Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Evliyim canim.
Esime soruyorum sende boyle birsey var mi diye yok diyor.
Bana nereden bulasacak ki...1haftadir var bende de.ic dudaktaki.
Bitkisel yontem var mi acaba..
Birkac kere sirke surdum fayda etmedi.

Merhaba, kulak çöpü ile sirkeyi çıkan siğlin üzerinde yarım saat kadar beklet eritiyor ama kesin çözüm değil yine çıkabiliyor
bol sebze portakal suyu brokoli çörek oto yoğurt sarımsak depolama yapıyorsun benim yaşadığım yıllarda bir sene boyunca beslenmeme dikkat ettim sebze ağırlık sabah portakal suyu akşam çörek otu yoğurt sarımsak karıştırıp yedim bitki çayı içtim ekinozyanın günde 3 defa sonuç 60 kilodan 71 oldum sonra birde günde 3 kere kutumu sirke ile yıkadım temiz ütülü pamuklu çamaşır giyindim kendime baktım bağışıklık sistemimi yükseltiim yediklerimle bu arada doktor yaktırma işlemi yaptım gardasil aşı vurdurdum sonuç çok şükür 3 senedir hiç birşey yok

Hanımlar birde ben son 6 aydır falan dudak arasının nemli/ıslak kalmamasına özen gösteriyorum çok işe yarıyor. Neden derseniz eskiden vajina giriş kısmından dudak içlerine yayılırdı sürekli ama bu kuru tutma durumumdan beri yayılmadı. Her zaman dudak arasında vajina girişe kadar peçete koyarım kupkuru durur. Her wcden sonra yıkayıp, arada batikonlarım ama muhakkak peçete koyarım.

Hanımlar birde ben son 6 aydır falan dudak arasının nemli/ıslak kalmamasına özen gösteriyorum çok işe yarıyor. Neden derseniz eskiden vajina giriş kısmından dudak içlerine yayılırdı sürekli ama bu kuru tutma durumumdan beri yayılmadı. Her zaman dudak arasında vajina girişe kadar peçete koyarım kupkuru durur. Her wcden sonra yıkayıp, arada batikonlarım ama muhakkak peçete koyarım.

peçetede de mikrop vardır dikkatli olmak lazım

Merhaba, kulak çöpü ile sirkeyi çıkan siğlin üzerinde yarım saat kadar beklet eritiyor ama kesin çözüm değil yine çıkabiliyor
bol sebze portakal suyu brokoli çörek oto yoğurt sarımsak depolama yapıyorsun benim yaşadığım yıllarda bir sene boyunca beslenmeme dikkat ettim sebze ağırlık sabah portakal suyu akşam çörek otu yoğurt sarımsak karıştırıp yedim bitki çayı içtim ekinozyanın günde 3 defa sonuç 60 kilodan 71 oldum sonra birde günde 3 kere kutumu sirke ile yıkadım temiz ütülü pamuklu çamaşır giyindim kendime baktım bağışıklık sistemimi yükseltiim yediklerimle bu arada doktor yaktırma işlemi yaptım gardasil aşı vurdurdum sonuç çok şükür 3 senedir hiç birşey yok
Hangi tip vardi sizde ?

Bende 58 den 65 ciktim. Tam kilo vermisken suan kullandiklarimdan dolayi aliyrm

Hangi tip vardi sizde ?
11-6 -52 yanlış hatırlamıyorsam çapaya gittim ama psikolojimi iyi bozmuştu şunu öğrendim ki yiyeceklerin çok önemli olduğunu kendime baktım sarımsak bol tükettim faydasını gördüm çörek oto yoğurt sarımsak herşeyde kullandım insanlar rahatsız olur umusamadım çünkü sağlığım önemli benim için helin arkadaş çok yardımcı oldu bana birde polen bal karışım yapıp yedim bitti rabbime şükürler olsun bana sevgilimden bulaşmıştı bu illet.

