Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Aşıyıda sorarım gidince bakalım ne dşcek bn reglimin bitişini bekliyorum yani bu aradada düşünmemeye çalışıyorum aklıma getirmiyorum yakılcsk artk bundan kaçış yok sonrasında süreç nasıl olur bilmiyorım yazarım tabi..
Canım sen kendi kendinin doktoru olucaksın bu hastalıkta doktor sadece yakacak gerisi sende yakması hpv yi üzerinden atmak demek değil o vücutta o yüzden beslenme bağışıklık güçlendirme ve vitamin takviyesi önemli aşını muhakkak ol 9 lu çıkmadıysa bile gardasil aşı 4 lüsünü vurdur en azından siğil yükünü azaltır ama kriyo dan sonra aşını olursun

Merhaba. 1 hafta önce genital Sigil tanısı kondu, koter oldum. Suan tekrar çıktıklarını gördüm.moralim alt üst cok kotu durumdayim.. Bu illet sürekli tekrar mi edecek? Bütün yazıları okudum bazıları umut verdi bazıları moralimi çökertti. Günlerdir agliyorum.. Daha smear testi ve patoloji sonucu cikmadi. HPV dışında tüm cinsel yolla bulaşan hastalık testlerini yaptırdım aids dahil hepsi negatifti cok şükür.. Bana neler öneriyorsunuz nasıl bir süreç beni bekliyor? =( Çok Tskler

Merhaba. 1 hafta önce genital Sigil tanısı kondu, koter oldum. Suan tekrar çıktıklarını gördüm.moralim alt üst cok kotu durumdayim.. Bu illet sürekli tekrar mi edecek? Bütün yazıları okudum bazıları umut verdi bazıları moralimi çökertti. Günlerdir agliyorum.. Daha smear testi ve patoloji sonucu cikmadi. HPV dışında tüm cinsel yolla bulaşan hastalık testlerini yaptırdım aids dahil hepsi negatifti cok şükür.. Bana neler öneriyorsunuz nasıl bir süreç beni bekliyor? =( Çok Tskler
Geçmiş olsun öncelikle sakin ol ilk başta böyle bir psikolojiye girmen normal takiplerin yapıldıktan sonra İnan korkulacak bi durum değil benimde ilk başta siğilim çoooook oldu genital makat komple siğildi yaktırdım 1.5 ay sonra tekrarladı sonra tamamen bitti aşımı oldum 3 doz bunu şiddetle tavsiye ederim
Burda bir çok arkadaş beslenme şekillerinden bahsetmiş siğillerin tekrarlamaması için onları yapabilirsin
Süreç senin elinde düzenli smear testleri sağlıklı beslenme ile başlayabilirsin tekrarlıyorum gerçekten korkulacak bi durum değil sadece biraz daha özen gerektiren bi durum o kadar

Eski üyeler bilir geçen yil Hakan hocaya gidip ciddi bi miktar ödeyerek siğillerimi lazerle yaktirmistim. Aylardır elime gelen her hangi bir sigil yok lakin her ihtimale karşı içi dahil bi baktırmak istiyorum. Bildiğiniz önereceğiniz Devlet Hastanesi Doktoru var midir? (Istanbul Avrupa Yakasi)
Hakan hocaya gidip kontrol için bi ton para dökmek istemiyorum yeniden.

Seni çok iyi anlıyorum.Yaktirir yaktirmaz(lazerle) yeniden çıkmıştı siğillerim. 2 defa yaktirdim ve çok travmatik bi süreçti.
Bu süreçte sana tavsiyem öncelikle cok sık açıp bakmaman elinde dokunmaman oynamaman. Ne kadar bakıp dokunup uğraşırsan o kadar artıyor veya geçmiyor.Psikolojik boyutu çok yüksek bence bu sigil olayının.

Bunun dışında muhakkak pamuklu iç çamaşırı giy ce asla nemli ıslak bırakma siğilli bölgeyi. Kuru kalsın hep.

Beslenmeme çok dikkat et. Şeker asla tüketme. Protein tüket. Karbonhidratı sinirla. Doktorum o dönem bezelyeyi ve yer fistigini önermişti. Onları da eklemistim beslenmeme.

