Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Tatlım donduralı tam 2 hafta oldu hatta geçti. Siğiller kabuk bağladı ve düştü büyükler bile. Yaraları kalmıştı biokadin sürüyordum birde bactroban krem. Ve tabi aldarayı da gün aşırı muntazam sürdüm. İlk başta sanki bir iki tane minik çıktı sandım ama yok. Yani 2 haftadır eski siğiller geçti ve yerine yenileride çıkmadı :) çok şükür. Hpv tiplemesi yapılacaktı işte eksik yapılmış. Ama yaptırıyorum şuan. 15 gün sonra da tipleme belli olacak nasipse. Tipleme belli olduktan sonra da aşı olmak istiyorum.

Hayatım evliyim ama valla eşimi gözüm görmüyor. Eşimde siğil olmadığı, bende siğil olduğu içinde bulaştırıcı olmamdan dolayı ona bulaştırmak istemiyorum. Hoş bu siğiller nerdeyse 10 aydr bende vardı eşimde hala yok ama. Yine de uzak duruyorum :))) Hayırlısıyla hakkından gelelimde şu meretin :) Öpüyorum hepinizi kalın sağlıcakla. a.s.

canım eşinden nasıl uzak duruyorsun.10 ay uzun bir süre.yoksa eşin korunuyormu?

merhaba arkadaslar bu siteyi bende hpv den muzdarip ararken buldum hepnize selamlar tekrar.
bende de genital bölgede cıktı yaktırdım hemen ardıdan sol el parmaklarımda 2 tane cıktı yaktırdım. tabi bundan önce verrutol sürüp kopardım ama hep tekrar etti. koterle yaktırdım bende. sonra sag el içimde cıktı hemde 4 tane :KK43: ufak ufakta var kırmızı mercimek kadar olanıda var. onlarıda yarın yaktırcam :KK43: aldarayı ve imunexi soracam doktoruma oda bağışıklık sisteminden dolayı diyor. ben bunu yabancı biriyle birlikte oldugumda kaptım eminim buna o dönem basladı cunku. bakalım nasıl yencegiz 2 senedir benimle birlikte eldekiler cok ama cok cirkin yaktırmak icin her acıya katlanırım... :1no2:

:) bana teşekkür eden güzel arkadaslarımı kucaklıyorum. hepimiz kurtulacagız arkadaslar :KK70: stefania da benim yazdıklarıma ilaveler yapmış aslında ben de bir kaç ilave daha yapacagım. ve ozetleyecegim.

1) temizlik: asla elinizi sigilli bolgeye sürmeyin, sürerseniz mutlaka bol sabun suyla yıkayın. tualet kagıdı ile sadece uzerine basarak suyu alın sürtmeyin. mumkunse sigillerin oldugu bolgeyi kapatacak yara bandı veya pecete koyun. iç çamaşırınızı sıkca degistirin.

2) tedavi : mumkunse yaktırın. yakılmada tekrar etme olasılıgı %2 dir. bazen dondurma daha etkili oluyor. baktınız yakılınca tekrarladı dondurtun. dondurma ya da yakma yonteminin işe yarar olması HPV nin tipi ile ilgili olaBİLİR. o yuzden tip testini yaptırmaya gayret edin. Tip testi ille de sigilin olmasını gerektirmez. sadece bir çubuk yardımıyla alınan sıvı ornegiyle tespit etmek yeterlidir. sigil varsa veya tedavi oluyorsanız cinsel birlikteliginizi en aza indirgeyin. aksi halde sigilden kurtulmanız güctür.

3) kontrol: 6 ayda bir smear testi yaptırın. en iyi smear testi reglden hemen oncesidir
2 sene boyunca sigil cıkmadıysa smear testini yılda 1 defaya indirebilirsiniz. siğil varsa kanser yapma ihtimali düşüktür. zaten kontrole gittiğinizden kanser ihtimalini oldukça düşürmüş olacaksınız.

