Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşım hpv olması içim illaki siğil varlığına gerek yok bende ilk hamileliğimde siğil çıkmıştı çok korkmuştum ne zaman nasıl bulaşmış olabilir diye sorduğumda zaten vücudun da yaşıyordur hamilelik döneminde bağışıklık sistemin düştüğü için kendini göstermiş dedi patolojiye gitti o zaman sonuç tiplerini hatırlamıyorum riskli olmadığını 1 yılda takip önerildi
Doğumdan sonraki 1. Yılda cin1 e dönüştüğünü öğrendik bu dönemde siğil ya da herhangi bir belirti görülmedi
4 yıldır hala 6 ayda bir rutin smear alınıyor neden senede bir yaptırmıyoruz dediğim zaman böyle devam etmem gerektiği her an hortlayabileceğini söyledi
Anladınız mı bririnci ağız ne konuşuyorsa ve ne yaşıyorsam onu paylaşıyorum

her doktorun görüşü farklı hpv konusunda bende cin 1 teshis edildi. doktoruma gore bagısıklık ıle gecebılır yada leep uygulayabılırız dedi leep den sonra her 3 ayda bir smear e devam senenin sonundada hpv testi yapacayız vucutan atılıp atılmadıgını öğrenmek için bnu sürec kimisinde erken oluyormus kımısınde kısa. smear hpv nın varlıgını gostermez sadece hpv kaynaklı değişimleri saplar. bir hpv testi yapsanız belkide atlatmıssınızdır. yanlıs anlamayın kesınlıkle soyledıklerınız yanlıs demiyorum evet tekrarlama olasılıgı var cunku cinsel yasantımız var.. benim düşüncem..

Teşekkür ederim canım doktorum düzenli takibimi yapıyor ne yapılması gerekiyorsa yapıldı aşılarım olundu ben tedavi ve takip yöntemine karışmıyorum
Tek bildiğim kendi adıma bu durumun sürekli devam edeceğim
Seni tenzih ediyorum burada kimse ile münakaşaya girmicem burda kim ne yaşıyorsa doktorundan ne duyarsa gelip bunu paylaşıyor çok seviyorlar
İnsanları gömmeyi düzgün bi şekilde yazılır yanlış bilgi varsa ama yok neyse ya
Herkese geçmiş olsun

Ben anliyorum seni hem de çok iyi. Sen anlamak istemiyorsun belki de kurtulmussundur hpv testini yaptirsan anlasilirr diyorum sana da moral olur. Devamli kontrol altinda olmakta iyidir yani senin yaptigin kotu degil dogrusunu yapiyorsun. Ama ömür boyu bunu tasiyacagimizi dusunup inanmk psikolojik bir yük. Doktorlarin bi kismi atilir bi kismi atilmaz diyor. Yasayip gorecegiz artik. Insallah kurtuluruz bi daha duymamak uzere

Bugün bi yakınımı doktora goturmustum. Orda beklerken bi hamile denk geldi neyse konusurken sezeryan olacagini ilkinde tam normal dogum yapacakken yani acilma olmus dogum baslamak uzereyken ebe siğillerinin oldugunu fark etmis hemen sezeryana almislar. Neyse dogum mzirme derken tedavi olamadim sonra hamile kaldim tekrar dedi. Yani kadin siğilleriyle yillardir yasiyormus. Kaşıyinca kaniyordu ama ben hic bakmiyordm diyor. Kadinin rahatligina sasirdim bugün. Ben kendimi yedim bitirdim kabuslar gordum. Oo hic tedavimi olamadim diyip oturuyor. Penye camasir giyince kasinmiyor her gun banyo yapmam gerekiyo dedi. Dedim onun kanser riski var bur suru testi var onlari yaptirmn lazim. Evet oyleymis dedi gecti. Dogumdan sonra emziririm yine gidemem dedi. Gercek hayatta ilk defa hpv li biriyle karsilastm o da bi o kadar rahatti kisaca

O bence fazla rahat ve karsılasabiliceklerinden habersiz
Rahat olmamak için bir sebep yok
Ama tedbirsizlikte saçmalık olur

Icını ferah tutup vıtamın alıp ası olmalısın
Etkısı daha yuksen varsa da yoksada ama bnım dusuncm olmadı bı dışa tepkisı var mı

Malesef bazen bılıncsızlık mı dersınız onemsememk mı boyle olabılıyor
Ya da vucutta olusan bır et beni dıyıp gecılebılıyor.

B 12 bunda bol su için
ıdrar da koku olabılır
sarımtırak şekilde bvıtamınlerının hepsi bu sekılde
Yan etkılerı olmaması ıcın en az 1 en cok 2 lt su ideal

Baska dr gozukmenızı onerırım eger yok degıyse yoktur
Ama gozden kactını dusunuyosanız hastanede tekrar bı kontrol ve smaer aldırın

Ilk ıkı gun asılarıj hepsı ates bas donmesi ve halsızlık bole devam edebılır endıselenme kendın ıcın ılerıye yonelık ıyı bır secım yapmıssın ası olarak koruyuculugu 7 yıl

Hamılelıkte dırenc dusuyor kendınıze ıyı bakarsanız cıkmaz merak etmeyınız
Doktorlar hamıle annelere yanlıs bılmıyorsam elevit vıtamın verıyor devlet oduyor arastırın derım beklemek yerıne kendıne ıyı bakıp yürüyus yap keyfıne bak ıyı seler dusunerek uzak dur bu dusuncelerden

Teşekkür ederim vitaminlerimi düzenli kullanıyorum aslında hpv hiç Canımı sıkmıyor kontrollerimi düzenli yaptırdığım için gönlüm bu konuda çok rahat bu hamileliğimde de kesin çıkacak diye bekleyip durdum bu zamana kadar çıkmayınca aynı durumu yaşayan arkadaşlara sormak istedim

B 12 bunda bol su için
ıdrar da koku olabılır
sarımtırak şekilde bvıtamınlerının hepsi bu sekılde
Yan etkılerı olmaması ıcın en az 1 en cok 2 lt su ideal

Aynen canim ilaci kullanmayi biraktim hersey nornale dondu cok sukur..Tesekkur ederim ilgin icin.

Malesef bazen bılıncsızlık mı dersınız onemsememk mı boyle olabılıyor
Ya da vucutta olusan bır et beni dıyıp gecılebılıyor.
Evet simdi anladim doktorlarin bicok kiside var ama farkinda degil derken ne demek istedigini. Gercekten dogruymuş. Boyle kisiler yuzunden de yayilmasi kolaylasiyor bence

bayanlar hepinize soruyorm sizin siğillerniz nerde nasıl ve ne yoğunlukta iç dudak içinde olup vajina girişine yayılanınz var mı

kızlar son yazgmı okdnz mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…