Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

meraba arkadaşlar bende kısa bi süre önce bu siğillerden oluştu. ilk başta önemsemedim dışarda ağda yaptırdığım için tahriş olduğunu bu nedenle şişlik olduğunu düşünmüştüm. bi süre sonra onun siğil olduğunu anlayınca dr.a gittim.
ilk gittiğim dr. erkekti ve gülümser bi havada cinsel yolla bulaştığını söyledi. sinirlerim çok bozuldu ve erkek arkadaşımla bu durumumu paylaştım bana çok destek oldu çalışmadığım için ssk dan gün aldım ve bu ay krioterapi uygulaması yapılıcak :KK43: paylaştığınız bilgileri okudum ve korkuyorum
bağışıklık sistemim zaten zayıf bi durumda. tedavi sonrası eğer tekrarlamazsa büyük bi oranda atlatmış sayılıyormuşuz. ve ben hala aileme bu durumu anlatamadım.
emin olmak için başka bi dr.ada gittim oda aynı şeyi söyledi. solüsyon verdi ve kaşıntım olduğu için krem verdi. eliza ve seroloji testlerini yaptırdım test sonucu temiz çıktı :teselli:
1-2 hafta içinde tekrar kontrole gidicem eğer bi değişiklik olmadıysa randevusunu şimdiden aldığım bu uygulamayı yaptırıcam
çok uzun oldu ama içimi dökmek istedim. herkesle paylaşamıyosun bu tür konuları
dilerim allah hepimize bir an önce acil şifalar verir..
:Saruboceq:

geçmiş olsun esmerciğim :)
bağışıklık sistemi çok önemli, mutlaka güçlendirmelisin ve moralini yüksek tutmalısın canım...
dilerim bir daha tekrarlamaz =)

sevgiler :)a.s.

arkadaşlar bende aynı şekilde merak ediyorum en çok merak ettiğimde bu dondurma ve yaktırma işlemlerinin gerek özel hastanede gerekse özel muayenehanelerde ücretlerinin ne kadar oldugudur.siğillerini yaktıran yada donduran arkadaşlar bu konuda acklama yaparlarsa çok sevinirim teşekkürler hepimize geçmiş olsunmirmirmirmirmirmirmirmir

arkadaşlar bende aynı şekilde merak ediyorum en çok merak ettiğimde bu dondurma ve yaktırma işlemlerinin gerek özel hastanede gerekse özel muayenehanelerde ücretlerinin ne kadar oldugudur.siğillerini yaktıran yada donduran arkadaşlar bu konuda acklama yaparlarsa çok sevinirim teşekkürler hepimize geçmiş olsunmirmirmirmirmirmirmirmir

dondurma işlemini biz özelde 1 kez yaptırdık. Tekrar bu hafta gideceğiz. eşimde birkaç tane ve bende 8-10 tane küçük sivilce vardı. dr. 150 ye muayehanemde yapıyorum ama size 100 lira olur dedi. Başka yelerde fiyatlar nasıl bilmiyorum.

Arkadaşlar bişey sorcam. vajina dışındaki siğilden kurtuldum neyseki. Başka varmıdır diye bakınırken iç dudakların aşağısında (içinde deil) beyaz küçük kabarcıklar gördüm fazlaca. su toplamış gibi ama çok küçük. bilen varmı önemsiz bişeymi yoksa aynı şikayetten doktora giden varmı. : (

canım yeni oluşurken öyle oluyor. Benim de aynı bölgede birkaç tane vardı. Dondurulunca onlar geçti Allaha şükür. Diğerlerini tekrarlamak gerekiyor ama dediğin türde olanlar çabuk geçiyor. Çoğalmadan dr. a görün bence.

elitu siğil başına mı 100 tl yoksa tüm siğille riçinmi 100 ytl ben özel de bi doktora sordum siğil ne kadar olursa olsun 1000tl ye yaparım dedi de araştırma yapıyorum da

