Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bende bugün doktora gittim.. Öncesinden özel hastanede doktora gitmiştim küçük bi siğil var büyürse yakarız deyip önemsememişti doktor hanım!
Bugün bu konuyla çok ilgilenen bir doktora gittim söylediğine göre 20 tane siğilim varmış neyseki içlere bulaşmamış kökleri zayıfmış, biraz daha geç kalsam baya zorlaşcaktı işim..
Mikroskopla baktı tek tek, bana da gösterdi ekrandan teker teker bunlar siğil diye böylece anlamış oldum, çok ilgili ve çok bilgili bir doktor, ona rast geldiğim için çok şanslı hissediyorum kendimi,
Bugün onları lazerle yaktı, zaten smear yapmıştım hastanede onun sonucunu gösterdim temizdi o da..
2 hafta sonra kontrole gitcem, tekrar etme olasılığı ilk senede oluyomuş, bana %5 ihtimal dedi, 6 senede vücuttan atılır dedi.
Tedavi edici aşıyı sordum onun üstünde çalışıyolar piyasaya süremiyolar çünkü yan etkileri var dedi. Bana da aşı yaparız sana da dedi, bende dedim virüs bulaştıktan sonra etkisi olurmu ki diye, o da sendeki kanser etkisi yaratmamış virüs uyuyodur uyanıp kanser etkisi yaratmadan aşıyı olursan kanser etkisini kaldırırsın tarzı bişey söyledi tam olarak hatırlayamıyorum,
Lazerle iz kalcak mı dedim, yok kalmaz dedi, şuan tabiki oraların yakıldığı belli oluyo bana silverdin yanık kremi verdi zamanla ne olcağını görcem, 2 hafta sonra kontrol de var, şuan çok rahatladım önceki doktor yüzünden resmen streslerdeydim nolcak bu siğil kalcakmı böyle bende diye..
Bana sen çok zayıfsın diye bağışıklık güçlendirici ilaç da verdi.
Bir de ağız yoluyla bişeyler yaşayıp yaşamadığımı sordu, onun için de önce sağ yada sol dudak iç kenarlardnda, sonra dil üstünde, sonra dilin ilerisinde boğazın üst kısmında çıkarmış bu sırayla gidermiş hep bilginiz olsun arkadaşlar
Benim tek birlikte olduğum adam da yoktu yanımda, ama saolsun 2 tane arkadaşım var herşeyi bilen, bırakmadılar hiç beni her zaman yanımdaydılar, şuan bu hastalıkla ilgili bişeyler yaptım sonunda lazerle yakıldı, şimdilik mutluyum ama bi yandan da korkuyorum bu mutluluğu kaybetcem diye.. umarım ağızda yada tekrarlanma gibi bir durum yaşamam umarım hiçbirimiz yaşamayız

bir de ordaki tüyleri falan almanın en sağlıklı yolu nedir dedim lazer epilasyonmuş, sakın jiletle alma dedi, siğil yerleri falan kanamamalıymış.. temizlik ürünü olarak da sebamed dedi.

Kendinize eziyet etmeyin hanımlar. Hpv yüzünden başınıza açılan tek dert siğil ise bunun ilacı da sabır ve tedavide sebat etmek. Vücudunuza siğili yenmesi için 2 yıl verin. 2 yıl boyunca gerekirse her ay lazerle veya elektrikle yaktırın, asit, aldara, sirke sürün, podofilm uygulayın. Basit bir grip virüsü bile yeri geliyor iki hafta yatırıyor. Bir bayanın en hassas bölgesinde oluşan bir illet bu sonuçta. Doğal olarak iyileşmesi vakit alabiliyor. Kimden, nasıl, niye bulaştı bunun tedavi için önemi yok.Yıllar önce bulaşmış yeni ortaya çıkmış olabilir. Veya yeni bulaşmış da olabilir. Bunu kesin olarak bilemezsiniz, bilimsel bir ispat yönü yok. İlk farkedildiği zamanlar çok zor geçiyor psikolojik açıdan ben de yaşadım. Ama geçiyor o dönem de. Şu anda kimbilir nerelerde nasıl hastalıklardan acı çekenler, şifa arayanlar var. Allah hepimizi beter hastalıklardan saklasın.