4) tumuyle kurtuluş :a) sigillerin 2 ay sonra tekrar etme olasılıgı %50 den fazladır. 6 ay içinde tekrar etme olasılıgı %50 den azdır. 1 yılın sonunda hala sigil cıkmadıylsa %80, 2 yıl sonunda hala cıkmadıysa %90 sigili vucudunuz yenmiştir. beslenmeden daha onemli olan şey moraldir. (ben en iyi beslendigim donemde sigile sahip oldum... fakat psikolojim berbattı)
b) Bu virüsü vucut YENER. ömrünüz sonuna kadar taşıyacagınıza inanmayın. ama kontrollerinizi aksatmayın. partnerinize virüs varlıgını mutlaka soyleyin, birlikte tedavi olun. ileride cocuk sahibi olacaklar normal dogum yapmazlar. çünkü bebegi ufacık bir risk için hasta etmek istemezler.
c) Doktorlar bile bu virüs bazılarına neden bulaşır digerlerine neden bulaşmaz kesin çizgilerle acıklayamıyorlar. onların da açıklayamdıkları durumlar var. hatta neden 2 yıl sonunda vücudu terk ettiğini bile tam olarak acıklayamıyorlar. bana doktorum moralini yüksek tut demişti, bağışıklıktan daha onemlidir bu.
d) aşılar 4 tipe karşı koruyucudur. aşılar şu an TEST aşamasındadır (bu bilgiyi bir seminerden ogrendim.) kesin tedaviis için 2011 de piyasaya aşı çıkartılacak, bunu çalışmaları yapılmaktadır.

5) bulaşma yontemleri : daha once de dedigim gibi cinsel yolla bulaşma %100 dür. diger yollardan (ağda, havuz, tualet, ortak giysi kullanımı) bulaşma VARDIR. olasılık daha düşüktür ama virüslü ufak bir deri parçasının teninize deymesi yeterlidir. dudagınızdaki uçuk gibidir, dış ortamda yaşr. uçuklu birinin rujunu kullanırsanız size de uçuk bulaşır. fakat hpv uçuktan daha az tehlikelidir. genital uçukların tedavisi çok zordur. tekrarlayıp dururlar. Çoğu insan HPV ile karşılaşır ama genelde vücut bunu anında yener. yine de (insanların %70i gibi büyük bir rakam ) HPV taşır. partneriniz varsa mutlaka birlikte tedavi olun aksi halde birbirinize bulaştırıp durursunuz, tedaviniz bitmek bilmez.

not: avrupada yapılan bir ankette "bir virüsünüz olsaydı hangisini tercih ederdiniz?" sorusuna %90 HPV cevabı verilmiştir. işte bu kadar az korkutucu bir virüstür.

ileride de nasıl kurtuldugumu anlatmak istiyorum :KK70:

muhteşem yazmışsın arkadaşım...
okullarda ders diye okutulmalı bu yazın!!! kaydirigubbakcemile5 :teytey:

ben KURTULMUŞ biri olarak, aynen bu dediklerini uyguladım...
harfiyen katılıyorum, destekliyorum...

hepinize sevgiler canlarım! a.s.

selam
ben bu konudan muzdarip biri olarak 3 doktora gittim. biri prof, biri docent, biri uzman
2 aydir bu konuyla ugrasiyorum malesef ve
soyleceklerim sunlar

benden biopsi alinacak ve sigil yapanin tipi kotu tip olmuyor bunu kesin olarak ogrendim
bir arkadas sigil var ama hpv nin kotu tipleri de cikti demisti, bunu bile doktora sordum, hayir o bizim kondilom dedigimiz sey degildir dedi, sigile benzeyen ama sigil olmayan yine hpv yuzunden cikan baska seyler de varmis(adini bilmiyorum)

bunun disinda kesinlikle agdaciya gitme dedi
esas olarak stres arttiriyormus kotu beslenmeden bile daha cok
bende demir eksikligi cikti, mutlaka kan degerlerinizi olcturup onleminizi alin

ve son ve en onemlisi, bu virusu partnerinden kapmis olanlar, partnerleri daha once baskasiyla birlikte olmus demektir ve cokeslilerde gorulen bir virus bu...o yuzden sizin hepatit-b, aids gibi testleri yaptirmaniz gerekiyor, hpv kaptiysa diger hastaliklari da kapmis olabilir, dolayisla siz de...

