- 1 Mart 2013
- 10.002
- 18.448
Arkadaşım hpv olması içim illaki siğil varlığına gerek yok bende ilk hamileliğimde siğil çıkmıştı çok korkmuştum ne zaman nasıl bulaşmış olabilir diye sorduğumda zaten vücudun da yaşıyordur hamilelik döneminde bağışıklık sistemin düştüğü için kendini göstermiş dedi patolojiye gitti o zaman sonuç tiplerini hatırlamıyorum riskli olmadığını 1 yılda takip önerildiIyi de sende suan hpv var mi yok mu sen nerden biliyorsun. Belirti yok diyorsun. Sigil de yok. Hpv testi olsan negatif cikar buyuk ihtimal. Cunku benim onkolojide gorundugum doktor ikinci kolposkopi de temiz cikarsa sonra hpv testi olursun ona gore dewam edersin dedi. tip16 ve 18 3 yil icinde en kotu 4 5 yilda atiliyor
her doktorun görüşü farklı hpv konusunda bende cin 1 teshis edildi. doktoruma gore bagısıklık ıle gecebılır yada leep uygulayabılırız dedi leep den sonra her 3 ayda bir smear e devam senenin sonundada hpv testi yapacayız vucutan atılıp atılmadıgını öğrenmek için bnu sürec kimisinde erken oluyormus kımısınde kısa. smear hpv nın varlıgını gostermez sadece hpv kaynaklı değişimleri saplar. bir hpv testi yapsanız belkide atlatmıssınızdır. yanlıs anlamayın kesınlıkle soyledıklerınız yanlıs demiyorum evet tekrarlama olasılıgı var cunku cinsel yasantımız var.. benim düşüncem..Arkadaşım hpv olması içim illaki siğil varlığına gerek yok bende ilk hamileliğimde siğil çıkmıştı çok korkmuştum ne zaman nasıl bulaşmış olabilir diye sorduğumda zaten vücudun da yaşıyordur hamilelik döneminde bağışıklık sistemin düştüğü için kendini göstermiş dedi patolojiye gitti o zaman sonuç tiplerini hatırlamıyorum riskli olmadığını 1 yılda takip önerildi
Doğumdan sonraki 1. Yılda cin1 e dönüştüğünü öğrendik bu dönemde siğil ya da herhangi bir belirti görülmedi
4 yıldır hala 6 ayda bir rutin smear alınıyor neden senede bir yaptırmıyoruz dediğim zaman böyle devam etmem gerektiği her an hortlayabileceğini söyledi
Anladınız mı bririnci ağız ne konuşuyorsa ve ne yaşıyorsam onu paylaşıyorum
Teşekkür ederim canım doktorum düzenli takibimi yapıyor ne yapılması gerekiyorsa yapıldı aşılarım olundu ben tedavi ve takip yöntemine karışmıyorumher doktorun görüşü farklı hpv konusunda bende cin 1 teshis edildi. doktoruma gore bagısıklık ıle gecebılır yada leep uygulayabılırız dedi leep den sonra her 3 ayda bir smear e devam senenin sonundada hpv testi yapacayız vucutan atılıp atılmadıgını öğrenmek için bnu sürec kimisinde erken oluyormus kımısınde kısa. smear hpv nın varlıgını gostermez sadece hpv kaynaklı değişimleri saplar. bir hpv testi yapsanız belkide atlatmıssınızdır. yanlıs anlamayın kesınlıkle soyledıklerınız yanlıs demiyorum evet tekrarlama olasılıgı var cunku cinsel yasantımız var.. benim düşüncem..
