Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)
podofilm kullanıyorum ben rengi tentrdiyot gibi sisede bi asit içeriği bitkiselmiş.ben basta pek fayda göremedim ama doktrm devam et dedi kullanıyorum hala aslında siğillerim pütrck haldeydi suan cok daha igne ucu kadar ufak nokta gibi kaldılar daha devam etcek bakalım.bugn yine gttim kntrle durum iyi grnyor dedi doktrm bide sizede söylendimi hiç bana kendimi hiç üşütmemem gerektiğini söyledi.ayrıca kızlar doktr ramazan mercan die bi doktrn sitesininde hpv konusunda bilgilerini okudum cok rahatlatyo bilgler insanı hatta kendisini aradım bilgi aldım ilac uzun ve zahmetli olabilir fakat elbet bu hastalıgı atlatcaksınız dedi :)
çok teşekkür ederim allah herkesi bu illetten kurtarsın...
nasıl mutluyum bi bilseniz eski erkek arkadaşım hep benden bulaştığını düşünüyodu...nasıl ağladım o zamanlar...
binlerce şükür...
bbugün eczaneye gittim podofilmi sordum yok dedi bende anlattim böyle böyle sigili yakmak için oda bir ağız yoluyla bir ilaç önerdi guvenipte alamadım ya yan etkisi olursa perşembeye sonuçlar çıkacak orda koter hiç yapiliyorsa hemen dermatologumdan randevu alacam daha önce gittiğim için umarım randevu verirler yoksa en az 1 ayda alirim ....
seni korkutmak istemem ama bu testlere güvenmiyorum yada hpvnin sağı solu belli olmuyor ben 6 yıldır evliyim tek iliskim eşim oldu onda ta bakarken tek bir sigil vardı ama icimizde anlamadık ben colposcopi biyopsi yaptırdım hpvnin dna kanser tarama hepsi negatif çıktı tam 2 ay sonrada bende sigil çıktı inanki benim kafam kadar karisikki umarım sende hicbirzaman bu lanet illet çıkmaz testin dogruluk payını drunla paylaş baştan tedbirini al
seni korkutmak istemem ama bu testlere güvenmiyorum yada hpvnin sağı solu belli olmuyor ben 6 yıldır evliyim tek iliskim eşim oldu onda ta bakarken tek bir sigil vardı ama icimizde anlamadık ben colposcopi biyopsi yaptırdım hpvnin dna kanser tarama hepsi negatif çıktı tam 2 ay sonrada bende sigil çıktı inanki benim kafam kadar karisikki umarım sende hicbirzaman bu lanet illet çıkmaz testin dogruluk payını drunla paylaş baştan tedbirini al
hadi ya iğne vuruldun mu sen peki korktum bak şimdi.
yada bu iğneler hakkında bilgin var mı???
canım kusura bakma ben pek anlamadım şimdi eşinde bekarken varmış 6 yıldır evlisiniz içimizde siğil vardı derken neyi kastediyosun...
icimizde derken yanlış yazmisim cepten yazdığım için ikimizde hiç anlamadık sigil olduğunu yeni anladik dr söyledikten sonra birde onun sigili çok belli edecek yerde değildi esimde kıl dönmesi sanıp ilgilenmemiş öyle..canım yurt dışında yasadigim için bu aşıyı dermatologa sordum koter yapilinca söylediği şey bu vurus kapilmadan önce yapılması gerekirmiş sağlık ocagindaki dr sordum oda hiç ilişkide bulunmadan önce yapılması gerekirmiş yada 13 yaş ile 23 yaş arasında yapılmasi gerekirmiş fransız sitelerine baktım aynısı yaziyordu perşemeb günü randevum var orası sadece ilişki enfeksiyonuyla ilgileniyor orada aşıyı soracak burda yazarım
dediðim gibi esimde sigil bekarkende varmýþ ben ddevamlý smir aldiririm herzaman normal çýkardý hamileligimde vvajinal enfeksiyon geçirdim bakteriyel
