Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

nasıl yani vajinadan içeri sülük mü salıyorlar? ya o sülük rahime giderse? ya da nasıl geri çıkıyor geri o hayvan?
10 dk geri çıkıyormuş. bir kaç gün kanama olduktan sonra tamamen düzelmiş
valla ben denemedigim için birşey diyemeyecegim ama yaptırandan duydum

arkadaslar smear sonucumu aldim intrepital lezyon ce malignite acisindan negatif gorunuyor. bu smeat temiz mi demek oluyor.doktor tamam bunda sorun yok dedi. dna kondlm cikmadi 7 gunu war.bu temizse yinede onda gorulebilir mi :KK43:((sonucumu yukledim bi baksaniz sonucta kontrl smear onerilir dio:KK43: onerilirEki Görüntüle 2088216
Teste göre serviks temiz yani rahimin kendisi aynı ben gibi yani bilemiyorum sende siğil varmı yokmu ama varsa ona göre yazıyorum bu çok güzel bişi ama bu vajina kanalı temiz anlamına gelmez zaten oraya yavaş yavaş ilerliyor siğil oraya taşınıyor bu yılları alır yani burda cin 1.2.3 olanlar beklemiş kanal temizliği yapılmamış farkedilmemiş olanlar sonuçta içeri açıp bakamayız göremeyiz doktor görür anaskopi ve kamera ile tabiki kendinden pütürlü olduğu için kanal farkedilmesi güç çok büyüyünce belki..bu leep olan arkadaşlar sadece orayı tedavi ettirerek bundan kurtulamazlar kanalıda çok sağlam bir doktora göstermesi lazım bu arada daha önce cin 3 ve de hıv virüsü taşıyan atlatmış bir arkadaşım verem oldu karantinaya alındı ve tedavi gördü şuan ilaç kullanıyor ben bu hastalığı ona bağlayacak değilim ama tedavi olmak mümkün bugünki ilerlemiş tıpla hastalığımızı yawaşlatabiliyoruz bağışıklık bu nelere mal olur bilinmez..

Mantar akıntı yapıyor bi duruyor sonra geri başlıyor aynı dert bendede var bu akıntının aslında hpv kaynaklı olduğunu düşünenlerdenim

Teste göre serviks temiz yani rahimin kendisi aynı ben gibi yani bilemiyorum sende siğil varmı yokmu ama varsa ona göre yazıyorum bu çok güzel bişi ama bu vajina kanalı temiz anlamına gelmez zaten oraya yavaş yavaş ilerliyor siğil oraya taşınıyor bu yılları alır yani burda cin 1.2.3 olanlar beklemiş kanal temizliği yapılmamış farkedilmemiş olanlar sonuçta içeri açıp bakamayız göremeyiz doktor görür anaskopi ve kamera ile tabiki kendinden pütürlü olduğu için kanal farkedilmesi güç çok büyüyünce belki..bu leep olan arkadaşlar sadece orayı tedavi ettirerek bundan kurtulamazlar kanalıda çok sağlam bir doktora göstermesi lazım bu arada daha önce cin 3 ve de hıv virüsü taşıyan atlatmış bir arkadaşım verem oldu karantinaya alındı ve tedavi gördü şuan ilaç kullanıyor ben bu hastalığı ona bağlayacak değilim ama tedavi olmak mümkün bugünki ilerlemiş tıpla hastalığımızı yawaşlatabiliyoruz bağışıklık bu nelere mal olur bilinmez..
oldukca korktum suan acikcasi..sigil olduginu dsndum sislik 1haftadir elime gelmiyor aynayla bakinca da cok emin olamadigim bir drm.bu sigil zamqn zaman boyttada degisiklk yasar mi?

