Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

sidelyacım iyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum..
ben de size gelişmeleri yazacağım..benim siğillerim vajina girişinde de var girişin üst yan ve alt kısımlarında içeri doğru..üst kısımdaki baya büyük..dokununca hafif bastırınca çok acıyor.diğerleri de bastırınca çok acıyor.dışarıda da daha minik onlarda dokununca acıyo çok sanırım benim hastalığım senelerce teşhis konulamadığı için ilerledi:KK43: smear testim temiz çıktı onu eylülde yaptırmıştım..makatta da 1 tane siğil varmış..afedersiniz tuvalete çıktığımda yanma oluyordu..ben onu çatlak zannediyordum..ve bende bu siğiller sistit enfeksiyon gibi rahatsızlıklara da yok açtı bir tanesi idrar yollarıma çok yakında çünkü..ateş ve kusma yaptı zaman zaman..40dereceye çıktı ateşim..10 tane iğne yedim idrar yolları iltihabı için..doktorların yanlış müdehaleleri yüzünden hastalığım kronikleşti zaman zaman ateşlendim böyle..mutlu bir evliliğimin ilerde cinsel hayatımın olmayacağını düşündükçe arkadaşlar iyice karamsar oldum.evlilikten de korktum.çünkü ilaçları hiçbir işe yaramıyordu..wcye çıktığımda idrar yaparken hiç birşey hissetmiyorum uyuşmuş bir şekilde..hala hissetmiyorum idrarın değdiğini.iç dudaklarda da dokununca anlaşılan yine acı veren pütürlükler var:KK43:.özel bi hastanede gidiyorum doktora ancak dediğim gibi bu çok geç farketti durumu..şimdi tek korkum acaba siğillerin hepsini yakabilecek mi becerebilecek mi..bende baya var çünkü..kimisi görünürde görünmese de..dokununca hissediliyor...yazdıkça farkettim arkadaşlar durumum baya kötüymüş artık kendimi bıraktım doktorun eline de diyim herşey olucana varır..herkese allahtan bol şifalar diliyorum.

Ya canım benim üzüldüm çok ya. Ama emin ol tedavisi var bunun istediği kadar kronikleşsin. Ama ehil ellerde tedavini ol tatlım. Madem özel hastaneye gidiyorsun daha iyi bir doktora görün bence. Hani nasılsa para veriyorsun. Bu doktorun çok geç farketmiş diyorsun belliki bu hastalıkla ilgili eksik bilgileri var. Yine senin tercihin tabi ama başka bir doktora daha görün derim ben. Üzülme olurmu kendinide bırakma sakın. Bağışıklığını güçlü tut. Çörek otu bal karışımını ye sabah akşam. Faydası olur zararı olmaz emin ol. Bol c vitamini al. Beslenmene uykuna dikkat et. Veeee iyileşeceğine inan, çünki tedavisi var bunun. Ama dediğim gibi ehil ellere bırak kendini bırakacaksan. Moralini yüksek tutman gerekiyor kesinlikle tatlım. Allahım şifa versin tez zamanda. İyileşicez kızlar ha gayret :)))

evet sidelyacım şimdi en azından doğru teşhis geç de olsa konuldu..o yüzden seviniyorum..ben bodrumda yaşıyorum 6ay bodrumda 6ay istanbulda şimdi bodrumdayım ekimde istanbula gideceğim bu sene taşındık burda hastane ve doktorlar kısıtlı.istanbula gidince bir profesöre görüneceğim..tedavim bitsin burda yarım bırakmak istemiyorum..şans vermek istiyorum adamın tedavi yöndetmi burda yazılanlarla aynı..iki hafta çörek otu kullandım..bi kaşık üstüne 1 bardak suyla içtim yuttum daha doğrusu..bende kabızlık yaptı..bıraktım normale döndüm..şimdi yine başladım 3 gündür içiyorum..kabız gibiyim yine:KK43:hergün bitki çayı içiyorum..abur cubur yemem..sebze yerim genelde..ama meyve hiç yemiyorum sanırım onun da etkisi var.uyku düzenimde yok .kendimi meyveye alıştırmam lazım..c vitamini almalıyım dediğin gibi..artık kendime daha çok dikkat edicem..çok sağol cnm..şimdi moralim daha iyi:)

