Öyle değil mi ama? Kim isterdi ki bu hastalığa sahip olmayı? Bir çok kişi ya ilk ilişkisinden kapmış ya da eşinden cinsellik de zaten insanlara özgü bir şey yaşanması gerekiyor doktorlar kim oluyor da yargılıyor onların görevi hastayı tedavi etmek yargılamak ve ya üzmek değil. Böyle doktorlara karşı özgüvenli olun ve hadlerini bildirin allah mesleğini hakkıyla yapan doktorlardan da bin kere razı olsunDefne senin yorumlarını okuyunca Kendi mi görüyorum resmen ya eheh canımsın
evet madem boyle bir hastalik var test yapmsk icin ugrasiyorlar ozaaman yapildiktan sonra bir tedavi secenegi sunmuyorlar kendisi vucuttan atar bisey yapilcam deniliyor gittgim 3 doktorda onemsiz oldugunu kastediyor onemli olsaydı biz size uyarularda bulunurduk diyior ozaman onemsize tedavisi yoksa insanlarin kafasi niye bulandiriliyor bende bunu anlamiyotim yani ilav sektoru canlansi. diyemi anlamdim acikcasiHpv vücuttan atılır diyen de var atılmaz diyen de negatif çıkınca atılmış mı oluyor yoksa uykuda mı? Bunu doktorlarınıza sizler de sorar mısınız? Yoksa ömür boyu kanser olucak mıyız korkusuyla mı yaşıyacağız bu ne saçma bir virüs arkadaş ya yok biri der uyuyor biri der atılmıyor testi desen doğru çıkmayabiliyor vs vs. O kadar önemsiz mi acaba gerçekten yoksa şu an için mi önemsiz gözüyle bakılıyor ben anlamadım , eminim sizler de anlamadınız... :)
Önemli değil demek yanlış önemli tabiki düzenli smear.. benim kendi doktorum çok netti atar tabiki dedi ama bazı doktorların atabilir de atmayabilir de sürekli ihtimaller üzerine konuşması doğal olarak hastada en kötüsünü düşündürtüyor. Bu işin uzmanı doktora gitmek de dünya para. :)evet madem boyle bir hastalik var test yapmsk icin ugrasiyorlar ozaaman yapildiktan sonra bir tedavi secenegi sunmuyorlar kendisi vucuttan atar bisey yapilcam deniliyor gittgim 3 doktorda onemsiz oldugunu kastediyor onemli olsaydı biz size uyarularda bulunurduk diyior ozaman onemsize tedavisi yoksa insanlarin kafasi niye bulandiriliyor bende bunu anlamiyotim yani ilav sektoru canlansi. diyemi anlamdim acikcasi
evet ama doktorlar bu sekilde konusmyor demek istiyorum madem hpv testi diye bisry çıkardınız testi yapinca onemsiz gibi davranilmsini yada vuctan atıyor zaten bisey yapilmiyor denilmesine anlam.veremiyirumÖnemli değil demek yanlış önemli tabiki düzenli smear.. benim kendi doktorum çok netti atar tabiki dedi ama bazı doktorların atabilir de atmayabilir de sürekli ihtimaller üzerine konuşması doğal olarak hastada en kötüsünü düşündürtüyor. Bu işin uzmanı doktora gitmek de dünya para. :)
ama galiba olay su onemli olan evet simir o yuzden duzenli simir yapilinca temiz cikt8ginda anormal.bir durum yok.hpv ileri boyutlata geldigi zaman simirde temiz cikmiyor artik yolunda gitmyen biseyler oldugu anlamina geliyoryada bazi hastanelerde simir temizsse baska biseye gerek duymuyor arkadasimin simiri anormal.ciktidiye hpvye gönderdi simir temiz ciksaydi hpvye gerek yoktu dedi yani bu celiskiyi anlayamıyorum
Varmış canimTeste
Siğil yoksa girebilirsiniz bence. Bizde yok siğil yüksek tipliyiz:)
Beni doktor gayet yargıladı valla. Hem de kendi de kadın olmasına rağmen. Kaç yaşında aktif oldun kaç yıl sonra kaptın daha evlenmemişsin nasıl çocuk yapıcaksın diye ardarda sıraladı. İl çapında tek onkoloji doktoru o. Herhalde ona güvenip böyle çıkış yaptı bir şey de diyemiyorum çünkü yine onun eline düştümCanim sacmalama lütfen seni kimse yargilayamaz korkma nerdeyse herkeste olam bir virüs bu sakın ol hepimiz o yollardan geçtik çok korktuk üzüldk ama kötü bişey olmayacak ve yapman gereken ilgili ve bilgili bi doktor bulup süreci onunla takip etmen çok önemli
Smear kontrolüyle. Bir belirti vermeden gidip smear vermen gerekiyorarkadaşlar belirtileriniz neydi? belirti veriyormu bu hastalık?
