Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaslar aranizda yeniyim..30 yasimdayim ..bekarim ..dun doktora gittim sigil var dedi hpv testi yapti..3 hafta sonra belli olacak hersey..cok korkuyorum ..aldara krem verdi doktor fakat nereye nasil surecem bilemiyorum cunku goremiyorum siğili..yada baska doktorada gorunmeli miyim emin olamadim..ayrica hpv evlilige ve cocuk yapmaya engel mi..es adayina bu olay nasil anlatilir..yardimci olun lutfen😥
Nasıl bulaşmış hpv size

Misss35 cok tesekkurler yorumun icin..cok kucuk bir sigil dedi doktor cogalip cogalmayacagini bilemiyorum dedi o yuzden 3 ay aldara kullan gecebilir dedi baktik cogaliyor aliriz dedi ..ayrica rahim agzinda yarada var dondurmamiz gerek dedi..psikolojim cok bozuk olmeyo bile düşünüyorum..ne yapim sasirdim ..bu arada ozel hast cok pahali devlet hastanesi ilgileniyor mu..bekar olunca gitmeye utanıyorum 😥😥😥doktor 6 ay iliskiye girmeyeceksin hicbir sekilde dedi..ve birlikte olacagin kisiye aciklama cunku seni yargilarlar dedi ..temizlenirse sigiller vs evlenmeye engel olur mu bu durum
Önce bi sakin olalım bak ben de korkuyorum ağzımda bi lezyon oluştu siğil mi değil mi diye kendimi yedim ama ölüm vs düşünme atlatıcaz. Zor bir süreç gerçekten devlet hastanesinde de bakılıyor iyi bi doktor araştırabilirsin. Bazen doktorlar bile yargılayıcı konuşabiliyor maalesef. İnsanın iyice morali bozuluyor. Siğillerin temizlenir virüsü vücudun atar mı maalesef bilemiyoruz ben de kontrollerime sürekli gidiyorum. Evleneceğin kişiye durumunu açıkladığında yargılayabilir herkes hastalıklı muamelesi yapıyor maalesef. Ama bu virüs için aşılar mevcut eğer aşı olursa korunma sağlayacaktır diye düşünüyorum. Açıklama konusuna gelince gerçekten kötü keşke bize açıklansaymış zamanında da en güvendiğimiz insanlar yüzünden şu durumlara düşmeseydik.

Önce bi sakin olalım bak ben de korkuyorum ağzımda bi lezyon oluştu siğil mi değil mi diye kendimi yedim ama ölüm vs düşünme atlatıcaz. Zor bir süreç gerçekten devlet hastanesinde de bakılıyor iyi bi doktor araştırabilirsin. Bazen doktorlar bile yargılayıcı konuşabiliyor maalesef. İnsanın iyice morali bozuluyor. Siğillerin temizlenir virüsü vücudun atar mı maalesef bilemiyoruz ben de kontrollerime sürekli gidiyorum. Evleneceğin kişiye durumunu açıkladığında yargılayabilir herkes hastalıklı muamelesi yapıyor maalesef. Ama bu virüs için aşılar mevcut eğer aşı olursa korunma sağlayacaktır diye düşünüyorum. Açıklama konusuna gelince gerçekten kötü keşke bize açıklansaymış zamanında da en güvendiğimiz insanlar yüzünden şu durumlara düşmeseydik.
Cok haklisiniz o kadar zor durumdayim ki anlatamam ..mahvolmuş durumdayim..adana da yasiyorum balcali egitim arastirmaya gitsem yardimci olurlar mi...yargilarlar diye cok cekiniyorum

Cok haklisiniz o kadar zor durumdayim ki anlatamam ..mahvolmuş durumdayim..adana da yasiyorum balcali egitim arastirmaya gitsem yardimci olurlar mi...yargilarlar diye cok cekiniyorum
Kendinden emin bir şekilde doktorla konuş kimsenin seni yargılama gibi hakkı yok. Nasıl yemek yediğin için mide sorunu yaşıyorsan cinsellik de insanlara özgü bir şey bu yüzden seni yargılıcak doktorla karşılaşırsan da cevabını ver.. doktorlar da kendini yargıç falan mı zannediyor? Devlette de bakıyorlar

Kendinden emin bir şekilde doktorla konuş kimsenin seni yargılama gibi hakkı yok. Nasıl yemek yediğin için mide sorunu yaşıyorsan cinsellik de insanlara özgü bir şey bu yüzden seni yargılıcak doktorla karşılaşırsan da cevabını ver.. doktorlar da kendini yargıç falan mı zannediyor? Devlette de bakıyorlar
Ne yazikki insanlar senin benim kadar anlayisli değiller..ama mecbur gidecem ...gelecegimi nasil etkiler bilmiyorum

O zaman bekle biraz hem siğilin küçükmüş ayna yardımıyla siğiline aldara kullan bu arada hpv sonucun çıksın daha sonra ona göre doktora gidersin. Tedavine odaklan şimdi geleceğini sonra düşünürsün bu sürede kimseyle birlikte olma hpv tamamen temizlendikten sonra da aşını ol. Birkaç doktorla konuştum vücut hpv yi temizler diye. Temizlemese neden 10 yıldır siğili çıkmayanlar var ? Uçuk temizlenmiyor evet çünkü sinirlerde yaşıyor. Uçuğu olanlar ara ara çıkartıyor ama hpv öyle bir şey değil. Hpvli de olsan olmasan da “düzenli smear” kesin çözüm