hpv nin kendisi basit gibi gorulebilir ama bununla birlikte ortaya cikmasi 3-5 seneyi bulan hastaliklari da kapmis olabilirsiniz lutfen dikkat, o testleri de yaptirmadan cinsel birliktelige devam etmeyin

muhteşem yazmışsın arkadaşım...
okullarda ders diye okutulmalı bu yazın!!! kaydirigubbakcemile5 :teytey:

ben KURTULMUŞ biri olarak, aynen bu dediklerini uyguladım...
harfiyen katılıyorum, destekliyorum...

hepinize sevgiler canlarım! a.s.

canım bence seninkiler bizde cikanlardan degilmis
1 tane cikmis o da kopmus gitmis aldara bile kullanmamissin
genital sigil olsaydi o kadar basit degildi

selam
ben bu konudan muzdarip biri olarak 3 doktora gittim. biri prof, biri docent, biri uzman
soyleceklerim sunlar

benden biopsi alinacak ve sigil yapanin tipi kotu tip olmuyor bunu kesin olarak ogrendim
bir arkadas sigil var ama hpv nin kotu tipleri de cikti demisti, bunu bile doktora sordum, hayir o bizim kondilom dedigimiz sey degildir dedi, sigile benzeyen ama sigil olmayan yine hpv yuzunden cikan baska seyler de varmis(adini bilmiyorum)

ve son ve en onemlisi, bu virusu partnerinden kapmis olanlar, partnerleri daha once baskasiyla birlikte olmus demektir ve cokeslilerde gorulen bir virus bu...o yuzden sizin hepatit-b, aids gibi testleri yaptirmaniz gerekiyor, hpv kaptiysa diger hastaliklari da kapmis olabilir, dolayisla siz de...

hpv nin kendisi basit gibi gorulebilir ama bununla birlikte ortaya cikmasi 3-5 seneyi bulan hastaliklari da kapmis olabilirsiniz lutfen dikkat, o testleri de yaptirmadan cinsel birliktelige devam etmeyin

Hepait b , aids bunlar hiç aklıma gelmemişti:S ihtimali varmıdırki belirtilerini fln araştırmak gerk heralde..

selam
soyleceklerim sunlar

Evet arkadaşlar, diğer testleride tereddütü olanlar yaptırsın diyorum bende. Ne olur ne olmaz. Hepatit-b idi, hiv di daha 3 tane daha tahlil yaptırdım bende. Çok şükür temiz çıktı. İçimde tereddüt kalmadı bu konularda en azından. Birde aşı meselesini herkes düşünsün diyorum. Hpv bulaşmış olsa da aşının korumakla etkin oldugu hpv tiplerini almamış olanlar hatta bu tipleri bile almış olanlar bence aşıyı mutlaka yaptırmalı. Hpv bulaşmış olanlara hiç bir etkisi olmaz aşının deniyor ama aslında varmış en azından bu lezyon nükslerini bile engelleyebiliyormuş. Evet cidden pahalı bir aşı. Ama inanın sağlık için değer. Ve ilk aşıdan sonraki 2. ay diğer doz, ve sonraki 6. ay diğer doz. Sanırım 7-8 aylık bir süre bu. Ve aya bölersek ayda 100 tl gibi bir para düşüyor hesaba. Benim kızım şuan 7 yaşında. Allah ömür verirse 10-12 yaşlarında ona da yaptırıcam nasipse. Bol sağlıklı huzurlu günler arkadaşlar öpüyorum sizi a.s.

Arkadaslar arastirdigim ve doktorumun dedigi kadariyla asi maalesef virusu kapanlarda etki etmiyor.Asiyi vurulabilmek icin hic cinsel iliski yasamamis olmak gerekiyor.Lutfen iyi arastirin.