evet sidelyacım şimdi en azından doğru teşhis geç de olsa konuldu..o yüzden seviniyorum..ben bodrumda yaşıyorum 6ay bodrumda 6ay istanbulda şimdi bodrumdayım ekimde istanbula gideceğim bu sene taşındık burda hastane ve doktorlar kısıtlı.istanbula gidince bir profesöre görüneceğim..tedavim bitsin burda yarım bırakmak istemiyorum..şans vermek istiyorum adamın tedavi yöndetmi burda yazılanlarla aynı..iki hafta çörek otu kullandım..bi kaşık üstüne 1 bardak suyla içtim yuttum daha doğrusu..bende kabızlık yaptı..bıraktım normale döndüm..şimdi yine başladım 3 gündür içiyorum..kabız gibiyim yine:KK43:hergün bitki çayı içiyorum..abur cubur yemem..sebze yerim genelde..ama meyve hiç yemiyorum sanırım onun da etkisi var.uyku düzenimde yok .kendimi meyveye alıştırmam lazım..c vitamini almalıyım dediğin gibi..artık kendime daha çok dikkat edicem..çok sağol cnm..şimdi moralim daha iyi:)

Canım o kabızlığı ben kendimi bildim bileli çekiyorum. Ayrıca kızımda da var bizde ırsi yani. Ama ilginç olan birşey var ki; ben bu hastalığı öğreneli yaklaşık 1 aydır yani, gerek bitki çayları gerekse ısırgan tohumu yada çörek otu yemeye içmeye başlayalı kabızlık çekmiyorum :) hemde hiç :)) siyah çayı artık içmiyorum. Siyah çayında kabızlık ve kansızlıkta etkisi çok var. Ayrıca sabahları aç karnına 2 kayısı 2 de incir kurusu yiyip üstüne 2 bardak ılık su iç. Şifa olacak eminim. Kabızlık çekmezsin bu şekilde tatlım.

Kesinlikle moral bozmak yok. Ölümden başka herşeyin çaresi var Allahın izniyle. Tedavimizi olalım ve inanalım yeterki. Geçmiş olsun tekrar a.s.

arkadaşlar ben aldarayı hergün sürdüm 8 gün üst üste sakın kimse yapmasın diye yazıyorum çok kötüyüm şu an ilk başlarda kızarıklık oldu sadece ama şu an çok fena bi durumdayım. kıpkırmızı olması bi yana iyice kabardı heryer krem sürmediğim yerler bile kabardı inanılmaz acı çekiyorum bıraktım aldarayı bepanthene i boca ettim soğuk pansuman yaptım banamısın demiyor çok feci tahriş oldu. resmen güneş yanığı gibi kabar kabar oldum. bi an o kabarcıkları siğil sandım bu kadar çok olamaz diye düşündüm. bilmiyorum napıcam tuvalate çıkmak dayanılmaz acı veriyor. böyle bi durum yaşayan varmı nasıl geçicek lütfen yardım edin :KK43:

arkadaşlar ben aldarayı hergün sürdüm 8 gün üst üste sakın kimse yapmasın diye yazıyorum çok kötüyüm şu an ilk başlarda kızarıklık oldu sadece ama şu an çok fena bi durumdayım. kıpkırmızı olması bi yana iyice kabardı heryer krem sürmediğim yerler bile kabardı inanılmaz acı çekiyorum bıraktım aldarayı bepanthene i boca ettim soğuk pansuman yaptım banamısın demiyor çok feci tahriş oldu. resmen güneş yanığı gibi kabar kabar oldum. bi an o kabarcıkları siğil sandım bu kadar çok olamaz diye düşündüm. bilmiyorum napıcam tuvalate çıkmak dayanılmaz acı veriyor. böyle bi durum yaşayan varmı nasıl geçicek lütfen yardım edin :KK43:

