Ne alakası var kadın kimseyi kötülediği yok lütfen bu konuda asıl bilginiz yoksa siz yazmayın bende 4 ay çektim vajinismusu dra gittim ama bu beyinle alakalı bir durum karşındaki Dr bile olsa senin içini rahatlatamıyor. Ya da sadece o an rahatlıyorsun gece kocanla başbaşa ilişki esnasında yine korkularla başbaşa sen kalıyorsun..
Bence en büyük desteği sabırla eşler vermeli sonrasında da beyinle alakalı. Eş başarabilirsin diye destek vermezse olmuyor. 4.ayımda yendim ama 1.5 yıl o korku devam etti... Benim o konudaki özgüvenim eşim sayesinde oluştu....
Hatta beni doktorun biri kovdu bile "sen anne olmaya bile layık değilsin" dedi...
Ben de vajinismus atlattim ve terapi oneriyorum.
Doktor basarabilirsin diye rahatlatmaya çalışır, herkes bununla rahatlamayabilir.
Terapist de özgüvenini yukseltmen icin, özyeterliğini kazanman icin calismalar yapar seninle.
Eş destegi tabii ki onemli.
Bilinçalti travmalarla dolu olan birine, her sey kafada bitiyor diyerek güç vermezsiniz.
Kendini daha da eksik hissettirirsiniz.
Evet her sey kafada bitiyor ama destek alabilirsin bunun icin.
Özgüvenini geri kazanmak icin, kendine inanmak icin, travmaları yok etmek icin destek almak kotu degildir.
Hanimefendi operasyon gerekseydi bile olmazdim diyerek tü kaka yapmış bilime.
Bunu okuyunca nasil rahatsiz olmuyorsunuz anlayamiyorum gercekten.
Siz de yaşadığınız kötü tecrübeyi bütün doktorlara yıkmışsınız son cumlenizde.
1 doktorla yasadiginiz talihsizligi, evde tedavi-doktorla tedavinin konuşulduğu konuda dile getirmeniz bütün doktorlari kötülemek oluyor.
O doktor cok yanlis yapmis, kabul edilemez. Gereken tüm şikayetleri yapin. Hastane,doktor yorumlarina yazın, hakkınızdır.
Ama tüm doktorlar/psikologlar/psikiyatristler kötü degildir.