Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

site ismi vermek yasakmi bilmiyorum ama bi jinekolog sitesinde asagidaki gibi yaziyor

HPV enfeksiyonunu taşıyanları aşılamanın yararlı etkilerinin olup olmadığı henüz kesin olarak bilinmemektedir. Aşılanmada aşırı arzulu bu grubu reddetmek belki de olanak dışı olacaktır.

yani hpv tasiyanlar asi yaptirsa da faydasi yok mu var mi bilimsel olarak belli degil

canım benim ya şuan çok paniksin sakin ol biraz. Bende aynıydım senin gibi. Benim gittiğim doktorda ne smear istedi ne bişi. Sadece krem verdi yakıcı bir krem. Ama bol c vitamini almamı söyledi düzenli beslenmemi söyledi ayrıca IMMUNEX diye bağışıklık güçlendirici ilaç verdi. 1 haftadır tedavi oluyorum ben. İnan korkularım gitti. İlk başta moralli olman gerekiyor arkadaşlar söylerdi inanmazdım :) ama cidden öyle, düzeleceğine inan. Çörekotuna tam gaz devam, ben hatta yağını bile aldım bir lokma ekmeğe 3-4 damla döküp yiyorum. Smear testini yaptırma şuan bence, sonraya bırak. İnternetteki yazılanlarada pek kulak asma bizi panik yapan onlar hep :) İlk öğrendiğimde oturup ağlamıştım resmen. Doktorunda seni moralli tutması, ilgilenmesi çok önemli. İstersen sonuçları alınca iyi bir jinekoloğa görün için rahat etsin. Sonrada tedavin neyse olursun kurtulursun Allahın izniyle. Merak etme güzelim göreceksin bak geçecek. Sıkma canını. Üstelik cinsel deneyimi olanlarda çıkacak diye de birşey yok. Genç kızlarda da çoğunlukla çıkıyor. Doktorun bana ilk sordugu şuydu mesela, ağda salonlarına hamam havuza gidiyor musun ? Evet dedim işim gereği iş seyahatlerim oluyor otellerde kalmak zorunda kalıyorum. Hijyene çok dikkat et dedi. Sebamed vajinal likit al, korkma kullan. minik bir ilaç şişesini temizle ona koy çalışıyorsan taşı yanında işyerinde tuvaletlerde felan kullan. İnan bana kaşıntıya mantara bile iyi geliyor. Üstelik kaşıntın mantarın felan varsa onun için ayrıca ilaç gerekir. Sen içini ferak tut. Kafanda tereddütlerin var ise doktorunu değiştir tedavini ol. Yalnız değilsin güzelim. İyileşicez emin olabilirsin kaydirigubbakcemile5a.s.:1hug:kaydirigubbakcemile5

canım benim ya şuan çok paniksin sakin ol biraz. Bende aynıydım senin gibi. Benim gittiğim doktorda ne smear istedi ne bişi. Sadece krem verdi yakıcı bir krem. Ama bol c vitamini almamı söyledi düzenli beslenmemi söyledi ayrıca IMMUNEX diye bağışıklık güçlendirici ilaç verdi. 1 haftadır tedavi oluyorum ben. İnan korkularım gitti. İlk başta moralli olman gerekiyor arkadaşlar söylerdi inanmazdım :) ama cidden öyle, düzeleceğine inan. Çörekotuna tam gaz devam, ben hatta yağını bile aldım bir lokma ekmeğe 3-4 damla döküp yiyorum. Smear testini yaptırma şuan bence, sonraya bırak. İnternetteki yazılanlarada pek kulak asma bizi panik yapan onlar hep :) İlk öğrendiğimde oturup ağlamıştım resmen. Doktorunda seni moralli tutması, ilgilenmesi çok önemli. İstersen sonuçları alınca iyi bir jinekoloğa görün için rahat etsin. Sonrada tedavin neyse olursun kurtulursun Allahın izniyle. Merak etme güzelim göreceksin bak geçecek. Sıkma canını. Üstelik cinsel deneyimi olanlarda çıkacak diye de birşey yok. Genç kızlarda da çoğunlukla çıkıyor. Doktorun bana ilk sordugu şuydu mesela, ağda salonlarına hamam havuza gidiyor musun ? Evet dedim işim gereği iş seyahatlerim oluyor otellerde kalmak zorunda kalıyorum. Hijyene çok dikkat et dedi. Sebamed vajinal likit al, korkma kullan. minik bir ilaç şişesini temizle ona koy çalışıyorsan taşı yanında işyerinde tuvaletlerde felan kullan. İnan bana kaşıntıya mantara bile iyi geliyor. Üstelik kaşıntın mantarın felan varsa onun için ayrıca ilaç gerekir. Sen içini ferak tut. Kafanda tereddütlerin var ise doktorunu değiştir tedavini ol. Yalnız değilsin güzelim. İyileşicez emin olabilirsin kaydirigubbakcemile5a.s.:1hug:kaydirigubbakcemile5