empathycm merhaba aldara ben de kullanıyorum ancak o kremin hergün kullanılmaması gerekiyor..doktorum bana günaşırı sür dedi prospektüsünü okudum orda da günaşırı kullanın diyor.çünkü çok güçlü bir krem sen hergün kullandığın için baya tahriş etmiş.ayrıca prospektüsünde önce arttırıcağı da yazıyor siğilleri sonra 2-3 gün içinde kurutmaya başlıyor..bir de gün aşırı kullanmayı dene..çok iyi bir krem ben 2 haftadır kullanıyorum..memnunum şimdilik..gündüzleri de fito kremle bephanteni karıştırıp sürüyorum..yine doktorun dediği gibi..aldaranın tahrişini azaltıyo..doktora bir kez daha görün mutlaka.kendi kendine iyileşen bir hastalık değil bu maalesef:KK43:

canım bişe sormak istiyorum eşinin tedavisini cilt doktoru mu yapıyor yoksa ürolog mu hangisine gidilmesi gerek

gecikmeli cevap nedeniyle özür dilerim.eşimin siğil tedavisini dermatolog yani cilt doktoru yapıyor.ayrıca arkadaşlar jinekoloğa ısrarla nasıl bulaşır diye sordum cevap tek ve netti vücut sıvılarının birleşmesi ile yani cinsel yolla.

ayrıca lütfen kulaktan dolma bilgileri paylaşmak konusunda daha dikkatli olalım bu ciddi bir virüs hatta bir hekim arkadaşımın dediğine göre tehlikelide ve eşinde olan herkes mutlaka siğil olsun olmasın smear yaptırmalı

arkadaşlar hepinize merhaba..böyle bi paylaşım sitesinden malesef yeni haberdar oluyorum..3gün kadar önce vajinamda oluşan sinir bozucu siğilleri internette araştırırken buradan haberdar oldum..ve malesef buradan haberdar olana kadarda internette bir sürü moral bozucu yazı okudum,resimlere baktım moralim acayip bozuldu bütün akşam bilgisayarın başında ağladım okuduklarım kansere kadar varabileceğini yazıyodu henüz doktorada gitmedim zaten ne olduğumu anlayamadım 3gün içinde oldu ne olduysa..dokununca acı hissediyorum,kanıyormuş gibi çok yoğun bi kızarıklık var ve azda olsa bi kaşıntı..yarın doktora gidicem nasipse ama çok korkuyorum başından bu olayı geçirmiş olan sizlerin yazdıklarını okudum ve birazda olsa moralim düzeldi diyebilirim..ancak yinede içimdeki korku çok fazla yani umarım ilk olarak ilaçla,kremle falan tedavisi mümkündür ve o şekilde atlatırım çünkü yakıldığını falan öğrendim ve acayip korktum çok canım yanıcak diye düşünüyorum daha önce elimde çıkan bi yarayı yaktırmıştım çok küçük bişey olmasına rağmen yakılırkenki acısını hala unutamıyorum bu yüzden çok endişeliyim aklımda bi sürü soru var ne çıkıcak,nasıl tedavi edilicek ve tamamen kurtulabilecek miyim?bilmiyorum...Allah yardımcımız olsun ne diyeyim daha başka bilmiyorum yarın doktora gittiğimde umarım iyi şeyler duyucam..benimde hikayem böyle işte arkadaşlar sohbetlerinizi çok içten samimi buldum kendimi yakın hissettim ve paylaşmak istedim..hepimize sağlık diliyorum:)

