Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

peki sen HPV taşıdığını nerden anladın arkadaşım siğil de çıkmadıysa? normal smear testinde mi bir değişiklik görüldü ve araştırıldı? madem bir gün kurtulacağız, o zaman kurtulduğumuzda normal doğum yapamaz mıyız yani?

bir de aşıyı olurken aynı zamanda çocuk yapılmıyor mu? ne kadar süreyle yapılmaması gerekiyor?

Hergecen zamnda yeni bilgiler ortaya çıkıyor.. virusun zardan gecme olasiligini okuyunca gercekten üzüldüm. Insallah dogrulugu kanitlanan bisey degildir bu

Yurtdışından Coriolus getirtmek isteyen arkadas olursa yardimci olabilirim herkese tekrar gecmis olsun

Canım süper yazmışsın. Teşekkür ederiz.

erkek arkadaşım sabahtan beri milyon araştırma okudu. Kafayı taktı kuzum
Ne yapıp edip şu AHCC denen şeyi bulmalıyız diyor. Nereden ulaşırız kapsamlı bir araştırıcaz. Kullanan oldu mu?
Yabancı sağlık forumlarında resmen mucize olarak geçiyormuş.

Merhaba,arkadaşlar.2 yıl önce hpv 16 taşıdığımı öğrendim.Şu ana kadar 6 ayda bir smear yaptırdım.Normal çıktı.En son dün verdim örneği.11 yıllık evliyim.Evlenmeden önce ilişkim olmadı ,erkek arkadaşım bile olmadı,çok tutucuydum bu konuda.Bu çabamın karşılığında ödülüm hpv belası oldu.Eşimin evliliğimde aldattığını hissetmedim, aslında 11 yıl önce bulaştı bana neredeyse eminim bundan.Doktorun dediği arada inaktif olur sonra hortlayabilir canavar virüs.Her smear vakti depresyonlardayım,sonucu öğrenene kadar.Bir de sonuç iyi çıksa da kolposkopiye gidecekmişim.Doktor dün samimiyetle takma kafana herkeste var dese de pek inandırıcı gelmiyor.Ya ölürsem iki çocuğuma ne olur diye diye öleceğim zaten yakında kederden.Üstelik dün smear sonrası kahverengi lekelenme oldu.Acaba sonuç normal midir anormal mi?Of eskiden kız çocuğum olmasın diyenlere kızardım,şimdi anlıyorum.Kadın olmak çile demekmiş.Yabancı forumları okuya okuya gözlerim odaklanamıyor artık.Elimde telefon tarıyorum forumları,her smear vakti.AHCC yi makedonyadan ya da bulgaristandan alabilir miyim?Gelirken yanımda getirmemi sorun ederler mi sizce?

Bence tip suan bu konuya yuzde yuz hakim degil. Zaten bilmem kac tane cesidi olan bir virus. Virus demek zaten basli basina baska bir olay. Virusu yenebilen bir sey yok. Bir de bu virus hucre ici virusmus ne demekse. Dr oyle dedi iste, son yapilan arastirmalara gore zardan gecme ihtimali var dedi. Her gecen gun baska bir arastirma yapiliyor. Ama sonucta hpvli olup da saglikli cocuk dunyaya getiren bir suru kadin var. avrupa da bu hastalik inanilmaz yayginmis ve burdaki kadar evham yapmiyolar anladigim kadariyla alismislar. Zaten meme kanseri ve rahim agzi kanseri kadinlrda en cok gorulen kanser turleri. Rahim agzi kanserinin de neredeyse yuzde 100 une yakininin sebebi bu virusmus. Bu eskiden bilinmiyordu belki. Simdi yeni yeni farkindalik olusmaya baslandi. Yeni yeni kadinlari duzenli smear e falan tesvik ediyolar. Fakat rahim agzi kanseri bile olsa erken teshisle bildigim kadariyla bertaraf ediliyor. Biz kadinlara dusen de duzenli olarak smear yaptirmak, takipte kalmak

Kolposkopiye yılda bir gir cnm mutlaka temizde çıksa bu işin en temiz yolu o

Bu kadar karamsar olmayalım . Kanser olmak o kadar kolay değildir ya heralde :/ Baksana kaç hpvliyiz burda. Senelerdir çeken var. Ben de çok korkuyorum Ama önlemimizi mutlaka almamız lazım yenebiliriz

Bu kadar karamsar olmayalım . Kanser olmak o kadar kolay değildir ya heralde :/ Baksana kaç hpvliyiz burda. Senelerdir çeken var. Ben de çok korkuyorum Ama önlemimizi mutlaka almamız lazım yenebiliriz
Yok tabi ki her hpv li kanser olacak diye bir sey yok. Ama benim demek istediğim her rahim ağzı kanserinin altından çıkan bu.

