Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Yazıları okuyorum o kadar Arap saçına dönmüşki herşey birileri bişeyler yazıyor ilaç vs.birileri çare arıyor gerçekten üzülüyorum..kurban olduğum allahım hepimize şifa versin bir anönce..bu hastalığın tedavisi yok arkadaşlar yapmanız gereken tek şey iyi bir doktor bulup çıkan siğilleri yaktırıp tekrar tekrar muayene benim vajen girişini terketti siğiller yaktıra yaktıra..yalnız yaprak iç kenarlarda küçük küçük çıktı yine makat bağırsakta bi tane çıktı anüste var hala ayda bir yaktırıyorum kızlar allah hepimizin sabırlar versin

Bana da kbb sigil görmedim faranjit var dedi, gargarayla nurofen verdi. bir hafta sonra tekrar göreyim yeni oluşumlar olabilir zamanla dedi. Şu an boğazımda yanma şişlik var gibi. özel hastaneye gittim operatör doktor olsa anlardı heralde. içim biraz rahatladı ama emin olamıyorum :KK43:

Ama burda ozgedemır de tip 16 tasiyicisi ve sigil cikmis ondada
Doktorlarin yaptigintestlerin çoğu belirgin yuksek riskli tiplere bakiyor. dusuk risklilere bakilmadigindan test sonucunda cikimiyor. benim doktorlarimin tümü 16 nin sigil yapmadiginda hemfikir. bu dmek iloluyor ki bende düşük riskli sigil yapan bi tip daha var. Mujtelemeln sende de aynisi gecerli.

Hanımlar 3 gün sonra GARDASİL aşımın 1.dozunu vurulcam. Ama KORKUYORUM YAN ETKİ OLAYINDAN. Sizler oldunuz mu? Felç yapmaya kadar giden etki çok korkuyorum bu yüzden :cry:

Kızlar size önemli bir bilgi aktarıcam temizlenmeyle ilgili birçoğumuz neden bu kadar yaygın olduğunu düşünüyoruz genital siğil yeni olay değil aslında bizim ilk atalarımızdan kalma.Cinsel olarak aktif olan 10insandan nde görülüyor.Ve geriye kalanlarında asemptomatik oldugu düşünülüyor.35-40 yaşına neredeyse her insanda hpv öyküsü bulunuyor.Veya cinselliğe başladıktan cinsel altif olduktan 4 yıl somra ortalama hpvyle karsılasıyosunuz.Diğer bir calısma hayat boyu cinsel temas (sürtünme yüzeysel iliişki gibi) dahil olmak üzere cinsellik kurdugunuz kişi sayısı 3trn fazlaysa hpv kapıyorsunuz.140dan farklı türü var ve bunlardan sadece 2-3 tanesi siğil yapıyor siğil çıkan tipe yakalanmadıgı için birçok kişinin yıllar sonra aklına geliyor.Lütfen hem kendinizi hem kız cocuklarınızı aşılatın(gardasil)Gardasil aynı zamanda erkeklere de vuruluyor.

Hpvde erkeklerin ve kadınların büyük bir farkı var.Özel yöntemlerle o bölgenin kan akışında Virüse karşı oluşan antikorlara yani vücudun savunma sistemine bakıyorlar Erkeklerde bu antikorların çok düşük olduğunu Kadınlarda ise hpvye karşı oluşan antikorların belirgin düzeyde daha yüksek olduğu görülmüş bu neredeyse her çalışmada mevcut.Bunun en önemli nedeni de şu erkeklerde bağışıklık bizimkinden genel olarak yüksek siğil neredeyse hiç çıkmıyor onlarda asemptomatikler genelde yani onlarda siğil yokken bile size bulasabiliyor sperm dahil buna (partnerinde hpv olan kadınalr virüs yükünüzü arttırmamak için koruyun ve ilişki sonrası hemen duş alın,ayrıca glizigen sprey var hem partnerinize ilişki öncesi onu sıkın virüsten koruyor hem de size hem ilişki öncesi hem ilişki sonrası aparatıyla vajina içine de sıkabiliyosunuz) ve virüsün onlara bi zararı yok virüsün tehlikeli tiplerinin en çok bayıldıgı şey rahim ağzındaki değişim hücrelerine baglanmak erkeklerde böyle bi durum yok yani onlara bi zararı olmadıgı için vücudun silme sistemi daha geç devreye giriyor.Kadınlardaki savunma sistemi hpvye karşı daha yüksek ve daha hassas hpvye karşı yani kadınların hpvyi temizlemesi erkeklerden oldukça yüksek

