bir zamanlar defne samyeli hpv yi kapmisti esinden.. amerikaya gitmisti ameliyat olmak icin.. kurtuldu .. simdi 40 uzerinde... bence bu kisiden kisye degisiyor... internete okuduklarima gore.. kanser olanlar, tedavi ve hic jinekologa gitmeyenler.. 10% kansere yakalaniyorlar.. bence fazla dert etmemek geerek ama demesi kolay .. kendi adima soyliyorum, kanserojen bir virusu tasidigim icin , ve bunu bilmek insan morelmen cokuyor... evllinirmmiyim.. evli olanlan cinselige ara vermek zorunda kaliyorlar, bazilari bosanmak bile istiyorlar..
gidermi bence gider..
elimizde sigil oldugu zaman bir sure sonra gidiyor tekrarlama olmyor genelikle... genital sigil veya kanserojen hpv ayni olsa gerek.. doktor degilim tabi ama benim doktorum oyle dedi.. gittigi zaman tekrar gelmez dedi bana.. ne kadar dogru onu bilemem tabi.. doktorum yabanci bu arada..
bir tane bayanla tanistim.. yabanci.. ben suan yurtdisindagim..
simdi 45 yasinda.. 27 yasindayken sigileri olmus okadar cokmus ki vajinasini deforme olmus , Anusun etrafina kadar sigileri varmis .. doktorlari cocugun olamaz, kanser falan olursun demisler.. tabi iki sene icerisinde tedavi gormus sigilerini yaktirmak icin.. sigiler kaybolmus.. tekrarlama olmamis.. bir tanede cocugu var ve evli.. kocasi bunlardan haberdar degil..
ama insanin basina gelince farkli oluyor tabi.. insan hemen olume dusunuyor.