Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Risksiz siğil yapan tipler genelde 2 hafta en erkenden baslayarak-6 aya kadar çıkıyor bulastıktan sonra (genelde burdakiler 3-4 ayda çıkmış) ama yüksek riskli tipler bulastıktan sonra 1 yıldan başlayarak yıllarca latent sessiz olarak durup sonra da cıkabilir .

Bu arada Doğum Kontrol Hapı en çok yan etkisi olan en tehlikeli 10 ilaç listesinde 2.sırada ve rahim ağzı kanseri riskini 10 kat arttırıyor hpvde lütfen dogum kontrol hapı kullanmayın zorunlu bi durumunuz yoksa

http://www.ibtimes.com.au/hpv-vaccine-may-also-treat-warts-study-reveals-1465675 Gardasil özellikle oral siğilleri tedavi etmekte ve siğil tedavisinde çok etkili bakın virüs demiyorum siğil tedavisinde nüksleri engelliyor belli bi süre sonra virüs yükü azalınca gardasil aşı devreye giriyor ve böylelikle yıllar sonra vs siğil tekrar etmiyor aşı vurulduktan uzun bi süre virüs yükünün atılmasına yardımck bu etkisi ortalama 2 yıl sonra devreye giriyor

The patient received the quadrivalent HPV vaccine (Gardasil) designed to protect against four HPV strains. Usually given to children before they become sexually active, this type of vaccine is not believed to help with existing HPV infections. A month after the patient received the first dose of the HPV vaccine, however, he showed significant improvement, and in a span of three months, the warts went away. Two years later after receiving the vaccine, the patient is still free of oral warts.

Merhaba benimde sormak istediğim bi konu var ve cok kotu durumdayım suan erkek arkadaşımla cinsel birlikteligimizden sonra onda hpv olduğunu öğrendim bende herhangi bi belirti yok ama çok korkuyorum ne yapmalıyım o bugün yaktırdı doktora gidelim diyor benim içinde :KK43:

Merhaba benimde sormak istediğim bi konu var ve cok kotu durumdayım suan erkek arkadaşımla cinsel birlikteligimizden sonra onda hpv olduğunu öğrendim bende herhangi bi belirti yok ama çok korkuyorum ne yapmalıyım o bugün yaktırdı doktora gidelim diyor benim içinde :KK43:
Canım sakin hpv dünyadan en yaygın bulunan cinsel temasla dahi bulaşan hatta bazen küçük cocuklarda dahi bulunabilen bir rahatsızlık gençsen vücut bu yükü 2 yılda atıyor yapman gereken herşey en ince ayrıntısına kadar bu forumda yazılı ,10 kadından 8inde var bagısıklıgın belki bastırmıştır belki çıkmaz hiç üzme kendini sakın her kadın belli bi dönem geçirip atlatıyo genelde.Sen şimdi gidiyosun herhangi bir doktor diyosun ki Gardasil vurulmak istiyorum hemen reçeteye yazıyolar (kadın doğum veya dermatologa git) ,sonra elindeli reçeteyle hemen gidiyosun bi eczaneye sana Gardasil getirtiyolar yarım saat içinde depodan 300 tl fiyatı alıyosun gardasili eczaneden direk gidip en yakınındaki bi tıp merkezi veya hastanedeki hemşireye reçeteyle kas içine omhz veya koldan vurdurtuyosun.Diğer dozunu da 2. Ve 6.ayda vuruluyosun

Erkek arkadasında vurulabilir Gardasili kadınlar 2 yılda atabilirken erkeklere bi zarar vermedigi için bagısıklık sistemleri temizlemek için çok geç devreye giriyor ama kadınlarda vücut hpvyi silme konusunda daha hassas antijenleri daha yüksel oldugu için hızlı temizleniyo önemli olan hangi tip bulastıgı sana daha doğrusu rahminde tehlikeli tip olup olmadıgı dışarıdaki siğiller düşük riskli tip yapıyo onun bi önemi yok önemli olan rahmin

Uzun süre beraberiz ama birlikteligimiz toplamda 1 ay oldu bide tesleri yaptirmadan once görsel olarak anlayabilirmiyiz bana geçtiğini .

Uzun süre beraberiz ama birlikteligimiz toplamda 1 ay oldu bide tesleri yaptirmadan once görsel olarak anlayabilirmiyiz bana geçtiğini .
1 aysa hiçbişey anlayamazsın .Direk Gardasil vurdur acilen kuluckadaysa bile hem siğil cıkmasını önleyebilir hemde vücuduna yeni girdiyse etkili olur aşı .Hemen ve hemen Gardasil vurdur !!! Çok acil .Şuanda ne smearda cıkar ne sürüntüde cıkar kuluckada olabilir GARDASİL vurul

1 aysa hiçbişey anlayamazsın .Direk Gardasil vurdur acilen kuluckadaysa bile hem siğil cıkmasını önleyebilir hemde vücuduna yeni girdiyse etkili olur aşı .Hemen ve hemen Gardasil vurdur !!! Çok acil .Şuanda ne smearda cıkar ne sürüntüde cıkar kuluckada olabilir GARDASİL vurul
Gardasilden sonra yapcagın ilk şey de bagısıklık sistemini güçlü tutmak bu virüs hemen hemen herkeste bagısıklık sistemi düştügünde çıkmış kendine dikkat et multivitamin kullan mutlaka kansızlıgın veya d vitamini eksikligin varsa ona yönelik desteklerde almalısın .Ve Multivitamin(solgar vm75 mesela) ve Imutor veya Immuzinc kullan günde 1 tane

Buarada çok teşekkür ediyorum beni birazda olsa rahatlattigin için .kansızlığım yada vitamin eksikliğim yok yemek konusunda dikkat ediyorum kefir kullanıyorum herhafta .ilacı direk gidip alamıyorum sanırım değilmi doktorun yazması gerekiyor öncelikle? bide cervarix de varmış 2 den birini alsam olur değilmi

bide bişey daha sormak istiyorum bundan sonrası ilişkimiz açısından uzun bi süre yakınlık yaşanılmaması gerek değilmi bunda da aydınlatırsanız çok sevinirim.

