Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Hpv. İlk koterle yaktırdım 2 seneye yakın çıkmadı 1 senedir yine birer birer çıkmaya başladı toplamda üç tane tabi ama ben sirkeyle falan düşürdüm. Birini yaktırdım
Anladm cnm valla yeterli mi bilgim yok ben devlet hastanesinde eşimde var deyince hemen yaptılar yaş spiprmdşar bende 30 yaş altym. Ama bir yerde okmştm gereksiz işlem oluyor geçiçi hpv önemse ip gereksiz işlem yapılmış oluyor 30 yaş altı diyordu ama bilmem ki aktif siğilin varken hpv yapabilirdi sanki

Herkese iyi aksamlar.ben 2 yıl önce sağlık ocağında yaptırdığım pap smear testinde hpv 16 olduğumu öğrendim.kanuni sultan siluleyman egitim araştırma hastanesinde kolposkopi yapıldı birşey çıkmadı.sonra hamile kaldım suanda 6.5 aylık oglum var.agustosta doğum yaptım.dogumdan hemen 2 -3ay sonra hpv testi ve smear yeniledim virüs halen duruyor
smear temiz kolposkopi cin 1 cikti.doktorum 1 yıl sonra yenilemek gerekir testleri dedi şu aşamada birşey yapmak gerekmiyormuş.normal kadın doğum doktorum bunu söyleyen.iyi bir doktordur.eside doç.jinekoloji onkoloji doktoru bilgili.guveniyorum.ama yinede başka doktora daha gittim elimdeki sonuçlarla bezmi alem prof gurkan kiran oda ayni seyleri soyledi.
Sigilleriniz varmiydi hamileyken.nasıl bir tedavi verdi doktor

Merhabalar ,

Cok sukur ki sigillerim gectigi icin buraya yazmam gerektigini ve belki de yaptigim seylerin size de sifa olabilecegini dusundugum icin yaziyorum .

Benim sigillerim 2 yili geckin bir sure once vajina icindeydi ve ben bu durumu cok gec farkettim . Genel anestezi altinda yakilarak temizlendi . Tiplemede HPV 16 pozitif cikti .

Bunlari ogrendigimde dunyam basima yikildi cunku adini bile bilmedigim HPV hakkinda okudukca , hic gitmeyecek surekli tekrar edecek , tipi de yuksek riskli diye diye kendimi yedim bitirdim uzuntuden .

Internette de yaptigim arastirmalar sonucu kendimce bagisikligimi guclendirecek yontemler aradim .

Bu arada 1 - 1.5 ay sonra vajina disinda bir kac sigil farkedip onlari da lokal anestezi altinda yaktirdim . Tabi moral olarak iyice cokmustum .

Neyse sonrasinda 2 kutu immunex plus aldim ve bitirene kadar kullandim . Bir yandan da her sabah ac karnina 1 tatli kasigi corek otu ve bal karisimi yedim . Her gun 1 fincan Ekinezya cayi ictim . Sigiller tekrarlamadi cok sukur . Gecen yil ve bu yil yaptirdigim HPV tipleme testinde 16 negatif cikti cok sukurler olsun ki .

Ama bence en onemlisi de , cok kafama takmayi biraktim . Hatta zaman gectikce unuttum yavas yavas , kendimi kontrol etmedim hic. Sadece duzenli doktor kontrollerime gittim 6 ayda bir .

Umarim sizler de en kisa zamanda kurtulursunuz ama inanin gidiyorlar , er ya da gec bir gun siz kafaya takmayi biraktiginizda gidiyorlar

Hepimize saglikli gunler dilerim
merhaba bu surecte cinsel iliskiye devam ettinizmi nelere dikkat ettniz bendede hpv 16 var kondomla korunuyiruz su an da siz bu sekildr korunarakmi devam ettiniz

Arkadaşlar ben çıkıyorum artık eskisi kadar aktif olamicam çünkü okudukça iyi şeyleri değil hep kötüyü örnek alıyorum oysa bir sürü güzel örnekte var ama ağzımda çıkacak mı vs diye takmaktan yedim kendimi bir gün iyileşirsin yada bebiş okursa yine yazarım ki moral olmak için He bu süreçte Allah korusun ağzımda fln bir şey olursa tabiki yine yazarım bana destekleriniz için çok teşekkür ederim olumlu düşünelim olumlu olsun hep duamda olacaksınız arkadaşlar

E
Evet riskli grup iki doktor birisi prof.biri normal kadın has.doktoru ikiside beklemem gerektiğini kendi kendine geçm e ihtimali yüksek dedi
Bende şimdi başka bir doktora daha görünecek adetimin geçmesini bekliyorum.doc.gidecegim doktor yeniden kolposkopi yaptıracağım.suanda leep felan önermedi kimse

merhaba bu surecte cinsel iliskiye devam ettinizmi nelere dikkat ettniz bendede hpv 16 var kondomla korunuyiruz su an da siz bu sekildr korunarakmi devam ettiniz

bir kac ay korunarak iliskiye devam ettik . yaklasik 1 yil sonra da ikimizde de sigillerin tekrar etmedigine emin olduktan sonra korunmayi biraktik

Arkadaşlar ben 4 senedir altı ayda bir simir testi yaptırıyorum. Daha önce hiç hpv tiplemesi yaptırmadım. Doktorlara sorduğumda da 30 yaşından sonra gerekli, sen daha 25 yaşındasın. Simir testin de temiz o yüzden endişelenme dediler. Şimdi bende bu 4 senedir var. Allah korusun kötü bi gelişim olsa 4 senedir simirde görünürdü değil mi
merhaba bendede tip 16 var ama simirim.temiz doktor dedi simirin temizcikmadi cok iyi ilerlermis durumlar simirrede yansiyor temiz cikmazdi dedi

Arkadaşlar selam forumda bazı yazılara denk geldim bir çok kişi hpv nin vücuttan atılmayacağı uykuda olduğunu falan yazmış. Benim doktorum atıldığını zamanı herkeste farklı olduğunu söylemişti. Bizim ülkedeki doktorlar neden bu kadar tutarsız?? Hatırlıyorum da gittiğim salak bir doktor bana hpv varsa var 20 sene sonra kanser olursun zaten dedi 5-6 sene içinde bile cin3 e gelenler olmuş ya ben bu doktora inansaydım? Artık gerçekten doktorlara dahi gitmekten sıkıldım. Sizden ricam doktoruna bu durumu soran var mı ya da negatif çıkıp sonra pozitife dönen virüsü tekrar mı alıyor yoksa olan virüs mü uyanıyor ayyy kafayı yicem
ben doktoruma sordum hpv 16yi vucyttan attiktan sonra partnerimde var sonucta dedim korunun dedi dedim ilerde yine bunu kapma olasilgim varmi ayni tipe vucudun direnc kazaniyo ayni tip degil.basla tipleri kapabilirsin demisti

X