Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Ay cok sevindim insallah hpv dna negatif oldugu gunleri de gorursunuz de bize de umut olursunuz

Merhaba hangi sehirdesiniz acaba.bendr bugun gittim doktor 6 ay sonra gecer dedi cok onemli hormedi bende de cin1 cikti.ahcc bende aldim kullaniyorum bir aydor.yaninda neler aliyorsunuz ve ayni anda mi aliyorsunuz bide aldiginiz mijtar ne kadar dolik asiti ben agir gelir diye birakmistim

Çok teşekkür ederim herkese hpv dna yı tekrarlamayı düşünmüyorum ama belki dr isterse yaptırırım. 3 ayda bir smear olcak aşımın 2 dozu kaldı pnları tamamlıycam sabah aç karnına 3 gr ahcc kahvaltıdan sonra folik asit öğlen çinko ve c vitamini aldım. Dr a sorcam bakalım hpv dna isterse yaptırırım

Ahcc timehealth markasinin 600mg 60kapsul olanindan mi aldiniz? Bu arada gunde kac tane ve nasil kullanmayi onerirsiniz diger ilaclarla beraber?
Evet 3 gr olacak şekilde hesaplarsınız öyle içersiniz ben 600mg 5 tane içtim

Son düzenleme:
Kolposkopi yapildi mi size ?

Merhaba hanımlar aramıza ne yazık ki yeni mağdurlar katılmış. Uzun süredir uğramadım buralara... Kısaca kendimden bahsedeyim; yaşım 25, bekarım. (önemli bir ayrıntı bakireyim) Dolayısıyla smear ve tipleme testi yapılmadı. Tanı alalı yaklaşık 15 ay oldu. İlk siğilin çıkması üzerinden ise 18 ay geçti. Vajina dudağımda 1 tane ve vajina girişime yakın yerde minicik minicik sivrimsi tek küme halinde siğiller çıktı. 2 kere dondurma işlemi uygulandı. Bunun dışında doktor tarafından herhangi bir şey yazılmadı. Ben henüz aşıda olmadım. Uzun süredir oh sanırım kurtuldum diyordum kiii ta ki bugüne kadar. 3 gündür oruç tutuyorum sanırım uzun süreli açlık bağışıklığımı düşürdü bugün siğil çıktı yine vajina girişine yakın kısımda. Tutup tutmamakta kararsızım moralim modum düştü yine...

Hanımlar ben aşıyı olucam sadece az bir süre sonraya bıraktım. Zaten cinsel temas 2 yıldır yok. Bunun dışında kan değerlerime göre b12, demir, d vitamini ve folik asit kullandım. 2 ay kadar da Solgar içtim. Başkada bir şey yapmadım. Son aylarda yoktu işte bu son 3 günde oldu. Demek ki yemeden içmeden uzun süre kesilmek iyi gelmedi bana.

Olumsuzluk okumak bizi de etkiledi. Gecmis olsun

Çok sağ olun. Sizede geçmiş olsun. Korkmayın. Düzenli kontrollerinizi yaptırın. 15 ay önce sözüm meclisten dışarı salya sümük ağlıyordum ama çoktan kabullendim artık sakin karşılıyorum arada sövüp saysam da başıma açılan şeyi ama yinede başa geldi çekicez moduna girdim. Hiç panik yapmayın. Stres yaparsanız çoğalırlar. Hijyene özen gösterim. Dağılmaması için jilet vurmayın. Nemli-ıslak kalmasın. Hatta kaşıntınız tutarsa batikon sürün çok rahatlatıyor. Belki hepsini biliyorsunuzdur. Ama hepsini geçin PANİK YAPMAYIN, AĞLAMAYIN, STRES YOK. Hepimizin başında yalnız değiliz hicbirimiz ve birçok kadının hayatının bir döneminde geçirebileceği rahatsızlık asıl korkacağımız şeyin SMEAR YAPTIRMAMAK ve TİPİNİ ÖĞRENMEMEK olduğunu unutmayın. Umarım tez vakitte atarsınız vucudunuzdan.

kesinlikle katiliyorum.. cogu kiz arkadasima bakire olana olmayana bu durumdan bahsediyorum kimsenin konu hakkinda en ufak fikri bile yok yada en kotu asisi vardi sanirim onun ama pahaliymis deyip geciyolar tipki benim 3 sene once oyle dedigin gibi... hatta bi arkadasimn esinde sigil var kendisi sdece tek doz asisini oldu otekileri yaptirmadi bunlar cok pahaliymis diye ve suan cocuk yapmaya kalkisiyo... umrunda bile degil. Ona ben soyluyorum esinde boyle bisey varsa git doktorundan hpv genotpleme testi iste sende sigil olmasi sart degil diye. Nitekim akli hala cocuk yapmakta
Bazen kafami taslara vuruyorum boyle biseyin asisi varmis da niye zamaninda olmamisim ne kadar bilincsizmisim bi de universite mezunu olcaksin kizim sen nasil okudun ettin diye....
Allahtan tedavisi olan hastalik yada virus neyse onunla ugrasiyoruz allah dermansiz dert vermesin. Psikoloji olarak evet cok zor maddi manevi insani mahfediyo surekli aklin orda her tvalete girince dustan cikinca ustunu giyinince falan filan... Ama gerekli kontroller ve tedavilerle asilamayacak seyler degil diye dusunuyorum.
Bu hastaligi bilmeyen gelismekte olan yada gelismemis ulkelerde bi cok kadin hayatlarini kaybediyo biz sansli kesimiz aslinda(tabi keske olmasaydi bu virus vucudumuzda ) bilinclendik ve ben samimi soyluyorum 3 yildir aktif cinsel hayatim olmasina ragmen bu hastaliga kadar sdece 1 kere smear testi yaptirmistim. O da zorunda kalmistim yoksa yine umrumda degildi.zaten her kadin senede 1 kere smear vermek zorunda. İnsallah biz de bigun eski uyeler gibi burda yorumlar yapip gelip gecicez ve insallah kizlarimiz kadinlarimiz bilinclenir de asilarini kontrollerini zamaninda olurlar buraya yeni yeni uyeler eklenmez...:)

