Merhaba. 1 hafta önce genital Sigil tanısı kondu, koter oldum. Suan tekrar çıktıklarını gördüm.moralim alt üst cok kotu durumdayim.. Bu illet sürekli tekrar mi edecek? Bütün yazıları okudum bazıları umut verdi bazıları moralimi çökertti. Günlerdir agliyorum.. Daha smear testi ve patoloji sonucu cikmadi. HPV dışında tüm cinsel yolla bulaşan hastalık testlerini yaptırdım aids dahil hepsi negatifti cok şükür.. Bana neler öneriyorsunuz nasıl bir süreç beni bekliyor? =( Çok Tskler
Seni çok iyi anlıyorum.Yaktirir yaktirmaz(lazerle) yeniden çıkmıştı siğillerim. 2 defa yaktirdim ve çok travmatik bi süreçti.
Bu süreçte sana tavsiyem öncelikle cok sık açıp bakmaman elinde dokunmaman oynamaman. Ne kadar bakıp dokunup uğraşırsan o kadar artıyor veya geçmiyor.Psikolojik boyutu çok yüksek bence bu sigil olayının.
Bunun dışında muhakkak pamuklu iç çamaşırı giy ce asla nemli ıslak bırakma siğilli bölgeyi. Kuru kalsın hep.
Beslenmeme çok dikkat et. Şeker asla tüketme. Protein tüket. Karbonhidratı sinirla. Doktorum o dönem bezelyeyi ve yer fistigini önermişti. Onları da eklemistim beslenmeme.
Kan tahlili yaptır ve vitamin takviyesi muhakkak al. Neyin eksikse ona göre..
Genelde hepimiz ek bir vitamin hapı, çinko, d vitamini kullandık.. Ilaç adı vermem doğru olmaz aile hekimin tahlil ile ihtiyacın olani belirler.
Ben evden kefiri eksik etmedim. Bi dönem propolis de aldım ama onun orjinalini bulmak epey mesele, olmasa da olur. Kefir iç bir bardak mutlaka. Ben hala içiyorum. Bağışıklığını yüksek tutmak zorundasın.
Yeşil çay mutlaka tüket.
Asla elma sirkesi sarımsak vs gibi şeyleri siğillere sürme. Oynama siğillerle.
Tüyleri asla jiletle temizleme. Siğiller kanamayacak etrafı tahriş olmayacak.
Jilet en büyük etken çoğalmasında.
Siğiller geçene dek asla cinsel ilişkiye girme. Tahriş olur gozle görülmeyen catlaklar olur deride ve yayılır. Hatta içine sıçrar sigil.
Tüm bunlara dikkat eder ve siğiller ciktikca yaktirirsan bitiyor. Bitti. Benim değil sadece bi çok arkadasimizinki bitti. Korkma. Biliyorum çok zor bu süreç aynısını yaşadım. Ama geçiyor. Geçiyor dediklerinde inanmazdim. Ama geçiyor inan.
Sadece dikkat et bunlara. Ve sabret.
1 yıl oldu geceli siğiller yine de emin olamıyor doktora görünmek istiyorum. Nasıl bir korku travma yasamisim sen hesap et..
Allah daha büyük tedavisiz hastalıklardan korusun hepimizi.