Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Kaşınma bazen hafif oluyor bepanten krem kullanıyorum bi sorun olmaz herhalde degilmi ? Ağda yaptiriyorum jilet kullanmıyorum

Kaşınma bazen hafif oluyor bepanten krem kullanıyorum bi sorun olmaz herhalde degilmi ? Ağda yaptiriyorum jilet kullanmıyorum
Hayır ağdayı bırak bepanteni de öyle.Makasla kısalt şu dönem çok hassas bak orada ne kadar çatlak olusturursan o kadar çok yayılır kaşıma sakın yayman için kaşınıyor .Makasla kısalt hiçbişey kullanma temiz tut genital jelle yıka sonra sirke sık arasıra sirkeyle temizle özellikle büyük wcden sonra arkanı sirkeyi pamuga döküp sildikten sonra batikon sürersen üstüne kuruyo.Kaşıntı için elma sirkesi sür pamukla sonra batikon sür üstüne batikon kuruyunca kaşıntıyı şap diye kesiyo batikonu fön makinasıyla da kurutabilirsin özellikle gece kaşıntı artıyo temiz tutup bu işlemleri yaparsan gece kaşıntın bitmiyo şu dönem sende virüs yayılıyo olabilir acilen gardasili vurulup bunları yap ve yayılma evresinde aska jilet agda yok erkek arkadasında aynı şekil

Ama senin için şuan hayati öneme sahip olan şey gidip direk acilen GARDASİL aşını olman !! Erkek arkadasında olursa siğil nüksü ve oral hpv için yayarı olabilir

tamam dediklerini uygulayacağım aşıyı da hemen alıcam çok sağol arkadaşım allah razı olsun.ya anlamadığım onda böyle bişey varmış ve benden saklaması kızlar çok kızgınım hem kendime hemde ona biz nasıl evlenicez peki durumda ben ömrüm boyunca bu korku ilemi yaşayacam

Ya belki o da bilmiyodur ya da geçti zannetmiştir erkekler işte hepsi aynı bak yıllarca eşi olana da bulastırıyo umursamıyolar pek hijyene dikkat etmiyolar ama bizde de suç var çünkü sırf onların zevkleri için korunmuyoruz onlardan önce duşa girmemiz gerekirken gidip ilişki sonrası ve öncesi ne duş alıyoruz ne de onları hijyen konusunda uyarıyoruz latex kondom eşiniz dahi olsa cocuk oluncaya kadar herkesin kullanması gereken temel şey.Kızacak bişey yok bu geçip gidecek bu süreç içinde yapman gereken şeyler belli hijyene önem vermen lazım,korunman lazım ,aşı olmanız ve çıktıkça lazer veya koterle yaktırmanız lazım erkek arkadasına tavsiye dondurtmasın tekrarlama olsagılı yüksek geniş çaplı koterle veya lazerle acısız yaktırsın.Evlenmene hiçbir engeli yok neredeyse her kadın hayatının bi döneminde geçiriyo dua et ki haberin oldu ve aşılanıcaksın

yok daha önce de yaktırmış ama uzun bi süre olmadı dedi .haklısın evet bizim dikkat etmemiz gerekiyormuş daha önce deneyim olmadığı için bunları hiç düşünememiştim .

Bu arada arkadaşım hpv riskli tip olmadıgı sürece o kadar önemli değil çıktıkça yaktırar yaktırar tedavi olup düzenli smear alınınca geçip gidiyo ama erkek arkadasına nolur nolmaz kan tahlili yaptırıp daha önemli bi problem var mı ona baktır kan tahlillerini yazıyorum;
Hsv2 Igg (genital ucuk taşıyıcı olabiliyor en son ilişkisinden 3 ay sonra olucak bütün testler sende bişey olmadıgına göre diğer ilişkisinin üstünden uzun zaman geçmiştir ona tahlil yaptırt)
Hsv2Igg, Hepatit B (aşısı yoksa aşı vurdurt sende vurul aşın yoksa) ,Hepatit C, HIV, Clamidya Pnömoni,Sfiliz için VDRL-TPHA erkek arkadasına mutlaka bu tahlillleri yaptırt 2-3 günde cıkıyor.Toplam 200 tl gibi bi rakam tutuyor.

Orale de dikkat et sakın yapma derim kondomla belki ileride ağzını ilişki sonrası mutlaka sirke veya gargarayla calkala.Ve erkek arkadasında daha sonra siğil nüksü olmaması için o da Gardasille aşılanabilir gardasil virüsü değil belki ama siğilleri tedavi ediyor yani virüsün yumurtlamasını engelliyor demişti doktorum siğil nükslerini azaltıyor

Yok sisicim ya iliskiden hemen sonra duş aliyodumda noldu banada bulasti bu illet sey. O yuzden beklemeyle alakasi oldugunu pek dusunmuyorum. Ama sevgili kocam disarda iliskiyi yasadiktan sonra evde duş almaya tırsmış öyle bikac saat gecirmis belki o dikkat etse o hayat kadinindan gecmezdi ona.

bu aşıları özel hastanedemi yaptırılabiliyor sadece yoksa devlette de oluyormu? hepatit b aşım var benim 1 2 yıl oldu en fazla . oral de olmadı olmazda bizim ya daha çok yeniydiokadar dur dur sonra yap keşke daha önce öğrenseydim en azından önlemlerimi alırdım.sizler bu konuda baya tecrübelisiniz sizin geçtimi peki ?

