Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Zeynep teşekkür ederim yazdigin icin. Sarkik bir et parcasi gibi birsey. Bir tane henüz. Ama eminim resmi cok benziyor çünkü.

Az once de dna virüsleri ile ilgili arastirma yaparken okudum ki; testlerde negatif cikmak demek referans araliginda virus yok demekmis. Yani hala virus var ama ölçüm virus sayisini algilayacak kadar hassas olmadigi icin negatif gosteriyor.

Bu okudugum sey su anlama geliyor; bu virus ben ölene kadar veya beni öldürene kadar içimde kalip hücrelerimle beslenecek.

Bir bilgisi olan var mi test ölçüm hassasiyeti ile ilgili ? Doğru mu bu ?
Canım benim anladığım kadarıyla negatif demek yuksek riskli tiplerini bulundurmamamak. Devlet hastanelerinde sadece yüksek riskli tiplere bakiliyor. Özel lap da hepsine bakıyorlar. Yani devlet hastanesinde yükşek riskli tip çıkmadı ise negatif deniliyor. Negatif lik bu eğer çıkan sigil ise zaten bunun adı direkt hpv oluyor.

Bu kötü. Aranan tipler bulunamadığı için negatif çıkıyorsa aranmayan tipler hala vücutta olduğu için virüs içeride çoğalıp dna bozmaya devam ediyor demektir bu. Belki de negatif çıktı sanan insanlar aslında hala pozitif. Eyvah ki ne eyvah

Vücuttan atılır atılmaz tartışmasındaki ince noktayı çözemeye çalışıyorum aslında ben.

Diyelim tip 16. Şuan pozitif. Ve bir şekilde yine bu tip taraması yapıldığında negatife düşmesi virüsün tamamen bir tane bile kalmayacak şekilde atılması mı ? Yoksa ölçümde az miktar kaldıysa tespit edilememesi mi ?

Eğer sayıca çok az olduğu için tespit edilemediğinden negatif çıkıyorsa yıllar içinde bu virüsler dağılıp çoğalmaya devam ederler.

Çok anladığım bir konu değil. Birkaç makale ve virüsün etkinliği ile ilgili makale okudukça dehşete düşüyorum.

Ben muhakkak bağışıklığın bunu yendiğine inanmak istiyorum.

Bu kötü. Aranan tipler bulunamadığı için negatif çıkıyorsa aranmayan tipler hala vücutta olduğu için virüs içeride çoğalıp dna bozmaya devam ediyor demektir bu. Belki de negatif çıktı sanan insanlar aslında hala pozitif. Eyvah ki ne eyvah

Vücuttan atılır atılmaz tartışmasındaki ince noktayı çözemeye çalışıyorum aslında ben.

Diyelim tip 16. Şuan pozitif. Ve bir şekilde yine bu tip taraması yapıldığında negatife düşmesi virüsün tamamen bir tane bile kalmayacak şekilde atılması mı ? Yoksa ölçümde az miktar kaldıysa tespit edilememesi mi ?

Eğer sayıca çok az olduğu için tespit edilemediğinden negatif çıkıyorsa yıllar içinde bu virüsler dağılıp çoğalmaya devam ederler.

Çok anladığım bir konu değil. Birkaç makale ve virüsün etkinliği ile ilgili makale okudukça dehşete düşüyorum.

Evet dna degistirDigi için dr lar aşı öneriyor bence. Bazıları kötü tiplerinde sonraki dönemlerde olculemiycek düzeyde mi oluyor tümden mi atiliyor bende onu bilemiyorum.

ne pimpirikli kadınsınız siz kanser olsanız ölmeden kendi kendinizi yiyerek öldürürsünüz bu hastalıktan herkeste var bi siz degilsiniz farkındaysanz ölümcül bişe gbi nası seyler yazıyosnz

ne pimpirikli kadınsınız siz kanser olsanız ölmeden kendi kendinizi yiyerek öldürürsünüz bu hastalıktan herkeste var bi siz degilsiniz farkındaysanz ölümcül bişe gbi nası seyler yazıyosnz
Bence o kadar basit birsey degil kisirlik bile yapıyormuş. Yurt dışında hpv li kadınlarda tüp bebek tutma orani %23 iken hpv negatif olanlarda tüp bebek başarısı %55 mis