arkadaşlar hepinize merhaba..böyle bi paylaşım sitesinden malesef yeni haberdar oluyorum..3gün kadar önce vajinamda oluşan sinir bozucu siğilleri internette araştırırken buradan haberdar oldum..ve malesef buradan haberdar olana kadarda internette bir sürü moral bozucu yazı okudum,resimlere baktım moralim acayip bozuldu bütün akşam bilgisayarın başında ağladım okuduklarım kansere kadar varabileceğini yazıyodu henüz doktorada gitmedim zaten ne olduğumu anlayamadım 3gün içinde oldu ne olduysa..dokununca acı hissediyorum,kanıyormuş gibi çok yoğun bi kızarıklık var ve azda olsa bi kaşıntı..yarın doktora gidicem nasipse ama çok korkuyorum başından bu olayı geçirmiş olan sizlerin yazdıklarını okudum ve birazda olsa moralim düzeldi diyebilirim..ancak yinede içimdeki korku çok fazla yani umarım ilk olarak ilaçla,kremle falan tedavisi mümkündür ve o şekilde atlatırım çünkü yakıldığını falan öğrendim ve acayip korktum çok canım yanıcak diye düşünüyorum daha önce elimde çıkan bi yarayı yaktırmıştım çok küçük bişey olmasına rağmen yakılırkenki acısını hala unutamıyorum bu yüzden çok endişeliyim aklımda bi sürü soru var ne çıkıcak,nasıl tedavi edilicek ve tamamen kurtulabilecek miyim?bilmiyorum...Allah yardımcımız olsun ne diyeyim daha başka bilmiyorum yarın doktora gittiğimde umarım iyi şeyler duyucam..benimde hikayem böyle işte arkadaşlar sohbetlerinizi çok içten samimi buldum kendimi yakın hissettim ve paylaşmak istedim..hepimize sağlık diliyorum:)

kusura bakmazsan sorucam 3 gündür neden doktara gitmedin

çünkü tam olarak ne olduğunu anlayamadım 3 gündür sadece kaşıntı ve kızarıklık farkettim arkadaşlarıma falan danıştım enfeksiyon falandır diye düşündüm ancak bugün internette araştırdığımda böyle ciddi bi durum olabileceğini öğrendim

arkadaşlar bende de genital siğil var.doktor fitil ve hap verdi.çok korkuyorum ya.bekarım ve ilişkim olduğunu ailem bilmiyor.onlarla da paylaşamıyorum.smear testini şuan çok akıntım olduğu için yapmak istemedi doktor.haftaya gel dedi.haftayada regl olacağım.nasıl beklerim bilmiyorum.yakmaya şimdilik gerek yok dedi ama yayılırsa yakarız dedi.aldora diye bir kremden bahsetmişti arkadaşlar bana ondan da vermedi.kendi kendine mi geçecek bunlar.niye yakmadı anlamadım.kanserden korkuyorum.çocuk sahibi olmamı etkiler mi benim hiç bir fikrim yok.lütfen yardımmm

aramıza yeni katılan kişiler olmuş hepinize çok geçmiş olsun arkadaşlar :teselli:
bugün ilk seansımı yaptırdım sonunda kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar bende de genital siğil var.doktor fitil ve hap verdi.çok korkuyorum ya.bekarım ve ilişkim olduğunu ailem bilmiyor.onlarla da paylaşamıyorum.smear testini şuan çok akıntım olduğu için yapmak istemedi doktor.haftaya gel dedi.haftayada regl olacağım.nasıl beklerim bilmiyorum.yakmaya şimdilik gerek yok dedi ama yayılırsa yakarız dedi.aldora diye bir kremden bahsetmişti arkadaşlar bana ondan da vermedi.kendi kendine mi geçecek bunlar.niye yakmadı anlamadım.kanserden korkuyorum.çocuk sahibi olmamı etkiler mi benim hiç bir fikrim yok.lütfen yardımmm

