Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

oncellikle canim cok cok gecms olsn bende de cikti ama her gittigm doktor pek umursamadi hamile oldugum icn mi bilmiyorum hic bi doktor tahlil yap demedi ben sordugmda ise istersn yapabilirsn dediler cok normal bi sekilde ve eşim doktorlarn boyle rahat soylemeleri yuzundn umursamadi ve bida beni bu konu icn doktora goturmedi tahlil yapmam icn ama benimkiler doktor genital kondilom dedi simdi hepsi yok oldu tekrar cikar mi bilmiyorm sadece senin yazini okuyyunca aklimi bsy kurcaladi bayanlarda cikmasi erkegin baska biriyle olmasindan mi kaynaklaniyo ???

Kuzucum çok geçmiş olsun. Gerçekten durumumuz zor. Ama biliyosun ki bu hpv cinsel yolla bulaşan bi rahatsızlık. İnsan nerden kaptık diye düşünmeden edemiyor. Yakın zamanda siğil çıktığı için de demek ki yakın zamanda bi ilişki yaşandığı geliyor insanın aklına.

Kızlar benim eşim cinsel yolla bulaşmış.
Tedavi görmüş uzun süre yaktırmış filan.
Bir sene çıkmamış hiç.
Sonrasında bu sürenin sonunda bizim ilişkimiz başladı
Ama ben açıkcası eşimden bizim ilişkimiz esnasında böyle bir durum yani birisi ile birlikte olmadığına eminim. İnsan hissediyor biz kadınların hissiyatı çok farklı.
Birde eşim o dönemde bazı nedenlerden dolayı sürekli beraberdik yani stresli bir süreçti ve eşimle ben evli değildik ama o süreçte beraberdik. O süreçte eşimde çıkmaya başladı hemde böyle sürekli ufakmış çıkanlar ilk baştaki gibi büyük değilmiş ama çıkıyordu. Doktora beraber gittik hatta. Doktor ufak çıkması iyi birşey virüs etkisi zayıflamış demektir dedi.
Yani herkes hisseder bence de hemen aklınıza kötü şeyler getirmeyin.
Hisler varya hisler insanı hiç yanıltmıyor.
İnsan aldatılsa hisseder yani düşünmek ayrı hissetmek ayrı.

Allah hepimize şifa versin bu iletten kurtarsın inş.
Çok zor süreç ama inanıyorum ki stres bunu çok etkiliyor. Eşimin stresi ne zaman azaldı siğillerde çıkmamaya başladı.
İmmuneks kullanıyor eşim ve kullandıktan bir ay sonra da çıkmadı. Stres ve bağışıklık çok önemli. Virüsü alıpta bağışıklık güçlü olduğundan belirti vermeyen olabilir. Bazılarında siğil bile çıkmıyormuş.
Ama siğil çıkması iyidir dedi doktorum. Sinsice ilerlemezmiş.

Arkadaşlar akıl danışmak istiyorum , siğil lerim çok küçük olduğu için doktorum bişey yapmaya gerek yok şuan için dedi. Aldara kullanayım mı sizce ? testlerimin hepsini yaptı temiz hepsi .

Arkadaşlar akıl danışmak istiyorum , siğil lerim çok küçük olduğu için doktorum bişey yapmaya gerek yok şuan için dedi. Aldara kullanayım mı sizce ? testlerimin hepsini yaptı temiz hepsi .
yani benim bildiğim eğer gözüküyorsa bir şekilde müdahale edilmeli yoksa bulasılıcıgı artar. bence doktoruna sormadan da ılac kullanma.

yani benim bildiğim eğer gözüküyorsa bir şekilde müdahale edilmeli yoksa bulasılıcıgı artar. bence doktoruna sormadan da ılac kullanma.