Sisicim ya benim ferritin olmus 13 referans araligi 13 ila 150 araligi. Bunun bi 50 60 olmasi gerekir degil mi

Canım kocanın durumu noldu ? Direk duş alması lazım ama öyle su döküp yıkayıp cıkmaktan bahsetmiyorum virüslerin ölmesi için en az15 dk sıcak su da sabunla veya jelle yıkamak gerekiyormuş.Ah ah bu erkekler varya canım sende ona tahlil yaptırt işini garantiye al hpv geçer de diğerlerini kapmasın hepmize ders oldu işte kondom temizlik birlikte oldugun kişilere dikkat etmek her zaman kendibi korumak çok önemliymiş ..

Benim siğil geçti ama psikolojisi ve korkularını hala taşıyorum.Ben bakireyim tek kişiyle yaşadıgım yüzeysel temastan kaptım yani çokta farksız değiliz :) hpv geçiyor ama dikkat etmen lazım kendine ve tedavine sürekli smear aldır her sene unutma en az bir 6 ay sonra smear aldırıp içeriden hpv dna baktırt kuluckadaysa hemen cıkmaz riskli tipler sonradan cıkıyo

Sisicim ya benim ferritin olmus 13 referans araligi 13 ila 150 araligi. Bunun bi 50 60 olmasi gerekir degil mi
Ferritinin düşük çıkmış biraz ete yönel kurubaklagile demir ilacı verdi mi bilmiyorum gyno ferro sanol kullandım ve demir düşüklügüm için

Aşının devleti özeli yok önemli olan senin herhangi bi doktora gidip gardasili yazdırman sonra da eczaneden aşını alıp herhangi bi tıp merkezinde hemşireye reçetenlevurdurtman.
Gardasil için
1.Ben en yakınımdaki basit bi tıp merkezine gittim muayene ücreti 12 tl verdim.Kadın dogumcuya gardasili sordum yazdı hemen reçeteye
2.Eczaneye gittim elimdeki reçeteyle bütün eczaneler gardasili depodan yarım saate getirtiyo.Yarım saat bekledim gardasil geldi.300 tl verip ilk dozunu aldım.
3.Yine elimde reçeteyle herhangi bi tıp merkezine gittim hemşireyi cagırdılar 5 tl iğne vurulma ücreti verip vuruldum reçetemle.

Aynı şeyi gardasilin 2.ve 3. Dozu içinde yapıyosun her dozu almaya gittiginde 300 tl veriyosun.Diğer dozlarda da elimde reçetem oldugu için tekrar yazdırmaya gerek kalmadı.Yani her doz için gidip tekrar yazdırmanıza gerek yok.0,2,6.aylarda vuruluyorsunuz

sanada çok geçmiş olsun umarım tamamen bunu kökten hallederiz.zaten korkuyordum butür şeylerden başıma da geldi daha beteri olmasında artık yapıcak bişey yok bundan sonrasına dikkat etmemiz lazım..

sanada çok geçmiş olsun umarım tamamen bunu kökten hallederiz.zaten korkuyordum butür şeylerden başıma da geldi daha beteri olmasında artık yapıcak bişey yok bundan sonrasına dikkat etmemiz lazım..
Evet kesinlikle dikkat et hayatın boyunca her zaman LATEX kondomla korunma ve hijyenin önemini hatırla ve jilet iağda vs ilişkiden 3-4 gün öncesine kadar bunların yapılması bütün mikropların giriş yerleri virüsler mikroplr hepsi ilişkideki sürtünmedeki veya jiletin ağdanın açtığı catlaklardan sperm sıvıdan bulasıyo bunlara dikkat edin.Ve canım erkek arkadasına mutlaka kan tahlili yaptırt.Ve kondomunun latex içermesi gerekiyo latex içermeyenler virüs geçiriyor virüsler o dandik prezervatiflerinde cok rahT geçiyor yani onlarla korunucagınıza hiç korunmayın daha iyi cünkü onlar mikrop geçiriyor ama Latex içeren geçirmiyor bu bilgilerin hepsini erkek arkadasına da anlat ki aklında bulunsun ve kan tahlili yaptır erkek arkadasına uyar onu hijyen ve jilet konusunda

sonrası biraz zor olur ama olursada öyle yapıcam arkadaşım ben dikat edicem .evet o söylediğin tahlilleri yaptırtıcam en azından aklımda başka soru işlaretleri kalmaz .

sonrası biraz zor olur ama olursada öyle yapıcam arkadaşım ben dikat edicem .evet o söylediğin tahlilleri yaptırtıcam en azından aklımda başka soru işlaretleri kalmaz .
Eğer güzel giden bi ilişkin varsa bu yüzden sakın bozma ama erkek arkadaşın en azından sana aşı vurulmano söyleyebilirdi veya kondomla korudu mu seni bilmiyorum ama kondomla koruyabilirsi seni kondom varsa içeriye bulaşma olmaz en azından.Bu gelir geçer sen erkek arkadasını bu cinsel hastalık konusunda iyice uyar latex kondomu ve hijyeni hatırlat oral riski de oldugunu söyle mutlaka.Kan tahlilini de yaptir için rahatlasın idrar tahlili de iste ondan clamidya ve gonoreye bakıyolar idrarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…