Hucre ici virüs demek canli hucreye gerek duyuyr yasamasi icin. Dış ortama dayanikli degil. Bende saglik bolumu mezunuyum ve viruslerle alakali konularda dinlerken irkilmistim bu nasil biseymis diye simdi başımda.. bide nicki hatirlayamadim 11 yıldır hpv tip16 liyim demissiniz her sene tip testini tekrarlattiniz mi

Arkadaşlar ben getirtmeye çalışıyorum sakin olun size anlatıcam nasıl oldugunu .
Ayrıca rahim ağzı kanseri dahi olunsa ki bunun için yıllarca ve yıllarca smear aldırılmaması gerekiyor en yavaş ilerleyen kanser.Smear yetmez yılda 1 kez kolposkopi yaptırmanız gerekiyor.
Eğer partnerinizde varsa korunmuyorsanız ve Gardasil aşı vurulmadıysanız sürekli virüs yükünüz artacak demektir çünkü erkeklerde silinmesi çok daha uzun sürüyor uzun yıllar latent kalıyor erkeklerde bundan dolayı partneriniz sürekli sizin virüs yükünüzü arttırabilir korunmanız ve aşı olmanız şart partnerinizi de lütfen aşılatın.Prezervatif dışı alanlar içinse ilişki sonrası hemen duş almanız ve sirke / sıcak su-sabunla dezenfekte etmeniz lazım.
Zardan geçme olayında ise şöyle eğer açık konusucam eğer içinize boşalmadıysa ve açıklıgınız çok fazla yoksa risk sıfıra yakın.En fazla rahme uzak bölgelerde belki türeyebilir ki inatçı riskli tipler oraları sevmiyor rahmin içindeki yumurtalıkları oldugu bölüme baglanmayı seviyor genelde makatta falan da riskli tipler daha kısa süre kalıyor o yüzden

Bu arada makat bölgesine 4 tip bulasabiliyor diye araştırmıştım makalelerden ; tip6-11-16-18

Canım zar derken bebeğin zarından bahsediyoruz ama. Sen kızlık zarından mı bahsettin acaba? Bir de şunu anlamıyorum. Mesela bende tip 6 var ve aşı olduğumda diğer bir kaç tip ile birlikte tip 6 yı tekrar alıcam vücuduma. Bu hastalığımı nasıl gerileticek? Ya da bastıracak?

Arkadaslar benimde erkek arkadasimda iki yili geciktir hpv var basta ben sanmis umursamamiz bu surecte biz birlikte oluyorduk tabi daha sonra hpv oldugunu duyunca cok uzulduk ben hemen hpv tarama testi oldum ve de bende hicbirsey cikmadi yaklasik daha sonra gardasil asi oldum gecen ay asilarim bitti bir senedir iliskiye girmedik yalniz gecen haftalarda iliskiye girmeye basladik ondaki hpv turunude bilmiyoruz bi kac dr a sordum sana bulasmaz dedi ama icim rahat degil bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilir mi??

Sana niye bulaşmazmış ki acaba? Aşı olduğun için mi ki?

Asinin koruyuculugu cok yuksek rahat ol dedi dr ama icim rahat etmedi yine
Ama aşı demek zaten zayıflatılmış halini vücuda verip vücudun ona karşı bağışıklık kazanmasını sağlamak. Ama bildğim kadarıyla iki çeşit aşı var tedavi edici ve önleyici. Bu aşıyı doktorlar eğer HPVliysen bile ol dediğine göre tedavi edici midir nedir off hiçbir şey net değil bu konuda kafamda valla

Arkadaşlar son bilgiler yanlış tamamen başkalarının kafası da karışıcak ?!
Tedavi edici aşı yok.Koruyucu amaçlı iki aşı yapılıyor Cervalix ve Gardasil.
Cervalix iki tipe karşı koruyor tip16-18
Gardasil 4 tipe karşı koruyor tip6-11-16-18.
Gardasil aşı normalde koruyucu olmasına rağmen,özellikle siğil yapan tiplerin bir miktar vücuttan temizlenmesine de yardım ediyor.
Erkek arkadaşınla umarım korunarak ilişkiye giriyosun.
Bu tipler dışında da birçok tehlikeli tip var ve aşı bunları korumaya yardımcı değil bunlar rahmine yerleşmiş olabilir .

hop arkadaşım sakin ol nedir ünlemler falan? kimsenin kafasını karıştırmaya gelmedim. zaten internette milyon tane yazı var birbirinden farklı. tıp bile bu konuda şuan yetersiz. ben sadece kendi kafa karışıklığımdan bahsettim, doktorumdan duyduklarımı yazdım. son bilgiler tamamen yanlış ne demektir?? ayrıca bu aşı konusuna da temkinli yaklaşıyorum, madem bu kadar faydalı neden Sağlık Bakanlığı bunca zamandır zorunlu aşılar arasına koymuyor? aşı, bildiğim kadarıyla bir mikrop veya virüs her neyse vücuda hiç girmeden yapılır ki vücut bağışıklık kazansın. bir de tetanoz aşısı gibi olan aşılar var mesela tetanoz olmadan da vurulan, yaralandıktan sonra da vurulabilen. ben sadece bu aşının hangi kategoriye girdiğini sorguladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…