Soru -) HPV’si olan her kadına aşı önerilecek mi?
Öncelikle, aşının HPV ile temas öncesi uygulanması öneriliyor. Öte yandan çalışmalarda aşının içinde bulunan dört HPV tipinden herhangi bir tanesine maruz kalmış kişilerde aşılama sonrası aşının içinde bulunan diğer tiplere karşı koruma sağladığı gözlenmiş.

yani şu ki; eğerki tipleme yapılmış ve aşının koruduğu hpv tiplerini almamış iseniz aşı son derece faydalıdır. Eğer aşının korumuş olduğu yani tip 6-11-16-18 leri aldı iseniz rahim ağzı kanseri aşısı çok fazla etkili olmuyor. Fakat genital siğillerin oluşma oranında gözle görünür bir azalma olduğu saptanmış. Tip belirlemesi cidden burda çok önem kazanıyor sanırım. Tip ne olursa olsunda her sene smear testi yapılması ise uzun vadede bir önlem.

Allahın izniyle ve bizlerin bu gayretleri ve moralleriyle bu virüs şimdiden bitmiştir inş. Kalın sağlıcakla. a.s.

Son düzenleme:
arkadaşlar dün bi gazetede erkan topuzun yazısını okudum bağışıklık sistemini güçlendirici olarak çörek otunu yazmış ama öğütülerek tüketilmesini söylemiş. ayrıca dün prof dr ibrahim adnan saraçoğlunun kürler kitabını aldım orda da rahim ağzı kanserini önleyici olarak enginar yazıyor haftada 2 3 defa az suda haşlanmış enginar tüketilmesinden bahsediliyor.

arkadaşlar dün bi gazetede erkan topuzun yazısını okudum bağışıklık sistemini güçlendirici olarak çörek otunu yazmış ama öğütülerek tüketilmesini söylemiş. ayrıca dün prof dr ibrahim adnan saraçoğlunun kürler kitabını aldım orda da rahim ağzı kanserini önleyici olarak enginar yazıyor haftada 2 3 defa az suda haşlanmış enginar tüketilmesinden bahsediliyor.

evet canım çörekotu öğütülerek tüketilmesi gerekiyor.Ayrıca enginarın faydalarıda çok fazla mevsiminde yemek lazım aslında. :1hug:

Arkadaslar arastirdigim ve doktorumun dedigi kadariyla asi maalesef virusu kapanlarda etki etmiyor.Asiyi vurulabilmek icin hic cinsel iliski yasamamis olmak gerekiyor.Lutfen iyi arastirin.

ben 3 doktora gittim ücü de tipine bile bakmadan aşıyı ol dedi. çünkü kanser yapma ihtimali yüksek 4 tipine koruyucu oluyor aşı. ayrıca içlerinden birini bile kapsanız diger 3üne karşı korumanız olacak. benim duydugum test aşamasında oldugu. ama yine de içiniz rahatlatmak açısından doktor gozetiminde vurdurun aşınızı. kullandıgınız ilaçları belirtin mutlaka aşıdan once. yan etkileri var ama doktorunuzla goruserek aşınızı olursanız sorun çıkmaz.

ilave ben de bütün bulaşıcı hastalıklar testimi oldum. hepatitb ye karşı aşı olmuştum onceden. bunun koruyuculugu bitmiş. tum arkadaslara tavsiyem mutlaka HPV aşısından once hepatitb aşısı olmanız. hem hepatit b cok daha cabuk bulaşabiliyor. hepatitb aşısı olanlar da tekrar teste girerek koruyuculugunun devamını ogrenebilirler. sade_kahve direk yazınca kkorkutucu olmuşsun canım :nazar: aslında bulaşıcı testlerimizi check-up falan 2 yılda bir falan yaptırmamız gerek elbette. ayrıca demir eksikligi de sanırım hpv yi tetikliyor. doktorum demir eksikliği de var gibi sende demişti.

son olarak nisancıgım :eek: evet araştırıp korkup ardından makul acıklamaları hem de doktorlarla tartışarak bu listeyi oluşturdum bizler için. inşallah hepimize faydalı olur biter gider. sade_kahve sende hpv yoktur diyor. NOT olarak şunu ekleyeyim çoğu doktor mulloscum ile sigili karıştırabiliyor. mulloscum da HPV ile aynı şekilde tedavi ediliyor tek farkı tehlikesiz olması. bu yuzden de tip testi onemli HPV miyiz yoksa sadece mulloscum mu bunu ogrenebilirsiniz test ile. mulloscum sigile benzer ama aslında et benidir şutarafagitti ayrıca nisanın bir tek sigili varmış (eger sigilse) ondan tedavisi de cabuk bitmiş olabilir. bende de fazla yoktu. aldara falan kullanmadım ben de. tedavinin cabuk bitmesi sigilin yaygınlıgı ve tipi ile ilgili oldugundan erkenden kurtulmuş olması mümkündür a.s.

