Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Benim ssmearim temiz cıktıgı halde kolposkopide cin 3 çıktıda o yüzden sordum
Bence arada kolposkopiyide tekrarlatın
Ama sizin yasınız müsaitmiş aşı için benim için çok geç.
Bu süreçte hiç takviye kullandınızmı

Doktorumla sürekli irtibat halindeyiz ben tedaviye hiç karışmıyorum gereken herşeyi çok güzel yapıyor bu açıdan çok memnunum kolposkopi yapıldığında ileri olmadığını söyledi asit fışkıtıldığında beyazlaşma olursa riskli demişti bende renk değişimi olmadı o yüzden ilk kriyoterapi yapıldı işe yaramayınca leep yapıldı

Geçmiş olsun sizede
Saglıkla bebeginizi kucagınıza alırsınız inşallah

Hpv dna da yada smearde sorun gözükürse onkologlar kolposkopi yapıyor gerekirse biopsi ile kaç derece oldugunu belirliyor. Buna istinaden tedavi başlıyor.

Devlette veya arastirma hastanalerinde yapiliyor mu smear.agrili bir islem mi?nekadar zaman cikiyor?cok soru sordum kusura bakmayin nolur.

Arkadaşlar merhaba daha önce yazmıştım çok oluyor 3 4 ay önce kadar ... smear testim temiz hpv negatif sadece kondilom vardı bugün doktor eksizyon ile temizledi bölgeyi . ama benim için çok kötüydü bölgesel uyuşturma yaptı operasyonda sonra bayıldım doktor müşahedeye aldı . Tektim yanım da kimse yoktu , biriyle gidin operasyona derim küçük de olsa can sıkıcı olaylar olabiliyor

Geçmiş olsun
Bende kondilom varken hpv nasıl negatif çıkıyor anlayamıyorum
Bir yanlışlık olabilirmi
Yada dogru numune alınmıyor olabilirmi

Geçmiş olsun
Bende kondilom varken hpv nasıl negatif çıkıyor anlayamıyorum
Bir yanlışlık olabilirmi
Yada dogru numune alınmıyor olabilirmi
Teşekkür ederim,
2 tane doktor değiştirdim ikisi de aynısını söyledi , Hatta bugün operasyon yapan doktor ben size karışım hazırlayayım 1 hafta boyunca gelin biz uygulayalım çünkü çok minikler almayalım dedi ama benim fırsatım olmayacak şehir değişikliği olacağı için kabul etmedim . onun için eksizyon yaptı .

İstanbuldamı bu doktor

canım öyle bir şey yok lütfen cahilce konuşmayın eski sayfalardaki yorumları okumayın. klinik olarak hpv nin 2 yıl içinde vücuttan % 90 ının atıldığı yönde. 7 yılda haydi haydi atılır siz evliymişsiniz sizden atılmaması normal çünkü eşinizde o var ve taşıyıcı ve sürekli ilişki halindesinz atsanız dahi tekrar almışsınızdr hpv vücutta kalıcı degildir bunu kac doktordan dinledm

Konuşmalarımıza dikkat edersek sevinirim bunlar doktorumun söyledikleri kafamdan uydurmuyorum yaşadım yaşıyorum ki söylüyorum evli bekar bilemem ikisinin arasındaki farkı benim durumumda ki insanlar için böyle

Eski sayfaları okuduğum falanda Yok ne seviyorsunuz insanlara direkt cahil damgası vurmayı kim ne yaşıyorsa herkes onu belirtiyor senin doktorun öyle demiş benim doktorum böyle

Eski sayfaları okuduğum falanda Yok ne seviyorsunuz insanlara direkt cahil damgası vurmayı kim ne yaşıyorsa herkes onu belirtiyor senin doktorun öyle demiş benim doktorum böyle
Iyi de sende suan hpv var mi yok mu sen nerden biliyorsun. Belirti yok diyorsun. Sigil de yok. Hpv testi olsan negatif cikar buyuk ihtimal. Cunku benim onkolojide gorundugum doktor ikinci kolposkopi de temiz cikarsa sonra hpv testi olursun ona gore dewam edersin dedi. tip16 ve 18 3 yil icinde en kotu 4 5 yilda atiliyor

Hpvnin yuzde 90 ini vucuttan 2 sene icinde kendiliginden atilir. %10luk kismini atmak da bizim elimizde. Beslenme sekli kullanilan takviyeler tek eslilik ,lezyon varken birlikte olmamak, ic camasiri konusundaki hassasiyet, umumi tvalet kullanimi, baska cinsel yolla bulasan hastalik kapmamak falan diye gider..
Bence bunlari dikkate alip biraz kendinize dikkat eder ve hpv genotiplemenizi yenilerseniz negatifi gormek sasirtici olmucaktir. Lakin her zaman kalsaydi bu viruse yakalanan cogu kadin kanser olurdu. En cok gorulen Kanser listesinde 2. Sirada deniyo ama ulkemiz icin en sik gorulen kanser listesinde 10. Sirada yer aliyor.
Arastiralim paylasalim lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…