cok sagol canım ya ilgine tesekkur ederim

semabed likit nasil kullaniliyor? surup suyla mi duruluyorsun tam anlamadim
isyerinde alafranga wc lerde onu kullanmak zor olur herhalde
zaten hep bu alafranga wc ler yuzunden oldu bence

doktorun bagisiklik sistemiyle ilgili bisiler demesini beklerdim ama ona yonelik bisey demedi
sigiller yakildi ve bitti bu kadar mi sanki, o sekilde davrandi bana
telefon acip sordum tekrarlamamasi icin neyapicam diye, bisey demiyor

ve su an acilen iyi bir jinekolog ariyorum, lutfen yardim

cok sagol canım ya ilgine tesekkur ederim

semabed likit nasil kullaniliyor? surup suyla mi duruluyorsun tam anlamadim
isyerinde alafranga wc lerde onu kullanmak zor olur herhalde
zaten hep bu alafranga wc ler yuzunden oldu bence

doktorun bagisiklik sistemiyle ilgili bisiler demesini beklerdim ama ona yonelik bisey demedi
sigiller yakildi ve bitti bu kadar mi sanki, o sekilde davrandi bana
telefon acip sordum tekrarlamamasi icin neyapicam diye, bisey demiyor

ve su an acilen iyi bir jinekolog ariyorum, lutfen yardim

canım sebamed sıvı sabun gibi zaten eline bir miktar döküp yıkıyor ve duruluyorsun bu kadar. Alafranga wc de de yapabilirsin pekala. Sen iste yeterki tatlım. Bu arada çörekotu tozu ve balı karıştırıp yiyebilirsin sabah akşam. ve tabiki ımmunex. Bunlar bağışıklık sistemi kuvvetlendiricidir. Immunex i günde bir kere verdi doktor bana. Alıp kullanabilirsin sende. İçten tedavi gibi birşey bu. Hemen al bence ihmal etme. İçini ferah tut canım benim. Bitanem bu siğiller tekrarlayabiliyor. Yakılsada daha önce virüsün bulaştıgı yerlerde çıkabiliyor yakılan yerler haricinde. Fakat tekrar bir bulaşma olmadan ve bağışıklık sistemin güçlü oldugu sürece sanırım kısa sürede en azından tekrarlamaz. Ya sen böyle düşünceleri bi bırak iyileşeceğine inan kötü birşey olmadıgına inan. Atlatacaksın tatlım emin ol.

canım sebamed sıvı sabun gibi zaten eline bir miktar döküp yıkıyor ve duruluyorsun bu kadar. Alafranga wc de de yapabilirsin pekala. Sen iste yeterki tatlım. Bu arada çörekotu tozu ve balı karıştırıp yiyebilirsin sabah akşam. ve tabiki ımmunex. Bunlar bağışıklık sistemi kuvvetlendiricidir. Immunex i günde bir kere verdi doktor bana. Alıp kullanabilirsin sende. İçten tedavi gibi birşey bu. Hemen al bence ihmal etme. İçini ferah tut canım benim. Bitanem bu siğiller tekrarlayabiliyor. Yakılsada daha önce virüsün bulaştıgı yerlerde çıkabiliyor yakılan yerler haricinde. Fakat tekrar bir bulaşma olmadan ve bağışıklık sistemin güçlü oldugu sürece sanırım kısa sürede en azından tekrarlamaz. Ya sen böyle düşünceleri bi bırak iyileşeceğine inan kötü birşey olmadıgına inan. Atlatacaksın tatlım emin ol.

