Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

üst kısımda olsa bile genital siğil mi yaa çok üzüldümö
ne olur yardım edin,ya kardeşler ben yeniyim.bendede vulvanın en alt kısmında v şekilde kabartılar var.ama elimle derimi yukarıya dogru çekip sündürünce düm düz oluyor.bu normalmı yok sa sigildede böyle bişey olması mümkünmü.derinin rengide degişik degil,kaşıntı yok,yanma yok,ucu beyaz degil.anlamadım gitti ya

arkadaşlar bu siğillerden bende de çıktı ve cinsel deneyimim yok.
netten arastirinca cok korktum, nette kremlerin cok fayda saglamadigini en iyi yontemin yaktirma oldugunu okumustum
sonra doktora gittim, yakilmasi lazim dedi ben de tamam dedim
yakildi bilmiyorum hata mi yaptim hemen yaktirmakla
sonra doktor hicbir ilac vermedi, biyopsi sonucunu bekliyorum simdi
doktorun hicbir ilac vermemesi normal mi acaba
gercekten cok stresliyim su anda ve kanser olasiligi var diye okudum arastirdim
buyuk stres yasiyorum su anda
corek otunu da bu aksamdan itibaren baslatiyorum

bir de butun camasirlarin atilmasi mi gerekiyordu

ve doktor birsey daha dedi, aglayarak ciktim hastaneden
dedigi sey su
smear testi yapilmasi lazimmis ama kizligi mecburen bozariz dedi
yani hemen bunun yapilmasi sart mi daha biyopsi sonucuna bile bakmadan bunu dedi
sonra da test sonuclari cikinca arayacagim o zaman konusuruz dedi

Son düzenleyen: Moderatör:
smear testinin kızlığın bozulmasını gerektiren bişey olduğunu ilk kez duyuyorum :1shok: Bende de siğil vardı smear yaptrmadım ama bu şekilde yağıldığını hiç sanmıoyrum bende merak ettim yaptıranlar varsa aydınlatırlarsa sevinirim?

doktorun abartmış biraz canım, üzülme sen! :1hug:
smear testini cinsel deneyimden sonraya bırak bişey olmaz, zaten siğil varsa tehlikeli türü değildir virüsün, korkma! a.s

deneyimden sonra yaptırırsın smear testini =)
biopsi testinde, HPV olup olmadığın araştırılıyor, et beni falan da olabilir.

geçmiş olsun canım...=)

bu arada, evet çamaşırlarını değiştir kuzum. günlük ped kullanma, Sebamed veya Numismed genital temizleyici jel kullan, temel hijyen kurallarını aksatma, sevgiler :))a.s.

evet arkadaslar bugun ben de HPV oldugumu ogrendim. moralim sıfırlandı. haftaya test sonucumu alacagım. inşallah problem çıkmaz. moralim çok bozuk kızlar. sizlerin burada hastalığın süreci ile bilgi alışverişiniz beni çok memnun etti. benim gibi birilerini bulmak ve konuşarak paylaşmak isetdim.

canım bendede aynı sekilde oldu.yakıldıktan sonra sadece baticon veriyor pansuman için.ayrıca benmde smear testim olmadı onun yerine aldıgı parcaları patolojiye gönderdi aldıgı akıntı orneginide yne laboratuvara gönderdi.sonuclarımı aldım.kanser yokmus.zaten o mikrop siğilin kendisindede oldugundan anlasılıyor benm doktorum smeara gerek yok demişti... yerimseniben

canm seni cok iyi anlıyorum cunku bende ilk bu hastalıgı ögrendiğimde bu siteyi gördüğümde ilac gibi gelmişti banada..yorumları okurken benimle aynı durumda ve moralleri yuksek arkadaslar oldugunu görmek rahatlatmıstı.tabi suan sana ne desek bos cunku içindeki korkuyu anlıyorum..umarım birsey yoktur canm takmamaya calıs moralını yuksek tut.gun dogmadan neler doguyor :1rolleyes:

canm benim siğillerimin içleri dolu dolu aynı et gibiydi..senin dediğin sanırım deri seklinde yada kabarcık gibi...oyle değildi istediğin kadar oyna yıne et ben gibi duruyordu :çok üzgünüm: ayrıca benimkiside normal tenimin rengindeydi bende oyuzden pek onemsememiştim.kasıntıyıda birkac ay once ilk cıkarken yapmıstı cok fazla..gecen gun farkettim 1 küçük daha cıkıyor oda cok kasınıyordu yaklasık 3-4 gundur kasınmıyor..sen en iyisi bir jinekologa görün en dogru kararı o verir cnm

benim de patolojiye gonderildi
ayni zamanda suruntu aldim onu da mantar var mi diye labaratuvara gonderdim dedi
cunku bir de baya kasinti var ve beyaz lekeler var
fakat kasinti yakma isleminden sonra iyice artti
ben de bugun sonucu arayip ogrenicem insallah kotu bisey cikmaz
arkadaslar sigilleri gorup doktora gittigimden beri yani 4 gundur hayatim kabusa dondu diyebilirim

hayır canım et beni degil sigildi gercekten
sebamed jel verdi ama korkumdan onu bile kullanamadim sadece su ile yikiyorum simdilik
ne kadar ic camasirim varsa cope attim yenilerini aldim

kabus gibi gunler geciriyorum resmen senağlama

sabah bi akinti gordum ama adet degil herhalde hala devami gelmedi cunku
nedir acaba o oyle adet degilse (
yakma isleminde once bunlarin hicbiri yoktu

arkadaslar simdi doktoru aradim, sozde o beni arayacakti
neyse sonuclar cikti, sigil dedi, hpv mi dedim evet dedi ama cesidini falan soylemedi detayli bisey demedi
kultur almisti, mantar yok alerjiktir dedi kasintilar
ben de kasinti iyice artti yakma isleminden sonra dedim
p.tesi gel krem vericem alerji icin dedi, yaralar iyilessin dedi
hpv ile ilgili yine bisi demedi
akinti var ayrica dedim, yaralardan dolayi o dedi iyilessin biraz sonra kreme baslicaz diyor

asisi varmis dedim, onu yaptirmak istiyorum dedim, gel onu konusuruz yapariz dedi

anlamiyorum benim dememle mi aklina geliyor asi falan yani virus icin yapacak bisey yok mu ki hicbisi demiyor bu kadin
bu yakma isleminden beri akinti ve cok kotu koku geliyor
ordan sonuclarimi alip baska doktora mi gitsem kızlar? ankarada doktor tavsiyesi istiyorum lutfen

site ismi vermek yasakmi bilmiyorum ama bi jinekolog sitesinde asagidaki gibi yaziyor

HPV enfeksiyonunu taşıyanları aşılamanın yararlı etkilerinin olup olmadığı henüz kesin olarak bilinmemektedir. Aşılanmada aşırı arzulu bu grubu reddetmek belki de olanak dışı olacaktır.

yani hpv tasiyanlar asi yaptirsa da faydasi yok mu var mi bilimsel olarak belli degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…