olan oldu diyip bence tedaviye başlamak gerekir arkadaşlar,üstünde durmadığınızda bu siğiller çoğalıyorlar bir anda ...
Moral önemli olan,erkeklere ne desek haklıyız ama allah beterinden saklasın diyip şükretmekte lazım
evet olan oldu napalımkızlar benimki çok ilerledi yaa içerideki kocaman..fitil filan koyarken parmağım değiyordu ve çok acıyordu...klitorise doğruda pütürlükler var idrarın çıktığı yer uyuşuk dokununca iğne batıyomuş gibi oluyor arada..aldara krem iyi geldi biraz kuruttu dışardakileri ama sanırım kremle geçmicek zaten doktor da yakıcam ben onları dedi ama yöntemini söylemedi..ben daha tedavinin başındayım zaten daha biyopsi yapılıcak 1 ay sonra..bana da doktor kesinlikle cinsel ilişkiden kaçın dedi..aman sürtünme bile olmasın arkadaşlar o şekilde bile bulaşıyor cidden...
Arkadaşlar evet kesinlikle jiletle temizlik yapmayın. Jilet bitti artık. Doktorumda bana söyledi sakın dedi. Jiletin sürtünmesiyle virüs taşınıyor başka yerlere dedi. Bırak büyüsün biraz, sonra cerrahi eldivenle çekersin dedi. Jilet mi bir daha mı aman. Benim siğilciklerim dondurulduktan beri 12 gün geçti. Dondurulan yerlerin biraz yarası kaldı sadece. Yeni siğillerde çıkmadı çok şükür. 30 nisanda kontrolüm var bakalım. Aman arkadaşlar jiletle temizlenmekten kaçının. Moralli olun. Geçecek hepsi Allahın izniyle. Öptüm sizleriii kocaman a.s.
cerrahi eldivenle nasıl çekiliyor anlamadım canım ya.nasıl temizlik yapıcaz peki.agdada olmaz,
canım ya makasla uzayanları keseceksin yada ameliyat eldivenniyle uzayan tüyleri tutup çekiceksin tabi dayanabilirsen :1shok:
ağdayı kesinlikle yapmayın daha çok yayılmasına neden oluyo :1no2:
herkeslere merhabaa,,
ESMER125 geçmişler olsunn caniimmm..
yeni gelen arkadaslara da cok geçmiş olsunn...
1) asla üzülmeyin, ağlamayın,canınızı sıkmayın... neden;ne kadar cok o sitelere girer, resimlere bakar,panik yapaarsanız eger her turlu olumsuzlugu da tetikliyorsunuz ona göre....
nette görülenler artık son nokta ,, sizler dogru hekimlere ya da kliniklere gidin cünkü ciddi anlamda suistimal edilen bir hastalık.. bosuna paralar harcamayınn..
2)Bagısıklık sistemi ve moral herseyden önde,,doğal, mümkün olabilirse organik veya mevsiminde sebze ve meyve tüketin.. bulunabilirse beyaz çay olmazsa yesil cay,, eckhinezya cayı gibi bitki caylarıyla da bu dieti destekleyebilirsiniz..bal ve çörekotu kürüne devam.. yani sağlıklı yaşayın,, spor yapın,,temizliğe dikkat edin,,doğal ve dengeli beslenin,,alkol - sigara birsüreliğine unutun(
sürekli gülün,komedi dizileri filmlreri filan izleyin ,, intihar sebebi dizi ve filmlerden vazgeçin:)) bol bol gülün mutlu hissetmeye çalışınn..
3)Tüm dünya üzerinde hala tartısılan bir konu var o da HPV nin bulasma sebebi;özellikle amerikalı arastırmacılar ve bilim adamları halen bu konuyla mesgull..
bu tartısma sebebi ise ; HPV nin bakire ve cinsel caga gelmemiş ya da baslarından böyle hikayeler geecmeyen insanlarda da görülmüş olması,, olasılıktır değildir ama Amerika'da bilim adamları bunu arastırıyorlar,bizlerin de nurtopu gibi siillerimiz var nasılsa bırakın nasıl bulastıyı gectiyi tedavi için kendinizi yorun lütfen olur mu:)))
4)görünür siil var ise cookk korkmayıınnnn büyük ihtimal kanserli olmuyorlar, fakat içerdekilere ya da hpv olupta hiç siil çıkmamıssa ayrıca DİKKAT!!
5)eslerle,,sevgililerle konusun hemen bir ürologa gitsinler ve hpv testi yaptırsınlar cünkü maazallah siz tedavi olur temizlenirsiniz ama tedavi olmayan bir partnerden virüsü tekrar tekrar alırsınız... Bucok önemlii..
6) hpv testinden sonra da maddi imkan var ise muhakkak tip testi yaptırın ki tipinizi bilin ve önlemlerinizi alın..
7) DR. önerirse eger tedavi sonrası asılanın, en azından hpv harici virüslere bir kalakan olusturun bünyede....
simdilik bunlar benim de bildiklerim umarim işinize yarar,, ayrıca Amerika 'dan bir haber daha 2011 gibi HPV tedavi edici aşı yolda....
Baska bisey daha; en fazla 2 yılda virüs temizleniyor HPV (-) TEST SONUCU ALAN BİRSÜRÜ HPV'Lİ VAR... dolayısıyla panik yapmıyoruuuzzzzzz.....
Tedavimizi aksatmıyoruzzzzz, ve bu iğrenç virüsten kurtuluyoruz kızlaarrrrr....
herkeslere sevgilerrrr::)))))
off tam düzelicek gibi olmuştu önce grip sonra faranjit en sonunda da regl oldumHerşey yoluna giricek derken altüst oldu tekrar siğiller bi yayıldı sanki yine karnıbahara döndülerr klava: neyse şimdi hepsi geçiyor gibi imuneksdi çörek otuydu yeşil çaydı sebze meyveydi hepsine devam haftayada tekrar dondurucaz inşallah oleyy kurtuldum diyeceğim hepimizin diyeceği günlerde gelicekkk lülülülülülü
Ablacım benmki ilk dondurduğumda vajinaya uzak kısımdakiler ikinci günü yok olmuştu. İlk hafta öyle belirgin bi azalma oldu ama ikinci hafta iileşicek gibi olanlar gene parçalandı gibi nası anlatsam düzbi kabartı şeklindekiler kendi içinde bölünmüş gibi oldu öyle olmasıda canımı çok sıktı işte ben üç haftayı beklemiyorum ewlimden geldiğince iki haftada bir gidiyorum çok yawaş oluo ama farkediyorum azalıyo bi kaç kere daha gidersem biticek inşallah:)) Evli olmadığım için yawaş tedavide de bi sorun olmadığndan böle gidiyorum şimdilik bakalım. Senin ne kadar oldu ablacm donduralı iileşme yada kötüye gitme fln oldumu..
arkadaslar adetliyken smear testi oluyormu mirmirmirmir
en yoğun günlerinde elbetteki olmaz ama son gününde bulaşık gibi gelir ya o zamanlar da da oluyormuş tatlım :1hug: