Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Kizlar simdi baktim amniyon zari 12.gunde olusuyormus.olusana kadar bebegim hpv kaptiysa ne yaparm ben.sessiz bir virus de bh.tehlikeli bir tipiyse de ilerde kanser olursa bebegim
Cok takıyorsun suan hamılesın bebegınde etkılenır sakın ol bıraz ıcın rahat etmesı ıcın once hpv testı yaptır belkıde sende hpv yoktur ıcın rahatlar ve su dedıklerının hc bırını doktorların arastırmalarında fln okumadım suleyman engın ın bır hastası vardı bu sekılde rahım kanserıydı kadın ıkız bebek dogurdu ole olsa bebeklerede gecerdı kı dogumdan snra kadında ıyılesmıstı rahat ol

O zaman kesinlike özel bi labda dediğim testleri yaptır. Çünkü ben kaç kere yaptırdım hiçbirinde çıkmadı. Dediğim testte direk bu mikropların dna'sını araştırıyorlar. Biraz pahalı ama sağlığımızdan kıymetli değil sonuçta.

MirAy92 MirAy92 sana da geçmiş olsun canım. Doktorun ne ilaç yazdı sana
Sen hangı laba yaptrdın cnm

Bu dedıklerın cıkarsa eger tedavısı varmı acaba ya hpvden sonra bıde bunlar cıkarsa yıkılırım cunku bagısıklıgı bunlarda etkıler

Bu dedıklerın cıkarsa eger tedavısı varmı acaba ya hpvden sonra bıde bunlar cıkarsa yıkılırım cunku bagısıklıgı bunlarda etkıler
Ben düzen labda yaptırdım. Tavsiye ederim kesinlikle. Gonore klamidya vb. Baktırmak istiyorum dersin. 6 ya da 7 tane bakıyorlar. tuvaletini yapıp uyu sabah hiç tuvalete girmeden git o idrarını ver.

Canım Allaha şükür var korkma antibiyotikle geçiyor. Çünkü bunlar bakteri tedavisi mümkün Allahın izniyle

Slm arkdslar ben ilk defa yaziyorum bu konuya..benimde makatimin kenarinda ve vajina girisinde kasigimda ustdudakta sigil cikti..dktra gttm smear yapti temiz cikti ve yakilmasi lasim dedi..ve ben hep erteledim..ayni o sekilde duruo hersey..yakilirken aciyormu yoksa uyusturuolarmi..neolur bisy yazin..korkuom cok

Slm arkdslar ben ilk defa yaziyorum bu konuya..benimde makatimin kenarinda ve vajina girisinde kasigimda ustdudakta sigil cikti..dktra gttm smear yapti temiz cikti ve yakilmasi lasim dedi..ve ben hep erteledim..ayni o sekilde duruo hersey..yakilirken aciyormu yoksa uyusturuolarmi..neolur bisy yazin..korkuom cok
Canım sende benim gibisin korkma yakarken bi acısı olmuyor ama gittiğin doktor güvenilir mi orası biraz düşünülür çünkü bende yaklaşık 2 aydır doktor arıyorum ne zamandan beri varlar?

Arkadaslar benımde sureklı yanmam ve ıcerde ıltıhap oluyor her doktora gıdısımde ıcerde akıntı var dıyor fıtıl yazıp gonderıyor bu dedıklerınız bendede olabılır kültürmü aldırmalıyım ne demelıyım doktora ve bu dedıklerınızım bır tedavısı varmı
Canim sen bana yardimci oluyorsun ben de sana olayim.
Doktorlara gorundun ve normal kultur aldirdin sanirim.ve sonucta bisey cikmadi ama rahatsizligin gecmemis verdikleri ilaclara ragmen.burada sunu cok sorgulamistim ben.drlar kultur sonucun temiz bisey yok diyorlar amarahatsizligimiz gecmiyor ve onlar sunu demiyorlar.normal kulturde uremeyen bakteriler var.bir labla gorusup ayrintili test yaptirin.o zaman cikar ne rahatsizliginiz varsa.bunu demiyorlar.bu yuzden 2 yil zaman kaybettim ben
En sonunda ozel bir labda test yaptirdim klamidya cikti ama hamile oldugum için tedavi göremiyorum.antibiyotik aliyorum ama gecmiyor.
Senin de yapacagin en guzel sey ozel bir lab ile gorusup durumunu anlatip test yaptirmak.saglikla kal canim

Doktorlara gorundun ve normal kultur aldirdin sanirim.ve sonucta bisey cikmadi ama rahatsizligin gecmemis verdikleri ilaclara ragmen.burada sunu cok sorgulamistim ben.drlar kultur sonucun temiz bisey yok diyorlar amarahatsizligimiz gecmiyor ve onlar sunu demiyorlar.normal kulturde uremeyen bakteriler var.bir labla gorusup ayrintili test yaptirin.o zaman cikar ne rahatsizliginiz varsa.bunu demiyorlar.bu yuzden 2 yil zaman kaybettim ben
En sonunda ozel bir labda test yaptirdim klamidya cikti ama hamile oldugum için tedavi göremiyorum.antibiyotik aliyorum ama gecmiyor.
Senin de yapacagin en guzel sey ozel bir lab ile gorusup durumunu anlatip test yaptirmak.saglikla kal canim
Geçmiş olsun çok, rabbim çocuğunuzu sağlıkla elinize almayı nasip etsin. Bu hastalık eşinizde de var mı? Hamile kalmanıza bi engel oldu mu acaba? Bende üroplazma ve gardnerella vardı antibiyotik tedavisi gördüm. Bende de muhtemelen 3 senedir vardı. korkuyorum acaba tüplerimi tıkamış mıdır diye?
Bir de sizde hpv ya da rahim ağzı yarası var mı?
Bu arada çok haklısınız. Ben artık kadın doğum doktorlarına güvenmiyorum. Ben doktor olsam her gelen hastama bu testleri tavsiye ederim.

