Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar evet kesinlikle jiletle temizlik yapmayın. Jilet bitti artık. Doktorumda bana söyledi sakın dedi. Jiletin sürtünmesiyle virüs taşınıyor başka yerlere dedi. Bırak büyüsün biraz, sonra cerrahi eldivenle çekersin dedi. Jilet mi bir daha mı aman. Benim siğilciklerim dondurulduktan beri 12 gün geçti. Dondurulan yerlerin biraz yarası kaldı sadece. Yeni siğillerde çıkmadı çok şükür. 30 nisanda kontrolüm var bakalım. Aman arkadaşlar jiletle temizlenmekten kaçının. Moralli olun. Geçecek hepsi Allahın izniyle. Öptüm sizleriii kocaman a.s.

evet bana da cinsel yolla bulaştı..erkek arkadaşımdan sadece sürtünme oldu..ertesi günü sivilceler çıkmıştı orda..bastırınca nasıl da acıyordu..korktum utandım doktora gitmedim..kendiliğinden geçti..sonra kabartılar halinde yine çıktı..tabi yanlış tedaviden ilerledi..bu hale geldi..şimdi o arkadaşımdan nefret ediyorum..erkeklerden bulaşıyor kızlar ve çoğu da hijyene önem vermiyor..önlerine gelen kadınla birlikte oluyorlar.yabancı, türk .biz hijyene önem versek nolucak..evleneceğim kişiyi birsürü testten geçiricem bundan sonra..çünkü çekilir şey değil bu hastalık..

olan oldu diyip bence tedaviye başlamak gerekir arkadaşlar,üstünde durmadığınızda bu siğiller çoğalıyorlar bir anda ...
Moral önemli olan,erkeklere ne desek haklıyız ama allah beterinden saklasın diyip şükretmekte lazım

evet olan oldu napalım kızlar benimki çok ilerledi yaa içerideki kocaman..fitil filan koyarken parmağım değiyordu ve çok acıyordu...klitorise doğruda pütürlükler var idrarın çıktığı yer uyuşuk dokununca iğne batıyomuş gibi oluyor arada..aldara krem iyi geldi biraz kuruttu dışardakileri ama sanırım kremle geçmicek zaten doktor da yakıcam ben onları dedi ama yöntemini söylemedi..ben daha tedavinin başındayım zaten daha biyopsi yapılıcak 1 ay sonra..bana da doktor kesinlikle cinsel ilişkiden kaçın dedi..aman sürtünme bile olmasın arkadaşlar o şekilde bile bulaşıyor cidden...

canlarım artık nerden nasıl bulaştığını tartışmak anlamsız.. bu saatten sonra önemli olan tedavimiz :CüvCüv:
ama moralinizide yüksek tutun bakın bahar geldi artık içimiz cıvıl cıvıl olsun hepimizin :dance:
banada yaktırmak daha mantıklı geliyo en kısa sürede yaktırmayı düşünüyorum ama bu süre içersindede dondurma işlemine devam ederim...
kesinlikle jiletten uzak durmanızı öneriyorum kızlar bu daha fazla yayılmasına neden olacaktır !! buda siğillerin kronikleşmesine sebebiyet verebilir aman dikkat kızlar !!
kendinize moral vermenin yanı sıra bağışıklık sisteminizede güçlü tutmak için ek bişeyler yapın bitkisel çaylar yada bağışıklık güçlendirici takviye ilaçlar vs...

melanie canım hiç korkma geçicek hepsi..sen hijyenine dikkat et moralini yüksek tut ve tedavini ol..
göreceksin bigün bi bakmışsın bitmiş hepsi kurtulmuşsun kurtulmuşuz zafer bizim olacak :lepi: hihoyyyt
herkes geno tiplemesini yaptırsın lütfen... sağlığımız önemli ve değerli unutmayalım bunu !!!

