Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

test mest hiçbişi yapılmadı işte hatta cildiyeci de smear yapılmadımı diye sordu gerçi smear söylendiği gibi kızlığa zarar veriosa fln ondan gerek görmemiş olabilir jinekolog:S yani yüzeysel ilgilenildi kalıcı bi çözümle ilgili hiçbirşey yapılmadıda söylenmedide malesef bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalış demekden başka.. Bİ tam geçse en azındna kafam rahatlasa sonrasıda gelicektir....

kadin dogum uzmanina mutlaka gorun
sigilin gecmesi degil onemli olan hpv misin degil misin ona gore bisi yapilir
bende hpv cikti galiba sonucu gormedim ama doktor tahminen soyledi sanirim telde
gidicem ve tipine de bakilmasini isteyecegim
bekarlara yapilacak baska birsey de yok sanırım

Yani hpv olduğu kesin zaten de işte sonrası için vücuttan virüsün yokolması için bişeyler yapılması gerek evet.. iki hafta sonra hem cildiyeye hem jinekoloğa gidicem bakalm sonrası için bi tedavi şekli belirtmek zorundalar heralde..

bu arada siğil olan arkadaslar kesinlikle elinizle dokunmayin, kasimayin
yayilmasina bu sebep oluyor

MERHABA ARKADAŞLAR EPEYDİR YAZAMIYORUM AMA ELİMDEN GELDİĞİNCE GELİŞMELERİ OKUKAYA ÇALIŞIYORUM. YENİ KATILANLARI GÖRDÜKÇE İNANIN ÇOK ÜZÜLÜYORUM. DÜNYADA KARAMBOLE YAŞIYORUZ İNANIN HERGÜN YENİ TEHDİTLER ALTINDA VE HASTALIK VİRÜS KAPMA ŞANSIMIZ ÇOK YÜKSELMEYE BAŞLADI DÜN BİR ARKADAŞIMADA DİŞÇİDEN HEPATİT C BULAŞTI. aNKARADAN DR İSMİ İSTEYENLERE BENİM TAVSİYEM TIP FAKÜLTESİ KADIN DOĞUM OLUR BENDE ORADA TEDAVİ OLUYORUM VE HİÇ BİR ÜCRET ÖDEMİYORUM SMİR YAKMA İŞLEMLERİ VS. HEPDİ DEVLETE AİT. ÜNİVERSİTE HASTANESİ OLDUĞU İÇİNDE ÇOK İYİ ARAŞTILIYOR. BİR ARKADAŞ VARDI YENİ BİR TEDAVİ UYLUMAMIŞTI VAJİNA DERİSİ BİR KAÇ KAT SOYDURDUĞUNU SÖLEMİŞTİ ONDAN HİÇ BİR GELİŞME DUYMADIM NE OLDU ACABA SONUÇ. GÖKÇEK İKSİRİ KULLANAN ARKADAŞLARDAN BİLGİ İSTİYORUM NASIL BİŞEY BU İÇİLİYORMU YOKSA VAJİNAYAMI SÜRÜLÜYOR ANLAMADIM. GELİŞMELERDEN BİRBİRİMİZİ HABERDAR EDERSEK DAHADA BİLİNÇLENİRİZ. KENDİNİZE İYİ BAKIN.

celo merhaba
daha once bi doktora gittigini ve 1 yildir hpv oldugunu sanmana ragmen o doktorun olmadigini soyledigini yazmissin
sonra bi gelisme oldu mu
ve ankaradaysan o doktorun adini yerini acil olarak rica ediyorum
guvenilir bir doktora benziyor cunku herseyi incelemis senin yaptirdigin tedavi surecini gozden gecirmis
acil cevabini bekliyorum canım

celo merhaba
daha once bi doktora gittigini ve 1 yildir hpv oldugunu sanmana ragmen o doktorun olmadigini soyledigini yazmissin
sonra bi gelisme oldu mu
ve ankaradaysan o doktorun adini yerini acil olarak rica ediyorum
guvenilir bir doktora benziyor cunku herseyi incelemis senin yaptirdigin tedavi surecini gozden gecirmis
acil cevabini bekliyorum canım