evet ben de dedigini ilaci eczaciya bi sorayim recetesiz kullanilmasinda sakinca var mi diye

sende hpv cikmis miydi ve tipi hakkinda biseyler dedi mi doktor? bana hicbisey demedi ya tipini ogrenmeden rahat edemicem herhalde, ya kanser falansamsenağlama

ya cumartesi cildiyeciye gidip baktırıcam.3 hafta önce jiletle temizlik yaptım.malesef dikkatsizce davranıp derimi kestim.ben öyle sanıyorum.deri yıkadıkca elime geliyodu.huylandım sigil sandım.kadın doguma gittim siğile benziyo sanki dedi.smear aldı.aldara krem verdi.ama alamadım.ozamn gel yakıcaz dedi.bende isveç şurubuyla aynı sefa kremini kullandım.3 günde kuruttu gitti.smear test sonucunu almaya gittigimde ödüm kopuyordu,negatif çıktı.doktora gösterdim temiz çıkmış dedi yolladı.hiç siğili migili sordugu yok.naptın deme yok.bende siğil migil gitti didim çıktım.ama vulvanın en alt kısmında v şeklinde kabarmaları görünce çıldırdım ya.isveç şurubunu kullanıyom gitmiyo.kesilmiş deriye yada siğilemi desem bilmiyorum ama isveç şurubunu sürdügümde yanıyordu.bu kabarçıklara sürdügümde hiç bi yanma,acıma olmuyor.doktorda bu kabartıları niye görmemiş anlamadım,hoş o kesik deriyide görmemişti ben gösterdim.kızlar ne zor iş kadın olmak.her şeyi didik didik inceler oldum.

ya kızlar bu hpv dna testi ne kadar tutuyor.özel sigortalıyım ben.ama ssk karşılıyormu.nolurr cvp verin acil...

kızlar içinizde gaziantepli olupta bu hastalıga yakalanan varmıdır.bana iyi bir doktor ismi lazım.........

bu smear testini negatif olması,hpv virüsüsnün vücutta bulunmadıgınımı gösterir arkadaşlar.

sigil yaktirdiktan sonra akinti gelen var mi? benim su surekli akinti var normal mi
kizlik zarinin tam dibinde cikmis orayi da yakti, o yuzden akinti geldigini soyledi doktor ama bilemiyorum
gercekten panik bi durumdayim ve hicbisey yapamiyorum

MERHABA ARKADAŞLAR EPEYDıR YAZAMIYORUM AMA ELıMDEN GELDıĞıNCE GELıŞMELERı OKUKAYA ÇALIŞIYORUM. YENı KATILANLARI GÖRDÜKÇE ıNANIN ÇOK ÜZÜLÜYORUM. DÜNYADA KARAMBOLE YAŞIYORUZ ıNANIN HERGÜN YENı TEHDıTLER ALTINDA VE HASTALIK VıRÜS KAPMA ŞANSIMIZ ÇOK YÜKSELMEYE BAŞLADI DÜN BıR ARKADAŞIMADA DıŞÇıDEN HEPATıT C BULAŞTI. aNKARADAN DR ıSMı ıSTEYENLERE BENıM TAVSıYEM TIP FAKÜLTESı KADIN DOĞUM OLUR BENDE ORADA TEDAVı OLUYORUM VE HıÇ BıR ÜCRET ÖDEMıYORUM SMıR YAKMA ıŞLEMLERı VS. HEPDı DEVLETE AıT. ÜNıVERSıTE HASTANESı OLDUĞU ıÇıNDE ÇOK ıYı ARAŞTILIYOR. BıR ARKADAŞ VARDI YENı BıR TEDAVı UYLUMAMIŞTI VAJıNA DERıSı BıR KAÇ KAT SOYDURDUĞUNU SÖLEMıŞTı ONDAN HıÇ BıR GELıŞME DUYMADIM NE OLDU ACABA SONUÇ. GÖKÇEK ıKSıRı KULLANAN ARKADAŞLARDAN BıLGı ıSTıYORUM NASIL BıŞEY BU ıÇıLıYORMU YOKSA VAJıNAYAMI SÜRÜLÜYOR ANLAMADIM. GELıŞMELERDEN BıRBıRıMıZı HABERDAR EDERSEK DAHADA BıLıNÇLENıRıZ. KENDıNıZE ıYı BAKIN.

