Benim ssmearim temiz cıktıgı halde kolposkopide cin 3 çıktıda o yüzden sordumKolposkopi yapıldı ardından kriyoterapi yapıldı cin1 geriler mi diye çünkü bazılarında bu tedavi işe yarıyormuş bende etkisi olmadı tekrar smearda cin1 çıkınca leep yapıldı yarım saat sürdü 1,5 mm gibi bi parça alındı rahim ağzından sınırlar temiz çıkınca 6 ayda bir rutin smearla kontrol ediliyor bu böyle ömür boyu sürecek bitti derken hortlayabilir tamamen vücuttan atılmıyor maalesef bende hiç siğil çıkmıyor sadece 7 yıl önce hamileyken vardı bir daha hiç çıkmadı cin1 olduğu dönemde de hiç siğilim yoktu
Yani siğil yok demek hpv yok anlamına gelmiyor maalesef bu operasyonu 4 yıl önce geçirdim o dönem aşımı oldum şuan 29 yaşındayım
Bu arada kolposkopi tekrarlanmadı smear temiz çıktıktan sonra neden tekrarlansın ki
Doktorumla sürekli irtibat halindeyiz ben tedaviye hiç karışmıyorum gereken herşeyi çok güzel yapıyor bu açıdan çok memnunum kolposkopi yapıldığında ileri olmadığını söyledi asit fışkıtıldığında beyazlaşma olursa riskli demişti bende renk değişimi olmadı o yüzden ilk kriyoterapi yapıldı işe yaramayınca leep yapıldıBenim ssmearim temiz cıktıgı halde kolposkopide cin 3 çıktıda o yüzden sordum
Bence arada kolposkopiyide tekrarlatın
Ama sizin yasınız müsaitmiş aşı için benim için çok geç.
Bu süreçte hiç takviye kullandınızmı
Geçmiş olsun sizedeDoktorumla sürekli irtibat halindeyiz ben tedaviye hiç karışmıyorum gereken herşeyi çok güzel yapıyor bu açıdan çok memnunum kolposkopi yapıldığında ileri olmadığını söyledi asit fışkıtıldığında beyazlaşma olursa riskli demişti bende renk değişimi olmadı o yüzden ilk kriyoterapi yapıldı işe yaramayınca leep yapıldı
Hpv dna da yada smearde sorun gözükürse onkologlar kolposkopi yapıyor gerekirse biopsi ile kaç derece oldugunu belirliyor. Buna istinaden tedavi başlıyor.Kizlar cin1 kolposkopi bunlar nasil yapiliyor bilgi verir misiniz?
Amin Sağolun size de geçmiş olsunGeçmiş olsun sizede
Saglıkla bebeginizi kucagınıza alırsınız inşallah
Hpv dna da yada smearde sorun gözükürse onkologlar kolposkopi yapıyor gerekirse biopsi ile kaç derece oldugunu belirliyor. Buna istinaden tedavi başlıyor.
Yapılıyor yok kolay bir işlem bakire olmayan bayanlara yapılıyorDevlette veya arastirma hastanalerinde yapiliyor mu smear.agrili bir islem mi?nekadar zaman cikiyor?cok soru sordum kusura bakmayin nolur.
Geçmiş olsunArkadaşlar merhaba daha önce yazmıştım çok oluyor 3 4 ay önce kadar ... smear testim temiz hpv negatif sadece kondilom vardı bugün doktor eksizyon ile temizledi bölgeyi . ama benim için çok kötüydü bölgesel uyuşturma yaptı operasyonda sonra bayıldım doktor müşahedeye aldı . Tektim yanım da kimse yoktu , biriyle gidin operasyona derim küçük de olsa can sıkıcı olaylar olabiliyor
Teşekkür ederim,Geçmiş olsun
Bende kondilom varken hpv nasıl negatif çıkıyor anlayamıyorum
Bir yanlışlık olabilirmi
Yada dogru numune alınmıyor olabilirmi
İstanbuldamı bu doktorTeşekkür ederim,
2 tane doktor değiştirdim ikisi de aynısını söyledi , Hatta bugün operasyon yapan doktor ben size karışım hazırlayayım 1 hafta boyunca gelin biz uygulayalım çünkü çok minikler almayalım dedi ama benim fırsatım olmayacak şehir değişikliği olacağı için kabul etmedim . onun için eksizyon yaptı .