Sari bi akinti basladi bende. Aşıra batmalarim var ara ara bazi yerlerde birkac gun boyunca batmam oluyor sizinde var mi bu sikayetler ?

oldukca korktum suan acikcasi..sigil olduginu dsndum sislik 1haftadir elime gelmiyor aynayla bakinca da cok emin olamadigim bir drm.bu sigil zamqn zaman boyttada degisiklk yasar mi?
Korkutmak için yazmıyorum başıma geldiği için..vajina içiyse yani kanal kaşıntı yanma olup çok inceden elini oraya götürüyorsa o kaşıntı siğildir zamanla büyüyor öyle kalmıyor siğil..nohut kadar oluyor öyle söyleyim dışarda beyaz olan siğiller büyür hep ama kahve siyah olan siğiller önce düz nokta gibi sonra etbenimsi çıkıyor mukoza olmayan normal deridede kendinden kabarık çıkıyor sürtme yapınca anlıyorsun kabarıktan

Yani ben doktora gidiyorum sık sık bakıp içerde bişi yok dedi ama elime bişiler geliyor boncuk boncuk içim rahat değil boyutları değişiyor kanalda acaba kendi pütürlüğümü diyorum kaşıntım oluyor yani normal değil zamanla çoğalıyor ama ne altta ne üstte içerde büyüyen tam dip köşelerde siğiller doktorum terbezdir dedi bişi yok gerçekten ama yine içim rahat değil kameradan bende görüyorum doktorla YÖK cidden dayanamayıp kendim parmaklarımla zorla açıp çok zorlandım :)flaşla foto çektim gerdirip baktım yani bembeyaz siğiller depresyona girdim haliyle kendinden pütürlü olduğu için araya dereye girmiş siğiller yarın doktora gidip çektiklerimi göstercem işte:KK43:

Noluyor biliyormusunuz kızlar işte bu doktorlar hepsini yakıp siğillerin o bi iki taneyi görmüyorlar ya içerde onlar işte çoğalıyor Kısır döngü gibi durmadan doktor kapısında tırmandırıyor..

ben hpv sonucumuda aldim doktor ameliytta oldugu icin gosteremedim:KK43: pozitif diyor bu parantez icndekilerden birini mi tasiyor oluyorum yine beynim dondu:KK43:bakan qnlayqn yazar mi lutcen

Eklentiler

• 20180109_142231.jpg
    20180109_142231.jpg
    62,4 KB · Görüntüleme: 309
ben hpv sonucumuda aldim doktor ameliytta oldugu icin gosteremedim:KK43: pozitif diyor bu parantez icndekilerden birini mi tasiyor oluyorum yine beynim dondu:KK43:bakan qnlayqn yazar mi lutcen
16&18 haricinde yüksek risklilerden biri var diyor
geçmiş olsun ama takılma bu kadar 2 senede iyi bakarsan kendine vücut atabilir.

gosteremedim ameliyattaydi ama doktorun uslubundanda cok hoslanmamistim... bu sebple yeni bir dr buldum ve haftaya cuma ona gidecegimm simdiden maillesttik bi nebze rahatlatti beni.. erken teshisin ise yaradigini soyledi. endiselenme dedi bnde guvendim acikcasi.mliv hospital eralp hoca..isterseniz inceleyebilirsinz hasta yorumlarida cok olumlu..

Arkadaşlar bende hpv 59 vardı hamılelıgımde öğrenmiştim dogum yaptım 46gun oldu hala kanamam bıtmedı bunun hpveyle bı alakası olabılırmı

Arkadaslar sigili sadece 6 ve 11 mi yapiyor. Lutfen hpv hakkında bilgisi olanlar cevap verebilir mi? Bende 16 tipe bakildi 14 tanesi yuksek riskli birde 6 ve 11 e. Ve sonucum negatif geldi. Esimde sigiller yine aktiflesti. Bende de makat kenarinda cikti(ciddi hemoroid sorunum var) vajina icinde ve cevresindr yok suan. Diyeceğim su ki bende bu tipler yoksa hangi tio olabilir ki sigil yapan. Ya da vajina icine buladmamis desem bence imkansiz cunku 3 bucuk yillik evliyim ve normal dogum yaptim cocugum cok sukur saglikli. Kafamda bir sürü soru var ve ben cevap bulamiyorum

Cok defa yazdim aslinda ama yine yazayim. Coriolus mrl kullaniyorum. Folik asit, kefir iciyorum. Ara sira c vitamini aliyorum. Bi donem corek otu yagi ictim. Ama agir gelir diye simdi kullanmiyorum

Arkadaşlar aranızda Ahcc kullanan varmı nasıl bir erki yaratıyor sonuçları bizimle paylaşabilirmisiniz

