Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhaba hanımlar çok acilen bilgi sahibi arkadaşların yardımına ihtiyacım var. 35 haftalık gebeyim. Bundna yaklaşık 5 sene önce genital sivillerin oldu . Kriyo ile yakıldı. Gardasil aşı oldum. Smearler hep temiz çıktı. Doktorum tiplemede siğil şeklinde görülen tip olduğunu kanser riski olmadığını söylemişti. Çok uzun zaman olduğu için hatırlamıyorum tipini maalesef. Sonraki yıllarda da siğil görülmedi bir daha ve hep temiz çıktı sonuçlar. Başka bi doktor hatta şey dedi 25 yaş öncesinde bunu yaşadığın için vücudun atmış olabilir. Normalde belli bir süre sonra siğil olarak tekrar görülebiliyor demek ki atmışsın demişti. Sonuç olarak şu an 35 haftalık gebeyim , beş tül içinde bir daha siğilim olmadı hiç hala da Yok.ve doktorum normal Doğum yapmaya engel olmadığını söyledi. Tabi mikroskop gibi bişeyle rahim ağzını muayene edecekmiş haftaya. Herhangi bir lezyon görülmezse normal Doğum yaparsın dedi. Fakat içimde şüphe var. O muayenede herhangi birşey görülmezse doktoruma güvenip normal Doğum yapmalı mıyım ? Böyle olup da normal Doğum yapan var mı ? Lütfen yardımcı olun.

Günlerdir uykusuzum. Biliyorum vücudumun direncinin daha da artmasi gerekiyor bu donemde ama elimde degil. Yemek yiyemiyorum, uyku uyuamıyorum, çalıştığım yerde ise adapte olamiyorum. Yattigim yerden oturdugum yerden kalkmak kimseyle konusmak istemiyorum. Küçülüp küçülüp kaybolmak istiyorum.

4 ay once kaptim ben bu virusu. Bunu bana reva gören kisiyi cok kere aramayi bagirip cagirmayi düşündüm ama vazgectim. Yüzsüzlük diz boyu. Biraz vicdani olsaydi bir kadının hayatına kast etmez, doğurganligina,psikolojisine bu kadar derin yaralar açmazdı. Resmen uzun vadede cinayete tesebbustur bu !

Dayanamiyorum düşündükçe. Hastaligin yarattigu fizyolojik etkiyi zatwn tasiyamiyorum ama bu psikolojik etkiyu hic kaldiramiyorum.

Cok adaletsiz bir dünya. Benim istemedigim canlılar benim bedenimde benim vucuduma hukmediyor! Ve ben yasadigim surece. Ve bir hatam yuzunden!

Eski erkek arkadaşımdan ayrildiktan sonra 1 yillik arada oldu bu rezillik. Simdi eski erkek arkadaşıma geri döndüm ama ona bulastirmamak icin tamamen ayrılmayı düşünüyorum.

Hayat ne kadar guzeldi bu hastaligi ogrenmeden once. Cocuklarima Bu verecegim isimlerini odalarini onlara alinacak esyalari atastiriyordum. Nisan hazirligi yüzük bakiyordum. Simdi doktor ismi virus cesidi arastiriyorum.

Uzun oldu. Ama paylaşacak kimsem yok. Allah herkese sifa versin.

Günlerdir uykusuzum. Biliyorum vücudumun direncinin daha da artmasi gerekiyor bu donemde ama elimde degil. Yemek yiyemiyorum, uyku uyuamıyorum, çalıştığım yerde ise adapte olamiyorum. Yattigim yerden oturdugum yerden kalkmak kimseyle konusmak istemiyorum. Küçülüp küçülüp kaybolmak istiyorum.

4 ay once kaptim ben bu virusu. Bunu bana reva gören kisiyi cok kere aramayi bagirip cagirmayi düşündüm ama vazgectim. Yüzsüzlük diz boyu. Biraz vicdani olsaydi bir kadının hayatına kast etmez, doğurganligina,psikolojisine bu kadar derin yaralar açmazdı. Resmen uzun vadede cinayete tesebbustur bu !