hepinize mutlu ve sağlıklı bahar günleri diliyorum a.s.:enbuyukkk:

cerrahi eldivenle nasıl çekiliyor anlamadım canım ya.nasıl temizlik yapıcaz peki.agdada olmaz,

arkadaşlar bişe sorucam bu siğiler klitöryüs üzerindeyse ve yakılırsa ordaki hassas dokular zaarar görürse cinsel haz duyuları yani cinsel hayatta problem yaşanabilirmi acaba

cerrahi eldivenle nasıl çekiliyor anlamadım canım ya.nasıl temizlik yapıcaz peki.agdada olmaz,

canım ya makasla uzayanları keseceksin yada ameliyat eldivenniyle uzayan tüyleri tutup çekiceksin tabi dayanabilirsen :1shok:
ağdayı kesinlikle yapmayın daha çok yayılmasına neden oluyo :1no2:

herkeslere merhabaa,,
ESMER125 geçmişler olsunn caniimmm..
yeni gelen arkadaslara da cok geçmiş olsunn...
1) asla üzülmeyin, ağlamayın,canınızı sıkmayın... neden;ne kadar cok o sitelere girer, resimlere bakar,panik yapaarsanız eger her turlu olumsuzlugu da tetikliyorsunuz ona göre....
nette görülenler artık son nokta ,, sizler dogru hekimlere ya da kliniklere gidin cünkü ciddi anlamda suistimal edilen bir hastalık.. bosuna paralar harcamayınn..
2)Bagısıklık sistemi ve moral herseyden önde,,doğal, mümkün olabilirse organik veya mevsiminde sebze ve meyve tüketin.. bulunabilirse beyaz çay olmazsa yesil cay,, eckhinezya cayı gibi bitki caylarıyla da bu dieti destekleyebilirsiniz..bal ve çörekotu kürüne devam.. yani sağlıklı yaşayın,, spor yapın,,temizliğe dikkat edin,,doğal ve dengeli beslenin,,alkol - sigara birsüreliğine unutun (
sürekli gülün,komedi dizileri filmlreri filan izleyin ,, intihar sebebi dizi ve filmlerden vazgeçin:)) bol bol gülün mutlu hissetmeye çalışınn..
3)Tüm dünya üzerinde hala tartısılan bir konu var o da HPV nin bulasma sebebi;özellikle amerikalı arastırmacılar ve bilim adamları halen bu konuyla mesgull..
bu tartısma sebebi ise ; HPV nin bakire ve cinsel caga gelmemiş ya da baslarından böyle hikayeler geecmeyen insanlarda da görülmüş olması,, olasılıktır değildir ama Amerika'da bilim adamları bunu arastırıyorlar,bizlerin de nurtopu gibi siillerimiz var nasılsa bırakın nasıl bulastıyı gectiyi tedavi için kendinizi yorun lütfen olur mu:)))
4)görünür siil var ise cookk korkmayıınnnn büyük ihtimal kanserli olmuyorlar, fakat içerdekilere ya da hpv olupta hiç siil çıkmamıssa ayrıca DıKKAT!!
5)eslerle,,sevgililerle konusun hemen bir ürologa gitsinler ve hpv testi yaptırsınlar cünkü maazallah siz tedavi olur temizlenirsiniz ama tedavi olmayan bir partnerden virüsü tekrar tekrar alırsınız... Bucok önemlii..
6) hpv testinden sonra da maddi imkan var ise muhakkak tip testi yaptırın ki tipinizi bilin ve önlemlerinizi alın..
7) DR. önerirse eger tedavi sonrası asılanın, en azından hpv harici virüslere bir kalakan olusturun bünyede....
simdilik bunlar benim de bildiklerim umarim işinize yarar,, ayrıca Amerika 'dan bir haber daha 2011 gibi HPV tedavi edici aşı yolda....
Baska bisey daha; en fazla 2 yılda virüs temizleniyor HPV (-) TEST SONUCU ALAN BıRSÜRÜ HPV'Lı VAR... dolayısıyla panik yapmıyoruuuzzzzzz.....
Tedavimizi aksatmıyoruzzzzz, ve bu iğrenç virüsten kurtuluyoruz kızlaarrrrr....
herkeslere sevgilerrrr::)))))

canım ya makasla uzayanları keseceksin yada ameliyat eldivenniyle uzayan tüyleri tutup çekiceksin tabi dayanabilirsen :1shok:
ağdayı kesinlikle yapmayın daha çok yayılmasına neden oluyo :1no2:

Regl olacağınıza bir kaç gün kala kıl kökleri açılıyor ve çok daha rahat ve az acıyla tüyleri çekebilirsiniz eldivenle. Acıması bir yana artık kızlar. Sanırım bu şuan bizim için en iyi temizlenme yöntemi. Ha birde lazer epilasyon var ama onlarda siğil tedavisi görüyorum deyince lezyonlar biraz iyileşsin öyle alalım sizi dediler haklı olarak. Öpüldünüz canlarım a.s.