Arkadaslar niye utaniyosunuz ? Bu hastaliklar normalde rutinde de bakiliyor zaten.
Kanda baktiricaginiz cinsel yolla bulasan hastaliklari yazicam simdi size bunlarin kanda pozitiflesmesi icin son iliskinizin uzerinden 3 ay gecmis olmasi lazim .Son iliski diyorum bakin cunku binlerce iliski yasamissinizdir ama en sonuncu da belki enfekte olmussunuzdur bilemeyiz prosedur boyle o yuzden kanla bulasan cinsel hastaliklar test isimlerini bir kagida yazip herhabgi bir tip merkezinde danisnaya gidip gosterin direk sizi kan almaya yolluyolar zaten doktora girmeden en son sonuclarinizi isterseniz doktora gosterebilirsiniz ;
1.Anti Hbs (Hepatit B)
2.HbsAg (Hepatit B bagisiklik testi AŞIniz varsa veya hepatit b gecirip atlattiysaniz bu test pozitif cikar ,eger negatifse hepatit b aşiniz yok demektir hemen aşilanmaniz lazim !!!!!)
3.Anti HCV (Hepatit C ki hepatit c genelde kan yoluyla bulasir)
4.Anti HIV Combo (Hive bakarlar hiv en gec 3 ayda pozitife doner dunya saglik orgutu en son 3.ayda bakilmasi yeterlidir diyor.Burda bi yanlislik vad biri 2 yil falan demis yok artik! O hivin belirtilerinin olusmasi ve Aids dedigimiz tabloya donusmesi icin gereken en erken sure testle ilgisi yok!!Combo testi 4.nesildir %100 dogrh sonuc verir)
5.VDRL ve TPHA (sfiliz yabi frengi testleri)
6.HSV-2 IGG ve HSV 2 IGM (Herpes 2 cinsel ucuk testidir.Cinsel ucuk bircok insanda vardir sadece cinsel yol ve surtunmeyle o bolgenin temasinda bulasir bircok insanda var fakat aktiflesmemistir veya bagisiklik dustgunde aktiflesir genelde.Erkeklerde genelde ucuk cikmadigindan cinsel iliski sirasinda onda bir belirti olmamasina ragmen ucuk kapabilir ve hic farkinda olmadan cok uzun zaman tasiyici olabilirsiniz ,ucuk her zaman kanda kalir.Bu testte onemli olan sadece Hsv 2 IGGye baktirmaniz cunku bazi yerler hem Hsv 1(dudak ucugu turu) hem de Hsv 2ye bir arada ayni testle bakiyor tamamen yanlis sonuc alirsiniz sadece Hsv 2 IGGye baktiricaksiniz.Onemli olan IGGdir.Ama ben yine de IGM testi de yazdim igm bircok insanda yuksek cikar yanlis sonuc verebilir IGG pozitifse tani koyulur.)
Kanda bakilan bu testlerdir.(Anti Hbs,HbsAg,Anti HCV,Anti HIV Combo,VDRL ve TPHA,Sadece HSV 2 IGG ve HSV 2 IGM(ucuk testi Hsv 1le ayni anda yapilmicak soyleyin)
Ve diger enfeksiyonlara simdi geliyorum kizariklik,mantar ,kasinti yapan bi de bakteriyel kana gecmeyen cinsel mikroplar var Mantar,Klamidya,Gonore,Bel Soguklugu gibi bunlar icin de kadin dogumcuya gidiyosunuz sikayetinizi soyluyosunuz mantar,klamidya,gonore ve diger bakterileri istiyorum diye belirtin; VAJİNAL KÜLTÜR testi ve Idrar Testi (klamidya,gonore idrarda da cikabiliyor idrari da yaptirin) yaptiriyosunuz .
Kan testi+Vajinal Kultur+Idrar Testi yaptirin.
Hpv icinde eger bakire degilseniz 3-6 ay sonra Smearle rahmin icinden suruntu alinip Hpv Dna testi yaptirabilirsiniz.(Bakin Hpv dnayi gidip disaridaki suruntu veya ornekten aratiyosunuz paraniza yazik.Onemli olan rahmin icinde hangi Hpv turleri bulunuyor bunun icin smear alinan cubuktan (yani rahmin icinden alinan suruntuden)Hpv dna arattirmaniz ayrica yilda 1 kez kolposkopi sart)
Ve neden korunucam diye yazmis biri arkadasim Korunmadiginiz surece virus yukunuzu arttirmis oluyosunuz ve karsindakinde noldugunu bilemezsiniz baskasinin zevklelri mi onemli bu saatten sonra kendi saglimiz mi ?korunmaniz sart.Ayrica erkek-kadin farketmez Gardasil asinizi muhakkak olun.
Ve iliskiden sonra sirke veya beyaz sabun-suyla dezenfekte edin agiz gargarsi yapin mutlaka dus alin iliskiden once 48 icinde agda,jilet yapmayin yara actiginiz icin kendinizde hastslik kapmayi kolaylasltiriylsunuz.)Hele hpv varsa jilet sakin yok yayar.
Ve son iliskinizin uzerinden henuz 3 ay gecmemisse o zaman Partnerinize gidip test yaptirin !!!
eski msjları okuyordum bu msjı görüp korktum bayanlr bnde iç dudak içinde vardı yalnızca sürtünme oldu evli degilim. kesip alındı patolojiye gtti sonucta cok katlı yassı epitel ile cevrili az sayıda stroması olan propolid hücre cıktı hpv degilmiş yani o kişiden de iğrenip ayrıldım pişmn oldum cnkü. ama sisinin bu msjını görünce acaba başka hastalık bulaşms mıdır hpv olmasa da dedim bakireym yalnız sürtünme oldu hivden korktum türkiyede artk cok yaygınmış son yıllrda hele istnbul izmir ankara bursada. sizce hiv testi yaptrmalı mıyım?? cok korkuorm şu an bakire oldgm icin vajinal kültr yapılmıyorms ama o testleri yapamzmsz galiba sisi bu konuda sanırım bilgili basta olmk üzere tüm sayfadaki hanımlara soruyorm ilgilenirseniz duacınız olurum allha emanet olun