Geçmiş olsun çok, rabbim çocuğunuzu sağlıkla elinize almayı nasip etsin. Bu hastalık eşinizde de var mı? Hamile kalmanıza bi engel oldu mu acaba? Bende üroplazma ve gardnerella vardı antibiyotik tedavisi gördüm. Bende de muhtemelen 3 senedir vardı. korkuyorum acaba tüplerimi tıkamış mıdır diye?
Bu arada çok haklısınız. Ben artık kadın doğum doktorlarına güvenmiyorum. Ben doktor olsam her gelen hastama bu testleri tavsiye ederim.
Yok canim hamile kalmada sorun yasamadim.teshisten sonra tedavisi kolay.ama ben geciktim iste oylece de hamile kaldim.klamidya var gecmiyor da.bu sekilde nasil doguracam bilmiyorum.benim doktorum da bir tuhaf.boyle insanlar dr oluyor benimle dalga geciyor arastira arastira buldun yok takinti yaptin bu hastaligi diyip duruyor.adi doktor iste.tedavini olursan sorun kalmaz teshis edilmis ya 100 de 90 ini halletmissin demektir.
Rahim agzimda ufak bir yara varmis bu arada bunu da sallamiyor doktorlar.ayrica hpv var mi bilmiyorum.olada bilir varaa yuksek risklisi vardir cunku sigilim olmadi hic.
Kurtaj da olmustum o kurtajla rahim agzindaki bakterielr yukari rahime sicradiysa hpv falan bebegime de bulasmistir diye korkuyorum ben de

Peki sende ne gibi sikayetler oluyordu?

Canim demek istedigim su kurtajla rahim icine girdiyse bu hpv bebegime oradan temasla bulasmis olabilir diye korkuyorum.koruyucu amniyon kesesi de 12 gunden once olusmuyormus.
maşaallah cok iyi arastirmissin ama bence o sperm yumurtayi dolledigi andan itibaren yumurta kendini kapatiyor baska sperm bile giremiyor. Korkma. Allah büyük. Rabbimiz korusun seni bebisini hepimizi...

Canımbenim doktorum klamidyan mı var senşn? Gebelikten öncemiydi? Çünkü doktorum bana dua ette klamidya çıkmasın çocuk olmasına engel dedi. Yani ben çocuk düşünüyorum da o yüzden. Çıkmadı şükür. Doktor gebe olduğun için bişey yapamaz heralde. Kontrollerini aksatma canım

maşaallah cok iyi arastirmissin ama bence o sperm yumurtayi dolledigi andan itibaren yumurta kendini kapatiyor baska sperm bile giremiyor. Korkma. Allah büyük. Rabbimiz korusun seni bebisini hepimizi...
Canım kesinlikle. Tam hatırlamıyorum ama bebekler ilk 3 hafta ya da 3 ay içinde annedeki hastalıklar ona geçmiyomuş. Tam hatırlamıyorum yanlış da bilgilendirmek istemem seni.
Ama kendini yiyip bitirme, stres zarar verir bebeğine. Ben de araştırdığım kadarıyla sadece sezeryanla olman gerekiyo doğum. Onun haricinde bebeğe bulaş söz konusu değil diye biliyorum. Eğer büyük şehirdeysen hpv konusunda uzman bi doktora git mümkünse özele, bütün bu tedirginliklerini sor için rahatlasın

Arkadaslar benımde sureklı yanmam ve ıcerde ıltıhap oluyor her doktora gıdısımde ıcerde akıntı var dıyor fıtıl yazıp gonderıyor bu dedıklerınız bendede olabılır kültürmü aldırmalıyım ne demelıyım doktora ve bu dedıklerınızım bır tedavısı varmı
Ginekoloğuna söyle vajinadan alıyorlar canım. Benimki kendi söyledi. Mantar da ola bilir. Bilemiyorum canım

O zaman kesinlike özel bi labda dediğim testleri yaptır. Çünkü ben kaç kere yaptırdım hiçbirinde çıkmadı. Dediğim testte direk bu mikropların dna'sını araştırıyorlar. Biraz pahalı ama sağlığımızdan kıymetli değil sonuçta.

Bu labda testini hangi doktor yapiyor

Cok tşk ederim canım. Bana mikroplarım için iğne yazdı ama damardan. Siz ne diyorsunuz bilmiyorum. Azerbaycanda sistem deniyo. O temizleyecrk dedi. Hpv için fitil yazdı hem önden hem arkadan olacak. İğne ve ilaç da var bağışıklık güçlendirici. Bu kadar

X