Son düzenleme:
selam kızlar ;

Stefania ne güzel anlatmış ,bence kafanızı takmayın...
Bende ilk öğrendiğimde neredeyse bunalıma giriyordum ve inanırmısınız sürekli devamı geliyordu.
Şimdi Siğilleri kafama takmıyorum düzenli kontrolümü yaptırıyorum ve varsa da yaktırıyorum..
Doktorum da bana çok kızmıştı,ne hastalıklar var bunun tedavisi var ve ayrıca kötü bişey de yok diye..
zamanla kendimi motive ederek atlattım ve şimdi takmıyorum hiç:)
Doktor seçimi bu konuda çok önemli zaten...
Hijyen konusunda da doktorum 'numismed genital bölge temizleme şampuanı' önerdi.
1.Hijyen
2.Kontrol
çok önemli kızlar ,sıkmayın sizde canınızı,geçecek hepsi :)

çok sağol canım.. hepimize çok geçmiş olsun.. sigarayı bıraktım bu arada ben tamamen arkadaşlar delikafadulden hihoyyyt
darısı diğer bırakmayanların başına inşallah :Saruboceq:

off tam düzelicek gibi olmuştu önce grip sonra faranjit en sonunda da regl oldum Herşey yoluna giricek derken altüst oldu tekrar siğiller bi yayıldı sanki yine karnıbahara döndülerrklava: neyse şimdi hepsi geçiyor gibi imuneksdi çörek otuydu yeşil çaydı sebze meyveydi hepsine devam haftayada tekrar dondurucaz inşallah oleyy kurtuldum diyeceğim hepimizin diyeceği günlerde gelicekkk lülülülülülü

Canım benim geçecek tabiki :) ya bide bir şey sorucam tatlım. Sen dokdurduktan ne kadar zaman sonra tekrarladı. Yani dondurduktan sonra siğilsiz durdunmu epeyce. yoksa sürekli biri bitti biri tekrarladı mı. İlk dondurdum ya bende ondan soruyorum.

Ablacım benmki ilk dondurduğumda vajinaya uzak kısımdakiler ikinci günü yok olmuştu. İlk hafta öyle belirgin bi azalma oldu ama ikinci hafta iileşicek gibi olanlar gene parçalandı gibi nası anlatsam düzbi kabartı şeklindekiler kendi içinde bölünmüş gibi oldu öyle olmasıda canımı çok sıktı işte ben üç haftayı beklemiyorum ewlimden geldiğince iki haftada bir gidiyorum çok yawaş oluo ama farkediyorum azalıyo bi kaç kere daha gidersem biticek inşallah:)) Evli olmadığım için yawaş tedavide de bi sorun olmadığndan böle gidiyorum şimdilik bakalım. Senin ne kadar oldu ablacm donduralı iileşme yada kötüye gitme fln oldumu..

Tatlım donduralı tam 2 hafta oldu hatta geçti. Siğiller kabuk bağladı ve düştü büyükler bile. Yaraları kalmıştı biokadin sürüyordum birde bactroban krem. Ve tabi aldarayı da gün aşırı muntazam sürdüm. İlk başta sanki bir iki tane minik çıktı sandım ama yok. Yani 2 haftadır eski siğiller geçti ve yerine yenileride çıkmadı :) çok şükür. Hpv tiplemesi yapılacaktı işte eksik yapılmış. Ama yaptırıyorum şuan. 15 gün sonra da tipleme belli olacak nasipse. Tipleme belli olduktan sonra da aşı olmak istiyorum.

Hayatım evliyim ama valla eşimi gözüm görmüyor. Eşimde siğil olmadığı, bende siğil olduğu içinde bulaştırıcı olmamdan dolayı ona bulaştırmak istemiyorum. Hoş bu siğiller nerdeyse 10 aydr bende vardı eşimde hala yok ama. Yine de uzak duruyorum :))) Hayırlısıyla hakkından gelelimde şu meretin :) Öpüyorum hepinizi kalın sağlıcakla. a.s.

:) bana teşekkür eden güzel arkadaslarımı kucaklıyorum. hepimiz kurtulacagız arkadaslar stefania da benim yazdıklarıma ilaveler yapmış aslında ben de bir kaç ilave daha yapacagım. ve ozetleyecegim.

