Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar merhaba,

HIV görülen hastalarda, HPV virüsüne de rastlanmış olması,

HPV hastası olan kişilerin HIV riski altında olduğunu

GÖSTERMEZ!!!

daha açık anlatayım,
HIV (AıDS) virüsü, cinsel yolla ve kan yoluyla geçtiği için, bu virüsün kapıldığı kaynaktan HPV kapma riski de vardır. ve HPV de cinsel yolla bulaşabildiğinden, aynı ilişkide bulaşabilir.

Fakat, HPV taşıyıcı olan kişilerde HIV virüsünün görünürlüğü nadirdir.

oranlayacak olursam:
10 kişide HPV var ise, bunların hiçbirinde HIV olmama olasılığı mümkündür ve gayet yüksektir.

Fakat, AıDS hastası olan 10 kişide, HPV virüsünün de görülürlüğü oldukça yüksektir.

-----

yani buradaki ölçüt, HıV (AıDS) hastalarıdır. lütfen tersten okumayınız.
yine de HIV testi yapın tabii, kontrol her zaman iyidir.

sevgiler.

lütfen arkadaşlar yok yere senaryo yazmayalım.bir de hiv çıkmasın başımıza yeteri kadar psikolojimizi bozdu bu siğiller zaten. doktorlar bizler gibi evhamlı yüzlerce hastayla karşılaştığı için hergün, gerçekten önemli bir sorun yoksa çok fazla uzun konuşmak zorunda değiller bizimle bence. tanı ve tedavi yöntemini söylemeleri yeterli. bu kadar çok doktorları kötülemenin mantığını anlayamıyorum.

lütfen arkadaşlar yok yere senaryo yazmayalım.bir de hiv çıkmasın başımıza yeteri kadar psikolojimizi bozdu bu siğiller zaten. doktorlar bizler gibi evhamlı yüzlerce hastayla karşılaştığı için hergün, gerçekten önemli bir sorun yoksa çok fazla uzun konuşmak zorunda değiller bizimle bence. tanı ve tedavi yöntemini söylemeleri yeterli. bu kadar çok doktorları kötülemenin mantığını anlayamıyorum.

bence de arkadaşım :))
siğilden ne olabilir ki dostlar, biz bilinçli insanlarız ayrıca. smear kontrollerini aksatmicaz, siğil çıktıkça yaktırcaz veya dondurucaz, bu yani. :))

böyle diş ağrısı gibi düşünün, üstün gelirsiniz, ben öyle yaptım :))yerimseniben

kızlar bende tedaviye bugün başladım 2 tane siğilim var ilaçla yakıcaz bakalım.1ay sonra tekrar kontrole gidicem allah hepimizin yardımcısı olsun:bbo:

benim eltimde çıktı siğil hamile kendisi üstelik..

doktorun ona dediği bu idrar yolu enfesksiyonlarından fln kapılan enfeksiyonlar mikroplar vucutta yürürmüş 10 yıl 20 yıl sonrada çıkabilirmiş .. sinsiymiş dogumda da çıkabiliyormuş işte ..

yaktırdı bugun ..

bu aşı nedir bilgi verirmisiniz vajinayamı yapılıyor ..

yok canım kola yapılıyor.kasın içine.Aşı hpv virüsüne karşı koruyomuş.KANSERe ÇEVırEN HPVLERDEN YANı.benim doktorum bana önermedi.siğilleri çogaltada bilirmiş.Bir kaç doktora daha danışıcam

benim eltimde çıktı siğil hamile kendisi üstelik..

doktorun ona dediği bu idrar yolu enfesksiyonlarından fln kapılan enfeksiyonlar mikroplar vucutta yürürmüş 10 yıl 20 yıl sonrada çıkabilirmiş .. sinsiymiş dogumda da çıkabiliyormuş işte ..

yaktırdı bugun ..

bu aşı nedir bilgi verirmisiniz vajinayamı yapılıyor ..

bende küçükken sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçirirdim...
bunun nedenlerinden biride bu olabilirmi yani şimdi :1shok: kafamçokkarıştı

bende küçükken sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçirirdim...
bunun nedenlerinden biride bu olabilirmi yani şimdi :1shok: kafamçokkarıştı

canım virüsle mikrop aynı şey değil........................

kulaktan dolma bilgilerle kafanızı bulandırmayın canlarım.:kahve:

sade_kahvecim benim 17inci günde sigilim cıktı ama öğrendiğim kadarıyla diger sigiller varken daha bebek olan sigillermiş bunlar. yani bir defa yaktırıp da kurtulmak kolay olmuyor. ilave bu yakılma işleminden 6 ay sonra sigil çıkmazsa bir daha cıkması cok zor oluyor.

yaktiranlar ve tekrar sigil cikanlar, yaktirtiktan ne kadar sonra yeni sigil cikti?

bende yaklaşık 2 yıl önce vajina çevresinde çıkan siğillerimi yaktırmıştım.Özel bir hastanede ve genel anestezi altında yaktılar.Odukça yüklü bir miktar para ödemiştim.Ancak 20 gün içinde tekrarladı.Tabi ki oldukça moralım bozuldu.Daha sonra farklı bir doktora gittim.Muayenehanesinde 15 dakkada o bölgeyi uyuşturarak siğili cerrahi müdahaleyle aldı.Ve çok şükür bir daha tekrarlamadı.Zorluğunu biliyorum ama iyileşmeyecek bir hastalık olmadığını unutmamak lazım.Ayrıca eşli tedavi şart.Tedavi sonrası düzenli kontrolü de bırakmamak gerekiyor.

arkadaşlar benim siğillerim yok oldu bile şimdilik tabiki daha 1 kere ilaçlamayla gittiler darısı hepinize

1.5 aydır siğilsizim ama önceden siğilin olduğu yerde arada batmalar oluyor. acaba gene mi çıkıcak hiç böle oldu mu size ?

bende ilk önce 10 yıl önce cıktı bu sigiller oğlume hamileyken o yüzden normal yerine sezeryan dogum yaptım .dogum snrası kendiliginden geçti fakat 1 ay önce yeniden cıktılar :KK43::KK43: depresyona soktular beni .en son gittigim doktor yakılcak dedi çok korkuyodum.taki bu gece sitenizdeki yorumları okuyana kadar. artık korkmuyorum. yorumları okucukta epey bi rahatladım iyiki böyle bi site var:):)

Ohhh beeeee sonunda bnmkilerde geçti arkadaşlarr:))) Çok çok sevinçliyim sadece bi iki küçük sivilce gibi bişiler kaldı onlarda geçicek sanırım. Beslenmeye vitaminlere aynen devam. Herkese tedavi aşamasında çok sabırlı olmasını tavsiye ediyorum çünkü malum pat die yokolan bişi diil zamanla geçiyor. iyi haberlerimizi paylaşmak üzere herkesi öpüyoruuummmm...

kızlar yarın siğillerimi yaktıracağım çok korkuyorum yaa genel anesteziyle yaktıran varmı lokal yapmıolar bnmkini süte geçiyomuş bebeğimi emziriyorum ben o yüsden bişiiler yazın lütfeeensenağlama

X