canlarım merhabaHPV virüsü, smear testinde çıkmaz. smear testi, kanser tarama testidir ve negatif çıkarsa, herhangi bir kanser veya kanser öncesi lezyon olmadığını belirtir. eğer, smear testi yapılırken, ek bir DNA taraması da talep ederseniz, vücudunuzda HPV nin olup olmadığını anlayabilirsiniz.HPV nin pek çok çeşidi vardır ve siğile sebep olan türleri, kanser riski taşımazlar!! bu nedenle bizler şanslı gruptanız =)kansere sebep olanlar siğil yapmazlar ve sinsice ilerler...illa ki HPV tiplemesi isterseniz, siğillerinizden alınan ve bopsiye gönderilen parçaya, yine bir ek talep ve ücret ile tipleme yapılır. bu rada, HPV nin numeratik tiplemesi anlaşılır.arkadaşlar, bu bilgileri aklınızda tutun olur mu ? =))çok kafanıza takmayın..vücudunuza iyi bakın, iyi beslenin..aşıyla ilgili olarak, şunu söyleyebilirimHPV nin pek çok tipi olduğundan, HPV nin herhangi bir tipini kapmış olan kadınlara aşı yapıldığında, henüz kapmadığı ve asıl tehlikeli olan tiplerine karşı ömür boyu koruma sağlar...ayrıca kapılan tür için de vücudun savaşmasını destekler...(çok araştırdım, soruşturdum)ilgisiz doktorlarınızı değiştirin...=))ve çok dert etmeyin çünki tüm virütik hastalıkları stress tetikler.mutlu günler, hepinizi öpüyorum! :)

canlarım merhabaHPV virüsü, smear testinde çıkmaz. smear testi, kanser tarama testidir ve negatif çıkarsa, herhangi bir kanser veya kanser öncesi lezyon olmadığını belirtir. eğer, smear testi yapılırken, ek bir DNA taraması da talep ederseniz, vücudunuzda HPV nin olup olmadığını anlayabilirsiniz.HPV nin pek çok çeşidi vardır ve siğile sebep olan türleri, kanser riski taşımazlar!! bu nedenle bizler şanslı gruptanız =)kansere sebep olanlar siğil yapmazlar ve sinsice ilerler...illa ki HPV tiplemesi isterseniz, siğillerinizden alınan ve bopsiye gönderilen parçaya, yine bir ek talep ve ücret ile tipleme yapılır. bu rada, HPV nin numeratik tiplemesi anlaşılır.arkadaşlar, bu bilgileri aklınızda tutun olur mu ? =))çok kafanıza takmayın..vücudunuza iyi bakın, iyi beslenin..aşıyla ilgili olarak, şunu söyleyebilirimHPV nin pek çok tipi olduğundan, HPV nin herhangi bir tipini kapmış olan kadınlara aşı yapıldığında, henüz kapmadığı ve asıl tehlikeli olan tiplerine karşı ömür boyu koruma sağlar...ayrıca kapılan tür için de vücudun savaşmasını destekler...(çok araştırdım, soruşturdum)ilgisiz doktorlarınızı değiştirin...=))ve çok dert etmeyin çünki tüm virütik hastalıkları stress tetikler.mutlu günler, hepinizi öpüyorum! :)

sagol nisan
oncelikle gecmis olsun

ben de inan ne yapacagimi sasirdim
heryerde farkli birsey okuyorum
asinin hassasiyeti olanlarda olumlere yolactigini okudum mesela
hicbir kaynaga hicbir doktora guvenemez oldum

doktor degistirip tekrar muayene olmak istemiyorum, korkuyorum zaten

Bağışıklık sistemi için doğal çözümler:

1-Astragalus bağışıklık sistemini güçlendirir ve anti kanser hücreler üretilmesini sağlar.Güçlü bir antioksidandır ve karaciğeri toksinlerden korur.Bu özelliği karaciğer problemleri ve zayıf bağışıklık sistemi nedeniyle göz altlarında koyu halkalar oluşan insanlar için bitkiyi ideal bir çözüm yapar.