doðumdan birkaç ay sonra smir aldýrdým anormal çýktý colposkopi biyopsi yapýldý önce kanser taramasý yapýldý sonuçlar temiz çýktý vajinal ovul kullandým arkasýndan hpv dna yapildi negatif çýktý smir sonucunda normal çýktý yani o ovulden sonra hepsi negatif çýktý tam bu testlerden 2 ay sonra belirtiler baþladý arkasýndan sigil çýktý inanisin benimde kafam okadar karisikki 6 yýldýr cikmiyorda neden yeni çýktý birde öyle herzaman güçlü bir bünyemizde yokki birde neden bu testler negatif cikipta birkaç ay sonra sigil çýktý başımdan geçen bunlar bilgin olsun istedim aşıyı yaparlarsa hemen yaptırdı birde vajinada kaşıntı çatlak ve yanma hissine dikkat et bende ilk belirtiler bunlardi
[QUOTE=prematurem;2495537 dediğim gibigibi esimde sigil bekarkende varmiş ddevamlý smir aldiririm herzaman normal çıkardı hamileligimde vvajinal enfeksiyon geçirdim bakteriyel
doðumdan birkaç ay sonra smir aldýrdým anormal çıktı colposkopi biyopsi yapýldý önce kanser taramasý yapýldý sonuçlar temiz çıktı vajinal ovul kullandým arkasýndan hpv dna yapildi negatif çýktý smir sonucunda normal çýktý yani o ovulden sonra hepsi negatif çikti tam bu testlerden 2 ay sonra belirtiler baþladý arkasýndan sigil çýktý inanisin benimde kafam okadar karisikki 6 yıldır cikmiyorda neden yeni yeni sigil çıktı birde öyle herzaman güçlü bir bünye myokki birde neden bu testler negatif cikipta birkaç ay sonra sigil çýktý başımdan geçen bunlar bilgin olsun istedim aşıyı yaparlarsa hemen yaptırbirde vajinada kaşıntı çatlak ve yanma hissine dikkat et bende ilk belirtiler bunlardi
benimde kalçamda çıktı bu siğiller ve çoğaldı ilk başta sivilce sandım önemsemedim çoğalınca doktora gösterdim siğil olduğunu ve yakılması gerektiğini söyledi..perşembe sabah randevu aldım yaktırcam ama çok korkuyorum anestezi vereceklermiş ama yinede acı hissedermiyim ??? ve bebeğime geçer diye çok korkuyorum..benide bilgilendirirmisiniz çok telaşlıyım ağlamaktan helak oldum
cok gecmis olsun...yok ya bebege gececegini sanmiyorum kafa nerde bebek nerde...birde plesanta oyle birseyki bebegi herseyden koruyor icin rahat olsun ama narkozun bebege zarari olmazmi genel anestesi olursan bu konuyu bir doktorunla konus stres yapipta bebegini uzme...
icimizde derken yanlış yazmisim cepten yazdığım için ikimizde hiç anlamadık sigil olduğunu yeni anladik dr söyledikten sonra birde onun sigili çok belli edecek yerde değildi esimde kıl dönmesi sanıp ilgilenmemiş öyle..canım yurt dışında yasadigim için bu aşıyı dermatologa sordum koter yapilinca söylediği şey bu vurus kapilmadan önce yapılması gerekirmiş sağlık ocagindaki dr sordum oda hiç ilişkide bulunmadan önce yapılması gerekirmiş yada 13 yaş ile 23 yaş arasında yapılmasi gerekirmiş fransız sitelerine baktım aynısı yaziyordu perşemeb günü randevum var orası sadece ilişki enfeksiyonuyla ilgileniyor orada aşıyı soracak burda yazarım
arkadaslar bi kaç sorum olucak ben şimdi podiflm kullanıyorum iç dudak ve dış genital yüzeyine normal vajinaya yakın dokuya kadar süremiyorum sizde ta oralarda varmıydı iç dudagı gerdiğim zman sanki ordad ptrler var size koter uygulandıgında oralarda varmıydı ic dudaktan vajina içine dogru olan duvar yüzey yani ayrıca bi sorum daha siz ilacı yeni cıkan siğile uyguladıgınızda siğiliniz zamnla deriden kalkıyormuydu yoksa küçlyomu ben kullandıkca küçlme var ama deriden bi sökülip giden yok kii....