Kan tahlili yaptır ve vitamin takviyesi muhakkak al. Neyin eksikse ona göre..

Genelde hepimiz ek bir vitamin hapı, çinko, d vitamini kullandık.. Ilaç adı vermem doğru olmaz aile hekimin tahlil ile ihtiyacın olani belirler.

Ben evden kefiri eksik etmedim. Bi dönem propolis de aldım ama onun orjinalini bulmak epey mesele, olmasa da olur. Kefir iç bir bardak mutlaka. Ben hala içiyorum. Bağışıklığını yüksek tutmak zorundasın.
Yeşil çay mutlaka tüket.

Asla elma sirkesi sarımsak vs gibi şeyleri siğillere sürme. Oynama siğillerle.

Tüyleri asla jiletle temizleme. Siğiller kanamayacak etrafı tahriş olmayacak.
Jilet en büyük etken çoğalmasında.

Siğiller geçene dek asla cinsel ilişkiye girme. Tahriş olur gozle görülmeyen catlaklar olur deride ve yayılır. Hatta içine sıçrar sigil.

Tüm bunlara dikkat eder ve siğiller ciktikca yaktirirsan bitiyor. Bitti. Benim değil sadece bi çok arkadasimizinki bitti. Korkma. Biliyorum çok zor bu süreç aynısını yaşadım. Ama geçiyor. Geçiyor dediklerinde inanmazdim. Ama geçiyor inan.

Sadece dikkat et bunlara. Ve sabret.

1 yıl oldu geceli siğiller yine de emin olamıyor doktora görünmek istiyorum. Nasıl bir korku travma yasamisim sen hesap et..

Allah daha büyük tedavisiz hastalıklardan korusun hepimizi.

Son düzenleme:
Eski üyeler bilir geçen yil Hakan hocaya gidip ciddi bi miktar ödeyerek siğillerimi lazerle yaktirmistim. Aylardır elime gelen her hangi bir sigil yok lakin her ihtimale karşı içi dahil bi baktırmak istiyorum. Bildiğiniz önereceğiniz Devlet Hastanesi Doktoru var midir? (Istanbul Avrupa Yakasi)
Hakan hocaya gidip kontrol için bi ton para dökmek istemiyorum yeniden.
Şişli Etfal'de yaktırdım Haseki hastanesinde de yapıyorlardır orda da hpv DNA baktırmıştım

Yüksek riskli hpv taşıdığımı öğrendim yeni evliyim smear testim temiz geldi ama şimdi nasıl bi yol izliceğimi bilmiyorum. Hpv ağız dil gırtlak kanseri de yapabiliyor bunu biliyosunuz. Onlar için nasıl bi test olucam napıcam bilmiyorum. Eşim nasıl bi yol izlemeli o ne tür tedavi olmalı hiç bilmiyorum çevremde hpv nin ne olduğunu bilen biri bile yok. Bende tam siğil bu kesin diyebiliceğim bişey çıkmadı henüz ama eşimde siğil olduğunu düşündüğüm bişey var oluştu sanki eşimde bilmiyo nasıl bi hastalık olduğunu. Hpv rahim ağzı yarası yapıyo bende yapmış lazerle tedavi yapılcak ama bu hep yaraya mı sebep olucak bende. Bana fikir verin çocuğum bile yok henüz :KK43:

Ee siz nasıl öğrendiniz yüksek riskli hpv li olduğunuzu bnde de olabilir çünkü bnde baktırmak istiyorum tipini. Yaktırdıktan sonra yarada tekrarlama yapmıyo galiba

Ee siz nasıl öğrendiniz yüksek riskli hpv li olduğunuzu bnde de olabilir çünkü bnde baktırmak istiyorum tipini. Yaktırdıktan sonra yarada tekrarlama yapmıyo galiba
Görünende siğil yoktu rahim ağzında yaram vardı doktor hpvden kaynaklı olabilir bu yara diyince test yaptırdım yüksek riskli gruptan çıktı