evet istanbulİstanbuldamı bu doktor
canım öyle bir şey yok lütfen cahilce konuşmayın eski sayfalardaki yorumları okumayın. klinik olarak hpv nin 2 yıl içinde vücuttan % 90 ının atıldığı yönde. 7 yılda haydi haydi atılır siz evliymişsiniz sizden atılmaması normal çünkü eşinizde o var ve taşıyıcı ve sürekli ilişki halindesinz atsanız dahi tekrar almışsınızdr hpv vücutta kalıcı degildir bunu kac doktordan dinledmMaalesef canım bitmez ki hpv kalıcı, siğil olmadığı sürece belki bulaşıcılığı kalmaz ama bizde ki varlığını değiştirmiyor ama bi sıkıntı da yaratmıyor düzenli smear kontrolü ile takip edebiliyorum zaten kendimi 4 yıldır da temiz çıkıyor sonuçlarım dediğim gibi bende zaten sürekli siğil hiç olmadı hamileyken oldu bitti ve daha yenilemedi
Siğilim olmadığı halde cin1 oluştuysa siğilim varlığı yokluğu da belirleyici olmuyor sadece günlük hayatımızı zorlaştırmaması açısından olmaması daha iyi tabiki
Doktorumun dediği bu siğiller bağışıklık düşük olduğu zaman dudakta çıkan uçuk gibidir
Hpv de aslında her zaman mevcut bağışıklık düştüğü zaman kendini siğil olarak gösteriyor
Konuşmalarımıza dikkat edersek sevinirim bunlar doktorumun söyledikleri kafamdan uydurmuyorum yaşadım yaşıyorum ki söylüyorum evli bekar bilemem ikisinin arasındaki farkı benim durumumda ki insanlar için böylecanım öyle bir şey yok lütfen cahilce konuşmayın eski sayfalardaki yorumları okumayın. klinik olarak hpv nin 2 yıl içinde vücuttan % 90 ının atıldığı yönde. 7 yılda haydi haydi atılır siz evliymişsiniz sizden atılmaması normal çünkü eşinizde o var ve taşıyıcı ve sürekli ilişki halindesinz atsanız dahi tekrar almışsınızdr hpv vücutta kalıcı degildir bunu kac doktordan dinledm
Iyi de sende suan hpv var mi yok mu sen nerden biliyorsun. Belirti yok diyorsun. Sigil de yok. Hpv testi olsan negatif cikar buyuk ihtimal. Cunku benim onkolojide gorundugum doktor ikinci kolposkopi de temiz cikarsa sonra hpv testi olursun ona gore dewam edersin dedi. tip16 ve 18 3 yil icinde en kotu 4 5 yilda atiliyorEski sayfaları okuduğum falanda Yok ne seviyorsunuz insanlara direkt cahil damgası vurmayı kim ne yaşıyorsa herkes onu belirtiyor senin doktorun öyle demiş benim doktorum böyle
Hpvnin yuzde 90 ini vucuttan 2 sene icinde kendiliginden atilir. %10luk kismini atmak da bizim elimizde. Beslenme sekli kullanilan takviyeler tek eslilik ,lezyon varken birlikte olmamak, ic camasiri konusundaki hassasiyet, umumi tvalet kullanimi, baska cinsel yolla bulasan hastalik kapmamak falan diye gider..Eski sayfaları okuduğum falanda Yok ne seviyorsunuz insanlara direkt cahil damgası vurmayı kim ne yaşıyorsa herkes onu belirtiyor senin doktorun öyle demiş benim doktorum böyle