eski msjları okuyordum bu msjı görüp korktum bayanlr bnde iç dudak içinde vardı yalnızca sürtünme oldu evli degilim. kesip alındı patolojiye gtti sonucta cok katlı yassı epitel ile cevrili az sayıda stroması olan propolid hücre cıktı hpv degilmiş yani o kişiden de iğrenip ayrıldım pişmn oldum cnkü. ama sisinin bu msjını görünce acaba başka hastalık bulaşms mıdır hpv olmasa da dedim bakireym yalnız sürtünme oldu hivden korktum türkiyede artk cok yaygınmış son yıllrda hele istnbul izmir ankara bursada. sizce hiv testi yaptrmalı mıyım?? cok korkuorm şu an bakire oldgm icin vajinal kültr yapılmıyorms ama o testleri yapamzmsz galiba sisi bu konuda sanırım bilgili basta olmk üzere tüm sayfadaki hanımlara soruyorm ilgilenirseniz duacınız olurum allha emanet olun[/QUOTE

Merhaba canım çok geçmiş olsun. Sağlık ocağına gidip Elisa testi yaptırmak istediğini söyle. Ve hiç korkma çünkü temiz çıkacak yani öyle hissediyorum boşuna panik yapma 2 yıl önceki panikliğimi gördüm sen de.

eski msjları okuyordum bu msjı görüp korktum bayanlr bnde iç dudak içinde vardı yalnızca sürtünme oldu evli degilim. kesip alındı patolojiye gtti sonucta cok katlı yassı epitel ile cevrili az sayıda stroması olan propolid hücre cıktı hpv degilmiş yani o kişiden de iğrenip ayrıldım pişmn oldum cnkü. ama sisinin bu msjını görünce acaba başka hastalık bulaşms mıdır hpv olmasa da dedim bakireym yalnız sürtünme oldu hivden korktum türkiyede artk cok yaygınmış son yıllrda hele istnbul izmir ankara bursada. sizce hiv testi yaptrmalı mıyım?? cok korkuorm şu an bakire oldgm icin vajinal kültr yapılmıyorms ama o testleri yapamzmsz galiba sisi bu konuda sanırım bilgili basta olmk üzere tüm sayfadaki hanımlara soruyorm ilgilenirseniz duacınız olurum allha emanet olun
hiv o şekilde bulaşmıyor rahat ol

X