Kuru Buzla kendiniz evde bir kaç dakikada bu sorundan kurtulabilirsiniz maliyeti 2-3TL dir
arkadaşlar bu konu ile ilgili bir kaç çözüm önereyim size kesin etkili çözümdür. Ayrıca tekrarlayan arkadaşlarada bir önerim olucak bağışıklık kuvvetlendirici ilaçlar var bunları 5-6 ay kullandığınızda yüksek olasılıkla hem tekrarlamıyacak hemde vucudunuzu dinc hissedip çoğu hatalıktan kurtulucaksınız.

Birincisi siğili yok etme yöntemini anlatayım bunu kendiniz evde yapabilirsiniz ve %100 çözümdür. Hiç bir riski yada tehlikesi yoktur.

Bunun için öncelikle yapmanız gereken şey kuru buz temin etmeniz şimdi kuru buz nedir diyecek arkadaşlara anlatayım kuru buz karbondioksit gazının -80 derecede basınc altında dondurulması sonucu olusan ve ısısı -78C civarında olan buz parcasıdır bu buz parcası eridiğinde su çıkmaz. Normal buza göre çok geç erir. Bu buzu çoğu yerden bulabilirsiniz 2 kg si 3-4 TL civarıdır. Bulabileceğiniz yerler soğuk hava depoları Mado dondurma(size kargo ile dondurma yollarlarken dondurma erimesin diye pakete koyuyorlar) yada algida dondurma satan bakkal marketler gibi dondurma satan yerlere rica ederseniz butur firmalardan sizin için isteyebilirler çok ucuzdur size 100-200 gr bile fazla.

Şimdi yapmanız gereken şey kuru buzdan bir parca kırıp kalın birşeyle o buzu tutmak elinizle tutmayın yada ıslak elle değmeyin elinizi yakabilir. bu kırdığınız parcanın sivri olan tarafını siğile dokundurun yanlız siğil dışındaki yerlere değdirmemeye dikkat edin. Siğilin üzerinde 30-40 saniye kadar bekletin ilk 3-4 saniye içinde ufak bir yanma hissi hissedeceksiniz ama korkmayın acı vermiyecek sonra buzu siğilden çekin ve üzeri donmus beyaz olacak bi 5-10 saniye bekleyin ve tekrar değdirip bi 30-40 sn daha bekleyin. her siğil için bu işlemi yapabilirsiniz. siğili ellediğinizde donmuş olacak sertleşmiş yani. sonra siğilil rengi koyulasacaktır etrafında hafif kızarıklık olabilir nedeni soğuktan korkmayın. ışlem bukadar 1 hafta sonra siğil kuruyup kendiliğinden düşücetir(yaranın kabuk bağlaması gibi kabuğa dönüşüp düşer). kuruduğunda siz koparmayın kendinin düşmesini bekleyin.

Burada yaptığımız işlem tıpta dondurma yöntemiyle aynı işi görür. fakat biz daha düşük ısı ile daha kısa süre uygulayarak tüm genetik yapısı bozulmuş hüçrelerin soğuk karşısında aniden donarak ölmesini sağlıyoruz. vucudumuzda ölü hücreyi deriden atıyor. donma hişlemi daha hızlı olduğu için hastanedeki dondurma işlemine göre daha etkili bir yöntemdir. Bu işlem canınızı falan yakmaz dediğim gibi ilk değdirdiğinizde 3-4 sn bi yanma gibi olur oda hemen kaybolur sonrasıda acısızdır.

Bu işlemi yapmadan önce derinin temiz olduğuna emin olun ve asla ıslak yüzeye bu işlemi yapmayın hemen yapısır. bu işlem bittikten sonra bi anti biyotik krem sürebilirsiniz siğile tariş olan derinin mikrop kapmamasını sağlar (terramycin diye satılan 3-5 TL lik antibiyotik krem var kullanılabilir) siğil düşüp iyileşene kadar cinsel ilişkiden kacınmanız tavsiye olur ayrıca o bolgeyide temiz tutun.