Basit bir mikrop degil hucre yapisini bozan sinsi bir virusten bahsediyoruz.
Aklimda çözülmemiş bir suru soru işareti var. Bugüne kadar hastalıktan mikroptan korkup obsesif derecede temizlik takıntısı olan bir insanim. Hic umursamamak bence abes olur

Basit bir mikrop degil hucre yapisini bozan sinsi bir virusten bahsediyoruz.
Aklimda çözülmemiş bir suru soru işareti var. Bugüne kadar hastalıktan mikroptan korkup obsesif derecede temizlik takıntısı olan bir insanim. Hic umursamamak bence abes olur
Aynı can hepimizde var sağlık söz konusu olunca merak etmeyin herkes korkuyor bizimde canımız kıymetli değerli ilk başlarda hepimiz panik yaptık korktuk,kimse bilerek isteyerek bir rahatsızlık kapmak istemez kim olursa olsun üzülür.Ama bu kadar da değil insanlar nelerle mücadele ederken buna bu anlamı yüklemek de fazla.Tabi ki de kontrollere gidicez doktora gidip kontrollerimizi olmamız gereken bir rahatsızlık ve 140dan fazla tipi var 50 yaşına kadar her 10 kadından 8i bu virüsle karşılaştığı tespit edilmiş.Aksatmadan tedavi olup kontrollere gidildiği sürece bu kadar takmamız kendimize ve psikolojimize hayatımıza zarar verir biz bunu kaptık geçmişi değiştiremeyiz ama bunu en azından vücudumuzdan atma veya baskılama veya tedavimizi kontrollerimizi aksatmadan bunun zarar vermesini önleme şansımız var.Fakat siz bu hastalıktan böyle bahsederseniz burayı okuyan kişiler en başta siz kendinize vebalı muamelesi yaptıgınız için okuyanlarında hem canı sıkılabilir hem de bunu abest bulabilir çünkü malesef cok yaygın görülen bir rahatsızlık ve kadınların bircogu kontrollere gitmediği için menopoz caglarına yakın farkediyorlar o zaman da tehlikeli sonuclara yol acıyor haliyle.

Aynı can hepimizde var sağlık söz konusu olunca merak etmeyin herkes korkuyor bizimde canımız kıymetli değerli ilk başlarda hepimiz panik yaptık korktuk,kimse bilerek isteyerek bir rahatsızlık kapmak istemez kim olursa olsun üzülür.Ama bu kadar da değil insanlar nelerle mücadele ederken buna bu anlamı yüklemek de fazla.Tabi ki de kontrollere gidicez doktora gidip kontrollerimizi olmamız gereken bir rahatsızlık ve 140dan fazla tipi var 50 yaşına kadar her 10 kadından 8i bu virüsle karşılaştığı tespit edilmiş.Aksatmadan tedavi olup kontrollere gidildiği sürece bu kadar takmamız kendimize ve psikolojimize hayatımıza zarar verir biz bunu kaptık geçmişi değiştiremeyiz ama bunu en azından vücudumuzdan atma veya baskılama veya tedavimizi kontrollerimizi aksatmadan bunun zarar vermesini önleme şansımız var.Fakat siz bu hastalıktan böyle bahsederseniz burayı okuyan kişiler en başta siz kendinize vebalı muamelesi yaptıgınız için okuyanlarında hem canı sıkılabilir hem de bunu abest bulabilir çünkü malesef cok yaygın görülen bir rahatsızlık ve kadınların bircogu kontrollere gitmediği için menopoz caglarına yakın farkediyorlar o zaman da tehlikeli sonuclara yol acıyor haliyle.
1 yıldan sonra evliliği düzene girip hersey çok guzel ken tmm 6 aydır çocuğumuz niye olmuyor bide o olsa tmm olurduk derken. Çocuk için 1 ay bile beklemeye tahammülü yokken. Çocuk için eşinle birbirine teselli verirken 2018 é gebe kalarak girmek isteyen sitesini takip ederken. 1 gün içinde dr suan çocuk yapmayın aşılama süresine girin 6 ayda aşılama bitsin duruma göre sonra çocuk dusunursunuz derse. Ben derim ki gelde kafaya takma.