Farklı bir şehir de doktora gitmiştim , o aldara kremi önermişti. ama istanbul da gittiğim doktor bişey demedi bilemedim ikilemde kaldım

Farklı bir şehir de doktora gitmiştim , o aldara kremi önermişti. ama istanbul da gittiğim doktor bişey demedi bilemedim ikilemde kaldım
baska doktor vermısse alıp kullanın buyumeden yok olsunlar. bunun dısında tipini ögrenmemişseniz öğrenin.

baska doktor vermısse alıp kullanın buyumeden yok olsunlar. bunun dısında tipini ögrenmemişseniz öğrenin.
tipi için doktorum , patolojiye gönderdi , çalıştığım için işten fırsat bulup gidemiyorum en kısa zaman da gideceğim. ama smear testi temiz çıktı

tipi için doktorum , patolojiye gönderdi , çalıştığım için işten fırsat bulup gidemiyorum en kısa zaman da gideceğim. ama smear testi temiz çıktı
smear in iyi cıkması güzel bağışıklık sistemini güçlendir mutlaka. ilaçların yanında en cok bağışıklığı yükselten spor. sisi diye bir arkadas var baya bilgi paylaştı gecmişe bakıp okumanı tavsiye edermim. bununla beraber stress yapmamaya calıs stress coğaltır. birde cıkan siğilleri mutlaka zamanında yaktırt yada krem ile tedavi et. jilet kullanma ve temiz tut birde altını sılerken mutlaka dokunup cekme hareketi ile kurula

Bu virüa fazlasıyla sinsi kızlar araştırdığım kadarıyla. Seneler sonra bile belirti verebiliyor. O nedenle illa aldatılmak söz konusu olmayabilir. Bu arada 6 gün önce yaktırmama rağmen tekrar ufak kabartılar oluştu. Bu kadar sık çıkar mı ya? :/

tavsiyenizi yapacağım en kısa zamanda kremi alıp kullanacağım

Başlarda malesef. Ilk sigilimden sonra 6 ay falan durmaksizin doktora gittim her hafta yaktirdim, krio koter... bu zor kismi. Ama gecicek. Vazgecme; bagisiklik spor, kesinlikle hastalanmamak bagisikli dusurecek etlemde bulunmamak şart. Bu saldiri baslarda oluyo. Savasmaya devam edersen gecicek. Her gun doktora gideb ben 5 aydir falan temizim. Sadece karamsarliga kapilma ve yilma.

Merhaba
Tedavi sürecin nasıl ilerliyor şuanda?

Rahim ağzında, vajinada diğil var mı sizde?

Teşekkürler
bende siğil yok hiç çıkmadı çıkar möı bilmiyorum smear testimde bozukluk cıktı sonrasında ordan parca alındı ve cin 1 oldugum anlasıldı. tedavisi direk yok 3 ayda bir smera yaptırmam gerekli. bu surecte florayı duzenlemeis için fitil yazdı. haftada 2 onu kullanıyorum. mayısta tekrar bakılacak smear düzelme yerıne ilerleme olursa leep yapılacakmıs. buarada ben coriolus mrl kullanmaya basladım. spora gidiyorum duzenli besleniyorum. doktorumun demesi bağısıklık sistemimi güçlü tutarsam 2 sene içinde atabilrimişim . ama eşimdede oldugundan nasıl olcak bu sürec bilemiyorum. ama sırf bu yuzden 2 cocugu ertelemek zorunda kaldık sımdılık

Çok geçmiş olsun inş. Çabuk çekip gider bedenimizden bu virüs.

Tip 6 siğil yapıyor demişlerdi. O nedenle siğil var mı diye sormuştum.
Nr enterasan bir hastalık bu. Birden fazla virüs tipi aynı anda olabiliyormuş.
Bakalım ben bu ay ortasında gidicem doktora. Tipini bende çok merak ediyorum.
Allah hepimize güç kucvet versin bu hastalıktan kurtulalım inş.

Bende bebek istiyorum ama olmuyor.
Nasip herşey.

Cnm böyle şeylerl kafanı yorma bende 6 yıl sonra cıktı sen anla tamamen bagısıklık

İkinizinkide düştü demekki
Mesela benim eşimde hala belirti yok

ya hanımlar ben bir şey öğrendim. hamilelikte illa sezaryen mi olmak lazım diye sordum doktora. yani mesela yıllardır hiç siğil çıkmamışsa ve doğum yapacağın zaman da siğil yoksa yine de mi sezaryen olmak gerekiyor dedim. yeni araştırmalara göre zardan da geçebiliyor bebeğe, yani sezaryen veya normal doğum olayının da bir esprisi kalmadı dedi (

Lütfen yardımcı okun çok kötüyüm ben bakireyim ama iç dudakta minik kabarcıklar vardı doktora gitmiştm önemli değil diyip travazol vermişti ama geçmedi geçmediği gibi bide ip gibi ince küçük et çıktı siğil olabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…