Not:Bu işlemin bir zararı yoktur kullandığımız buz bizim soluk verirken açığa cıkan karbondioksit gazının dondurulmuş halidir çok ucuzdur %100 siğili yokeder. Büyük siğillere uygulanması daha doğrudur çünkü minik siğillere uygularken derinize değer ve sağlıklı derinizide dondurur. Vajina içi gibi hassas dokularda kullanmanızı tavsiye etmem o tür bölgelerde doktorunuzdan destek alın çünkü o bölge çok hassastır ve zarar verebilirsiniz. Bu buzu içeceklerin içine atmayın buzlukta saklayamazsınız erir kaybolur aldığınızda hemen kullanmalısınız.

Şimdi gelelim sürekli tekrarlayanlara bu arkadaşlarda yukardaki işlemi uygulayabilir. fakat onların ihtiyacı olan şey bağışıklık güçlendiricidir. Bunun için en doğal ilaç Imunex 50mg dir tamamen doğaldır zararı yoktur. Imunex 50mg ın fiyatı 100 TL civarıdır günde 1 yada 2 kez kullanılır. 5-6 ay içinde ciddi bir şekilde bağışıklık sistemini güclendirir. (kiminde 1-2 ayda etkili olurken kimi insanda 5-6 ayı bulabilir) Tüm Eczanelerde satılır 5mg ve 20mg lık olanlarıda vardır tavsiyem 50mg lık olanıdır. Bir diğer ilaç ise ECHINACEA 500mg dır bunun fiyatı da 30 TL civarıdır bundanda günde 2 tane kullanmak gerekir. Bu bahsettiğim ilaçlar aslında ilaç değil vitamin niteliğindedir ve doğal bağışıklık güçlendiricilerdir. Bunlardan bir tanesini tercih edebilirsiniz hem bağışıklığınızı kuvvetlendirerek hastalıklardan korunmanızı sağlarlar hemde genital siğillerin tekrarlamamasında yardımcı olurlar.
Bir diğer yöntem ise Aldera kremdir(120TL civarıdır) aldera kremi siğil oluşmamışken yada henüz çok küçükken kulanmak gerekir bu kremde sürdüğünüz bölgedeki derinin bağışıklık göstermesini sağlar. 2 ay kullanılması tavsiye edilir haftada 3 kez fakat cildinizde tarişe neden olabilir. ensağlıklısı Imunex 50mg derim hem doğaldır hem çok etkilidir hem de bağışıklığınızı güçlendirir sizede dinçlik verir.

kuru buz temini için google dan bir kaç buz firması buldum arar kuru buzu sorar yada temin edeceğiniz yeri sorabilirsiniz uzaksanızda size kargoyla yollayabiliyorlar 2 kg falan alın size gelene kadar anca 400-500 gr kalır :)

Son düzenleyen: Moderatör:
elitu siğil başına mı 100 tl yoksa tüm siğille riçinmi 100 ytl ben özel de bi doktora sordum siğil ne kadar olursa olsun 1000tl ye yaparım dedi de araştırma yapıyorum da

1000TL çok yüksek piyasada 100-200 tl ye yakıyorlar ayrıca yukarı yazdığım yöntemle 2-3 TL ye sorunu çözebilirsin yakmayla aynı işi görür acısız ve güvenlidir evde kendin yapabilirsin.