never bende vajina girisinin üst tarafında yana her iki dudağının birleştiği yerin iç kisminda çıktı noterden sonrada geçti....kızlar dün gece yarısına kadar arastirdim nette dr bana hangi sıvıyı kullandigini buldum dr onunla kulak temizleme cubuguyla tek tek yakıyordu ama fiyatlar dudak ucuartacaks neten bir bakın isterseniz azote liquide dermatologue türkçe çeviri yapabilirseniz çok pahalıydı yinede eczaneye soracam birde bir ilaç daha buldum sivilleri 10 günde geçiriymuşş fiyatta çok uygun i ster jel isterseniz kalem ismi yanlış hatirlamiyorsam cyryohopalinette kayıtlı google aramalarına ama ben önce bunları bir kağıda yazıp dr soracam tavsiye ederse alacak bence bu 2.ilacı bir araştırın ccargoylada geliyormu s belkide turkiyedede vardır netten girdigimde ismini yazarım....
merhabalar kızlar ya sizlere bir sorum olacak ya bu siğiller tam olarak nerde çıkıyor .bende genital bölgede dış genital diyorlar galiba yani bu dudaklar denilen bölgenin üzerinde iki tarafta kabarıklıklar var renkleri nasıl desemki mor galiba daha doğrusu belirgin damar renginde şişlik gibi sivilcemi siğil mi billmiyorum gerçi yarın doktora gidicem ama bu konuda bilginiz var mı ne olabilir bu
bugun sonuclarimi almaya gittim..gerizekali dr sadece kan tahlili yapmis birde enfeksiyona bakilmis bana ozaman smirde yapacagiz dediler o testle enfeksyona bakilmis yapilan testler hiv1 hiv2 hepatit b hepatit c chlamydiae enfeksiyonu bunlar hepsi negatif cikti baya bir sinirim bozuldu aha birkac ay once ben bu testleri yapmistim zaten...smir alindi 12 sonraya randuvu verdiler smir sonucuna gore vajinaya mikroskopla bakilacakmis clinikte birde esiminde gelmesini istiyorlar oda calisiyor nasil olacaksa...esimd hepatit b var bana asi yapilmasi lazimmis bulasmasin diye...gardasili sordugum 3.dr oldu hicbiride olmaz bu asi icin cok gec diyorlar genc kizken yapilmasi lazimmis asida 14 yasinda baslaniyormus hic iliskiye girmemissen 23 yasina kadarmis bana olmazmis ama nedense turkiyede yapiliyor anlayamadim sebebini....
okadar cok sikildimki bu illetten simdi dokunsam agliyacagim...hangi dr gittiysem esinden bulasmis dediler ama esim bunu kabullenmiyor yok bende yillardir vardi onceden degilde simdi neden bulasiyor diye....esim devamli calistigi icin butun drlara yanliz gidiyorum yabanci dilim cok ileri degil kendimi idare edebiliyorum ama yetmiyor herseyin ayrintisini ogrenemiyorum bu lanet illeti arkadaslarima soyleyemiyorum bir utancmis gibi drlara gelirsek bu tur seyler onlara okadar normal geliyorki icimdeki bu yarayi gormuyorlar...dermatologu ariyorum en za 1 ayda randevu veriyorlar kocama icten ice ofkeleniyorum neden hep neden bu hastalik beni buldu gecmisteki aptigi hatayi ben cekiyorum onu gecmisiylede yargilayamiyorum....cok buyuk konustum cok bu illet bende cikarsa esimi bosarim dedim cunku bu iliskiyle bulasan birsey sonuclarim negatif cikinca dunyalar benim oldu...ama 2 3 ay sonra cikti bu lanetler essime yalvarark sordum ne olursa olsun dogruyu soyle evliligimizde beraberligin oldumu diye herseyin ustune yemin ederek hicbir zaman olmadi olamaz diye....esimin herseyine varim ama yaptigi hatalar yuzunden bugun ben mahfoldum 2 cocuk annesiyim birgun cocuklarima oluda bulasir diye hergun olup olup diriliyorum bu kabustan kurtulmak istiyorum dr gittigimde sadece koter uygulayip gonderiyorlar tedaviyi evde devam ettirecek hicbirsey vermiyorlar yak yak nereye kadar artik dr gidip gelmekten yoruldum onun testi bunun testi sonun yakmsi derken psikolojim bozuldu artik esimdende git gide soguyorum onunla birlikte dahi olmak istemiyorum ne yapacagimi sasirdim birde avrupa dr diyorlar ancak arkalarinda surundursunler kusua bakmayin kafanizi sisirdim artik patlama noktasindayim....