kendin de bunu asabilirsin dedi benim farkli yapabilcegim bisey yok sadece sana o kismin nasil biryer oldugunu esnekligini kas yapisindan ibaret oldugunu oranin cocuk cikabilecek kadar genisleyebildigini kasilmalardan dolayi daraldigini ( ağzimiz gibi islik calarken büzülüp yemek yerken kocaman acilmasindaki esneklik gibi ) zihnen rahatlaman gerektigini psikolojik olarak destekleyebilirim dedi bende devam etmedim Emla krem adinda anestezik uyusturma kremi kullandim hissiyati tamamen gidermedi ama baya azaltti ic kisimlara kadar olabildigince surmeye calistim (ciplak elle dokunamayip eldiven kullandim) ve kayganlastirici kullandim her iliski oncesi 15 dk once surdum ve onu kullanmanin da verdigi rahatlikla yavasta olsa iliski gerceklesti zamanla kremi birakip kayganlastiriciyla devam ettim bir sure sonra zaten iliski sureklilesince bu duruma alisip normal cinsel hayata dönmüs olduk .. Uzun yazdim biraz acik yazdim kusura bakmayin nasil atlattigimi anlatmak istedim insallah bu durumda olanlar da kisa zamanda atlatirlar eger kendiniz en kucuk parmaginizla bile o kisma giris yapamayacak durumdaysaniz dr a gidip destek alin

Herhangi bir kadın doğum uzmanında fiziki muayenizi yaptırdıktan sonra psikoterapi almanız gerekli.
Doktor size fiziksel bir problem olmadığını söyledikten sonra (eğer yoksa tabii ki), terapiyle sizi zorlayan sebebi bulup onu çözeceksiniz. Yukarıda biri cinsel terapi uzmanı terapistlerin isimlerini vermiş. Eğer onlara gidemiyorsanız online terapilerden de faydalanabilirsiniz. Uzmanlık alanlarında vajinusmus yazan bir psikiyatra/psikoloğa gidebilirsiniz. Benim tavsiye edebileceğim kimse yok maalesef.

Özellikle psikolojik problemlerde (ki vajinismus da öyle aslında, psikolojik bir problemin etkisini bedeninizde görüyorsunuz) sorun uzun zaman boyunca çözülmeyince insanda çaresizlik hissi hakim oluyor. Kendinizi kurban gibi görmeye başlıyorsunuz ve daha da çözümsüzlüğe itiliyorsunuz.

Aslında siz psikolojik olarak rahatsız da değilsiniz, size cinsellikle ilgili verilen yanlış öğretilerin sonucunda bu korkuyu yaşar hale geldiniz. Bu korku size başkaları tarafından aşılandı. Şimdi bir uzman yardımıyla size yüklenen korkulardan kurtulma zamanı.

Öncelikle kendinize inananın, her problemin çözümü vardır. Önemli olan çözmeye niyet etmek ve adım atmak. Arkası çorap söküğü gibi gelecek, emin olun.

E abla iyileşmemişsin işte. Haksiz miyim simdi dediklerimde? 18'den 33'e kadar geçen süre boyunca hala korku devam ediyorsa hala vajinismussun. Her zaman kendi kendine olmuyor iste. Kafada bitirdim saniyorsun bitmiyor.

Bende vajinusmus hastası arkadasıma şahit olduğum için bazı konulara yorum yazmıştım. Soktorsuz halledemedi malesef. Doktor tavsiyesi olarak Güneydoguda değil de Bursada var bu konuda önerebileceğimiz doktor. İnşallah sizde tedavi olma cesaretine ve sorununuzu halledebilecek bi doktora denk gelirsiniz.

Back