Birini sevdik diye yaşadiklarimiza bak. Ozellikle bayan doktorlar damgayi vuruyor bence her ne kadar net ifade etmeselerde. Hic birimizde haketmiyoruz eminim. Yillarca yalniz yasadim. Kimseyi hayatima sokmadim. Sen dur dur en pis olanina şans ver. Aşık ol. Reva mi bu. Her hatam hayatima mal oldu :KK43: Rabbim affetsin. Ama kaldiramiyrm bazen
İyi dileklerin tümü için tesekkur ederim arkadaslar.. İnşallah 24 ağıstosta çıkacak biyopsi sonucu da umut verici olur.. Can'ım ben hpvliyiz diye bir sitenin de mümkün mertebe bir çok forumunu okudum halende ekşisözlük dahil birçok yerden ahcc konusunu ve hpv 16 bendeki tiplemeyi okuyorum.. Hpvliyizden ordaki editörden yardım istedim bu konuda bilgili bir arkadasın nosunu verdiler ..onunla konuştum ve dpktordan daha çok şey anlattı saolsun tıme health ahcc için fiyat aldım.. Sonra sahibinden com da umut beyle konuştum o da çok bilgi aktardı hem hpv 16 hemde bende aşırı kaygı var onlar için olumlu bir çok bilgi verdi.. Çocuklarım olduğu için çok endişe yapıyordum örneğin artık farklı tuvalet kullanıyorum.. Vb .. Ama eşimdede olduğu ve ben iyileşşem bile ondaki hpv 16 geçmediği sürece tekrar bulaşacağı konusunda bilgi sahibi oldum bugün ödemeyi yaptık.. 8 ay gibi eşimle özel zaman geçirmeme kararı aldık.. Ondada ahcc kullacağız biraz maddi durumu düzeltelim çünkü çalışşakta süreçte bu tedavi pahalıya gelicek.. Ama onada alacağız inşallah oda kullanacak .. Benim aldığım 600mg 120 tablet .. Sabahları aç karnına 5 tablet içip 3 gram ahcc almış olacağım bu süreçte inşallah herşey iyi geçer.. Sigara içiyordum malesef şimdilik günde bir limon ve çörekotuna başladım. Ahcc kargosu geldiği gün günde 5 e düşürdüğüm sigarayıda tedavi boyunca ve belkide tedavi bitincede ağzıma sürmeyeceğim.. Hpv 16 konusunda ne bulursam izliyom okuyom... Sadece Allah büyük ve dualarımı edip dikkatli olmaya çalışıyorum
Achh yi nerden aldiniz

kesinlikle katılıyorum. Pozitifse bile bi tedavisi var. İnsanin motivasyonu çok önemli.

Gönülbagi peki kullanımdan sonra negatif sonuc aldiniz mi ? Bir forumda suan temin edemediklerini yazmislar.

bi gardasil asi regl geciktirir mi salidan beri kivraniyorum regl olmak icin bi gardasil asi kullandim birde vajinit icin fitil..ilk kez 5gn gckti

Arkadaslar ayni sureci bende yasadim ama sukur ki yendim hastaligi ve ikinci cocugumu yapmayi düşünüyorum doktorum sakinca yok dedi ve sigilleri de ayni doktor koterle yakti 1.5yildir cikmiyor sukuler olsun ama zor bir surec bana bagisiklik guclendirici ilac verdi dotorum o cok iyi geldi

Arkadaslar ayni sureci bende yasadim ama sukur ki yendim hastaligi ve ikinci cocugumu yapmayi düşünüyorum doktorum sakinca yok dedi ve sigilleri de ayni doktor koterle yakti 1.5yildir cikmiyor sukuler olsun ama zor bir surec bana bagisiklik guclendirici ilac verdi dotorum o cok iyi geldi
hangisini tavsiye etti?cok gecmis olsuun insa saglikla kucaginiza alin.

X