Bu arada özellikle evli olan bayanlar evliliğimin 20.yılında başıma geldi işte 10 yıl sonra tekrarladı vs.diyolar arkadaslar üzgünüm ama bu bir hikayeden başka bişey değil nadir durumlar var evet kişinin bağısıklıgına göre değişebiliyor ama kadınlarda 20-30-10 yıl sonra vs diye bişey yok çünkü virüsün ömrü bu kadar değil sildirdiginiz müddetçe bu son calısmalarda kanıtlandı.Bunda malesef eşinizi sorgulamanız gerekiyor,kendi sağlıgınız için ve erkeklere sakın hpv dna testi yaptırmayın erkeklerde sürüntüde cıkmıyor çünkü.Tekrar enfekte olmadıgınız virüs yükünüzü arttırmadıgınız sürece virüs siliniyor .Bundan dolayı eşinde de hpv varsa kadınlar mutlaka korunun kim olursa olsun başkasının zevkleri için kendi sağlıgınızda olmaya gerçekten değmiyor bir prezervatif onun aldıgı zevki azaltabilir ama sizin hayatınızı kurtarabilir ya da hayat kalitenizi arttırabilir hangisi daha önemli ? Bikaç dakikalık zevk için saglıgınızdan olmak mı yoksa korunmak mı ? Kararı siz verin ve hayatınız boyunca oral dahil olmak üzere korunun !.İlişkiden önce ve sonra duş alın sabun-sıcak su veya glizigen,sebamed gibi genital temzileme jelleriniz yanınızda bulunsun hem onunla ilk siz direk banyoya gidip yıkayın ,vajina içi için glizigen sprey ve aparatı var onunla temizleyin ve kullanıcagınız kondom mutlaka LATEX maddesi içermeli latexdem virüsler geçemiyor ama dandik prezervatiflerden malesef hepsi geçiyor mesela genital uçuk ve hpvde yüzeysel temasla karsınızdakindrn bişey olmasa bile geçiyor.Genital uçuk yani hsv -2 hpvden farklı o bölgede uçuk yapıyor ve partnerinizin p.nis ucuna bakın uçuk gibi şeylerin sulu sivilce gibi kabartılar varsa uçuk olabilir o günlerde bulasıcılık artıyor ve latex içermeyen prezervatiften geçebiliyor uçuk virüsü varsa o gün sakın ilişkiye girmeyin partnerinizi mutlaka inceleyen şüpheli bi durumu varmı diye bi bakın cinsel organına.Yani kondomunuz mutlaka LATEX içericek virüs geçmemesi için ! Gerekirse siz böyle bi prezervatif alın yanınızda bulunsun.Derin fransız öpücügü dahi risk kaçının,oralde olsa korunun,kendinize yaptırmayın,sürtünmeden kaçının bizim gibi ülkelerde yayılmasının en önemli nedeni,yüzeysel sürtünme bütün hastalıkların başı çünkü sürtünmeyle açılan çatlaklardan geçiyor bütün mikroplar,karşınızdakinin sperminden kaçının bazı virüs ve mikroplar spermde de bulunuyor ,içinize veya sakın ha sakın hem içinize veya afedersiniz ağız bölgenize boşlamasına izin vermeyin,en önemlsii sakın ilişki giriceginiz günden 3 gün öncesine kadar jilet ,ağda tüy dökücü krem yapmayın !!! Jilet zaten hastalık için bagırıyor onların açtıgı mikroskopik deliklerden dolayı bu hastalıklar bu kadar bela oldu zaten az miktardaki kıl sizi hastalıktan korur mikropları tutar bunu unutmayın ve sürtünmeyi azalttıgı için Kılınız çatlak acılıp mikrop virüs yerleşmesini önler ,karşı tarafa da söyleyin ilişki günü asla jilet yapmasın.İlişkiden hemen sonra duş alın,ağız gargarası bulunsun hep cantanızda onunla da 2-3 kez ağzınızı çalkalayın ve şüpheli bi ilişkiden 3 ay sonra nolur nolmaz diye bütün tahlillerinizi yaptırın

Her zaman korunun başkasının zevkleri sizin sağlıgınızdan önemli değil.Birçok erkeğin eşinizde dahil olmak üzere özür dilerim kızlar ama ne kadar pislik ve bencil oldugunu görebilirsiniz.Çünkü bulaştırıp karşısındakine suç atan erkeklerin sayısı hiçte az değil.Forumun başından itibaren bi okursanız malesef zavallı fedakar kadınlarımız eşimden başka hiçkimseyle birlikte olmadıgım halde eşime ben bulastırmışım bende çıktı onda çıkmadı ,işte bi uyanıkta kadını suclamıss beni aldattın diye uzak duruyomuş falan çok kadım buraya gelmiş ağlaya ağlaya baska kimse olmadı hayatımda eşimde bişey yok ona bulastırıcam diye kacıyo falan demiş artık tabi yıl 2016 ve kadınlarımız özellike bu forumu okudugunda bu oyunculukları yutmuyor çünkü problem bu zaten eşinizde bişey cıkmadıgı halde size siğil bulastırabiliyor ve onlarda sürüntü testinde de hpv cıkmayınca kendinizi sucluyosunuz yapmayın gerçekten o kadar benciller ki yapmadıkları halt kalmıyo gencecik kadınların kızların hayatını mahvedip kendime temiz kız arıyorum diyolar .Ama malesef gerçekler böyle değil.Ve hpv çokta büyük problem değil aslında tedavisi bi şekilde var ama siz eşinize partnerinizi uyarmazsanız ve kendine sahip cıkmazsa hem daha büyük şeyler kapabilir hem de size de zarar verebilir uyarın ve bilinçlendirin oral ilişki dahil !!