Ben anliyorum seni hem de çok iyi. Sen anlamak istemiyorsun belki de kurtulmussundur hpv testini yaptirsan anlasilirr diyorum sana da moral olur. Devamli kontrol altinda olmakta iyidir yani senin yaptigin kotu degil dogrusunu yapiyorsun. Ama ömür boyu bunu tasiyacagimizi dusunup inanmk psikolojik bir yük. Doktorlarin bi kismi atilir bi kismi atilmaz diyor. Yasayip gorecegiz artik. Insallah kurtuluruz bi daha duymamak uzereArkadaşım hpv olması içim illaki siğil varlığına gerek yok bende ilk hamileliğimde siğil çıkmıştı çok korkmuştum ne zaman nasıl bulaşmış olabilir diye sorduğumda zaten vücudun da yaşıyordur hamilelik döneminde bağışıklık sistemin düştüğü için kendini göstermiş dedi patolojiye gitti o zaman sonuç tiplerini hatırlamıyorum riskli olmadığını 1 yılda takip önerildi
Doğumdan sonraki 1. Yılda cin1 e dönüştüğünü öğrendik bu dönemde siğil ya da herhangi bir belirti görülmedi
4 yıldır hala 6 ayda bir rutin smear alınıyor neden senede bir yaptırmıyoruz dediğim zaman böyle devam etmem gerektiği her an hortlayabileceğini söyledi
Anladınız mı bririnci ağız ne konuşuyorsa ve ne yaşıyorsam onu paylaşıyorum
O bence fazla rahat ve karsılasabiliceklerinden habersizBugün bi yakınımı doktora goturmustum. Orda beklerken bi hamile denk geldi neyse konusurken sezeryan olacagini ilkinde tam normal dogum yapacakken yani acilma olmus dogum baslamak uzereyken ebe siğillerinin oldugunu fark etmis hemen sezeryana almislar. Neyse dogum mzirme derken tedavi olamadim sonra hamile kaldim tekrar dedi. Yani kadin siğilleriyle yillardir yasiyormus. Kaşıyinca kaniyordu ama ben hic bakmiyordm diyor. Kadinin rahatligina sasirdim bugün. Ben kendimi yedim bitirdim kabuslar gordum. Oo hic tedavimi olamadim diyip oturuyor. Penye camasir giyince kasinmiyor her gun banyo yapmam gerekiyo dedi. Dedim onun kanser riski var bur suru testi var onlari yaptirmn lazim. Evet oyleymis dedi gecti. Dogumdan sonra emziririm yine gidemem dedi. Gercek hayatta ilk defa hpv li biriyle karsilastm o da bi o kadar rahatti kisaca
Icını ferah tutup vıtamın alıp ası olmalısın7 senedr hiç çıkmdı mı daha iyi atlatmıssnz düşük riskle inş bnmki de düşük riskli cıkar ama şu var smear koloskopi bana yapılmadgı için siğil yapan tip olmasa bile vücudumda o olabilir ama bunu tespit etme şansmz yok
Bugün bi yakınımı doktora goturmustum. Orda beklerken bi hamile denk geldi neyse konusurken sezeryan olacagini ilkinde tam normal dogum yapacakken yani acilma olmus dogum baslamak uzereyken ebe siğillerinin oldugunu fark etmis hemen sezeryana almislar. Neyse dogum mzirme derken tedavi olamadim sonra hamile kaldim tekrar dedi. Yani kadin siğilleriyle yillardir yasiyormus. Kaşıyinca kaniyordu ama ben hic bakmiyordm diyor. Kadinin rahatligina sasirdim bugün. Ben kendimi yedim bitirdim kabuslar gordum. Oo hic tedavimi olamadim diyip oturuyor. Penye camasir giyince kasinmiyor her gun banyo yapmam gerekiyo dedi. Dedim onun kanser riski var bur suru testi var onlari yaptirmn lazim. Evet oyleymis dedi gecti. Dogumdan sonra emziririm yine gidemem dedi. Gercek hayatta ilk defa hpv li biriyle karsilastm o da bi o kadar rahatti kisaca
B 12 bunda bol su içinKizlar b12 yani benexol kullaniyorum ve yan etkileri sunlar
Alerjik reaksiyonlar;
• Kızarıklık ve içi su dolu kabartılar (kurdeşen)
• Döküntüler
• Yüzde şişme
• Hırıltı ile birlikte nefes alıp vermede zorluk
• Ciltte kabarıklık
Bu sebepten olabilir mi? kotu dusunmek istemiyorum
Baska dr gozukmenızı onerırım eger yok degıyse yokturMerhaba arkadaşlar, benim de 2016 aralık gibi siğillerim vardı dudak kısmında onları aldırdım ve bir daha tekrar etmedi fakat vajinamın içinde de bir şeyler var yani giriş sanki kapalı gibi duruyor. Doktor onları almaya gerek olmadığını söylemişti fakat ben rahime doğru ilerlemesinden korkuyorum çünkü yoğunlar ve siğil gibi de değiller. Fikri olan var mı acaba?