1) temizlik: asla elinizi sigilli bolgeye sürmeyin, sürerseniz mutlaka bol sabun suyla yıkayın. tualet kagıdı ile sadece uzerine basarak suyu alın sürtmeyin. mumkunse sigillerin oldugu bolgeyi kapatacak yara bandı veya pecete koyun. iç çamaşırınızı sıkca degistirin.

2) tedavi : mumkunse yaktırın. yakılmada tekrar etme olasılıgı %2 dir. bazen dondurma daha etkili oluyor. baktınız yakılınca tekrarladı dondurtun. dondurma ya da yakma yonteminin işe yarar olması HPV nin tipi ile ilgili olaBıLıR. o yuzden tip testini yaptırmaya gayret edin. Tip testi ille de sigilin olmasını gerektirmez. sadece bir çubuk yardımıyla alınan sıvı ornegiyle tespit etmek yeterlidir. sigil varsa veya tedavi oluyorsanız cinsel birlikteliginizi en aza indirgeyin. aksi halde sigilden kurtulmanız güctür.

3) kontrol: 6 ayda bir smear testi yaptırın. en iyi smear testi reglden hemen oncesidir
2 sene boyunca sigil cıkmadıysa smear testini yılda 1 defaya indirebilirsiniz. siğil varsa kanser yapma ihtimali düşüktür. zaten kontrole gittiğinizden kanser ihtimalini oldukça düşürmüş olacaksınız.

4) tumuyle kurtuluş :a) sigillerin 2 ay sonra tekrar etme olasılıgı %50 den fazladır. 6 ay içinde tekrar etme olasılıgı %50 den azdır. 1 yılın sonunda hala sigil cıkmadıylsa %80, 2 yıl sonunda hala cıkmadıysa %90 sigili vucudunuz yenmiştir. beslenmeden daha onemli olan şey moraldir. (ben en iyi beslendigim donemde sigile sahip oldum... fakat psikolojim berbattı)
b) Bu virüsü vucut YENER. ömrünüz sonuna kadar taşıyacagınıza inanmayın. ama kontrollerinizi aksatmayın. partnerinize virüs varlıgını mutlaka soyleyin, birlikte tedavi olun. ileride cocuk sahibi olacaklar normal dogum yapmazlar. çünkü bebegi ufacık bir risk için hasta etmek istemezler.
c) Doktorlar bile bu virüs bazılarına neden bulaşır digerlerine neden bulaşmaz kesin çizgilerle acıklayamıyorlar. onların da açıklayamdıkları durumlar var. hatta neden 2 yıl sonunda vücudu terk ettiğini bile tam olarak acıklayamıyorlar. bana doktorum moralini yüksek tut demişti, bağışıklıktan daha onemlidir bu.
d) aşılar 4 tipe karşı koruyucudur. aşılar şu an TEST aşamasındadır (bu bilgiyi bir seminerden ogrendim.) kesin tedaviis için 2011 de piyasaya aşı çıkartılacak, bunu çalışmaları yapılmaktadır.

5) bulaşma yontemleri : daha once de dedigim gibi cinsel yolla bulaşma %100 dür. diger yollardan (ağda, havuz, tualet, ortak giysi kullanımı) bulaşma VARDIR. olasılık daha düşüktür ama virüslü ufak bir deri parçasının teninize deymesi yeterlidir. dudagınızdaki uçuk gibidir, dış ortamda yaşr. uçuklu birinin rujunu kullanırsanız size de uçuk bulaşır. fakat hpv uçuktan daha az tehlikelidir. genital uçukların tedavisi çok zordur. tekrarlayıp dururlar. Çoğu insan HPV ile karşılaşır ama genelde vücut bunu anında yener. yine de (insanların %70i gibi büyük bir rakam ) HPV taşır. partneriniz varsa mutlaka birlikte tedavi olun aksi halde birbirinize bulaştırıp durursunuz, tedaviniz bitmek bilmez.

not: avrupada yapılan bir ankette "bir virüsünüz olsaydı hangisini tercih ederdiniz?" sorusuna %90 HPV cevabı verilmiştir. işte bu kadar az korkutucu bir virüstür.

ileride de nasıl kurtuldugumu anlatmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…