Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar bende tip 16 tespit edildi ve sğillerim vardı yani tehlikeli tipler siğil oluşturmaz diye bir durum yok. Ağzında hpv sıkıntısı yaşamış olan var mı aranızda şuan ondan korkuyorum çok. Tamamen psikolojimi bozmuş durumda. 3 doktora gittim. 2si ağzında bi sıkıntı yok derken birine hpvyi anlattm ve siğil var dedi bi kaç tane kamerayla gösterdi. Kafayı yemek üzereyim kanser riski nedir tecrübeli olan birinin yol göstermesine ihtiyacım var.

1 yok sonra mı çıktı valla hiçbir bilgim yok okudukça bende de çıkar mı diye korkuyorum ya Allahım şifa versin inş. Peki smear yaptırdınız mı onu atmış mısınız acaba

1 yok sonra mı çıktı valla hiçbir bilgim yok okudukça bende de çıkar mı diye korkuyorum ya Allahım şifa versin inş. Peki smear yaptırdınız mı onu atmış mısınız acaba
Teşekkür ederim. Bayaa araştırdım ben de çok korktum en başta çok çaresiz hissettim kendimi. Berbat bi hastalık ve psikolojisini alt üst ediyor insanın. Güçlü olmaya çalış öncelikle. Ve oral birşey yaşadıysan ağız içini de takibe al. Çnkü ben bu yüzden pazartesi tekrar doktora gidicem. Tamamen bağışıklık sistemiyle alakalı bi virüs. Propolis kullanabilirsin. Destek olur vücuduna. Ben kullanıyorm. Belki onun etkisidir.

Smear tekrardan yaza doğru yapıcam ocakta yaptırdım ama smear testi temiz olsa da ayrıca hpv testi yapılması lazım. Asıl onda net cevabı bulabilirsin. Smear gibi oluyor ama hpv taraması yapılıyor

Kullanıyorum propolis ben Bayadır hpv testinde yükseklere bakıldı çıkmadı ama inş bu ağızdanda atılıyordur yoksa çoxuk çoluk öpemeyecek miyiz hiç var mı yok mu diye düşünüp

Tehlikeli tipler siğil oluşturmaz diye bir kesinlik tabiki yok genelde oluşturmuyor eğer tek bir tipse! Çünkü riskli tipler sinsi ilerler. Sizde tip 16 yanında siğil yapan bir tip de bulumuyor muhtemelen ama sonuçta çıkmıyor çünkü bir çok hastane sadece riskli tiplere bakıyor ve size onu söylüyor risksizi önemsemediği için tip 6-11-54 gibi tipler varsa da göremiyorsunuz. Ağızdaki normal oluşumlar siğille karıştırılabilir. Alanında uzman bi kbb ciye gidip gösterin ve şüpheli bir şey gördüyseniz ne olduğunu sorup öğrenin ki içiniz rahat etsin.

Ben de aynen onu yapıcam. Dediğinizi bilmiyorm yani ben sadece tipleme yapılsın istiyorum diye belirttim. Sonucu tip 16 çıktı. Dedğiniz gibi de olabilir memorial da yaptırmıştım tiplemeyi. Teşekkür ederim cevabınız için

Sevgili bayanlar bu virüs bardaktan tokalaşmaktan vs bulaşmaz. Öpüşme ile bile karşıdaki kişinin ağız içinde siğil varsa bulaşma olabilir onun dışında bulaşmaz. Wc den bulaşma ihtimali çok düşük hijeni belli olmayan çok pis umumi wclerden ancak olabilir o da uzun süre temas ederseniz Wc ye. Böyle durumlar olsaydı mutlaka şu an bebekler dahil herkeste hpv olurdu hatta doktorların deyimi iyi herkes kanser olurdu dünya yok olurdu.. lütfen her okuduğunuza inanmayın. Bilinçsiz ve bilgisiz doktorlardan uzak durun emin olmadığınız bilgilerle ilgili de kimseyi korkutmayın.!