Buarada çok teşekkür ediyorum beni birazda olsa rahatlattigin için .kansızlığım yada vitamin eksikliğim yok yemek konusunda dikkat ediyorum kefir kullanıyorum herhafta .ilacı direk gidip alamıyorum sanırım değilmi doktorun yazması gerekiyor öncelikle? bide cervarix de varmış 2 den birini alsam olur değilmi
Sen cervarixi değil GARDASİLi vurulman lazım şu aşamada siğili henüz yok büyük ihtimal kuluckada ve virüs yükün muhtemelen şuan çok düşük kuluckadayken Gardasil vurulursan kısmen bagısıklık kazanabilirsin Cervarix sadcd riskli tiplere karşı koruyo sadece ama Gardasil 4 tipe hem siğil ve riskli tiplere karşı koruyo aynı zamanda bazı diğer riskli tiplere karşı da çapraz koruyuculuğu var cervarix değil Gardasilin siğile karşı tedavi edici ve nüks azaltıcı etkisi var vurulduktan belli bi süre sonra.

Yakınlık konusunda ise Aşı erkeklere de vurulabiliyor.Siğil nüksü durumcaya kadar ara vermeniz gerekebilir ve siğil yokken dahi LATEX içeren güvenlikli kondomlardan kullanman lazım rahmin içine tehlikeli tip bulasmaması ve virüs yükinün artmaması için çünkü virüs yükünü arttırsan silme süren artabilir vücuttan ama ondan da önemlisi onda riskli tip varsa korundugun sürexe rahmine bulasmamıs olur ve Aşının son dozundan sonra Riskli tip olan ve rahim agzı kanserine yol acabilen tiplerine karşı korundugun için sana riskli tip bişey yapamaz.

Siğil yaktırdıktan sonra 2-3 hafta o bölgenin iyileşmesi sürüyo siğil yokken korunarak ilişki olabilir ama en sağlıklısı Gardasil aşının son dozundan sonra siğil bitince ilişkiye başlamanız çünkü sürtünme jilet özellikle hem erkekte hem kadında siğili yayıyor sağlıklı deriye giremiyo çatlaklara jiletin ağdanın ilişkideki sürtünmenin veya karşındaki kişinin siğilinin sürttüğü yere. Bulasıyor gardaisl siğil nüksünü bitiriyo diyebilirim son dozdan sonra.Erkek arkadasının da uyar jilet sakın yok ,Makasla kısaltıyosunuz ya da siğil yokken yani yaktırdıktan sonra Nd yag lazere gidin

İlişkiide ise ne sen ne de o oral yapmamalı ağza bulasma riski var çok nadirde olsa .Eğer sen ona yapacaksan temiz yeni latex kondom olucak ilişkiye giridği kondomla değil .Fransız öpücügü bile yaşasan yani derin öpüşme ilişki sonrası sana tavsiyem ikinizde ağzınızı sirkeyle veya oral ağız calkalama suyuyla kanatmadan çalkalayın

Walla çok büyük yardimci oldunuz bana bem bu sorunun arkasından uzun bi süre ilİSKİ yaşayabilmem mümkün değil zaten Nekadar kötü bi durum mus ben hemen aşıyi alayım tam bulasmadan kurtulmak istiyorum .

İlişki öncesi erkek arkadasın glizigen sprey sıksın sonra latex kondom sende aynı şekilde dış yüzeyşere glizigen sık.İlişki sonrası direk ikinizde sıcak suyla duş -sabun veya glizigen jel veya sebamed genital temizleyici kullanın .Ağzını çalkala ikinizde yapın.Şuan yapacagın en güzel şeylerden biride günde 2-3 kez çok kanatmadan tahriş etmeden her wc sonrası pamuga sirke (elma sirkesi) döküp sirkeyle orayı silmen ve spreyle sirke sıkman sirkenin fazlası vajinada mantar yaabikiyo özellikle makatında kullan.Kaşıntı olursa temizlik için sirke sonrası batikon sür üstüne kurut.Bi de aklında bulunsun siğilin cıkıcagı günden bikaç gün önce özellikle gece aşırı bi şekilde kaşıntı olabiliyo.Hijyenine dikkat et jilet asla ve asla yok.Gardasili aklın varsa hemen vurul ! :KK66: Orası nemli kalmasın sebamed veya glizigen jelle yıka haftada bikaç gün gece yatmadan önce sirke üstüne batikon sür fön makinasıyla kurut.Imutor ve multivitamin kullan.Bagısıklıgını düşürme sakın.ve iç çamaşırlarını komple yenile pamuklu giyin

Ve sakın kaşınırsa kaşıma yayıyor kaşıntı her zaman olmuyo cıkıcagı günün öncelerinde gece felaket tatlı bi kaşıntı olabiliyo unutma sakın kaşıma kanatma jilet agda yok makas ve siğil yokken epilasyona git

X