arastırmalarıma devam edecegim ve bunları da paylaşacagım. :kahve:

bu arada benim sigil yaram 10 günde kapandı kızlar hihoyyyt

evet mulloscum da bulaşıcıdır. HPV den daha kolay bulaşır. hatta küçük çocuklarda bile görülebilir. cinsel temasa gerek yoktur.

Ya arkadaşlar ben kötü bişey yaptım galiba:KK43: Gecenin bu saatinde artık nie bilmiyorum çok sinir oldum ele gelip sallanan siğilleri tek tek kopardım:KK43: sonradan çok korktum hele musluktan su akar gibi kan akınca ödüm koptu ama yapmış oldum offf hayır nası bi sivri zekalıysam kan kaybından bişe olmasın die de hemen arkasndan kaşık kaşık pekmez içtim allam ya gülimmi ağlymmi napimmm:):)

Ya arkadaşlar ben kötü bişey yaptım galiba:KK43: Gecenin bu saatinde artık nie bilmiyorum çok sinir oldum ele gelip sallanan siğilleri tek tek kopardım:KK43: sonradan çok korktum hele musluktan su akar gibi kan akınca ödüm koptu ama yapmış oldum offf hayır nası bi sivri zekalıysam kan kaybından bişe olmasın die de hemen arkasndan kaşık kaşık pekmez içtim allam ya gülimmi ağlymmi napimmm:):)

Tatlım umarım doktora gidip göstermişsindir. Sıkma canını olan olmuş artık. Bundan sonra dokunma güzelim. Hijyen çok önemli diyoruz. Genital bölge zaten hassas bölge. Üstelik siğil tedavisi görüyorsak yada siğillerimiz geçti ise bile temizliğe çok dikkat etmek gerekiyor sizde biliyorsunuz bunu. Üstelik açık yara şeklinde yerler daha çabuk enfeksiyon kapmakta. O yüzden temizlik konusuna çok dikkat. Arkadaşlar bizlerin genelde alışkanlığı tuvalete girerken değilde tuvaletten çıkışta ellerimizi iyice yıkarız ya, aslında tuvalete girerkende ellerimizi sabunla yıkamalıyız. Buna çok dikkat edelim. Gün içinde ellerimiz her yere dokunuyor ve berbat pisleniyor görmesek bile.

Bu arada ben normalde geceleri hiç tuvalete kalkmam. Ama aldarayı ne zaman sürsem o gece 2 kere tuvalete kalkıyorum. Psikolojik mi ne :)))

Hepinize çok geçmiş olsun arkadaşlar. En yakın zamanda kurtulmak ve hpv negatif olmak dileğiyle. Kalın sağlıcakla...öpüldünüz :1hug:a.s.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,

c.tesi doktora gittim rutin kontrolüm için ... Vajina girişine yakın bir yerde çok minik (ne yakılır ne de krem sürülebilir yani ) bir siğilim var okadarcık ... ama hiç umrumda bile değil :)
doktorum onu düşünüp , tedavi edilecek bir durumu yok , öyle kalsın eğer büyür ya da yayılırsa( ki sanmıyorum 1 / 2 haftadır aynı şekilde duruyor) yakarız dedi.
temizliğime dikkat ediyorum, testler ve aşılar tamam :):) o zaman sorun yok ...
doktorun odasından çıktıktan sonra aklımdan da çıktı ve eminimki kafanıza takarsanız daha da çoğalıp sizi rahatsız ediyorlar...
Öncesindeki deneyimlerimden biliyorum ben bunu çünkü :)
Sizde güvenebileceğiniz bir doktor gidin ve kafanıza takmayın...
Tedavisi olan bir sağlık sorunu nihayetinde arkadaşlar
herkese acil şifalar...

X