çünkü siğil falan yoksa nasıl anlayacağız ?
Belirtiler normal bir enfeksiyon gibi kaşıntı da olabilir belirtisiz de olabilir smearde sadece hücre değişimi var mı ona bakılıyor. Ascus-lsil gibi sonuclarda hpv suphesiyle hpv dna testi yapılıyor ama direkt gidip ben hpv testi yaptırmak istiyorum diyebilirsiniz özel doktorsa tabi. Devlet ve sağlık ocağı genelde 30 yaş üstüne yapıyor çünkü maliyeti yüksek bir test 400-500₺ arası gibi özel bir labdaarkadaşlar belirtileriniz neydi? belirti veriyormu bu hastalık?
çünkü siğil falan yoksa nasıl anlayacağız ?
Onkoloji doktoru olmuşsun ama insan olamamışsın diyesim geliyor böylelerine. Ya kardesim insanlar sigaradan da kanser oluyor hpvden de sen şimdi yargılayınca eline moral bozmaktan başka ne geçiyor? Ne kadar da cahilce yaklaşım ayrıca hpv çocuk yapmaya engel değil benim bizzat bir tanıdığım hpv taşırken hamile kaldı ve sezaryen doğurdu. Ben de ilk doktora gittiğimde beni kanser ilan etmişlerdi elim ayağım titredi doktordan çıktığımda ne kadar zor bir süreç allah yardımcımız olsunBeni doktor gayet yargıladı valla. Hem de kendi de kadın olmasına rağmen. Kaç yaşında aktif oldun kaç yıl sonra kaptın daha evlenmemişsin nasıl çocuk yapıcaksın diye ardarda sıraladı. İl çapında tek onkoloji doktoru o. Herhalde ona güvenip böyle çıkış yaptı bir şey de diyemiyorum çünkü yine onun eline düştüm
Kadın doktor demene sasirmadim. Çünkü kadın doktorlar genelde böyleler bende ve forumda bir çok kişide aynı muameleyi yaşadık. Tesadüf olamaz. Bana ilk gittiğim doktor düzensiz ve rastgele bi cinsel hayat yaşamanın sonucu bu olur demişti ve kanser olabilirsin demişti zaten orda baygınlık geçirdim ben sonradan açtım gözümü.. allah o insan müsveddelerini uzak etsin bence doktorunu değiştirBeni doktor gayet yargıladı valla. Hem de kendi de kadın olmasına rağmen. Kaç yaşında aktif oldun kaç yıl sonra kaptın daha evlenmemişsin nasıl çocuk yapıcaksın diye ardarda sıraladı. İl çapında tek onkoloji doktoru o. Herhalde ona güvenip böyle çıkış yaptı bir şey de diyemiyorum çünkü yine onun eline düştüm
Canim özeline bakar misinOnkoloji doktoru olmuşsun ama insan olamamışsın diyesim geliyor böylelerine. Ya kardesim insanlar sigaradan da kanser oluyor hpvden de sen şimdi yargılayınca eline moral bozmaktan başka ne geçiyor? Ne kadar da cahilce yaklaşım ayrıca hpv çocuk yapmaya engel değil benim bizzat bir tanıdığım hpv taşırken hamile kaldı ve sezaryen doğurdu. Ben de ilk doktora gittiğimde beni kanser ilan etmişlerdi elim ayağım titredi doktordan çıktığımda ne kadar zor bir süreç allah yardımcımız olsun
nasil yani mavi kav neoluyoki simir daha once yaptirdin cikmado tekrae yaotirdin yemimi ciktina arkadasim tam anlamafimArkadaşlar ben hastanede baktırmıştım yüksek tipli çıkmamıştı bugün mavi kavdan sonuç aldım tip 6 ve 51 varmış normal hastanelere güvenmeyin arkadaşlar
2 yildir vurusi atilmadimi vucuduttanHpv tip 16 taşıyorum.2 yıldır haberim var virüsten.haberim olmadan öncede hercyil düzenli smear yatırırdım.enson kasım aralık ayında yaptırdım tem8z çıktı kolposkopi istedi doktorum hpv taşıdığım için oda cin 1 cıktı şimdi 1 yıl sonra yeniden aynı testler yapılacak beklemek hiç birşey yapmadan zor 3.5 yasında ve 7aylik oglum var