O zaman bekle biraz hem siğilin küçükmüş ayna yardımıyla siğiline aldara kullan bu arada hpv sonucun çıksın daha sonra ona göre doktora gidersin. Tedavine odaklan şimdi geleceğini sonra düşünürsün bu sürede kimseyle birlikte olma hpv tamamen temizlendikten sonra da aşını ol. Birkaç doktorla konuştum vücut hpv yi temizler diye. Temizlemese neden 10 yıldır siğili çıkmayanlar var ? Uçuk temizlenmiyor evet çünkü sinirlerde yaşıyor. Uçuğu olanlar ara ara çıkartıyor ama hpv öyle bir şey değil. Hpvli de olsan olmasan da “düzenli smear” kesin çözüm
Benim anlamadigim 3 ay once gitmistim smear yapti temiz cikti..sigil vs yoktu..dun gidince farketti gozden kacmis dedi..baska doktorada gidecem icim rahat etsin diye ..once sonuclar ciksin onlari alayim onlarla beraber giderim sonra derlerse ki aldara kullan zaten aldim kullanirim..1 tane ve cok kucuk dedi eger alırsak cogalir mi bilmiyorum dedi 3 ay aldara kullanacakmisim gecermis belki..30 yasimdayim asi korur mu acaba dun sordum bi doz asi 500 lira cok pahali, aldarayi 206 liraya aldim ...cok masrafli bir tedavi..erkeklerden tiksindim resmen ve isin tuhaf tarafi sorunu kabul etmeyip bayani suçluyorlar

Doktor 6 ay asla iliski yasamayacaksin dedi..yasarsan korunman gerek dedi..6 aydan sonra sigilin tekrarlama olasiligi azaliyormus ve 2 yilda vucut atarmis sanirim ..cok cok dikkatli olmak lazım

Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar 🙏🏻 Benle konuşan da paranoyak olmuşsun diyor. Deli gibi ağzımı kontrol ediyorum obsesif obsesif. Keşke kurtulabilsek hemen 😣

ben doktoruma sordum hpv 16yi vucyttan attiktan sonra partnerimde var sonucta dedim korunun dedi dedim ilerde yine bunu kapma olasilgim varmi ayni tipe vucudun direnc kazaniyo ayni tip degil.basla tipleri kapabilirsin demisti
Yani bekarimda bekarlar cinsellik yasayamaz mi
Bekarsin diye cekiniyorsan evlendim ayrıldım de.ki kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. Ve güzel yani şuan mecburi kimseyle beraber olmayabilirsin.aldarayi kullan hemen ki başka yere bulaşmasın.30 yaş üstüde ketem bedava hpv testi yapıyor. Düzenli kontrolleri yaptır hiç bisey olmaz.

Arkadaşlar ben 4 senedir altı ayda bir simir testi yaptırıyorum. Daha önce hiç hpv tiplemesi yaptırmadım. Doktorlara sorduğumda da 30 yaşından sonra gerekli, sen daha 25 yaşındasın. Simir testin de temiz o yüzden endişelenme dediler. Şimdi bende bu 4 senedir var. Allah korusun kötü bi gelişim olsa 4 senedir simirde görünürdü değil mi
Benim ilk smearım temiz cıkmıstı mesela hpv tiplemede yüksek riskli cıktım bende 30 dan kücüğüm dr önermedi ben ısrar ederek yaptırdım iyikide yaptırmıştım bence ısrarcı olun

Arkadaslar aranizda yeniyim..30 yasimdayim ..bekarim ..dun doktora gittim sigil var dedi hpv testi yapti..3 hafta sonra belli olacak hersey..cok korkuyorum ..aldara krem verdi doktor fakat nereye nasil surecem bilemiyorum cunku goremiyorum siğili..yada baska doktorada gorunmeli miyim emin olamadim..ayrica hpv evlilige ve cocuk yapmaya engel mi..es adayina bu olay nasil anlatilir..yardimci olun lutfen😥
Canım önce sakin ol bak burda ne kadar çok kişiyiz, bende bekarım ve bu işlerle uğraşıyorum yüksek riskliyim ama siğillerin cogu düsük risk oluyor genelde tiplendirme sonucuna kadar rahat ol, ben aldarayı önermem şahsen cok fazla tahris kaşıntı yapıyor siğillerin üzerine sürmen gerekiyor sadece. Conylox solüsyonla ben kurtuldum siğillerden %5 lik onu öneririm. Önemli olan vücuttan atmak tipini öğrendikten sonra Ahcc araştır istersen bagısıklık ve atmak icin bir besin takviyesi.

Yani bekarimda bekarlar cinsellik yasayamaz mi
Bence hpv testini bekle 3 hafta belki doktorun gördüğü şey siğil değildir negatif çıkarsa da pozitif çıkarsa da başka doktora görün maddi olrak seni zora sokucaksa devlete gidebilirsin. Evet biraz masraflı süreç sağlık için yapacak bir şey yok allah hepimize şifa versin..

X