Bir de arkadaşlarından bolca kazık yemiş biri olarak tavsiyem bu tip konularda mümkün olduğunca arkadaş çevresinden çok anne, abla gibi yakın kişilerle veya buradaki gibi anonim kalarak paylaşmanızdır. Gün gelir devran döner arkadaş el olur. Dikkatli olun.

Karat çok saol, her zaman çok motive edici konuşuyosun. Ve gerçekten de motive ediyosun. Tavsiyeni de her zaman aklımda bulundurcam, zaten hayatımın en büyük kazığını yedikten sonra diğer şeylere karşı daha dikkatli ve güçlü olcağımı düşünüyorum ama o an yaşayınca farklı oluyor tabi.

bugunki gittigim drda sonuclarimi aldim sonra dr smir yapti ayin 21 de randevum var oda beni clinige yonlendirecekmis misroskopla bakilacakmis peki bu mikroskop tam olarak nasil birsey onunla bakarakmi koter yapiliyor yoksa sadece bakiyormu ben tam anlayamadim...aciklayabilirmisin

aslinda alismak gerekiyor bir sekilde bu illetle...ben ilk zamanlar daha kotuydum zamanla alistim....bugun hersey okadar ust uste geldiki dr durmadan zirt pirt gereksiz testler yapmasi tedaviye gitigimde yanliz gitmek uykusuzluk umutsuzluk yorgunluk hepsi ust uste geldi bugun esimede tlfnda cok kotu patladim simdide pismanim onun ne sucu vardiki yillardir var olan birsey zaten belli belirsiz birseydi ben bile dikkatlice bakmasaydim anlayamazdim oda kil donmesi zannetmis yillarca bosu bosunada uzdum onu bugunden itibaren karar verdim nedenler nicinler yok artik hepimiz elbet bir sekilde kurtulmaniz sizler benden daha avantajlisiniz istediginiz zaman randevu alip drunuza ulasabiliyorsunuz......herseyden once saglik....

prematurem, mikroskop cihazı var genital bölgeyi baya yakın görüyosun, yandaki ekrandan bende gördüm, ama sadce yakından siğillerin durumuna bakmak için, sayısı büyüklüğü falan gibi.
Doktor bunları görmek için gelen bile var dedi. Zaten ben özel hastanedeki doktora gittiğimde öyle bi cihazla bile bakmadı yani.. Ondan sonra bana bunları kesinlikle lazerle yakmak gerekir dedi. Ben de yakalım hemen dedim. Sonra lazer cihazını aldı, tek tek hepsini yaktı. Mikroskopla mı bakarak yaktı şuan hatırlamıyrm o an nasıl olcak ve de siğilim 20 tane olması gibi aklımda bi ton şey vardı, doktor da sürekli konuştu o esnada benle zaten. Ve çok kısa sürdü işlem.
Ve dediğin gibi en kötüsü de yalnız gitmek.. Birlikte gelen çiftleri görmek.. Hani arkadşlarımın olması falan bana gerçekten çok iyi geldi ama sonuçta birlikte bişeyler yaşadığın insanın yanında olmamasının verdiği yalnızlık başka birşey.. Bir yandan da onu atlatmaya çalışıyorum, ama mecburen öldürmeyen acı güçlendiriyo napalım güçlü olmak şart.. Bazen insan bunalıyo ben de ara ara ağlıyorum, ama kabulleniliyor zamanla..

bir de ben hala öğrenciyim, para sıkıntım çok var, ailem bilmiyo, bunlar da çok sorun benim için. Eğer daha çok ilerlemiş olsaydı baya baya zor olcaktı durumum. Şuan imkan ve para bulup yaktırabildiğim için bile şükrediyorum.. Umarım smear sonuçlarında ciddi bişey çıkmaz, çıkarsa da üzülme o sonuçlar tedaviden sonra iyi çıkabiliyor sanırım.