Ayrıca erkekleri GARDASİL aşılatabilirsiniz eşinizde varsa çünkü gardasil hem oral hsm genital siğil nükslerini azaltıp 2 yıl sonra tedavi edici etkisi devreye giriyor yani aşı vurulduysaniz siğiliniz iki üc yıl sonra tekrarlamıyor diyebiliriz .Ve vücutta virüse karşı özellike siğil yapan tiplerin daha hızlı silinmesine ve neden oluyor erkeklerde geç siliniyor ,bu aşı antikorları arttırıyor vücutta onlar da daha hızlı silinmesini saglıyor eşinizde varsa hem ilk kendinize sonra da eşinize GARDASİL vurdurttun ve latex kondomla korunun virüs silininceye kadar ayrıca gardasil partnerinde virüs olanlar için gardasil vurulduktan sonra virüs yükünün artmasını önleyebilir cünkü bagısıklık olusturuyor

Arkadaşlar yardımcı olur musunz? benimde ilişkiden yarım saat sonra pembe bir akıntı geliyor son 3 defadır. 3 sene önce simir testiyaptırmıştım. sizce kötü bişey var mıdır ?

Arkadaşlar yardımcı olur musunz? benimde ilişkiden yarım saat sonra pembe bir akıntı geliyor son 3 defadır. 3 sene önce simir testiyaptırmıştım. sizce kötü bişey var mıdır ?
Smear testini her sene yaptırman gerekiyor belki tahriş olmuş olabilir ondan ama her kadının her sene smear aldırması lazım lütfen smearini aldır,bakteri kaynaklı bi durum olup olmadıgını akıntıdan vs alınan vajinal kültür testiyle anlayabilirsin.Virütik bi rahatsızlık olup olmadıgını ki pembe akıntı tahriş ya da bakteri kaynaklı büyük ihtimalle bunları tedbir olması için herkesin yaptırması gerekiyor senede 1 kez diğerlerini de kan tahlili yaptırıp öğrenebilirsin tedbir amaclı(en son ilişkiden 3 ay sonra yaptırman gerekiyo kan tahlili yaptırıcaksan ;hsv2 ıgg(genital uçuk kan testi),clamidya pnömoni,hepatit b için (anti hbs ve hbsag),hep c,hiv combo), sfiliz için vdrl ve tpha , kan tahliliyle bakılanlar ama dedigim gibi en son ilişkiden 3 ay geçmesi lazım kesin sonuç için ;vajinal akıntıdan bunun için en son ilişkiden 2-3 hafta sonra vajinal akıntı baktır burda da bel soğuklu,mantar,üreplasma gibi birçok bakteri aranıyor.İdrar tahlilinden de klamidya ve gonore bakılıyor.Kızlar aklınızda bulunsun eşinize de hem kan tahlili hem bunları yaptırın.Hepatit b aşınız yoksa aşılanın

Smearda hücresel değişiklik var kı yok mu öğrenilir eğer smear alınırken içeride hpv olup olmadıgını öğrenmek istiyorum Hpv Dna Tiplendirilmesi yaptırırsanız içeride riskli tip hpv bulasıp bulasmadıgını görmüş olursunuz Hpv kana geçmiyor kan tahlili yok erkeklerde sürüntü veya düşük riskli siğil yapan tip bile bagısıklıktan dolayı çıkmadıgı halde size sürtünmeyle bulasabiliyor yani erkekte olup olmadıgını anlamanın hiçbir yolu veya testi yok diyebiliriz. HpvDna tiplendirilmesi üniversite hastanelerinde ücretsiz özellerde ise 400 tl gibi bir rakam bazı labaratuvarlarda da tipleme yapılıyor smear alınan cubugu yanınızda götürüyosunuz özel labaratuvar için ya da özel muayeneye gittiyseniz doktorlar direk kendisi labaratuvara yolluyor.KETEMde ise 30 yaş üstü kadınlara hpv dna tiplendirilmesi 1 kereye mahsus ücretsiz

X