herkese selam...gunaydın...uzun zamandır yazamadım yazılanlara söyle bir göz gezdirdim...sanırım yenı arkadaşlar var aramızada...
oncelikler sizinle sevincimi paylaşmak istiyorum....yaklasık bir aydır siğilim yok.ben sık aralıklarla üçkere yaktırmıstım...en son doktora gittiğimde her iki tarafta çok yaygın sıgıllerım vardı doktor bile sasırmıstı bu kadar sık ve fazla tekrarlamasına ve yakmak istemiyorum çok sık yaktık dedi ve bana aldara kullnamamı söyledi ayrıcada ımunex hap verdi...ama aldarayı daha önce kullandıgım için almadım cunku bende etklı olmamıstı...daha öncede yazmıstım bi arkadasım gel dedi bunları okutalım denıze düşen yılana sarılır misalı tamam dedim ve bana su okuttu.. Taha suresının 105.106.107.ayetleri ve ben o suyu 3 gun içtim ve bunu bir hafta arayla üç kere tekrarladım..siğillerim yavas yavas küçülmeye basladı ki son cıkan sıgıllerım gercekten cok fazlaydı ve suan hepsi kayboldu...sevincimi en iyi siz tahmin edebilirsiniz sankı yenıden doğmus gibiyim...vesile olan her ne ise Allahıma binlerce sukur inş. tekrarlamaz...ve butun kalbımle diliyorum sizler ve butun bu dertten muzdarıp olan herkese Allahım biran önce acıl sıfalar versin.Canancım ben özel hastanede yaktırdım doktorum çok iyi ve çok anlayıslı bi doktordu Allah ondanda razı olsun....ilk yaktırdıgımda 65 muayene 65 yakma ucretı almıstı...sonrakınde 65... en son yaktırdıgımda cok fazlaydı 110 ytl vermıstım....hastanelere göre değişiyo sanırım fiyatlar ama öle ucuk fiyatlar değil iyi arastır...dondurma ıslemınıde uygulayabilirsin daha acısız ve oda etkılı bi yöntem....bişey daha eklemek istiyorum hep söylediğimiz gibi bağışıklık sistemini mutlaka guclu tutun ve ımunex mutlaka kullanın...ve siğillerinizi unutun gitsin..ilk zamanlar bende kendimi harap etmiştim...ama sonra onlardan kurtulucama ve yenıceme inandım siz ondna değil o sizden korksun:)))hepinizi çok seviyorum ve butun hastalara acıl sıfalar diliyorum....

Dolunaycığım çok sevindim senin adına. Canım hani taha suresi kaç kez okunmuştu bunu öğrenecektin senden haber bekliyorum. Bizlerde kurtulalım artık.

saol nisancım ya peki erkekte tedavisi nedir şimdi bende olduğuna göre dediğin gibi görünür olmasada eşimdede vardır e ben tedavi olacağım ama ondan yine bana bulaşır diye endişe ediyorum naapcas ki onda olup olmadığını nasıl anlarız bu konuda bilginiz varmı acaba test fln nasıl yapılıo erkeklere hiç bilmiyorum ben bilen varsa yazsın lütfeeen

Kuru buz temin edebileceğiniz buz firmaları...

EN POPÜLER BUZCULAR

AKKAYA BUZ
Bomonti, Duçi Sok. No: 9 Şişli

Tel: 0212 248 24 01-247 40 13 / Okey Çarşamba

BAR BUZ
A. Nafiz Gürman Mah. No: 7

Merter Tel: 0212 677 30 54

BEY BUZ
Topçekenler Sok. No: 13 Beyoğlu

Tel: 0212 249 59 00-249 75 73

DEKOR BUZ
Çamlık Cad. Itır Sok. No: 21 Yayla

Tel: 0212 539 89 94

KURU BUZ
Bağcılar Cad. Civan Mert Sok. No:3 Güngören

Tel: 0212 555 54 92

NUR BUZ
Okey Perşembe

Cumhuriyet Mah. Bağcılar Cad. 1. Ara Sok. No: 11 Parsel Bahçelievler

Tel: 0212 556 33 94-502 03 71

eşim ve benimkiler hepsi için 100 tl. Özel hastane burası. Dr muayenehanesinde 150 ye yapıyormuşş