Merhaba sade_kahve canım benim Profilimde tam 1 yıldır yaşadıklarımı ve uygulanan tedavileri anlattım. En son jinekolog dr funda hanım tarafından cildiyeye gittim ve yakılmış olduğu için görünürde bişey yoktu bir daha çıkarsa yaktırmadan gelin bakalım dedi ama şimdilik çıkan bir siğil yok daha. Ben 1 yıldır ankara tıp fakültesi kadın doğumun polikiliğine gidiyorum. Ve ordaki dr um funda hanım hiç dr yada hastane değiştirmeyi düşünmedim her şeyim ücretsiz devlet tarafından karşılanıyor ssk lıyım üniversite hastanesi olduğu içinde çok detaylı tahliller yapılıyor. Canım tavsiye ederim.

Salı sabahı eczanede hazırlattığım kremle gidip hastaneye yattım.Salı ve çarşamba günü o kremi anestolle karıştırıp uyguladılar,sondamla beraber yatağa bağlıydım,pek kıpırdamamam gerkiyordu, krem bayaa etkendi çünkü.Canım hastanede çok yanmadı.Sadece hastanede başka yerlere bulaşan krem oraları acıttı,anestol sürüyordum...Gerçi korumak için baya bi önlem aldılar,yoksa mahfolurdum.Doktor evde bu tedaviyi sen yapamazsın mahfolursun derken ne demek istediğini şimdi anlıyorum...Sabah ve akşam doktor tekrar gelip kremi yeniliyordu. Bu sabah tekrar oksijenli sularla bölgeyi temizlediler ve iyileştirici bir krem sürdüler ve siğillerin döküldüğünü söylediler...Anestol, iyileşmesine yardım eden krem ve sondamla beraber eve geldik.Yaraların tamamen iyileşmesi bir on günü bulacak.Fakat iki güne baya hareketleneceğimi tahmin ediyorum çünkü doktor anadolu yakasına kontrole çağırdı beni, ben avrupa yakasındayım ve haliyle doktor nerde oturduğumu biliyor.
Özel hastanede yattığım için masraf biraz fazla sanırım, masrafın bir kısmını sağlık güvencemden karşıladık bende bir miktar para bıraktım ama bin tl mertenesinde bir rakam bırakmadım.

Ya balzen arkadaş nerelerdesin çok merak ediyorum gelişmelerini. Bize bilgi verirmisin tedavi ne sonuç verdi iylileştin mi.

gunaydın...herkese sağlıklı gunler . bende kasım ayında bu siğil denen seyle tanıstım:) ozaman dunyamı basıma yıkmıstı ama artık guluyorum ...gunlerce kendimi harap ettim ağladım sızladım kendimi eve kapattım ..yaklasık bir bucuk aydır hiç siğilim yok üç kere yaktırdım...son cıkanlarda kendiğilinden gecti..sonuncular cok fazla oldugu ıcın doktor yakmak ıstemedi ımunex hap verdi çörek otunu devam ettim ve aklımdan cıkardım siğili falan bide bi arkadasım su okutalım sana dedi onu içtim bir hafta...ve yavas yavas kaybolup gittiler ..celo sana yazmıstım sanırım görmedin..bahsettiğim dua üç kere okunuyomuş...yaktıran arkadaşlar bi süre epey bi akıntı oluyo telaşlanmayın sonra geciyo akıntı...bu virüs vucutta kaldıgı ıcın tekrarlayabiliyo cok fazla kafanız takmayay calıp moralınızı ve bağışıklık sisteminizi güçlü tutun ve yine tekrarlım iyi bi doktor bulun ben bı kere daha doktoruma tesekkur etmek ıstıyorum allah ondan razı olsun şimdilik hoşçakalın