ben birkac ay once smir yaptim normal cikti sonrada vajinal kultur yapildi butun enfeksiyon cesitlerine bakildi oda negatif cikti bugun kan tahlili sonuclari geldi oda negatif cikti dr smir yaptirti sonra vajinana mikroskopla bakilacak dedi bende kendi clinigimdeki jinekologlami yapilacak dedim oda hayir baska clinige gideceksin dedi onlar yonlendirecekmis...

bugun dermatologu aradim taa 4 temmuza randevu verdiler daha once kesinlikle yer yokmus...ayin 21 de gidecegim zaman ogun esimde gelecek oda ne gerekiyorsa yapsin zaten simdi onda aktif sigil yok yinede bakilsin birde su mikroskop olayini iyice soralim koteri onlarmi yapacaklar yoksa dermatologa devam edeyimmi yada sadece mikroskopla bakacakmi

Negatif çıkması çok önemli benm de negatif ama siğil vardı işte. Onları ihmal etmemk gerek. Mİkroskopla bakıp siğillerin yayılma yerlerine çokluğuna azlığına bakar sana bilgi verirler diye düşünüyorum. Bende öyle oldu çünkü. Tek tek gösterdi doktor. yakalım mı dedi ücretini falan söyledi, ben de yakalım şimdi dedim. Yani mikroskopla durumuna mutlaka bakarlar, sonra da yakma işlemi gerçekleşir bence.

ya birde senin genital bolgende kizariklik varmi boyle kucuk catlamalar bende sigil ilk oyle cikti bugun dikkat ettimde ust tarafta kucuk kirmizi catlama olmus orayi peceteyle kuruladigim zaman kaniyor acaba bu neden dolayi kaynaklaniyor....birde ogrenci olmak zor is maddi yonden cok sukur benim o yonden sikintim yok simdiki yaptigim testlere hic para odemedim devlete bagli oldugu icin sadece dermatologa oduyorum hepsini muayene ucreti kadar sigorta yuzde yetmisini hesabima gonderiyor zaten beni en cok sikan sey ha diyince randevu alamiyorum hicbirsekilde evde tedavi edecek yontem onermiyorlar en cok bu canimi sikiyor bu illet her ciktiginda en az 1 aymi beklicem randevuyu neyseki bu test yaptigim yer cabuk randevu veriyor ama ordada koter lazer imkani yok ancak yonlerirler....

insallah dedigin gibi olur mikroskopla baktigi anda yakarlar yoksa o baksa baska yerde tedavi olsam zor neyseki esim islerini o gune ayarlayacak beraber gidecegiz bakalim ne olacak benimki mikroskopla bakilmasi cok iyi olur cunku benimki genelde regldan sonra hemen atak yapiyor yada kullandigim losyondan kaynaklaniyor sizinki kotuya hem dr ucreti hemde tedavi ayri ayri olmasi allahtan burda oyle degil dr ucreti standar oluyor tedaviyle...

rengi sanki çok az kızarmış mora yakın olmuş gibiydi dıştaki dudak kısımlarının, ama bana öyle gelmiş de olabilir, çünkü çok stres yapıp sürekli sürekli baktım. Ama kanaması çok tehlikeli, siğiller kesinlikle kanamamalıymış, doktor bana lifle yıkama tıraş yapma orayı dedi, kanarmış yoksa. Bende kanama olmadı hiç, doktora kanamayı da sorarsın hem. Dediğin evde tedavi yöntemleri bana pek kesin çözüm gibi gelmiyor, hem okuduklarıma göre riskliymiş, genellikle çok etkili ilaçlar oluyormuş, kendi başına yapmak zor olabilir, bir de farketmediklerin yayılma yapıp içlere gidebilir. En kesini yaktırmak çıktıkça sanırım. Bende ilk yaktırmamı yaptım umarım bende de tekrardan çıkmazlar