denizcim sana bildiklerimi anlatayım tabiki diğer arkadaşlarımada:
bugün hem cildiye doktoruna hemde jinekoloğa gittim ben
jinekologlar siğillerden bir an önce kurtulunması için anestezi uygulayarak yakma işlemini tercih ediyolar..
cildeyelerde ise küçük olanlar için krioterapi tedavisi yani dondurma işlemi uygulanıyo yerimseniben büyük olanlarda yakma işlemi yapılıyo
ayrıca jinekologla tartıştık hastalığın bulaşma yolu konusunda. tek bulaşma yolu CİNSEL YOLLA DEĞİL!!! ağdacıdanda bulaşabileceği ihtimalini uzun bi düşünmeden sonra kabul ettirdim (bunda ağda maddesinin ortak kullanımı söz konusu tabiki)kötükedihüso sırnaşık şey
ve siğil yapan tip genelde kanser yapan tip olmuyomuş.. ama bu kanser yapan türüne sahip olmayacağımız anlamına gelmiyo !!!
ayrıca siğillerle hiçbir şekilde oynamamak mümkün olduğunca elimizle temas etmekten kaçınmak, suyla sık sık yıkamak ve wc.kağıdıyla sürtmeden sadece suyunu alıp kuru tutmak gerekiyo çünkü virüs olduğu için yayma ihtimalimiz var malesefki :çok üzgünüm:
kaşıntı yapıyo diye krem türü bişey kullanmayın sakın canlarım doktorum bana kullanmamamı söyledi aksi takdirde siğillerin yayılmasına olumlu bi etki yapıyomuş :1no2:
bu dönemde cinsel ilişkiden kaçınılması gerektiğini söylememe gerek yoktur sanırım çünkü içerdeki bölgeye yayılabilirmiş:1shok:
ve mutlaka herkes bi jinekoloğa bekar yada evli durumu ne olursa olsun gitmeli diye düşünüyorum
bende enfeksiyon varmış ve tesadüfen jinekoloğa gidince öğrendim (allah razı olsun o doktordan çok ilgilendi benle.. ve randevum olmadığı halde beni muayene etti)
kanser yapan türü sahip olsak bile bunu şuan öğrendiğimiz için tedbirimizi erkenden alıcaz arkadaşlar
eğer hamilelik döneminde siğillerimiz varsa yada tekrardan o dönemde oluşursa sezeryanla doğum yapılıyomuş.. aksi takdirde bebeğe geçiyomuş virüs :1no2:
bu saatte aklıma gelenler bunlar oldu kızlar paylaşmak istedim sizlerle..
hepinizi öpüyorum.. sevgiler...

aramıza yeni katılan kişiler olmuş hepinize çok geçmiş olsun arkadaşlar :teselli:
bugün ilk seansımı yaptırdım sonunda kaydirigubbakcemile3

denizcim sana bildiklerimi anlatayım tabiki diğer arkadaşlarımada:
bugün hem cildiye doktoruna hemde jinekoloğa gittim ben
jinekologlar siğillerden bir an önce kurtulunması için anestezi uygulayarak yakma işlemini tercih ediyolar..
cildeyelerde ise küçük olanlar için krioterapi tedavisi yani dondurma işlemi uygulanıyo yerimseniben büyük olanlarda yakma işlemi yapılıyo
ayrıca jinekologla tartıştık hastalığın bulaşma yolu konusunda. tek bulaşma yolu CİNSEL YOLLA DEĞİL!!! ağdacıdanda bulaşabileceği ihtimalini uzun bi düşünmeden sonra kabul ettirdim (bunda ağda maddesinin ortak kullanımı söz konusu tabiki)kötükedihüso sırnaşık şey
ve siğil yapan tip genelde kanser yapan tip olmuyomuş.. ama bu kanser yapan türüne sahip olmayacağımız anlamına gelmiyo !!!
ayrıca siğillerle hiçbir şekilde oynamamak mümkün olduğunca elimizle temas etmekten kaçınmak, suyla sık sık yıkamak ve wc.kağıdıyla sürtmeden sadece suyunu alıp kuru tutmak gerekiyo çünkü virüs olduğu için yayma ihtimalimiz var malesefki :çok üzgünüm:
kaşıntı yapıyo diye krem türü bişey kullanmayın sakın canlarım doktorum bana kullanmamamı söyledi aksi takdirde siğillerin yayılmasına olumlu bi etki yapıyomuş :1no2:
bu dönemde cinsel ilişkiden kaçınılması gerektiğini söylememe gerek yoktur sanırım çünkü içerdeki bölgeye yayılabilirmiş:1shok:
ve mutlaka herkes bi jinekoloğa bekar yada evli durumu ne olursa olsun gitmeli diye düşünüyorum
bende enfeksiyon varmış ve tesadüfen jinekoloğa gidince öğrendim (allah razı olsun o doktordan çok ilgilendi benle.. ve randevum olmadığı halde beni muayene etti)
kanser yapan türü sahip olsak bile bunu şuan öğrendiğimiz için tedbirimizi erkenden alıcaz arkadaşlar
eğer hamilelik döneminde siğillerimiz varsa yada tekrardan o dönemde oluşursa sezeryanla doğum yapılıyomuş.. aksi takdirde bebeğe geçiyomuş virüs :1no2:
bu saatte aklıma gelenler bunlar oldu kızlar paylaşmak istedim sizlerle..
hepinizi öpüyorum.. sevgiler...