son gelişmelerimi aktarayım ben de
sigiller yakilali nerdeyse 1 hafta oldu
sigiller yakildigindan beri cok kasinti ve akinti vardi, ozellikle akinti telaslandirmisti beni
ama dun akinti bitti, kasinti da azaldi
kontrol ettigimde yeni sigil falan gormedim ama yakilan yerlerde izler var

burda okuduklarimdan yola cikarak corek otu yemege basladim ve imuneks kullanmaya basladim gunde 1 kere
cok fazla stres yapmistim, neler neler dusundum, bu yuzden regl de gecikmisti
fakat dun aksam akinti falan kesilip biraz rahatlayinca kendimi iyi hisettim, dua okuttum anneme ve bagisiklik sistemini guclendirmek icin bitakim seyler yaptim, butun bunlar psikolojimi biraz rahatlatti
cunku sigilleri gorup yaktirmamla bugune kadarki 5 gun icinde 5 yil yaslandim diyebilirim
biraz rahat hissedince sabah regl geldi hemen
doktora kontrol icin ptesi gidecektim bu durumda gidemiyorum regl bitince gidecegim
doktora regl yuzunden bi sorun olur mu mikrop kapar mi diye sordum, hayir kapmaz, yika ve kuru tut
dedi (nasil kuru tutabileceksem...)
aksama kadar isyerindeyim tabi yikama olayim malesef olamayacak gun icinde...

bir de dna tiplemesi yaptirmak istiyorum dedim ama onun icin yine kadin olmak gerekiyormus, sigil parcalarindan olmuyormus, onu da yaptiramiyorum ama yaptirman cok sart degil cunku sigil yapan tur iyi huyludur genelde dedi

Ben artik o kotu psikolojiden ciktim arkadaslar biraz, cok abartmadan, surekli kafaya takmadan onlem alarak insallah birdaha olmayacagini dusunuyorum yoksa omrumden omur gidiyor, aksam cok rahattim ve rahat bi psikolojinin degerini anladim...Ne kadar zor surekli endise icinde olmak, hepinizi cok iyi anliyorum.

Cok ciddi birsey olsaydi doktor da beni hemen arar su testi mutlaka yaptirman gerekiyor derdi, o da konusmalarinda rahatti ve cok pesine dusulecek birsey olarak gormedi.

Tek yapacagin sey temizlik,kuru tutmak ve kendine dikkat etmek dedi.

HPV ve Sağlıklı Beslenme , Antioksidanlar, ımmunite
HPV bir virüs olduğu için ilaçla bunu yok etmek mümkün değildir,fakat bağışıklık sisteminin ( immunitenin) güçlenmesi HPV enfeksiyonların nüksünü be yayılmasını azaltabileceği gibi HPV virüsünun vücuttan atılmasına da yardımcı olmaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidan vitaminler
A, E, C ve beta caroten antioksidan vitaminler olarak bilinirler. Bunlar, bedende çok kısa ömürlü fakat saldırgan olan “serbest radikaller” diye adlandırılan moleküllerle savaşırlar. Serbest radikaller, beden gözelerine zarar verir, bağışıklık sistemini zayıflatırlar. Hastalıklar sırasında antioksidan vitaminler çok önemlidirler. Çünkü onlar bedenimizi oluşturan tüm dokuları korurlar.