Bende 2 yil önce yaşadım bir seferlik dondurma işlemi uygulandı bitmisti 2 ay önce iki tane çıktı tekrarladı eşimde yok Allah'tan belirti çok korkuyrm normal doğum yapamiyormusuz bebeğe geçme riski yüksek diye duydum hamile kalırsam doktrumdan yardım isteyeceğim. Bu hastalık çok zor hep bizimle olup en ufak tokezlememizde yenileyecek

Büşra değil başka bi isimde..saçma sapan şeyler yazıldıgıda oldu doğru şeyler yazıldıgıda buraya ne kadar girmezsem o kadar iyi artık girmiyorum sık sık başlarda çaresizlikten giriyorsun çünki çaresiSizsin napcağını bilmiyorsun kimsen olmadığını düşünüyorsun vebalı gibi buluyorsun kendini artık yolun sonu dediğin bile oluyor ama gereksiz bu sitede cımbızla alınacak tek nokta gitmen gereken doktor olman gereken test ve takip tedavi Siğillerini tanımalısın vs..yurt dışında bu hastalıklar daha yaygın Nasıl bir tedavi görüyorlar onu öğrenmek??!!geçmişi okuyun yalnız çaresizlikleri değil gidilen doktor görülen tedavi vitamin takviyesi mantıklı saatinde ve doğru beslenin kendinize iyi bakın moral yüksek...

Yaşadıklarının hepsini yaşadım canım ara arada yaşamaktayım. Genitalden nefret ettim wc ye çıkmak, banyo yapmak, iç çamaşırı değiştirmek her gün heeeer gün nefret ettim görmek dokunmak o ellediğinde siğil hissiyatından nefret ettim bazen yok oluyor bazen geri geliyorlardı... 15 ay geçti koskoca... Bu virüsü kendine çok iyi bakarsan 2-3 sene aralığında vücudundan temizleyebiliyormuşsun. Aşı olmalı imişsin hpv dahi olsan. Ben daha olmadım ama olucam %99. Tipini bile bilmiyorum. Ama muhakkak 6 veya 11 var ki siğil çıkıyor. 16-18-31 ve daha birkaç tip daha var tehlikeli ama yine en tehlikeli 16-18dir ve doktor kontrolü asla ihmal edilmemelidir. İşte dediğim tipler olmasın ben kendimi kurtuldum sayarım siğil vız gelir tırıs gider açıkcası. :) Ama bunu anca 2 seneye öğrenebilirim ufuktaki evlilik olursa?! Şuan estetik kaygımdan başka bir kaygım yok içimde. Hayır bu kadar kolay olamaz o illet hastalık diye düşünüyorum ve inşallah Allah hepimizi o lanet hastalıktan esirger. Gerek bilerek gerek bilmeyerek yaptığımız bu hata sonucu bulaşan virüsten bizi tez zamanda şifalandırır. Dua da edin hanımlar siğil duası edin dualar edin maneviyat huzur verir. Kurtulacağınıza kalpten inanın.

Evet canım sezaryen mi normal doğum mu olacağı sanırım doğum zamanındaki vajinal durumuna bağlı. Görünürde siğil yoksa olabiliyormuş. Ama benimde ilerde endişelerim var hani doktor yok normal doğum yapabilirsin dese bile acabalarım olabilir korku salmış içimize bebeğimize kendim yüzünden en ufak bir şey gelse kendimi zor affederim. Keşke normal doğum olsa inşallah tertemiz bir şekilde çünkü sezaryen olmayı hiç istemiyorum.

kizlar merhaba..
tipitip bak bunu sana yaziyorum...tel den yaziyorum hata olursa k .bakmayin...

ben burada hepkekendimden ornek verdim...ahhh neden beni dinlemedin...
ben hamileyken sigil cikti tip 11di....
2 sene ilac aldim iyi beslendim smear temizcinti ohhh atlattim ddm 2 sene sonra tip 16 cikti bende...
lutfen sigil cikti bitti ohhhh atlattim demeyin surekli kontrol altinda olun...
heleki aktifcinsel hayatiniz varsa mutlaka gerekenleri yapin...ohhh bitti demeyin hep tetikte olun..
yeni hastalar var...korkmayin aksine sevinin...bu hastalik kontrol altina cirmeyenleri yakiyor bize birsey olmaz biz en azindan actik gozumuzu..
saglikla kalin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…