Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhaba Sisi.ben bugün veregen adında bir merhem olduğunu ve bunun genital sigil tedavisinde kullanıldığı okudum.iceriginde yeşil çay ekstresi varmış.senin bu ilaç hakkinda eminim bilgin vardır.ilac turkiyede satilmiyormus.onun yerine aldara kullanılıyor fakat yeşil çay ekstesini kapsül olarak alsak fayda saglarmi

Merhaba arkadaslar araniza katildigim icin uzgunum. 35 yasindayim 2 gun once hpv oldugunu ogrendim. Hicbir belirti sigil yok bu durumda 16-18 olmasi yuksek ve buda kanser riski yuksek demek. Nasil bir yol izlemeliyim tedavisi ilaci yokmudur? Sadece bagisiklik sistemini kuvvetlendirmek yeter mi. Pazartesi jinekologa gidicem ama ben yurt disinda yasiyorum. Burda ki doktorlarada guvenemiyorum ne yapmaliyim bilmiyorum ve cok uzgunum.

Yurtdısında derken eğer Avrupa veya Amerikadaysan sevin :) . Çünkü hpvyi bitirdiler neredeyse birçok alternatifi çıktı.Nasıl bir yol izlicegini anlatıyorum:
1.Smear alınan çubuğun rahim ağzına giren ucundan Hpv Dna Tiplendirilmesi İstiyorum Diceksin yani TİPİNİ ÖĞREN .Ayrıca 35 yaşındaysan bu yaşına kadar hpvyi yakalatıp belki de defalarca atlatıp tekrar yakalanmışsındır.
2.Smear sana sadece hücresek değişiklik başlayıp başlamadıgını gösterir sana tipi hakkında bilgi vermez bu yüzden senin hpv dna tiplendirilmesi bak tiplendirilmesi kısmının altını çiziyorum hpv var mı yok mu değil TİPini öğreniceğini söylüceksin.
3.Burda üniversitesi hastaneleri tipine ücretsiz bakıyor.Ya da KETEM dedigimiz merkezler var 30 yaş üstü kadınlara 1 kereye mahsus ücretsiz Hpv Dna Tiplendirilmesi yapıp riskli tiplere bakıyolar.Veya ücretli olarak yapan doktorlar var genelde özel muayeneleri oluyor onlar yapıyor veyahut smear alınan çubuğu kendin bakan özel labaratuvarlara yolluyosun fiyatı 400-500 tl tutuyor.
4.Tipini öğrenmen önemli ;çünkü düşük riskli tiplerde bazen hücresel değişilik yapabiliyor ama onlar en fazla cin1e ilerleyip vücudun bagısıklık sistemi tarafından durduruluyor.(Hücresel değişiklik ASCUSla başlar ascus seviyesi bazen içeri de enfeskyşon oldugunda da çıkar mantar gibi-Cin1-Cin2-Cin3 diye ilerler cin1lerin gerileme olasılıgı yüksektir ,o yüzden cin1 cıkarsa doktor bekleyelim der gerileyip gerilemediğine bakar işte burda tipi devreye giriyo cünkü tip16 gibi inatcıysa kolay kolay gerilemedigi için doktorun seni daha sık kontrole cagırıyor ve duruma göre daha erken müdahale edebiliyor rahin ağzından o bölge koterle veya lazerle yakılarak o minicik bölge törpüleniyor ,(LEEP) önemli olan cerrahi sınırlar dedigimiz riskli bölgelere gelmemesi cerrahi sınırlar cıkartılıp temizleme yapılıyor zaten.Ve tipi önemli)
5.Tipini öğrendin diyelim ki yüksek riskli bir tip ilerleme yapmış smearde gözüktü.Hemen smearin daha ayrıntılısı olan kolkoskopik muayene de biyopsi alarak o bölgeye daha ayrıntılı bakmak zorundalar .Smearde oradaki hücrelere dayanılarak bilgi veriliyor.Ama kolkoskopide o bölgeyi mikroskopla yüz kez büyütüp parça alıyolar değişikligin oldugu yerden iyice her noktasına didik didik bakıyolar .Yani cin1 cıktı diyelim ki bunu da çok riskli bir tip yaptıgı bulundu mesela smear değil artık kolkoskopik biyopsiyle muayenenin devreye girmesi lazım.
6.Tip 16 veya 18 dahi olsa ilerleme yapmamışsa henüz sana Gardasil 4lü veya yurtdısındaysan 9lu Gardasil aşısını tavsiye ederim.
7.Bağısıklıgını güclü tutucaksın; Multivitaminin,Beta glukanın,Folik Asit,D vitamini,C vitamini,Çinkon eksik olmayacak dışarıdan takviye alıcaksın gerekirse
8.Hpv tedavisi için yurtdısında Coriolus Mrl ve AHCC yi geliştirdiler ikisinden birini seçip 6 ay buunca günde 6 kez kullanmanı öneriyorlar
9.Evliysen partnerinde de Hpv oldugu anlamnıa geliyot virüs yükünün daha hızlı vücuttan atılması için mutlaka latex kondom kullanmanı mesela Durex Ekstra koruma gibi yani kondım latex maddesini içericek kondom kullanmanı kesinlike öneririm.İlişki veya derin öpüşme sonrası hemen ağzını gargara yap.Kondom dısında kalan bçlgeleri de ilişki sonrası hemen sıcak suyla 15 dk duşa girip genital yıkama jeliyle yıka.
10.ana atılmasının asıl yolu bir o ilerledikce sen onu yaktırmak iki Bağısıklıgı güclü tutmak coolus ve ahcc + gardasil aşı+temizlik jilet ağda yerine lazer eplilasyonla kılları aldırmak