.Vitamin A ve C nin antioksidan etkileri yanında beden bağışıklığını artırıcı etkileri de vardır.Ayrıca C vitamini Kanser yapımını uyarıcı etkisi olan nitrosaminleri durdurur; yani enfeksiyonu engeller.
Eğer beslenme planlarını bilinçli yapar ve aşağıda belirtilenlere dikkat ederseniz, bedeninizin gereksinim duyduğu radikal yakalayıcılar artar.
Taze meyveler (özellikle turunçgiller, çilek, biber ve diğer C vitamini içerenler)
Sarı renkli meyve ve sebzeler (havuç gibi), yeşil yapraklı sebzeler
Buğday kabuğu, ayçiçeği yağı ve zeytinyağı (E vitamini)
Balıklar, tahıllar, brokoli, lahana, soğan, sarımsak da iyi bir antioksidandır

Yeşil çayın bol tüketildiği uzak doğu ülkelerinde kanser türlerinin az görülmesi ve enfeksiyonlara karşı direnç olması bilim adamlarını çaydaki maddeleri incelemeye yöneltmiştir.
Çaydaki vücut direncini güçlendiren maddeler taninler ve kateşinlerdir. Ayrıca ısırgan otu çayının da anormal hücre oluşumunu engellediği bilinmektedir.Sarımsak, soğan, nane, kekik, zencefil, kimyon, biber de antioksidan özelliği olan baharatlardandır.Özellikle sarımsak ve soğan sofralarımızdan eksik etmememiz gereken sebzelerdendir.

tatlım onu dr na sor emin ol. benim dr um aldaranın hamilleliktede kullanılabileceğini söledi.ama başka bi dr daha sormak istiyorum bende.sende bi sor dr na hatta burayada yazarsan bende haberdar olururm

canım doktoruma sordum hamileyken ne yakılmasından yana nede kremle tedavisinden yana dogumdan snra tedavi önerdi.

merhaba arkadaşlar ben cildiyeye gittim kolumda göz kapağımda çıkan siğlleri dondurdu kasık bölgmede ve üst bikini bölgemde olan düz siğiller için aladara verdi ve kadın doğuma gitmeemi söyledi internetten araştırınca çok korktum ve gittim kadın doğumcu bana onu ilgilendiren bölgenin temiz olduğunu söyledi ama smear aldı sonra hpv aşısı olmamı söyledi içimi rahat tutmalymışım. benim siğillerimin normal cilt siğili olduğunu(yıllardır kolumda var 1 haftadır yayılım gösterdi koltuk altı göz kasık)
söyledi. smear sonucu yarın alıncak. aşı 3 aşamalıymış ve toplam 750 ytl çocuk istiyorduk 6 ay düşünme dedi aşılarını vurun diye. sizler bu aşıyı yaptırdınız mı???

gunaydın...herkese sağlıklı gunler . bende kasım ayında bu siğil denen seyle tanıstım:) ozaman dunyamı basıma yıkmıstı ama artık guluyorum ...gunlerce kendimi harap ettim ağladım sızladım kendimi eve kapattım ..yaklasık bir bucuk aydır hiç siğilim yok üç kere yaktırdım...son cıkanlarda kendiğilinden gecti..sonuncular cok fazla oldugu ıcın doktor yakmak ıstemedi ımunex hap verdi çörek otunu devam ettim ve aklımdan cıkardım siğili falan bide bi arkadasım su okutalım sana dedi onu içtim bir hafta...ve yavas yavas kaybolup gittiler ..celo sana yazmıstım sanırım görmedin..bahsettiğim dua üç kere okunuyomuş...yaktıran arkadaşlar bi süre epey bi akıntı oluyo telaşlanmayın sonra geciyo akıntı...bu virüs vucutta kaldıgı ıcın tekrarlayabiliyo cok fazla kafanız takmayay calıp moralınızı ve bağışıklık sisteminizi güçlü tutun ve yine tekrarlım iyi bi doktor bulun ben bı kere daha doktoruma tesekkur etmek ıstıyorum allah ondan razı olsun şimdilik hoşçakalın

Merhaba dolunaycığım çok sevindim iyileşmiş olmana. Canım dua için yazdığını okudum bilgilendirdiğin için çok tşk ediyorum. Yer gök duayla inşallah hepimiz tamamen kurtuluruz. Öpüyorum.

X