Canım sakin hpv dünyadan en yaygın bulunan cinsel temasla dahi bulaşan hatta bazen küçük cocuklarda dahi bulunabilen bir rahatsızlık gençsen vücut bu yükü 2 yılda atıyor yapman gereken herşey en ince ayrıntısına kadar bu forumda yazılı ,10 kadından 8inde var bagısıklıgın belki bastırmıştır belki çıkmaz hiç üzme kendini sakın her kadın belli bi dönem geçirip atlatıyo genelde.Sen şimdi gidiyosun herhangi bir doktor diyosun ki Gardasil vurulmak istiyorum hemen reçeteye yazıyolar (kadın doğum veya dermatologa git) ,sonra elindeli reçeteyle hemen gidiyosun bi eczaneye sana Gardasil getirtiyolar yarım saat içinde depodan 300 tl fiyatı alıyosun gardasili eczaneden direk gidip en yakınındaki bi tıp merkezi veya hastanedeki hemşireye reçeteyle kas içine omhz veya koldan vurdurtuyosun.Diğer dozunu da 2. Ve 6.ayda vuruluyosunMerhaba benimde sormak istediğim bi konu var ve cok kotu durumdayım suan erkek arkadaşımla cinsel birlikteligimizden sonra onda hpv olduğunu öğrendim bende herhangi bi belirti yok ama çok korkuyorum ne yapmalıyım o bugün yaktırdı doktora gidelim diyor benim içinde
1 aysa hiçbişey anlayamazsın .Direk Gardasil vurdur acilen kuluckadaysa bile hem siğil cıkmasını önleyebilir hemde vücuduna yeni girdiyse etkili olur aşı .Hemen ve hemen Gardasil vurdur !!! Çok acil .Şuanda ne smearda cıkar ne sürüntüde cıkar kuluckada olabilir GARDASİL vurulUzun süre beraberiz ama birlikteligimiz toplamda 1 ay oldu bide tesleri yaptirmadan once görsel olarak anlayabilirmiyiz bana geçtiğini .
Gardasilden sonra yapcagın ilk şey de bagısıklık sistemini güçlü tutmak bu virüs hemen hemen herkeste bagısıklık sistemi düştügünde çıkmış kendine dikkat et multivitamin kullan mutlaka kansızlıgın veya d vitamini eksikligin varsa ona yönelik desteklerde almalısın .Ve Multivitamin(solgar vm75 mesela) ve Imutor veya Immuzinc kullan günde 1 tane1 aysa hiçbişey anlayamazsın .Direk Gardasil vurdur acilen kuluckadaysa bile hem siğil cıkmasını önleyebilir hemde vücuduna yeni girdiyse etkili olur aşı .Hemen ve hemen Gardasil vurdur !!! Çok acil .Şuanda ne smearda cıkar ne sürüntüde cıkar kuluckada olabilir GARDASİL vurul
Sen cervarixi değil GARDASİLi vurulman lazım şu aşamada siğili henüz yok büyük ihtimal kuluckada ve virüs yükün muhtemelen şuan çok düşük kuluckadayken Gardasil vurulursan kısmen bagısıklık kazanabilirsin Cervarix sadcd riskli tiplere karşı koruyo sadece ama Gardasil 4 tipe hem siğil ve riskli tiplere karşı koruyo aynı zamanda bazı diğer riskli tiplere karşı da çapraz koruyuculuğu var cervarix değil Gardasilin siğile karşı tedavi edici ve nüks azaltıcı etkisi var vurulduktan belli bi süre sonra.Buarada çok teşekkür ediyorum beni birazda olsa rahatlattigin için .kansızlığım yada vitamin eksikliğim yok yemek konusunda dikkat ediyorum kefir kullanıyorum herhafta .ilacı direk gidip alamıyorum sanırım değilmi doktorun yazması gerekiyor öncelikle? bide cervarix de varmış 2 den birini alsam olur değilmi