- 14 Mart 2009
- 686
- 8
site ismi vermek yasakmi bilmiyorum ama bi jinekolog sitesinde asagidaki gibi yaziyor
HPV enfeksiyonunu taşıyanları aşılamanın yararlı etkilerinin olup olmadığı henüz kesin olarak bilinmemektedir. Aşılanmada aşırı arzulu bu grubu reddetmek belki de olanak dışı olacaktır.
yani hpv tasiyanlar asi yaptirsa da faydasi yok mu var mi bilimsel olarak belli degil
canım benim ya şuan çok paniksin sakin ol biraz. Bende aynıydım senin gibi. Benim gittiğim doktorda ne smear istedi ne bişi. Sadece krem verdi yakıcı bir krem. Ama bol c vitamini almamı söyledi düzenli beslenmemi söyledi ayrıca IMMUNEX diye bağışıklık güçlendirici ilaç verdi. 1 haftadır tedavi oluyorum ben. İnan korkularım gitti. İlk başta moralli olman gerekiyor arkadaşlar söylerdi inanmazdım :) ama cidden öyle, düzeleceğine inan. Çörekotuna tam gaz devam, ben hatta yağını bile aldım bir lokma ekmeğe 3-4 damla döküp yiyorum. Smear testini yaptırma şuan bence, sonraya bırak. İnternetteki yazılanlarada pek kulak asma bizi panik yapan onlar hep :) İlk öğrendiğimde oturup ağlamıştım resmen. Doktorunda seni moralli tutması, ilgilenmesi çok önemli. İstersen sonuçları alınca iyi bir jinekoloğa görün için rahat etsin. Sonrada tedavin neyse olursun kurtulursun Allahın izniyle. Merak etme güzelim göreceksin bak geçecek. Sıkma canını. Üstelik cinsel deneyimi olanlarda çıkacak diye de birşey yok. Genç kızlarda da çoğunlukla çıkıyor. Doktorun bana ilk sordugu şuydu mesela, ağda salonlarına hamam havuza gidiyor musun ? Evet dedim işim gereği iş seyahatlerim oluyor otellerde kalmak zorunda kalıyorum. Hijyene çok dikkat et dedi. Sebamed vajinal likit al, korkma kullan. minik bir ilaç şişesini temizle ona koy çalışıyorsan taşı yanında işyerinde tuvaletlerde felan kullan. İnan bana kaşıntıya mantara bile iyi geliyor. Üstelik kaşıntın mantarın felan varsa onun için ayrıca ilaç gerekir. Sen içini ferak tut. Kafanda tereddütlerin var ise doktorunu değiştir tedavini ol. Yalnız değilsin güzelim. İyileşicez emin olabilirsin kaydirigubbakcemile5a.s.:1hug:kaydirigubbakcemile5