Uyarı:Ateşiniz varsa bu bitkiyi kullanmayın.

2-Mum ağacı boğaz yaraları,öksürük,soğuk algınlığı ve grip için kullanılabilir,anti biyotik özelliklere sahiptir.

3-Sarmısak 30 tür bakteriye,virüse,parazit ve mantara karşı etkilidir.ıltihap kurutucu ve büzücü etkiye sahiptir.

4-Ekinezya bağışıklık sistemini ve lenf sistemini kuvetlendirir.

5-Altınmühür(Goldenseal) bitkisi bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.Vücudu toksinlerde tamizler.Anti bakteriyel özelliklere sahiptir.

6-Rusya'da Chirchnik isimli bir kasabada grip salgını olmuş.Bazı yetişkin ve çocuklar hastalıktan etkilenmemişler.Bilim adamları sebebini araştırmışlar.Şizandra atlı bir bitkinin meyvelerini kullandıkları bulunmuş.

7-Bağışıklık Sistemi Kuvvetlendirici bitki karışımı:

1 yemek kaşığı ekinezya kökü
yarım yemek kaşığı papatya yaprağı
yarım yemek kaşığı şizandra meyvesi
yarım yemek kaşığı nane çayı

2 bardak kaynar suyla demlenir.

8- Bağışıklık Tentürü

yarım yemek kaşığı ekinezya kökü tentürü
yarım yemek kaşığı pau darco kabuğu tentürü
yarım yemek kaşığı sibirya ginsengi tentürü
yarım yemek kaşığı meyan kökü tentürü
yarım yemek kaşığı astragalus kökü tentürü
yarım yemek kaşığı bupleurum kökü tentürü

karıştırılır.Zayıf bağışıklık sistemi için 5 gün,günde 3 yemek kaşığı alınır.Hastayken doz iki katına çıkarılabilir.

9-Diyetinizde çilorella,sarmısak ve arpaya yer verin.Bu besinler bağışıklık sistemine faydalı germanyum elementi içerirler.Dev kırmızı yosun bağışıklık sistemi için gerekli iodin,kalsiyum,demir,karoten,protein,riboflavin ve C vitamini içerir.

10-C vitamini bağışıklık sistemi için gerekli en önemli maddedir.Adreanal hormonların ve lenfositlerin üretimi için gereklidir.

11-Brokoli içerdiği sülforofan maddesi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

12-Arjinin,glutamin,glutation,asetilsistein,taurin,lisin,serin güçlü bağışıklık sistemi için gerekli aminoasitlerdir.

13-B vitaminleri bağışıklık sistemini güçlendirir.

14-Ginseng ve zencefil bitkileri bağışıklık sistemini güçlendirir.

sagol nisan
oncelikle gecmis olsun

ben de inan ne yapacagimi sasirdim
heryerde farkli birsey okuyorum
asinin hassasiyeti olanlarda olumlere yolactigini okudum mesela
hicbir kaynaga hicbir doktora guvenemez oldum

doktor degistirip tekrar muayene olmak istemiyorum, korkuyorum zaten

Canım, ölümlerle ilgili yazıyı ben de okumuştum ama birisi yanlış dozdan dolayı, diğeri de henüz 7 yaşında bir kız çocuğuna yapılmış vakalardı...

ben, Nisan ayında tam 1 yıldır siğillerden kurtulmuş oluyorum =))
doktorum, 1 yılı tamamladığında aşıya başlarız demişti. vücut, virüsü yenmiş sayılır demişti..yakında kontrole gideceğim zaten, haber vericem sizlere =)