Canım özge kullanıyodu kremle görücegin etkiyi çayla göremezsin ikisi farklı veregeni sürersin çıkarttıktan sonra yok eder çekiyo o kendine.özge anlatmıstı burda mesajların bi bak

Siğil çıkanlar tekrar uyarıyorum siğilden parça aşıp baktırmayın siğili zaten düşük riskli alan ya tip 6 ya da 11 yapıyor bazen tip31 de siğil yapıyor simsiyah oluyo onun rengi.Beyaz (krem rengi gibi zor gözüküyo) olan siğiller genelde iyi huylu .Önemli olan rahim ağzınıza siğil yapmayıp hücre değişikligi yapan riskli bir tip kapıp kapmadıgınoz smearde tipini göremezsiniz tip için özelliklle diceksiniz ki smear alınan cubuktan hpv dna tiplendirilmesi yapıp riskli tiplere baktırmak istiyorum diceksiniz

SMEAR ALDIRMAYA GİDERKEN;
En az 1 hafta ilişkiye girmemiş olmalısınız !!!
Herhangi bir antibiyotik bitki çayı vs kullanmayın 1 haftaya kadar
Dış bölgenize falan sirke sürmeyin sabun yapmayın 2-3 gün öncesine kadar oraya hiçbişey değdirmeyin kısacası 2-3 gün kendi haline bırakın
Reglden sonraki hafta gitmeniz daha iyi olabilir
AYRICA YASMİN gibi Dediğimiz KADIN DOĞUM HAPLARI RAHİM AĞZI KANSERİ RİSKİNİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRIYOR Bilginize !!!!!!

Arkadaşlar tekrar yazıyorum siğilden parça aldırıp gidip patolojiye falan yollatmayın tamamiyle zaman ve para kaybı !!! Siğili zaten düşük riskli tip yapıyor yüksek riskliler siğil yapmıyor size hem düşük hem yüksek riskli tip bulasmıs olabilir.
Önemli olab dış yüzey değil Rahmin İçine riskli tip bulasıp bulasmadıgıdır bunun içinde Özelde gidiyosanız hpv dna tiplendirilmesi yapılan bi yere gidin Smear alınırken Hpv Dna Tiplendirimlesi istiyorm Riskli Tip aratır mısınız . diceksiniz !!!?!!

Özelde tiplendirilme fiyatı 400-500 tl arası haberiniz olsun ! Dıştaki tipin önemi yok önemli olan rahminiz asıl zararı oraya verebilir cünkü

Cok tesekkurler cevap icin. Sonuclarim bu sanirim en risklisi. Amerikada yasiyorum dediklerinizi soyluycem o testler icin. Ve 2 senedir test yaptirmiyordum ve sigil veya baska belirti olmadigi icinde hic farketmedim. Ilerleme derecdsi nedir onuda
Bilmiyorum. Kanser kelimesi cok korkunc.

Amerikada yaşıyosan hastalıga gül geç kanser 10 yıl tedavisiz kalırsan o bölgeyi yaktırmazsan ilerlese tehlikeli kansere çevirme olasılıgı 100.000de 4 demişler .Ama doktorların birçoğu işi şansa bırakmamak için cin3 seviyesinde hepsine müdahale ediyolar ki son zamanlarda bu da tartışılıyo cünkü bazı grup doktorlar aslında vücut bunu iyi calısıyosa bagısıklıgı güclü tutarsak yener fazla smear gereksiz panik diyolad vücudun savaşmasını engelliyosunuz diyenler var

Amerikada bin tane secçenegin var Ahcc ve Coriolus Mrl veregen ohooo .Asıl ordakiler egüven oralarda hpv mi kalmış :) yurtıdısı forumlarda konusulmuyo bile artık %80-90ları aşılandı onların