Rica ederim. Geniş kapsamlı bütün virüs tiplerine bakan laboratuvarlar var istanbulda ve ankarada düşük risklere de bakan oralarda tip testi yaptırabilirsiniz. Ayrıca ağızdan hpv testini bir çok laboratuar yapmıyor çünkü güvenilir test sistemleri yok. İstanbulda bunu yapan 2 tane laboratuvar var. 1 tanesi gelişim ağızdan tükürük testi yapıyor. 2. Mavi sürüntü testi yapıyor. Ama her şeyden önce bir doktora görünmek daha önemli. Tabiki uzman bir doktora! Çünkü lezyon yokken hpv pozitif çıkması ağız içinde zaten vajinadaki gibi tedavisi leep falan değil. Ağız içinde de virüsü yok etmek çok daha kolay. Hem aldığımız besinler hem de ağız yapısı daha kolay alt ediyor. Virüs daha çok rahim ağzını seviyor. Yine de tedbirsiz olmayın çok panikseniz test yaptırın içinizi rahatlatın. Alkol ve sigaradan uzak durum ağız hijyeni sağlayın.

Hanım efendi çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için en azından içim biraz olsun rahatladı şuan dediklerinizden sonra. Bilginiz varsa şunları da sormak istiyorum. İstanbulda bu testi yapan kurumun ismini rica edebilir miyim ya da nereden öğrenebilirim? Ve birde farzedelim ki ağız içinde bu virüse rastlandı uzun sürede kesin kanser denilir mi lezyonlar alındıktan sonra virüs temizlenir mi? Ve son olarak iç organlara yayılım gösterir mi? Endoskopi vs gerekir mi? Benm çocukluğumdan beri farenjit geniz akıntısı gibi problemleriö var septum deviasyonu nedeniyle ameliyat oldm ama akut deniyor artık bişey değişmedi yani aynen devam. Sürekli gargara ve sprey kullanıyorm.

Gelişim ve Mavi benim bildiğim bu 2 si başka var mı bilmiyorum arayıp öğrenebilirsiniz telefonla. Ben çok uzman bir doktora sordum bunu asla iç organlara yayılmıyor. Ne bağırsağa ne de mideye makat siğili en fazla anüsün 2 cm içine kadar mesela. Ağızdaki de en fazla ses telleri onlar da gerçekten çok extra durumlar faranjit toplumda hemen hemen herkesste olan bir hastalık hepiniz açın boğazınızı arka duvarda kırmızılıklar göreceksinizdir. Önemli olan ağız hijyeni alkol ve sigaradan uzak durun varsa lezyon uzman bir dr tarafından aldırın başka bir tedaviye gerek yok çok fazla gargara yapıp daha fazla tahrş etmeyin ağız içini

Ya bide doktorlar genital den 1, 2 yılda atılır demiyorlar ki vücuttan atılır diyorlar sonuçta demek ki ağızda aynı ve bencede sürekli tükürük var ağızda daha çabuk baskıkanır belki de bu yüzden daha nadirdir

Çok teşekkür ediyorum İkidir hem rahim ağzım için hem boğazım için burada doktorlar kansersin diyor bana. Psikolojimi gerçekten sarstı. Obsesif oldum resmen ellerimi yıkıyorum sürekli pastil kullanıyorm her tuvalette tuvaleti temizliyorum. Ağız için de kanser denilip test bile yapılmadan hemen alalım denmesi beni korkuttu. Önceki doktorların da hepsi bişey yok dediler. Napıcam bilemedim. Son olarak ben doğu hizmetindeyim burada maalesef yeterli deneyimli doktorumuz da yok. İstanbula gitmem için bir ay daha beklesem tehlikeli bi durum olur mu bi fikriniz var mı? Beklemeden hemen aldırmalı miyim lezyonları yoksa test yaptırmadan hiç bi girişimde bulunmayım mı? Çnkü muhtemelen yarın doç. Doktora gidicem ünide kbb için ama yibe test yapacağını sanmıyorm üni olduğu için az biraz ümidim var o kadar teste dair. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce

Ah eskiler aklınıza gelip yazsanız keşke bize unuttuk bile diye ama aya unutmuşlar demek ki yazan yok :))

Arkadaşlar lazer epilasyon yaptıran var mı? Bi sıkıntı olur mu siğillerin artmasına ya da azalmasına herhangi bir etkisi olur mu doktorlar ne diyor bu konuda?

Teşekkürler cevabınız için. Youtube ta da bir doktor tüylü kalın diyor. Oranın bağışıklığını düşürmeyin ağdayla lazerle diyor fakat böyle de kıllı kıllı iyi olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…