Merhaba arkadaslar bende aranıza yenı katılanlardanım 33haftalık hamıleyım ve bendede siğil olustu sonuç hpv yuksek risk 59 ögrendıgımden beri pskolijim alt üst tek moral buldugum sey smearım temız geldı çok korkuyorum kanser olucam dıye bebegıme bıle sevınemıyorum artık içim rahat etsin diye kac doktorla gorustum hepsı suanda bısı yapmaya gerek yok smear temız korkma dedıler dogumdan sonra bıyopsu falan yapılır bısı cıkarsa ona göre tedavı edılır dıyorlar ama içim hiç rahat degıl bu stresle nasıl yasanır bılmıyorum hepımıze acıl sıfalar dılıyorum

Aynı şeymi bilmiyorum ama benim de rahimde "polip" vardı etbeni gibi küçük bi et parçasıymış, anesteziyle kesilerek alındı yakılmadı, bir ay oldu daha tekrar çıkarmı bilmiyorum inşallah çıkmaz
bnde de var putur putur 2 2 3 aydır çıktı acaba aynı şeymi

Sürekli smear testi olarak bunu kontrol altında tutabiliriz en kötü ihtimalle leep olur kurtuluruz ama bu virüs sadece rahim ağzı kanseri yapmıyo ki ağız boğaz anal kanseri de yapabiliyo ki bence bu tür kanserler daha kötü. Eşlerimiz de hasta onlarda penis kanseri anal kanser gırtlak kanseri olma riski var bunlardan nasıl korunucaz. Çoğu bayan önce kendinin kanser olmasından korkuyo diğer kanser türlerinden korkan eşini düşünen bi tek ben mi varım...

Sürekli smear testi olarak bunu kontrol altında tutabiliriz en kötü ihtimalle leep olur kurtuluruz ama bu virüs sadece rahim ağzı kanseri yapmıyo ki ağız boğaz anal kanseri de yapabiliyo ki bence bu tür kanserler daha kötü. Eşlerimiz de hasta onlarda penis kanseri anal kanser gırtlak kanseri olma riski var bunlardan nasıl korunucaz. Çoğu bayan önce kendinin kanser olmasından korkuyo diğer kanser türlerinden korkan eşini düşünen bi tek ben mi varım...
ERkeklerde kanser riski çok düşük canım bıldıgım kadarıyla bayanlarda risk daha fazla oyuzden kendımızı dusunuyoruz

ERkeklerde kanser riski çok düşük canım bıldıgım kadarıyla bayanlarda risk daha fazla oyuzden kendımızı dusunuyoruz
Sizde rahim ağzı yarası yaptı mı hpv ? Bende yara akıntı enfeksiyon herşey yaptı virüs vücuttan atılmıyosa ölene kadar böyle yaşamak mı gerekiyor :KK43:

Sizde rahim ağzı yarası yaptı mı hpv ? Bende yara akıntı enfeksiyon herşey yaptı virüs vücuttan atılmıyosa ölene kadar böyle yaşamak mı gerekiyor :KK43:
Bende geçmeyen bir enfeksiyon vardı ve sureklı yanma sıkayetı ama hamılelıkte akıntm cok olmaya basladı sıgıller cıkmadan oncede kasıntı cok oldu ve hala var benım sıgıller rahım agzındada varmıs doktor dondurdu suanda bısı yok dedı ama bılemıyorum :-(

Buarada bende çok korkuyorum ya agzımda makatımdada bu vırus varsa dıye onları nasıl anlıcaz cok caresız hıssedıyorum kendımı psikolojim bozuldu her tarafım kasınıyor stressten ellerimi sureklı yıkıyorum sanki heryere bulastırcakmısım gıbı gelıyor :-(

Buarada bende çok korkuyorum ya agzımda makatımdada bu vırus varsa dıye onları nasıl anlıcaz cok caresız hıssedıyorum kendımı psikolojim bozuldu her tarafım kasınıyor stressten ellerimi sureklı yıkıyorum sanki heryere bulastırcakmısım gıbı gelıyor :-(
Siğiliniz çıktıysa benden şanslısınız siğil yapanı basit bi enfeksiyon olarak düşünün, bendeki türü kansere sebep olanlarından siz yine de smear testini ihmal etmeyin

X