saol nisancım ya peki erkekte tedavisi nedir şimdi bende olduğuna göre dediğin gibi görünür olmasada eşimdede vardır e ben tedavi olacağım ama ondan yine bana bulaşır diye endişe ediyorum naapcas ki onda olup olmadığını nasıl anlarız bu konuda bilginiz varmı acaba test fln nasıl yapılıo erkeklere hiç bilmiyorum ben bilen varsa yazsın lütfeeen

canım bana HPV DNA testi yapılmıştı. onun sonucunu daha almamıştım. Bugün tekrar dondurmak için dr. gittik ama dondurmadı. 10 gün falan bekleyelim dedi. Ve eşim için de Hpv DNA testi yapıldı.sağlık güvencesi olunca fark olarak 200 lira testi. Bende kültür alımı gibi yapılmıştı. Eşimde ise sperm örneği aldılar. Erkekte bu şekilde oluyormuş.Başka türlü bakılamıyormuş.

ok cnm çok saol ya bakalım perşembe doğuracağım kısmetse o gün yaktırabilirsem sonrada eşimle gider test yaptırırıs bu arada test yakılmadan öncemi yakıldıktan sonramı yapılsın nasıl olacakki ayrıca bizim ssk var bu fiyat özel hastane fiyatı sanırım sigortada fln yapılıomu ki yoksa illa özeldemi yaptırcas??

dolunayım çok sevindim, inşallah artık tekrarlamaz...

dua da bir tür meditasyondur arkadaşlar, inancınız ne olursa olsun veya olmasa bile, bir şeye tam odaklanmak, hastalığın geçeceğine inanmak, mutlaka faydalı olacaktır.

dolunayın da, siğillerin yok olmasından aldığı moral, daha da güçlenmesine, vücut direncinin artmasına yaramış belli ki :))

dilerim, bir daha hiç yaşamaz bu hastalığı dolunaycığım ve biz de :)

merhabalar.. ben az önce üye oldum. dünden beri forumu takip ediyorum..
inanılmaz bir ihmalim sonucu 6 ay önce yaptırdıgım smear sonucunu dün aldım.. malign lezyon ve ASC-H cıkmıs sonuç. Daha öncekinde ASCUS du. ılerleme var ve şaşkınım. Yarın için doktorumdan randevu aldım. Sanırım küretaj ve biyopsi yapılacak, umarım geç kalınmamıştır.. Çok korkuyorum..

ok cnm çok saol ya bakalım perşembe doğuracağım kısmetse o gün yaktırabilirsem sonrada eşimle gider test yaptırırıs bu arada test yakılmadan öncemi yakıldıktan sonramı yapılsın nasıl olacakki ayrıca bizim ssk var bu fiyat özel hastane fiyatı sanırım sigortada fln yapılıomu ki yoksa illa özeldemi yaptırcas??

canım öncelikle bebeğini sağ salim kucağına alırsın inşallah. Bizim önce kadın doğumda smear testi yapıldı. İlk ne olduğunu bilmediğim için kadın doğuma gitmiştim. Aynı gün beni cildiyeye gönderdi. Dondurulması için gün verdi ve donduruldu. Smear testi sonucu hpv tespit edilince biyopsi dendi ama biz başka bir dr.a gittik. O dr biyopsiye gerek olmadığını Hpv DNA sına bakarak zararlı hücre içeriyormu onu öğreneceğiz dedi.Daha sonucunu almadık. siğillerin de başka türlü çözümü yok donarak ya da yakılarak. Bu yüzden dondurulma işlemine de devam ediyoruz.

bende birkaç gün önce dondurma işlemi yaptrmıştm şimdi belirgin bir azalma var fakat tamamen yok olmadı daha üç hafta sonra tekrar gel demişti doktor umarım o zamana kadarda hiç kalmaz. Herkes bian öçnce kurtulur şu siğillerden inşallah.. Buarada bu buz olayını deneyen varmı onu da merak ettim?

X