Dayanamiyorum düşündükçe. Hastaligin yarattigu fizyolojik etkiyi zatwn tasiyamiyorum ama bu psikolojik etkiyu hic kaldiramiyorum.

Cok adaletsiz bir dünya. Benim istemedigim canlılar benim bedenimde benim vucuduma hukmediyor! Ve ben yasadigim surece. Ve bir hatam yuzunden!

Eski erkek arkadaşımdan ayrildiktan sonra 1 yillik arada oldu bu rezillik. Simdi eski erkek arkadaşıma geri döndüm ama ona bulastirmamak icin tamamen ayrılmayı düşünüyorum.

Hayat ne kadar guzeldi bu hastaligi ogrenmeden once. Cocuklarima Bu verecegim isimlerini odalarini onlara alinacak esyalari atastiriyordum. Nisan hazirligi yüzük bakiyordum. Simdi doktor ismi virus cesidi arastiriyorum.

Arkadaşım s nasıl oldu nasıl farkettin anlatsana

Merhaba. Ilk hastalandagimda ayni seyleri yasadim. Bir an olsun aklimadan cikmiyordu. Aglama krizleri mutsuzluk hat safhadaydi. Ben de yediremedim pisligin biri yuzunden bunlari yasamayi ama zaman o kadar iyi ilac ki. Simdi unutuyorum her an aklimda degil. Moralim daha iyi. Tabi bazen aklima gelip beni tedirgin ettigi zamanlar oluyor ama gecen yila gore cok daha iyiyim. Doktor kontrolleri geriyor haliyle. Ama buna şükür demeyi öğreniyor insan. Suda var ben yeni birini hayatima alamiyorum. Zaten cok hassas bir insanim bu hastalik psikolojisiyle bir evlilik yapmak çok zor. Ancak hpv negatifi görürsem o zaman evlilik düşüneceğim

Merhaba. Ilk hastalandagimda ayni seyleri yasadim. Bir an olsun aklimadan cikmiyordu. Aglama krizleri mutsuzluk hat safhadaydi. Ben de yediremedim pisligin biri yuzunden bunlari yasamayi ama zaman o kadar iyi ilac ki. Simdi unutuyorum her an aklimda degil. Moralim daha iyi. Tabi bazen aklima gelip beni tedirgin ettigi zamanlar oluyor ama gecen yila gore cok daha iyiyim. Doktor kontrolleri geriyor haliyle. Ama buna şükür demeyi öğreniyor insan. Suda var ben yeni birini hayatima alamiyorum. Zaten cok hassas bir insanim bu hastalik psikolojisiyle bir evlilik yapmak çok zor. Ancak hpv negatifi görürsem o zaman evlilik düşüneceğim
Hangi türü ve ne zamandır mücadele ediyorsun

Ben banyo yaparken bir gariplik olduğunu farkettim. Ne ki diye internette arastirirken resimleri gorup sebebini ogrenince cildirdim resmen. Yine de degildir dedim. Bir kac gun icinde iyice sekli belirginleşti ve netteki resimlere birebir benzer hale geldi.

Bu sayfanin tamamini okudum. Gonulbagi senin de yazdıklarını tam hatirlayamasam da en azindan bir virus tipini yenmis olmana cok sevindim.

Cok kucuk bir sehrin kucuk bir ilcesindeyim. Heran doktor hastane erişimim yok. Ne yapacagimi bilmiyorum. Yillik izin icin ailemin yanina gidecegim büyüksehire eger acil boyuta gelirse.

Eski sevgilime nasil itiraf ederim etmezsem de ona bulasirsa bu vicdan azabiyla nasil yasarim bilmiyorum.

Bir yildir tayinim cikmiyor diye üzülürken, sadece 2 kilo aldim diye hayiflanirken, yüzümde bir sivilce cikti diye onu kapatirken simdi bakiyorum da ne sacma seylere üzülmüşüm.

Kisacik surede 10 yillik ömre sigacak dusunceler geçti aklimdan. 10 yil yaslandim. 10 yil olgunlastim.