Ilk ıkı gun asılarıj hepsı ates bas donmesi ve halsızlık bole devam edebılır endıselenme kendın ıcın ılerıye yonelık ıyı bır secım yapmıssın ası olarak koruyuculugu 7 yılzeynepgltknn23 canım sağlık ocağına gidip hepatit testini tekrarlat. Çocukken diyorsun aşı etkisini yitirmiş olabilir. Hepatit b tehlikelidir her zaman aşı ile korunmak gerekir. Benim daha 1 yıl oldu yaptıralı belli aralıklarla testimi yaptırıp bağışıklık durumu öğrenicem. Zaten her kan verdiğimde istiyorum elisa testi cinsel hayatım falan yok erkek sineğe bile dokunmuyorum hahha ama pimpirikliyim. :) Bak ben Gardasil aşımın 2. dozunu 1 saat evvel oldum geldim. Az ateşim var ee her aşıda olur. Tedbirimi aldım takdiri Allah'a bırakıyorum. Bence sen de benim ve bizler gibi yap. Tabii yinede senin kararın aşıyı tamam vurulcam demem 1 sene mi aldı çok tereddütlüydüm ama korkunun ecele faydası yok.
Hamılelıkte dırenc dusuyor kendınıze ıyı bakarsanız cıkmaz merak etmeyınızSlm kızlar bende 7 yıldır hpv ile yaşıyorum
İlk hamileliğimde siğiller çıkınca farkettim 5-5.5 aylık hamileydim siğiller yakıldı sonra tekrarladı yine hamileliğimde ve 9. Ayda kendiliğinden döküldü hepsi
Doğumdan bir yıl sonra cin1 e dönüştü bi kaç operasyon geçirdim
Hamileliğin dışında hiç siğilim olmadı
Şimdi yine hamileyim 6 aylık benimle aynı durumu yaşayıp ikinci hamileliğinde siğili tekrarlamayan var mı şimdilik bişey Yok ama ha çıktı çıkacak diye bekliyorum resmen
Devlette veya arastirma hastanalerinde yapiliyor mu smear.agrili bir islem mi?nekadar zaman cikiyor?cok soru sordum kusura bakmayin nolur.
Teşekkür ederim vitaminlerimi düzenli kullanıyorum aslında hpv hiç Canımı sıkmıyor kontrollerimi düzenli yaptırdığım için gönlüm bu konuda çok rahat bu hamileliğimde de kesin çıkacak diye bekleyip durdum bu zamana kadar çıkmayınca aynı durumu yaşayan arkadaşlara sormak istedimHamılelıkte dırenc dusuyor kendınıze ıyı bakarsanız cıkmaz merak etmeyınız
Doktorlar hamıle annelere yanlıs bılmıyorsam elevit vıtamın verıyor devlet oduyor arastırın derım beklemek yerıne kendıne ıyı bakıp yürüyus yap keyfıne bak ıyı seler dusunerek uzak dur bu dusuncelerden
B 12 bunda bol su için
ıdrar da koku olabılır
sarımtırak şekilde bvıtamınlerının hepsi bu sekılde
Yan etkılerı olmaması ıcın en az 1 en cok 2 lt su ideal
Evet simdi anladim doktorlarin bicok kiside var ama farkinda degil derken ne demek istedigini. Gercekten dogruymuş. Boyle kisiler yuzunden de yayilmasi kolaylasiyor benceMalesef bazen bılıncsızlık mı dersınız onemsememk mı boyle olabılıyor
Ya da vucutta olusan bır et beni dıyıp gecılebılıyor.
kızlar son yazgmı okdnz muTeşekkür ederim vitaminlerimi düzenli kullanıyorum aslında hpv hiç Canımı sıkmıyor kontrollerimi düzenli yaptırdığım için gönlüm bu konuda çok rahat bu hamileliğimde de kesin çıkacak diye bekleyip durdum bu zamana kadar çıkmayınca aynı durumu yaşayan arkadaşlara sormak istedim
kızlar son yazdgmı okudnz muEvet simdi anladim doktorlarin bicok kiside var ama farkinda degil derken ne demek istedigini. Gercekten dogruymuş. Boyle kisiler yuzunden de yayilmasi kolaylasiyor bence
İç dudakta ve makatta çok yoğun ve vajina içinde de vardıkızlar son yazgmı okdnz mu