Hadi geçmiş olsun tatlım. İnşallah bir daha seansa gerek kalmaz canım :)) acil şifalar herkese a.s.

:

canım peki evli olanlar nasıl cinsel ilişkiden kacınabilir.bu siğillerin kaybolması ayları alıyor.bekarlar için böyle birşey olmayabilir ama.evli kadınlar bu uzun sürede
nasıl cinsellikten uzak kalacaklar

gecikmeli cevap nedeniyle özür dilerim.eşimin siğil tedavisini dermatolog yani cilt doktoru yapıyor.ayrıca arkadaşlar jinekoloğa ısrarla nasıl bulaşır diye sordum cevap tek ve netti vücut sıvılarının birleşmesi ile yani cinsel yolla.

teşekkürler canım biz öncelikle ürologa gidicez bakalım... bu bulaşma konusunda da benim jinekologumun söylediği ağdacılardan uzak durun illa gidicem diyorsan yanında kendi spatulanı ağdanı ve bezini götür dedi umumi tuvaletlerden, havuz, havlu gibi eşyalardan da bulaşabilirmiş.

Siğiller Cinsel Yolla bulaşmaktadır...
HPV enfeksyonunun sonuçları ciddidir. HPV ile enfekte olmuş kadınlarda vulva ve serviks kanseri gibi genital kanserlerin riski artmıştır. Ancak sadece birkaç tipi (tip 16, 18, 31, 33, 35) kanser ile ilişkilidir. Bu tipler genellikle sessiz seyreden hastalığa sebep olurlar, genellikle belirti vermezler ve sadece smear testi ile ortaya çıkmaktadırlar.

Bu virüsten korunmak için ,
"Gardasil" isimli aşıyı olmak gerekir...
Tip 16,18,6,11 benzeri tiplere etkili ) bir aşı olup HPV tip 16,18,6,11’e benzer kanserleri ile lezyonları (kanser öncüsü lezyonların) haricinde dış genital bölgede bulunan siğilleri de önleyicidir.Hpv gardasil hpv aşısı doktorunuz veya bir aşı merkezi tarafından size kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Son düzenleme:
tşk ederim sidelyacım hepimize çok geçmiş olsun a.s.

:

canım peki evli olanlar nasıl cinsel ilişkiden kacınabilir.bu siğillerin kaybolması ayları alıyor.bekarlar için böyle birşey olmayabilir ama.evli kadınlar bu uzun sürede
nasıl cinsellikten uzak kalacaklar

jinekolog bana kendilerinin ameliyathane ortamında tek seferde bütün siğilleri yaktıklarını söyledi genel anestezi yaparak bütün siğilleri yakıyolarmış ama bi anda hepsini yaktıkları için ağrın olabiliyomuş ( bu durum evli kişiler için daha mantıklı ama bekar olanlar uzun süre tedaviyle kurtulmayı daha kolay yapabilirler tabiki )
tedavi seçimi siğillerin boyutuna bağlı olduğu kadar bizlerinde genel durumuna ve isteğine bağlı yerimseniben
ayrıca eşlerin mutlaka test yaptırması gerekiyo.. eğer eşinizde HPV virüsü varsa tkrar size bulaşıp tedaviyi başarısız kılacaktır
bunuda eşleriniz üroloji doktoruna giderek test yaptırınca öğrenebilirsiniz a.s
ve bu dönemde cinsellik hala aktif ise koruyuculuğu tam olmasa bile kondom kullanılması gerekiyomuş
sıvılarlada geçebiliyo çünkü CADIARZU
bu hastalığın piri oldum sanırım artık kaydirigubbakcemile3

tşk ederim sidelyacım hepimize çok geçmiş olsun a.s.