2 seneden bişey olmaz burada kadınlar menopoza kadar smear aldırmıyor

Ne guzel seyler diyosunuz. Benim burdan gonderebilecegim ilaclar varsa yardimci olurum bu arada arkadaslar.
Asinin artik bi faydasi olmadigini soyluyormus burda ki doktorlar yapmiyormuss. Bi arkadasimda ayni sikayette gitmisti. 22 sinde tekrar randevum. Bian once vucuttan atmam lazim kisirliga sebeb olmaz degil mi?

kızlar merhaba,

ben de yurtdısından yazıyorum,avrupadayım...sisinin soylediklerini aynen uygulayın cunku aynı buradaki doktorlar gibi onerilerde bulunuyor.
bende hpv 16 var yanında bonusu cin1.
ama 6 aydan once smear yapmıyorlar burada simdilik ben sisinin dediklerini uyguluyorum ve baska birsey yapmıyorum.
ası konusunda burada ası 12 yasa kadar indi..okullarda zorunlu tutacaklarmıs ,henuz bu zorunluluk tartısılıyor burada....
ama 16 yasında her genc kıza yapılıyor ve neredeyse burada hpv yok gibi..

yani hic endiselenmeden asınızı yaptırın.

hepinize sevgiler.

Yas gectigi icin asiyi yapmiyorlar artik. Faydasi yok Diyorlar. Yine de yaptiralim mi?
Bende sisinin dediklerini yapicam. Umarim biran once gecer.

Kızlar merhaba ben de gebe olduğumu öğrendikten iki gün sonra aldığım smear sonucunda Lsil öğrendim ve hemen hpv tahlili tiplemesi yaptirdim pozitif tıp 39 çıktı ve yıkıldım tabi ilk öğrenmede.. doktorların kimi kolposkopi dedi kimi bekle dedi ben beklemeyi seçtim iki ay da bir smearle ve iki ay sonraki smearim ascus çıktı bu iyi biseydi ilerleme yoktu iki ay daha geçti aradan çok sukur ki smearim temiz suanlik bisey yok bi yıl daha iki ayda bi smear ve temiz çıktığı takdirde hpv taraması tekrarlanacak.. bu arada ben de siğil vs bisey yok 22 yaşıma yeni girdim yaşım genç diye virusu atabilme ihtimalimin yüksek olduğunu soyledi iki prof dün bezmialem de bi operator Dr bu virus geçmiyor kalıcı dedi ve hemen profa mesaj attım hikaye virus geçiyor bi sene sonra net sonuç alırsın dedi varmı aranızda bunu atan veya bilgisi olan sizce benim durumum parlak mi ,?

Canım siğil yok diye 16-18 olacak değil bende de yok 39 tipi yüksek risk tabi o da umarım dusuk risktendir..

Kızlar bu arada iki yıllık evliyim ve esimde doktora gitti tahliller yaptılar organını incelediler fakat onda göremediler bisey .. büyük ihtimal ben bunu gittiğim saunalar onlarca hastanede alttan. Muayene veya hamamda kaptım.. eşimin bağışıklık sistemi yüksek ise vücut virusu kabul etmemiş olabilirmiş doktorlar böyle dedi. Çok sukur öylede olsun zaten. Birde bilginiz var mı bilmiyorum ben bu hpv yi özelde yaptırdım yapan Dr çubukla ornek aldıktan sonra duyurmaya çalıştı supurge gibi şeyi materyalin minik şişe gibi biseyin için ne siyiramayinca attı öyle içine yani eldivenle dokunmuş bulundu acaba bu sonucu değiştirirmi? Sizce

Merhaba! Bu konuda yardıma ve desteğe ihtiyacım var. 26 yaşındayım, evli değilim. Rutin jinekolojik muayenem sırasında 1 hafta kadar önce anormal smear sonuçları aldım. Doktorum ASCUS ve LSIL olduğunu söyledi. O gün sanki bütün dünyam başıma yıkıldı. Kendimden nefret ettim, internette yüzlerce şey aradım. Kanser riskini öğrendim. Daha sonra HPV testi istedi ve onu yaptırdım. Henüz sonuç gelmedi ama doktorum %90 ihtimalle çıkacağına emin.
Beni rahatlatmaya çalışıyor ama ben rahatlıyamıyorum. Ya kanser çıkarsa? Ya HPV pozitif olursa? Beni böyle hiç kimse istemezmiş gibi hissediyorum. Sanki hayatım elimden kayıyor ve ben birşey yapamıyorum gibi. Bir gün çocuk sahibi olmayı çok istiyorum, buna da engel mi olucak acaba? Bu konuda deneyimleri olanlarlar yazarsa çok sevinirim. Çok mutsuzum, sürekli ağlıyorum ve çok utanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…