Ebende sigil kanamıyor. Nasil diyim böyle çatlamış kirmizi renkte peceteyle kuruladigimda kan geliyor peceteye çok hafif bu kirmizi catlamalarin sebebini anlamadım bende ilk sigil çıktığında ilk belirtisi böyleydi dokundugumdada ağrı oluyor Dr gittiğimde sebebini soracam

selam arkadaslar bende koter yapmak istiyordum siğillerim cok yaygın sayısı oldukca fazla doktrmun bunu uygun görmesyle podoflmi uyguluyorum bi bucuk aydr zaten pütrler ama baya bi küçldüler fakat yerleri tamamen kaybolmadı daha zamnlamı gecer yoksa ilaç faydamı etmiyo ben anlamadım doktruma gvenmekten baska carem yok oldugum sehrde düşünün yani tehs ettrmek bi bucuk yılımı aldı bi iki on yrmiyle değil sayısız pütrlerle ugrasmak heleki bide makatta da olması alıştım bu hastalıga ama bu ptrlern tamamen gectiğini görecekmiyim emin değilim

birsey_daha_var:
gittiğin doktorun adını ve telefonunu almam mümkünmü birde onunla görüşmek isterim kendimle alakalı öneri almak için baska sehre gdemiyorum en azından telefondan blgi almak istiyorum

never1990;
sanırım sen o doktoru aramıştın, forumlardan okuduğum kadarıyla böyle hatırlıyorum yanlış da hatırlamış olabilirim, aynı zamanlarda buraya yazmaya başlamıştık sanırım:)
İnternet sitesi de var hani, Genital Siğil, HPV, Kondilom, Genital Siğiller, Genital Kanser Hakkında En Doğru Bilgiler www.genitalsigil.net burdan ben iletişime geçmiştim Hakan Beyle. Sitede bize ulaşın kısmında var 0539 8288152. Bence sen telefonla görüş, durumunu anlat, nasıl bir tedavi yöntemi olur, ne kadar ücret ödemen gerekir, onları konuş, zaten yakma işlemi çok az zaman alıyor, ona göre kendini ayarlayıp başka şehirdeysen İstanbul'a gelmeye çalışırsın belki. Yada orda önerebilceği bir doktor olup olmadığını sorabilirsin. Ben de bu hastalık sayesinde baya bir araştırdım, sanki ilaçlar kesin çözüm değil gibi geliyor direk yaktırıp kurtulmak gerek sanırım. Bir de sendekiler küçük diyordun, daha büyümeden içlere gitmeden yaktırmayı deneyebilirsin, gerçi küçültüp yayılmalarını engelliyorsun bu önemli birşey, o yüzden çok da stres yapma. Tabi çoğumuzun bu hastalık stresi yanında bir de parasal sorunlarımız oluyor. Benm en büyük sıkıntım da oydu. Bir de öncesinde başka bir doktorun ilgisizliğiyle zaman ve para kaybım oldu. Şuan parasal açıdan dipteyim sondayım depresyondayım 2 hafta sonra da kontrole gitcem yenileri çıkmış mı falan diye. Makatda var mı dedim, neyseki yokmuş. Eğer olsaydı onla da siz mi ilgileniyordunuz dedim ordakileri de yakıyorlar sanırım. Ama doktor ilgiliydi, zaten siteye sürekli güncel yazılar atıyor, gündemi takip eden bir doktor, o yüzden içim rahat etti. İnş bu huzurum gitmez, yeni birşeyler çıkıp da.. Senin en büyük problemin şehir tabi.. umarım bir çözüm bulunur

birsey daha var sen bu mikroskopun icerigini anlatabilirmisin rahim icine kameraylami bakiyorlar yoksa usttenmi nette arastirdim bilgi alamadim bu dedigin alet kolposkopimi yoksa mikroskop ayri birseymi birde nasil bakiliyor anlatabilirmisin canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…