jinekolog bana kendilerinin ameliyathane ortamında tek seferde bütün siğilleri yaktıklarını söyledi genel anestezi yaparak bütün siğilleri yakıyolarmış ama bi anda hepsini yaktıkları için ağrın olabiliyomuş ( bu durum evli kişiler için daha mantıklı ama bekar olanlar uzun süre tedaviyle kurtulmayı daha kolay yapabilirler tabiki )
tedavi seçimi siğillerin boyutuna bağlı olduğu kadar bizlerinde genel durumuna ve isteğine bağlı yerimseniben
ayrıca eşlerin mutlaka test yaptırması gerekiyo.. eğer eşinizde HPV virüsü varsa tkrar size bulaşıp tedaviyi başarısız kılacaktır
bunuda eşleriniz üroloji doktoruna giderek test yaptırınca öğrenebilirsiniz a.s
ve bu dönemde cinsellik hala aktif ise koruyuculuğu tam olmasa bile kondom kullanılması gerekiyomuş
sıvılarlada geçebiliyo çünkü CADIARZU
bu hastalığın piri oldum sanırım artık kaydirigubbakcemile3

siğillerin en güvenli yok etmenin yolu Yaktırmak canım...
Anestezi yapıyorlar ve hiçbir şey hissetmiyorsunuz emin olun...
Siğillerin tekrar oluşumu hakkında doktorum bana ; siğiller sinsi olabilmekte bazen kuluçka dönemi uzun sürebilmektedir.Şimdi hepsi yakılarak geçer fakat sonrasında oluşmakta olan siğiller vardır ve sürekli varolacağını düşündürür..dedi.
Ben de arayı uzatmadan gidip kontrol ettiriyorum.
Smear Testi yaptırıyorum.
Şimdi 2 tane siğil e benzer şeyler gördüm ,o kadar da minik ki inanamassınız...anca yakılır yani...vajina girişine yakın yerde.
C.tesi doktoruma gidip göstericem ve yaktırıcam.
Krem kullanmadım hiç önermiyorum da.
Siğillerin tekrarlamasına sebep bazen de, genital bölgenin jiletle temizlenmesi olabiliyor ...
eğer siğiller tedavi edildiyse bir süre dokunun kendini toparlaması gerektiğinden ,hiçbir işlem yapılmaması lazım.(2 hafta gibi bir süre en az)
bir de bitkisel yolla desteklemek lazım tabi tedaviyi
mesela ben;
ekinezya çayı içiyorum çünkü bağışıklık konusunda çok işe yarıyor...
bunun yanında da bir çok faydası da var tabi;

Akyuvarların üretimini ve aktivitesini destekliyor,
-Hastalığa neden olan mikro organizmaların insan vücudunda çoğalmasını zorlaştırıyor,
-Alerjik reaksiyonları önlüyor,
-Üst solunum yolları enfeksiyonlarını tedavi ediyor,
-Bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı direnci artırıyor,
-Gargara gibi kullanıldığında ağız yaralarını iyileştiriyor,
-Romatizma ve artrit vakalarında uygulanan tedaviye destek veriyor.

İnşallah bütün siğillerden kurtulucaz :)
Ben 1 yıldır mücadele veriyorum ve siğillerden korkmuyorum.
Sizde motive edin kendinizi , başarıcaz kızlar :)​
a.sa.sa.sa.s

teşekkür ederim esmer.çok araştırdm ama aklımda hala sorular var.doktor bana da sordu ağdacıya gidiyomusun diye.bencede uzak durun lütfen.çok önemli sağlık için. yayılırsa cuma gidip yaktırmayı düşünüyorum.benim doktorum fazla önemsemedi açıkçası istersen yakarız dedi.yayılmadı da şimdilik ama her ihtimale karşı regl olmadan yaktırmam daha iyi olcak sanırım.bana ne kork ne de korkma dedi.smear 2 hafta daha bekleyecek.inşallah iyi çıkar.herkese geçmiiş olsun.

X