Canım, ölümlerle ilgili yazıyı ben de okumuştum ama birisi yanlış dozdan dolayı, diğeri de henüz 7 yaşında bir kız çocuğuna yapılmış vakalardı...

ben, Nisan ayında tam 1 yıldır siğillerden kurtulmuş oluyorum =))
doktorum, 1 yılı tamamladığında aşıya başlarız demişti. vücut, virüsü yenmiş sayılır demişti..yakında kontrole gideceğim zaten, haber vericem sizlere =)

benim 2 gun oldu sigller yakilali
hemen asi olmamak gerekiyor demek ki oyle mi
insallah cikmaz

bagisiklik sistemini guclendirmeye calisicam bu surecte
arastiriyorum yukarida paylastim

fakat soyle de bir yazi var ki bagisiklik sistemini guclendirmek icin ekstra birsey yapmayin demis doktor

http://arsiv.sabah.com.tr/2007/03/21/gny/sag105-20070320-200.html

Son düzenleyen: Moderatör:
oof off kadın olmak gerçekten zor iş.. bende tedavi sürecini paylaşmak istiyorum sizinle bende ankaradayım atatürk araştırma hastanesine gittim jinekolog direk cildiyeye yönlendirdi cildiyecide işte dondurduğunu söyledi bişi sıktı fln bi iki bilgi verip yolladı üç hafta sonra tekrar gel dedi.. ben iki hafta bile dolmadan gene gittim çünkü hiç bi iyileşme fln olmadı hatta yenileri çıktı farklı yerlerde onalrıda elimle kopardım daha doğrusu elimle bakym burdaamı çıkmış derken elimde kaldı:S ikinci kez tekrar dondurdu bu sefer epey düzelme oldu yani belirgin bi azalma oldu falan neyse şimdi bekliyorum bakalm üç hafta dolmasını bu arada adet de oldum umarım olumsuz bi etkisi olmaz son kalan siğiller üç dört gündür ne azaldı ne çoğaldı öyle duruyor bakalm geçicekmi.. Çörek otunada ilk öğrendiğim gibi başladm haala devam ediyorum..
İnşallahh hepimiz erken yada geç kurtulucaz bu siğil denen sinir bozucu şeylerden:)

oof off kadın olmak gerçekten zor iş.. bende tedavi sürecini paylaşmak istiyorum sizinle bende ankaradayım atatürk araştırma hastanesine gittim jinekolog direk cildiyeye yönlendirdi cildiyecide işte dondurduğunu söyledi bişi sıktı fln bi iki bilgi verip yolladı üç hafta sonra tekrar gel dedi.. ben iki hafta bile dolmadan gene gittim çünkü hiç bi iyileşme fln olmadı hatta yenileri çıktı farklı yerlerde onalrıda elimle kopardım daha doğrusu elimle bakym burdaamı çıkmış derken elimde kaldı:S ikinci kez tekrar dondurdu bu sefer epey düzelme oldu yani belirgin bi azalma oldu falan neyse şimdi bekliyorum bakalm üç hafta dolmasını bu arada adet de oldum umarım olumsuz bi etkisi olmaz son kalan siğiller üç dört gündür ne azaldı ne çoğaldı öyle duruyor bakalm geçicekmi.. Çörek otunada ilk öğrendiğim gibi başladm haala devam ediyorum..
İnşallahh hepimiz erken yada geç kurtulucaz bu siğil denen sinir bozucu şeylerden:)

nasıl olur ya
direkt cilt problemi olarak degerlendirilmis ama bu isin bir de virusu var testi var
sigili yoketmeyle bitmiyor ki is

test mest hiçbişi yapılmadı işte hatta cildiyeci de smear yapılmadımı diye sordu gerçi smear söylendiği gibi kızlığa zarar veriosa fln ondan gerek görmemiş olabilir jinekolog:S yani yüzeysel ilgilenildi kalıcı bi çözümle ilgili hiçbirşey yapılmadıda söylenmedide malesef bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalış demekden başka.. Bı tam geçse en azındna kafam rahatlasa sonrasıda gelicektir....

X