Ben banyo yaparken bir gariplik olduğunu farkettim. Ne ki diye internette arastirirken resimleri gorup sebebini ogrenince cildirdim resmen. Yine de degildir dedim. Bir kac gun icinde iyice sekli belirginleşti ve netteki resimlere birebir benzer hale geldi.

Bu sayfanin tamamini okudum. Gonulbagi senin de yazdıklarını tam hatirlayamasam da en azindan bir virus tipini yenmis olmana cok sevindim.

Cok kucuk bir sehrin kucuk bir ilcesindeyim. Heran doktor hastane erişimim yok. Ne yapacagimi bilmiyorum. Yillik izin icin ailemin yanina gidecegim büyüksehire eger acil boyuta gelirse.

Eski sevgilime nasil itiraf ederim etmezsem de ona bulasirsa bu vicdan azabiyla nasil yasarim bilmiyorum.

Bir yildir tayinim cikmiyor diye üzülürken, sadece 2 kilo aldim diye hayiflanirken, yüzümde bir sivilce cikti diye onu kapatirken simdi bakiyorum da ne sacma seylere üzülmüşüm.

Kisacik surede 10 yillik ömre sigacak dusunceler geçti aklimdan. 10 yil yaslandim. 10 yil olgunlastim.
Dr à gittin mi sevgili arkadasim

Henuz gidemedim. Hem burasi cok kucuk biryer. Nufus cok az. Hastaligim duyulursa korkunc olur benim icin. Bir de regl oldum bitmesini bekliyorum. Bu hafta bakacagim birseyler...

Lütfen sevgiline bunu söyle yoksa sana bulaştıran kişi hakkında düşündüklerini sevgilin de senin hakkında düşünecek onun da hayatını etkileme anlat

Bu arada yaktırma fiyatları 1000-1500 tl arasında değişiyor.ilk seferden sonraki 1-2 seferde de ücret alınmıyor bilginiz olsun.Kriyo (dondurma) yerine mutlaka özellikle ilk başlarda sivil kökü güçlü olduğu için yakrmayı tercih edin (koter veya lazer) ve Gardasille aşılanın kondom mutlaka kullanın hepimize acil şifalar
Sevgili sisi özel mesaja bakabilir misin. Önemle rica ediyorum. Yardımcı olursan sevinirim

Olur tabi ama size bilgi verebilecek kadar bilgi birikimim yok henüz.
ilişkinin üstünden ne kadar zaman sonra farkettn siğillerini nerde tam olarak ve ne boyutta bak sakin ol bnde küçük bi ildeym ve doğuda doktra gittm ve ne tepkiler verdim sonra kesti aldı siğil olmdgı cıktı o yüzdn sakin ol oyle hastalıklar var ki hpv hiç bişe dua et 2 yıl sonra vücut atıyo ölüm denilen bişe var dün yengemi kaybettm daha gençti 25 yaşında ve dünyanın ne boş oldgnu anldm inan bna ölümden önemli şey yok hpv gecici bişe kndine baktgn sürece ki kaldı ki hpv oldgn belli degl doktra gitmeden anlayamyz bnde her gece agldm bi utana sıkıla gittim doktr resmen gözleryle sözleryle öldürdü bni.. ve hpv degil cok katlı yassı epitel ile cevrili az sayıda stroması olan propolid hücre cesidi geldi bişe yok dedi doktor yolldı ama hala bu tanım ne bilmiorm
Sevgili sisi özel mesaja bakabilir misin. Önemle rica ediyorum. Yardımcı olursan sevinirim

Zeynep teşekkür ederim yazdigin icin. Sarkik bir et parcasi gibi birsey. Bir tane henüz. Ama eminim resmi cok benziyor çünkü.

Az once de dna virüsleri ile ilgili arastirma yaparken okudum ki; testlerde negatif cikmak demek referans araliginda virus yok demekmis. Yani hala virus var ama ölçüm virus sayisini algilayacak kadar hassas olmadigi icin negatif gosteriyor.

Bu okudugum sey su anlama geliyor; bu virus ben ölene kadar veya beni öldürene kadar içimde kalip hücrelerimle beslenecek.

Bir bilgisi olan var mi test ölçüm hassasiyeti ile ilgili ? Doğru mu bu ?

X