11-6 -52 yanlış hatırlamıyorsam çapaya gittim ama psikolojimi iyi bozmuştu şunu öğrendim ki yiyeceklerin çok önemli olduğunu kendime baktım sarımsak bol tükettim faydasını gördüm çörek oto yoğurt sarımsak herşeyde kullandım insanlar rahatsız olur umusamadım çünkü sağlığım önemli benim için helin arkadaş çok yardımcı oldu bana birde polen bal karışım yapıp yedim bitti rabbime şükürler olsun bana sevgilimden bulaşmıştı bu illet.
evli misnz

Kızlar propolis , çay agacı yagı yada sirke sürün sigillere kesin çözüm
Ayrıca propolis arısütü polen kullanın
Birde zerdeçal tabletleri yada yeşil çay tabletleri işe yarıyormuş rahim agzı knserinde
Bende işlerim bitince gidicem kontrolüme inş ilerlememiştir

Slm kızlar bende 7 yıldır hpv ile yaşıyorum
İlk hamileliğimde siğiller çıkınca farkettim 5-5.5 aylık hamileydim siğiller yakıldı sonra tekrarladı yine hamileliğimde ve 9. Ayda kendiliğinden döküldü hepsi
Doğumdan bir yıl sonra cin1 e dönüştü bi kaç operasyon geçirdim
Hamileliğin dışında hiç siğilim olmadı
Şimdi yine hamileyim 6 aylık benimle aynı durumu yaşayıp ikinci hamileliğinde siğili tekrarlamayan var mı şimdilik bişey Yok ama ha çıktı çıkacak diye bekliyorum resmen :işsiz:

Bu arada hamileliğimde yapılan patoloji sonucunda tipi kanserli değildi ona rağmen hücreler değişime uğramaya başlamıştı bile 1 sene sonra
Geçirdiğim operasyonlardan sonra hemen 3 doz aşımı vuruldum

Bu arada hamileliğimde yapılan patoloji sonucunda tipi kanserli değildi ona rağmen hücreler değişime uğramaya başlamıştı bile 1 sene sonra
Geçirdiğim operasyonlardan sonra hemen 3 doz aşımı vuruldum
Leep operasyonu geçirdinizmi?
Kolposkopi izi yıllık tekrarlamıyormusunuz
Bu sürede nasıl korudunuz kendinizi?

Leep operasyonu geçirdinizmi?
Kolposkopi izi yıllık tekrarlamıyormusunuz
Bu sürede nasıl korudunuz kendinizi?
Kolposkopi yapıldı ardından kriyoterapi yapıldı cin1 geriler mi diye çünkü bazılarında bu tedavi işe yarıyormuş bende etkisi olmadı tekrar smearda cin1 çıkınca leep yapıldı yarım saat sürdü 1,5 mm gibi bi parça alındı rahim ağzından sınırlar temiz çıkınca 6 ayda bir rutin smearla kontrol ediliyor bu böyle ömür boyu sürecek bitti derken hortlayabilir tamamen vücuttan atılmıyor maalesef bende hiç siğil çıkmıyor sadece 7 yıl önce hamileyken vardı bir daha hiç çıkmadı cin1 olduğu dönemde de hiç siğilim yoktu
Yani siğil yok demek hpv yok anlamına gelmiyor maalesef bu operasyonu 4 yıl önce geçirdim o dönem aşımı oldum şuan 29 yaşındayım
Bu arada kolposkopi tekrarlanmadı smear temiz çıktıktan sonra neden tekrarlansın ki

off 7 yıl ne demek o zamana bitmesi lazım degil miydi
Maalesef canım bitmez ki hpv kalıcı, siğil olmadığı sürece belki bulaşıcılığı kalmaz ama bizde ki varlığını değiştirmiyor ama bi sıkıntı da yaratmıyor düzenli smear kontrolü ile takip edebiliyorum zaten kendimi 4 yıldır da temiz çıkıyor sonuçlarım dediğim gibi bende zaten sürekli siğil hiç olmadı hamileyken oldu bitti ve daha yenilemedi
Siğilim olmadığı halde cin1 oluştuysa siğilim varlığı yokluğu da belirleyici olmuyor sadece günlük hayatımızı zorlaştırmaması açısından olmaması daha iyi tabiki
Doktorumun dediği bu siğiller bağışıklık düşük olduğu zaman dudakta çıkan uçuk gibidir
Hpv de aslında her zaman mevcut bağışıklık düştüğü zaman kendini siğil olarak gösteriyor

X